Beste volautomatische koffiemachine test 2021 - De meest populaire volautomatische espressomachine in vergelijking

Momenteel zijn er steeds meer volautomatische koffiemachines op de markt. Maar of dit nu goed is voor uw eigen huishouden of zelfs voor het kantoor, onze gids kan het u laten zien. Leer alle belangrijke feiten over de volautomatische koffiemachine, zodat u weet of een dergelijke machine voor u geschikt is. De volautomatische koffiezettertest is een zeer goed hulpmiddel bij de aankoop van een apparaat. We hebben de meest interessante producten op de markt nader bekeken en getest.

Lijst van beste volautomatische koffiemachines

Philips 2200 EP2224/19

Philips 2200 EP2224/19

Bekijk de dagprijs

Gerelateerd: Philips 2200 espressomachine review

Philips 3200 EP3246/70

Philips 3200 EP3246/70

Bekijk de dagprijs

Gerelateerd: Philips koffiezetapparaat kopen

Philips 2200 EP2220/10

Philips 2200 EP2220/10

Bekijk de dagprijs

De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B Zwart

Bekijk de dagprijs

Philips 3200 EP3221/40

Philips 3200 EP3221/40

Bekijk de dagprijs

JURA D4 Piano Black

JURA D4 Piano Black

Bekijk de dagprijs

Melitta F830-102 Barista T Smart Zwart

Melitta F830-102 Barista T Smart Zwart

Bekijk de dagprijs

De'Longhi Dinamica ECAM350.15.B

De'Longhi Dinamica ECAM350.15.B

Bekijk de dagprijs

Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW

Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW

Bekijk de dagprijs

JURA E8 Chroom

JURA E8 Chroom

Bekijk de dagprijs

De'Longhi Eletta Cappuccino ECAM 44.660.B Zwart

De'Longhi Eletta Cappuccino ECAM 44.660.B Zwart

Bekijk de dagprijs

JURA WE8 Dark Inox

JURA WE8 Dark Inox

Bekijk de dagprijs

Jura E8 Metropolitan Black

Jura E8 Metropolitan Black

Bekijk de dagprijs

JURA S80 Piano Black

JURA S80 Piano Black

Bekijk de dagprijs

JURA E8 Dark Inox

JURA E8 Dark Inox

Bekijk de dagprijs

Melitta Caffeo Solo Silver Stripes

Melitta Caffeo Solo Silver Stripes

Bekijk de dagprijs

Siemens EQ.500 TQ505R09

Siemens EQ.500 TQ505R09

Bekijk de dagprijs

JURA E8 Metropolitan Black

JURA E8 Metropolitan Black

Bekijk de dagprijs

Philips 5000 EP5310/10

Philips 5000 EP5310/10

Bekijk de dagprijs

DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM

DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM

Bekijk de dagprijs

JURA WE8 Chroom

JURA WE8 Chroom

Bekijk de dagprijs

De'Longhi Magnifica ECAM 22.110B Zwart

De'Longhi Magnifica ECAM 22.110B Zwart

Bekijk de dagprijs

Lees ook onze De'Longhi ECAM 22.110SB - Volautomatische espressomachine Review

Volautomatische koffiemachines - de voor- en nadelen van de machines

koffiebonen

Voordelen

De voordelen voor volautomatische koffiemachines zijn voor sommige kopers duidelijk. Maar voor degenen die nog onbeslist zijn, willen we ze graag nauwkeuriger laten zien in onze volautomatische koffiemachine test:

 • De machine bespaart tijd.
 • Verschillende dranken kunnen worden bereid, ook VA-Espresso
 • In vergelijking met andere koffiezetapparaten bespaart de volautomatische machine ruimte
 • De volautomatische koffiemachine is zeer eenvoudig te bedienen, zelfs zonder instructie.
 • De koffie kan vers gemalen worden
 • Vergeleken met de pad- en capsuleautomaten is koffie uit de automaat goedkoper.
 • Het automatische reinigingsprogramma maakt het gebruik nog eenvoudiger

Nadelen

Alle apparaten van vandaag hebben niet alleen voordelen, maar ook enkele nadelen. Die willen we onze lezers ook niet onthouden. Tijdens de test van volautomatische koffiemachines werden de volgende nadelen bekend:

 • De instelmogelijkheden zijn vaak beperkt
 • Er kunnen slechts 1-2 kopjes tegelijk worden bereid
 • De volautomatische koffiemachine moet regelmatig worden gereinigd
 • Het slijpproces is vaak nogal luidruchtig

Wat is een automatische koffiemachine?

automatische koffiemachine

Welke machine beschrijft zichzelf als de beste volautomatische koffiemachine? We willen dit en nog veel meer verduidelijken in de individuele tests. Voordat een beslissing voor of tegen de volautomatische koffiemachine kan worden genomen, moet natuurlijk wel duidelijk zijn wat deze machine precies is. De volautomatische koffiemachine heeft zijn naam gekregen omdat hij zoveel verschillende taken uitvoert. De volautomatische koffiemachine kan koffie malen en de koffiepuck in een opvangbak gooien. De Puck is ook bekend als een "tamper" door gebruikers van zeefondersteuningsmachines. Het koffiepoeder is verdicht!

De volautomatische koffiemachine produceert verschillende dranken. Bijvoorbeeld koffie, latte en natuurlijk espresso en meer. De melk wordt opgeschuimd en vele automatische programma's voor het ontkalken of reinigen zijn een plezier voor de gebruikers.

De verschillen met de espressomachine

kopje espresso

De espressomachine is een goede machine, maar wordt in veel huishoudens vervangen door de volautomatische koffiemachine. In tegenstelling tot de espressomachine kan deze machine iets meer en is bovendien eenvoudig te bedienen. Eén druk op de knop is voldoende om koffie, espresso, latte en meer te bereiden. Bovendien hoef je niets te weten over barista om de volautomatische machine te gebruiken, hij kan ook elke espresso maken.

Wie niet alleen van espresso houdt, heeft gelijk met een volautomatische koffiemachine. De test volautomatische koffiemachine kan dit perfect aantonen.

Beste volautomatische koffiemachine

Het is zeker niet zo eenvoudig om te bepalen welke volautomatische koffiemachine het beste is. Er zijn immers veel verschillen in de machines en de smaken zijn niet altijd hetzelfde.

De testwinnaar als het gaat om "Best Small Fully Automatic Coffee Maker" is momenteel de Krups EA8150 Fully Automatic Coffee Maker met LC Display en Cappuccino Plus Frother, als het gaat om prijs, prestaties, vakmanschap en klantenbeoordelingen. Met zijn afmetingen van 32 x 26 x 36,5 cm is dit volautomatische koffiezetapparaat perfect voor kleine keukens.

De stilste volautomatische koffiemachine in de volautomatische koffiezettertest is momenteel de DeLonghi ECAM 23.466 B, die natuurlijk op elk moment kan veranderen, omdat er altijd nieuwe machines op de markt zijn. Deze volautomatische machine heeft een geluidsarme roestvrijstalen kegelslijpmachine, die zeer stil werkt.

Volautomatische koffiemachines met app-besturing

In 2017 werd SAECO, dat met een app kan worden bediend, gepresenteerd op de IFA, kort voor Internationale Funkausstellung. Het apparaat heeft een touchpad en kan vrij eenvoudig worden bediend met een smartphone of tablet. De app wordt dan onder andere gebruikt om de mate van vermaling in te stellen. Natuurlijk kan ook de temperatuur worden gekozen. Met de app kunnen mensen handelen, zodat een heel gezin de volautomatische koffiemachine kan bedienen. Het zal zeker niet lang duren voordat de meeste fabrikanten een volautomatische koffiemachine met app-bediening lanceren. Zo ziet onze toekomst eruit! De volgende testwinnaar volautomatische koffiemachine zou al een App-gestuurde machine kunnen worden. Goedkope volautomatische koffiemachines zijn erg populair bij de mesite.

Wat zegt Stiftung Warentest over volautomatische koffiemachines?

volautomatische koffiemachine restaurant

Ondanks alle vergelijkingen en de volautomatische koffiemachine test op het internet zijn sommige mensen nog steeds geïnteresseerd in wat Stiftung Warentest zegt over volautomatische koffiemachines. Stiftung Warentest nam de moeite om tien machines te testen en kwam tot de conclusie dat alle machines goed waren. In principe kan niemand het mis hebben met een aankoop, omdat alle machines bepaalde extra's hebben. Maar zelfs als alle apparaten goed functioneerden, waren er bepaalde verschillen. Zo zou de Jura E8 Platinum een vrij snelle machine zijn, terwijl de Mellitta Caffeo Varizana CSP op alle vlakken overtuigend was. Het beste schuim komt uit de Jura E6 Platinum.

Stiftung Warentest test koffie, koffiemachines en ook stofzuigers en nog veel meer. Stiftung Warentest is er zeker van dat het niet altijd een dure machine hoeft te zijn als het gaat om volautomatische koffiemachines. Een machine die 250 euro kost kan zeker concurreren met de dure machines. Onder de beste fabrikanten vindt u vooral Siemens en de Jura.

Uiteindelijk hangt het af van de eigen voorkeuren, op basis waarvan men het toestel kan kiezen.

Fabrikant van volautomatische koffiemachines

bekende fabrikant volautomatische machine

Omdat volautomatische koffiemachines zo populair zijn, zijn er verschillende fabrikanten die met deze machines winst willen maken. Alle fabrikanten van volautomatische koffiemachines zijn zeker al bekend via andere koffiemachines of automaten. Ze staan voor kwaliteit en bieden verschillende prijzen. Jura is niet goedkoop, maar biedt goede kwaliteit. Miele en Philips daarentegen bieden net zo'n goede prijs als Delonghi. Als u de fabrikanten kent die wij voor u opnoemen, kunt u ook zelf zien welke fabrikant u al kent en wilt vertrouwen als het gaat om volautomatische koffiemachines of dat u een fabrikant wilt uitproberen die u niet zoveel vertelt.

De volgende bekende fabrikanten zijn beschikbaar voor de volautomatische koffiemachine:

 • De Delonghi volautomatische koffiemachines zijn zeer populair. Het is eerlijk om te zeggen dat deze fabrikant een van de marktleiders is als het gaat om deze machines.
 • Miele volautomatische koffiezetapparaten horen gewoon bij de markt. Net als Bosch, Siemens en Melitta is Miele voor veel mensen al sinds hun kindertijd een begrip. Miele's volautomatische koffiemachines zijn overtuigend in ontwerp, grootte en prijs. De molen van de Miele volautomatische koffiemachines is bijzonder duurzaam en garandeert topprestaties voor elke toepassing - of het nu gaat om systeemcatering of om plezier thuis.
 • De volautomatische koffiemachines van Krups zijn minstens zo populair als die van de andere hier genoemde fabrikanten. Het bedrijf heeft prachtig ontworpen volautomatische koffiemachines met grote prestaties te bieden.
 • De Melitta volautomatische koffiemachines hebben ook een goede naam opgebouwd. Het bedrijf werd opgericht in 1908, is vandaag de dag te vinden in Minden en staat bekend om zijn papierfilters. In de loop der jaren is Melitta zich blijven ontwikkelen en heeft het een grote verscheidenheid aan machines voor het maken van koffie op de markt gebracht. Het is maar al te begrijpelijk dat er ook volautomatische koffiemachines van dit merk bestaan. Ook de Delonghi volautomatische koffiemachines zijn een echte aanrader.
 • De Bosch volautomatische koffiemachines zijn afkomstig van een Duits bedrijf. Dit is bij veel mensen bekend. Bosch bestaat al sinds 1883 en is vooral bekend om zijn gereedschap. De eerste huishoudelijke apparaten werden echter ook snel op de markt gebracht. De volautomatische koffiemachines van Bosch zijn niet bepaald goedkoop, maar ze zijn wel van hoge kwaliteit. Een Bosch volautomatische koffiemachine kan gemakkelijk aan al uw wensen voldoen.
 • Men koopt graag een Siemens volautomatische koffiemachine, want Siemens is een bedrijf dat in 1847 in Duitsland werd opgericht. Siemens is bekend geworden voor vele huishoudelijke apparaten en biedt de gebruikers een goede kwaliteit tegen redelijke prijzen.
 • De volautomatische koffiemachines van de Jura zijn vooral populair bij veel bedrijven. Niet bepaald goedkoop, maar van de allerbeste kwaliteit bieden de volautomatische koffiemachines een uitstekende kwaliteit.
 • De Philips volautomatische koffiemachine en de Saeco volautomatische koffiemachine hebben een marktaandeel van 17 procent als het gaat om volautomatische koffiemachines. Philips nam in 2009 Saeco over, een bedrijf dat bekend staat om goede espressomachines en volautomatische koffiemachines. Toegegeven, de volautomatische koffiemachine test toont aan dat Philips volautomatische koffiemachines iets duurder zijn dan vergelijkbare producten in dezelfde categorie. Maar de fabrikant heeft ook veel terug te doen. Naast de beschreven kwaliteit, die hand in hand gaat met duurzaamheid, is er een breed scala aan accessoires beschikbaar.

Hoe testen we volautomatische koffiemachines?

Wij willen het u gemakkelijk maken om een geschikte volautomatische koffiemachine voor u te vinden. Wij gebruiken verschillende testmethoden voor de volautomatische koffiemachine test en willen u deze graag laten zien. Zodat je een idee krijgt van hoe we precies testen. In principe besteden we aandacht aan precies die punten die voor alle kopers erg belangrijk zijn.

Verpakking en levering

Alles begint met de bestelling. Zodra dit is voltooid, worden de goederen naar de verzendafdeling gestuurd. Hoe lang duurt het om de koffiemachine te sturen? Hoe is het verpakt? Heeft de leverancier aandacht besteed aan de veiligheid van de machine? Alleen een veilige verpakking zorgt ervoor dat het product onbeschadigd bij de klant aankomt. Natuurlijk, hoe beter het product verpakt was, hoe positiever we het beoordeelden. Als de verpakking niet goed was, gaven we natuurlijk een veel slechtere beoordeling op dit punt.

Welke dranken kunnen worden geserveerd met de volautomatische koffiemachine?

De keuze van de dranken is heel belangrijk als het gaat om een volautomatische koffiemachine. Koffie en espresso zijn typische dranken voor de volautomatische koffiemachine. Maar het zou ook in staat moeten zijn om andere warme dranken te bereiden. Cacao, espresso en latte bijvoorbeeld. Onze volautomatische koffiemachine test was vooral goed beoordeeld toen de volautomatische machines in staat waren om veel drankjes te bereiden.

Hoe goed is de espresso?

Hiervoor moet een temperatuurselectie worden gegeven. Alleen als de volautomatische koffiemachines een goede temperatuur bereikten, werd u in de test positief beoordeeld. Om precies te zijn hebben we ervoor gezorgd dat er tussen de 80 en 95 graden werd bereikt, omdat deze temperaturen uiterst belangrijk zijn voor een goede espresso.

Hoe goed is het melkschuim?

melkschuim in koffie

Zonder melkschuim werkt bijna niets meer, dat merkten we in onze volautomatische koffiemachine test. In veel gevallen moet de koffie verrijkt worden met melk en room om nog beter van de drank te kunnen genieten. Het is echter belangrijk dat een volautomatische koffiemachine het fijnste melkschuim kan toveren. Dit is vaak niet het geval bij goedkope machines, omdat het stoompijpje dan erg moeilijk te bedienen is. Maar machines die moderner en ook iets duurder zijn, hebben een melkcontainer die met een druk op de knop wordt geactiveerd. Dit is de eenvoudigste manier om melkschuim te produceren, dat er niet alleen goed uitziet, maar ook anders smaakt. Dit was zeer belangrijk voor onze test en daarom waren niet alle apparaten in het testrapport volledig positief.

Ontwerp en grootte

De prestaties van een volautomatische koffiemachine die de testwinnaar wil zijn, zijn erg belangrijk. Maar natuurlijk hechten kopers ook belang aan een goed ontwerp en de grootte van de machine. Een zeer grote volautomatische koffiemachine is zeer onpraktisch en verdient daarom geen goede beoordeling. De machine mag niet onhandig zijn om een goede plaats te vinden. Dit is precies waar we op hebben gelet. Bovendien moet het volautomatische koffiezetapparaat een mooie vorm hebben en een ontwerp dat er ook na 10 jaar nog goed uitziet in de keuken!

Reiniging en filtratie

Het reinigen van een volautomatische machine is niet zo moeilijk als je zou denken. Het is iets moeilijker voor apparaten met een geïntegreerde melkcontainer. Maar de moderne apparaten zijn gemakkelijk te onderhouden. Het eerste wat u moet doen is de instructies bekijken om te zien welke onderdelen van de volautomatische koffiemachine in de vaatwasmachine mogen staan. Alles wat niet in de vaatwasser mag, moet met de hand worden schoongemaakt om te voorkomen dat er bacteriën aan de machine blijven kleven.

Bediening / Bedieningshandleiding

De operatie is in principe kinderspel. Elke volautomatische koffiemachine is eenvoudig te bedienen, een paar drukken op de knop is voldoende. Maar daar zijn we natuurlijk niet tevreden mee. We hebben de gebruiksaanwijzing van de volautomatische koffiemachines bekeken en de stappen uitgeprobeerd. Zo konden we zonder problemen nagaan waar de bediening inclusief de bedieningshandleiding echt mogelijk is. Er mogen geen problemen zijn met de begrijpelijkheid. Sommige gebruiksaanwijzingen bevatten zelfs recepten, wat natuurlijk een extra pluspunt is voor de test.

Technologie

koffie en schrift

De technologie is natuurlijk uiterst belangrijk, dus het hangt af van hoe goed de volautomatische koffiemachine is verwerkt. Natuurlijk maakt de apparatuur ook deel uit van de technologie. We besteden aandacht aan de belangrijkste basisprincipes die u op het gebied van prestaties mag verwachten. Het materiaal is belangrijk in termen van technologie, net als het wattage, het bedieningsgemak en nog veel meer. Het totaalbeeld, evenals het volume, vormen dan de beoordeling van de technologie. De slijper maakt immers deel uit van de technologie van de machine en moet bestand zijn tegen grote spanningen. Als de apparaten na onze test geen grote slijtage aan de molen vertoonden, gaven we er een goed cijfer voor.

Als het gaat om de techniek, moet u altijd letten op de molen, de filtratie van het water en of er een brouwerijgroep is geïnstalleerd. Hier zou het geweldig zijn als dit verwijderd kon worden. Kopers moeten ook aandacht besteden aan de pomp, het is belangrijk hoeveel druk deze te bieden heeft. Ook het waterreservoir is niet altijd even onbelangrijk. Want als het meer volume heeft, hoef je het niet voortdurend bij te vullen. Het display maakt ook een groot deel uit van de technologie en of er een aanraakscherm is. Het display maakt het nog gemakkelijker om het apparaat aan te passen. Bovendien is een groot display natuurlijk heel duidelijk. Zonder de beste technologie haalt geen enkele machine het tot de testwinnaar volautomatische koffiemachine.

Ingebouwde volautomatische koffiemachines

Ingebouwde koffiemachines zijn vandaag de dag erg in trek omdat ze gemakkelijk in de keuken kunnen worden geïntegreerd en er perfect uitzien.

Voordelen van volautomatische inbouwkoffiemachines

De voordelen zijn duidelijk te zien. De volautomatische koffiemachine past in elke keuken en in elk interieur. Het bespaart veel ruimte en heeft een vaste wateraansluiting. Het ziet er ook goed uit, vooral als het is uitgerust met veel roestvrij staal.

Nadelen van volautomatische inbouwkoffiemachines

De nadelen zijn gelukkig niet groot. De volautomatische inbouwkoffiemachine is duurder dan normale machines - dit is natuurlijk een enorm nadeel voor sommige kopers. Daarom is het natuurlijk ook heel vervelend als zo'n koffiemachine kapot gaat.

Wat te overwegen bij de aankoop van een ingebouwd koffiezetapparaat

ingebouwd koffiezetapparaat

Om veel plezier te hebben met uw volautomatische inbouwkoffiemachine is het belangrijk om bij de aankoop rekening te houden met een aantal punten. De machine zou met veel reserveonderdelen op de markt moeten zijn. Het moet mogelijk zijn om te garanderen dat u ze nog vele jaren kunt kopen.

Met deze dure koffiemachines flirten sommige mensen met gebruikte machines. Dit is niet aan te bevelen, want dan is er meestal geen volledige garantie. Het zou beter zijn om op zoek te gaan naar B-goederen of exposities in de winkels.

In ieder geval dient u ervoor te zorgen dat de zeteenheid uitneembaar is, zodat het reinigen veel eenvoudiger wordt.

Wat is de beste volautomatische inbouwkoffiemachine?

Het is altijd super moeilijk om slechts één volautomatische koffiemachine als testwinnaar aan te bevelen. Er zijn immers veel fabrikanten zoals Siemens, Bosch, Neff, AEG en meer. Kopers moeten dus liever rondkijken en zelf bepalen welke machine de beste eigenschappen heeft.

Wat kan er op een volautomatische koffiemachine worden ingesteld?

De volautomatische koffiemachine kan niet alleen voor veel verschillende dranken worden gebruikt. Het kan ook worden aangepast aan uw behoeften. We willen graag de mogelijke instellingen presenteren.

Instellen van de waterhardheid

De aard van het water kan niet worden veranderd door de waterhardheid anders aan te passen. Het apparaat is echter beschermd wanneer de waterhardheid wordt aangepast. Ook moet worden opgemerkt dat als de waterhardheid zacht is, ontkalking zelden nodig is. Bij een gemiddelde hardheidsgraad moet het apparaat regelmatig worden gereinigd. Elke 2-3 maanden zou waarschijnlijk worden aanbevolen. Als het water vrij hard is, is het nodig om het vaak te ontkalken; in dit geval is het aan te bevelen om dit werk één keer per maand uit te voeren.

Door de hardheidsgraad aan te passen, wordt de gebruiker er vroeg of laat aan herinnerd om te ontkalken.

Instellen van de maalgraad

Het kunnen aanpassen van de slijpgraad is zeer goed. Maar er zijn ook machines die deze functie niet bieden. Maar anders kun je het aanpassen zoals je wilt en genieten van een koffie of andere drankjes met verschillende sterktes.

De maling is erg belangrijk, vooral voor espresso. Hier is een zeer fijne maling nodig zodat de drank perfect is en goed smaakt.

Hoeveelheid koffiepoeder

De hoeveelheid koffiepoeder is enorm belangrijk. Als er meer poeder in de volautomatische koffiemachine wordt gedaan, dan wordt er meer druk gebruikt. Wanneer dit gebeurt, is het koffieplezier intenser.

Reinigingsprogramma

reinigingsprogramma koffiezetapparaat

De volautomatische koffiemachines zijn zeer interessant. Ze herinneren je niet alleen aan het ontkalken. Nee, u wordt ook herinnerd aan de schoonmaak. Wanneer deze herinnering verschijnt, is het het beste om het onmiddellijk te doen. Want als je denkt dat je het later gaat doen, vergeet je het meestal weer. Als er een brouwerijgroep beschikbaar is, moet deze elke dag worden verwijderd en gereinigd. Alleen op deze manier kunt u uw drankjes altijd hygiënisch bereiden.

Hoeveelheid water

De meeste volautomatische koffiemachines bieden de mogelijkheid om de hoeveelheid water aan te passen. Het is belangrijk dat dit gebeurt volgens de smaak van de gebruiker. Het is echter ook belangrijk om een constante hoeveelheid water te hebben, zodat de kwaliteit constant blijft.

Welke dranken kan een koffieautomaat bereiden?

Espressodranken

De volautomatische koffiemachine kan de VA Ristretto, een sterk geëxtraheerde espresso, maken. Het kan ook een eenvoudige espresso maken, die vaak wordt aangeduid als VA-espresso. Het is even gemakkelijk om een enkele of dubbele espresso met melkschuim te toveren. De VA-Doppio is ook geen groot probleem. De milde espresso met weinig water (VA-Lungo) kan ook worden bereid. Natuurlijk ook de espresso die twee keer wordt verlengd met warm water, ook wel VA-Americano genoemd.

Espressodranken met melk

De volautomatische koffiemachine is in staat om de cappuccino, bestaande uit espresso en vers opgeschuimde melk, op tafel te brengen. Ook de café latte en de macchiato. Platte Wihte is ook mogelijk, maar hier is de kwaliteit van de machine belangrijk.

Drankjes met koffie

De koffie wordt aangeboden als VA-koffie, dan kunt u ook genieten van de Red Eye Espresso met filterkoffie. Dan gaat het verder met dubbele espresso met filterkoffie, die ook wel Black Eye wordt genoemd. Niet te vergeten dat de volautomatische koffiemachine natuurlijk ook latte kan maken, evenals Café Misto, een filterkoffie met opgeschuimde melk. Maar voor deze dranken heeft men koffie nodig voor de volautomatische koffiemachine.

Dranken zonder koffie

Je houdt niet altijd zo van koffie. Sommige automaten kunnen ook cacao tevoorschijn toveren. Warm water en warme melk kunnen zeker worden gemaakt door alle automatische koffiemachines.

De voordelen van het online kopen van volautomatische koffiemachines

voordelen volautomatische online kopen

De volautomatische koffiemachine is verkrijgbaar in elke elektriciteitswinkel in de stad, maar ook in sommige warenhuizen. Maar vaak is het aanbod veel kleiner en zijn de prijzen hoog. Daarom wordt de online aankoop aanbevolen. In het internet is het zo dat er een veel grotere selectie wordt gegeven. Zo vindt u de perfecte volautomatische machine van een fabrikant naar keuze. U vindt de machine in een maat die u leuk vindt. U kunt de volautomatische koffiemachine ook de klok rond krijgen. U bent niet afhankelijk van de openingstijden en zou de volautomatische machine tijdens uw werkpauze kunnen bestellen. Maar je zou het ook kunnen kopen als de kinderen rustig in de tuin spelen of als je met vriendjes en vriendinnetjes zit te praten over de volautomatische koffiemachine.

De voordelen van online kopen in een webwinkel spreken voor zich. U kunt machines krijgen tegen verschillende prijzen en kunt op uw gemak winkelen. Geen kopers, geen verkopers. Alle informatie is te vinden bij de apparaten en ook klantbeoordelingen. Wie zou eerlijker kunnen oordelen dan voormalige kopers? U kunt de beoordelingen van voormalige kopers bekijken en zo nog makkelijker voor of tegen een volautomatische koffiemachine beslissen. Dit wordt handig bij u thuis afgeleverd, zodat u nog een beetje tijd heeft om te anticiperen. Dan is het tijd om uit te pakken, neer te zetten en te gebruiken!

De zorg voor volautomatische koffiemachines

We hebben het al gehad over de verzorging en reiniging van volautomatische koffiemachines. Als er onderdelen in de vaatwasser zijn toegestaan, moet u dit rustig doen. Anders moet de brouwerijgroep dagelijks worden gereinigd aan het einde van de dag, of nog beter, na elke cyclus.

Reiniging met tabletten en koffie-oplosser (desinfecteren)

Schoonmaken met tabletten en koffiesolvent moet in ieder geval wekelijks gebeuren, want anders biedt de volautomatische machine een prachtige voedingsbodem voor schimmel.

Reinigen van de bonencontainer

De bonencontainer moet regelmatig zijn en is niet zwaar. Als hij leeg is, kan hij gewoon drooggeveegd worden. Chemische middelen mogen hier niet worden gebruikt.

Reiniging van de container voor het koffiedik

Sommige apparaten geven aan wanneer de container moet worden gereinigd. Maar het moet eenvoudigweg steeds opnieuw worden schoongemaakt om te voorkomen dat er schimmel ontstaat. In de meeste gevallen kan het in de vaatwasser worden gezet, wat geen enkel probleem is. Maar zelfs bij het reinigen met wasmiddel is de inspanning minimaal.

Ontkalking

oude koffiemolen

De meeste apparaten doen denken aan ontkalking. Vooral als het water erg hard is, moet er vaak ontkalkt worden. Want als het kalkgehalte hoger is, kan de kalk ook sneller bezinken. Het is belangrijk om geen azijn te gebruiken, dit is te agressief. Ontkalkingstabletten zijn beter omdat ze veel zachter zijn en toch de kalk verwijderen.

Als een koffieautomaat geen ontkalkingsprogramma heeft, is dit niet moeilijk. In dit geval moet u een herinnering instellen zodat u niet vergeet de machine te ontkalken. Als u niet regelmatig ontkalkt, kunt u een defect in de machine riskeren.

Waterfilters en de verkalking van volautomatische koffiemachines

Sommige volautomatische koffiemachines hebben een waterfilter, maar deze hoeft helemaal niet te worden gebruikt voor zacht water. Met medium en hard water kan het echter het kalkgehalte enorm verminderen. Maar een waterfilter betekent niet dat u de machine niet hoeft te ontkalken.

Vetten en oliën van de volautomatische koffiemachine

De brouwerijgroep moet in ieder geval gesmeerd worden, omdat deze door de dagelijkse reiniging veel vet verliest. Multi-siliconenvet moet worden gebruikt omdat het niet alleen reukloos maar ook smaakloos is. Hoe u precies moet invetten staat in de gebruiksaanwijzing.

Welke melk is geschikt voor volautomatische koffiemachines?

melkkop met koffiebonen

De volautomatische koffiemachine kan met verschillende soorten melk worden bediend. Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan volle melk of zelfs vetvrije melk 0,3 procent. Het melkschuim zal zeker werken. Het moet echter gezegd worden dat vet van nature een smaakdrager is en dat melkschuim een beetje anders smaakt afhankelijk van de melk.

De volautomatische koffiemachine werkt ook met sojamelk en met lactosevrije melk.

Er zijn slechts twee soorten melk die de volautomatische koffiemachine niet aankan. Dit zijn amandelmelk en kokosmelk.

Alternatieven voor de volautomatische koffiemachine

Filterkoffie uit conventionele koffiemachines

Conventionele koffiemachines zijn verre van verouderd. Ze zijn vaak beschikbaar voor minder dan 50 euro, met veel verschillende functies. Deze methode is waarschijnlijk de bekendste manier om koffie te bereiden en wordt door veel mensen gebruikt.

Franse pers

Een alternatief zou de bereiding met de koffiepers kunnen zijn, ook wel French Press genoemd. De koffie is perfect en deze manier van bereiding is zeer goedkoop.

Capsule- en padmachines

Deze zijn goedkoper in aanschaf, maar de capsules en pads zijn niet zo goedkoop. Maar toch zijn de machines heel praktisch en produceren ze lekkere drankjes.

Espressomachine

barista met espressomachine

De espressomachine wordt vaak een barista genoemd en brengt een perfecte espresso op tafel. Als u de hele tijd espresso drinkt, zal deze machine het werk zeker doen.

FAQ volautomatische koffiemachines - U vraagt, wij antwoorden

Ik heb alle commentaren en berichten doorgenomen en een paar van de meest interessante vragen uitgezocht, die ofwel heel gewoon zijn, ofwel zo uniek dat ik ze allemaal wil beantwoorden.

Is het waar dat Siemens vaak problemen heeft met de (melk)temperatuur?

Je kunt het op een of andere manier zien. Ik geef de voorkeur aan koudere drinktemperaturen voor roosters en dergelijke, dus ik vind de temperaturen in Siemens machines meestal optimaal. Maar ik weet ook honderd procent dat fans van zeer hete melk vaak problemen hebben met Siemens.

Is het de moeite waard om volautomatische koffiemachines te huren?

Gebruikers gaven me dit idee en gaven een voorbeeld waar je een Jura machine kunt krijgen voor 25 euro per maand. Dat klinkt op het eerste gezicht heel redelijk. De berekening is echter net zo weinig (of net zo veel) de moeite waard als bij auto's: Tot wanneer duurt het contract, hoeveel opnames krijgt u dagelijks uit de machine, hoeveel is de machine waard? Het is u al opgevallen: er zijn hier te veel mitsen en maren om dit idee te laten renderen voor particulieren.

Waarom vormen zich klontjes met sojamelk of andere melkalternatieven in de volautomatische machine?

Het zijn geen klontjes, maar vlokken die ontstaan als het melkalternatief niet dezelfde temperatuur heeft als de koffie. Dit heeft te maken met de bijzondere samenstelling van de plantaardige alternatieven.

Interessant is dat de klonten zich meestal vormen wanneer er kant-en-klare mengsels met suiker en andere additieven worden gebruikt. Suikervrije alternatieven zelden of nooit klonteren.

Waarom gaat het automatische melksysteem over mijn melkalternatieven?

Vooral bij zelfgemaakte melkalternatieven is het risico relatief groot dat de gecompliceerde en filigrane componenten verstopt raken met zwevende vaste stoffen en vaste deeltjes. En dan zal de machine waarschijnlijk blokkeren of het schuim wordt complete rotzooi.

Stoomplanten en zelfs eenvoudige cappucinator-systemen liggen hier meestal voor op het spel, omdat er minder bochten zijn om door te gaan. Als u nog steeds de voorkeur geeft aan melkalternatieven in de automatische modus, is er geen ontkomen aan een strenge reiniging. Maar de Saeco Xelsis test toont u een goed voorbeeld van een machine die dit heel comfortabel doet.

Als u problemen heeft met een bestaande machine, is een goede en goedkope externe melkopschuimer waarschijnlijk de slimste oplossing.

Is er een maximumwaarde voor de uitlaathoogte?

De Ikea-glastest is voor mij een integraal onderdeel van de testrapporten, omdat ik weet dat velen van u zich altijd afvragen of uw eigen latte-glas wel onder de uitloop van de volautomatische koffiemachine past.

Er is geen deken voor de maximale uitloophoogte. De Siemens EQ 6 test geeft bijvoorbeeld een richtwaarde bij benadering, waarbij een 14 centimeter hoge bril geen probleem is. De goedkopere versies vallen echter vaak ver onder deze waarde!

Tot welk punt kunt u (uzelf) volautomatische koffiemachines repareren?

Afhankelijk van de fabrikant zijn er verrassend veel reserveonderdelen voor de respectievelijke volautomatische koffiemachines bij Amazon en Co. Naar mijn mening is dit ook uw maatstaf voor de reparatie. Kan het onderdeel gemakkelijk worden vervangen? Doe het dan in plaats van een nieuwe volautomatische machine te kopen! Dat geldt zelfs voor zaken als de brouwerijgroep.

Zodra het defect dieper gaat, word ik in tweeën gesneden. Met bijzonder hoogwaardige volautomatische machines is reparatie door professionals misschien nog wel de moeite waard, maar ik heb een iets andere mening over de zeer goedkope versies met veel kunststof en een hoog slijtpotentieel.

Mijn tip: verreken nooit zomaar de aankoopprijs met het reparatiebedrag, maar houd rekening met de vorige gebruiksduur, de gebruiksintensiteit en uw reinigingsgedrag.

k heb geen melkschuim nodig, welke volautomatische machine zouden wij aanbevelen...

Eerlijk gezegd: als je geen melkschuim nodig hebt en heel duidelijke ideeën over koffie hebt, heb je maar twee opties: Of je kijkt naar mijn Melitta Caffeo Solo Test, of je vraagt je serieus af of het echt een volautomatische koffiemachine moet zijn. Zie mijn zelfcontrole hierboven. Als het echt om kwaliteit gaat, is een goede espressomachine bijvoorbeeld waarschijnlijk de meest bevredigende keuze voor u.

Zijn er volautomatische koffiemachines waar u de molen digitaal kunt instellen?

Nee, want dat is (tot nu toe) onmogelijk. Hiervoor is een aparte, digitaal bestuurbare motor nodig die de schijven of kegels dichterbij of breder maakt. Alle meeteenheden, sensoren en de gier weten wat er nog meer nodig is om de reikwijdte van de volautomatische koffiemachine te overtreffen.

Ze zouden ook het energieverbruik verhogen en de prijs doen exploderen. Misschien dat er in de toekomst technische sprongen worden gemaakt. Maar totdat deze klaar zijn voor de markt, is de goede oude manuele methode gewoon de nauwkeurigere en verstandigere keuze. En de enige.

Mijn brouwerijgroep kan niet verwijderd worden - Wat heb ik verkeerd gedaan?

Zolang u geen Krups- of Jura-machine heeft, kunt u meestal altijd de brouwerijgroep verwijderen. Als dat niet het geval is, is het waarschijnlijk niet in de parkeerpositie. Dit gebeurt meestal als u de stekker uit het stopcontact trekt of de hoofdschakelaar uitschakelt zonder de machine eerst te "laten zakken".

Het enige wat dan nog helpt is om het aan te zetten, uit te schakelen met de normale knop (voor de dagelijkse werking), even te wachten. Als het nog steeds blijft hangen, kan de klantenservice u misschien helpen.

Moet ik de ontkalker van de fabrikant gebruiken?

Je hoeft niets te gebruiken. Ik gebruik echter zoveel mogelijk de producten van de fabrikant. Ik hoef me tenminste geen zorgen te maken over de samenstelling van het product en kan in geval van twijfel de juiste persoon ter verantwoording roepen.

Koop geen dure machine alleen maar om geld te besparen op goedkope schoonmaakmiddelen.