Bodum Latteo melkopschuimer

 • Naam: Latteo
 • Merk: Bodum
 • Werking: Handmatig
 • Inhoud: 800 ml
Bodum Latteo melkopschuimer

Bekijk de dagprijs

Bodum is een merk dat geen presentatie nodig heeft in de wereld van koffiemachines en natuurlijk ook in het boeket van accessoires, zoals molens en opschuimers. Deze Bodum Latteo is een zeer representatieve hadmatige mousserende machine in dit segment, misschien wel de machine die, samen met de Bialetti Tutto Crema, het meest representatief is.

Het fundamentele verschil tussen de twee is dat deze Bodum Latteo een glazen container heeft, dankzij welke u alles kunt zien wat er binnenin gebeurt, de consistentie van de melk, de textuur van het schuim, enz.

De Bodum Latteo behoudt alle kwaliteiten en kenmerken van het merk Bodum: innovatief en elegant design, hoogwaardige componenten, ergonomie, kom op, regelmatige Bodum gebruikers zullen de essentiële kenmerken perfect herkennen in deze Bodum Latteo melkmixer.

Bodum Latteo onderscheidt zich ook van andere opschuimers op de markt door zijn brede waaier aan kleuren, die allemaal zeer helder en vrolijk zijn. Een ongebruikelijke kleurstelling in dit soort accessoires, die veel gebruikers ongetwijfeld zullen waarderen. Bijvoorbeeld deze groene Bodum Latteo. Wat vindt u ervan?

Op de doorzichtige wand van de container vinden we de gebruikelijke markering (de metalen container schuimspanen hebben die erin gekerfd) in zwart geschilderd, die het maximale niveau aangeeft tot waar we met melk moeten vullen om het schuim met voldoende ruimte te laten vormen. De container heeft een vrij royaal totaal volume, ongeveer 800 ml, maar we kunnen slechts ongeveer een kwart van de melk serveren.

Bodum Latteo: hadmatige en transparante melkopschuimer

De gebruikelijke elegantie en smaak voor detail van Bodum is te zien in het handvat, dat ook transparant is en eigenlijk een verlengstuk is van het glas van de container. Of in het mondstuk met de juiste vorm om het melkschuim rechtstreeks uit de houder over het kopje te schenken.

De instructies voor het gebruik van de Bodum Latteo zijn dezelfde als voor elke hadmatige melkopschuimer. Naast de glazen container wordt een mastertje met een bodem van metaalgaas meegeleverd. Door deze zuiger omhoog en omlaag te brengen, wordt het effect bereikt dat de melk wordt gebroken en het gewenste schuim wordt gevormd.

In slechts 30 à 40 seconden manoeuvreren, kunnen we het gewenste resultaat bereiken (hoewel dit altijd naar ieders smaak is). Het is belangrijk de schuimspaan op een vlakke ondergrond te plaatsen en ervoor te zorgen dat u het deksel goed sluit en vasthoudt, anders loopt de melk eruit.

OPMERKING: Vergeet niet om het melkschuim ongeveer 1 minuut te laten rusten, zodat het kan bezinken.

Een ander voordeel van deze Bodum Latteo melkopschuimer, gemeenschappelijk met alle andere hadmatige schuimspanen, is de lage prijs in vergelijking met elektrische schuimspanen en de mogelijkheid om het resultaat van ons schuim met grotere precisie te controleren (ook al gaat dit ten koste van het gebruik van onze arm).

Bekijk de dagprijs

Bodum Latteo melkopschuimer: Belangrijkste kenmerken

 • Transparant borosilicaatglas reservoir. Roestvrijstalen mast en andere kunststof onderdelen.
 • Alleen het glazen potje is geschikt voor gebruik in de magnetron.
 • Maximale inhoud van de container: 0,8 liter.
 • Glazen handvat.
 • Bovendeksel, in verschillende kleuren, om spatten te voorkomen.
 • Vaatwasmachinebestendig.
 • De kan is voorzien van een pijpje om melk of melkschuim rechtstreeks op de beker te kunnen serveren.
 • Maximale vulstand voor het opschuimen van melk: 200 ml.
 • Afmetingen: 15 x 10 x 18 cm.
Bodum Latteo

Bekijk de dagprijs

Voordelen van de Bodum Latteo melkopschuimer

 • Het uitgebreide, originele en aantrekkelijke kleurengamma van deze melkopschuimer.
 • De doorzichtigheid van de houder. We kunnen het emulsieproces veel beter controleren.
 • Hij heeft een veel grotere omvang en capaciteit dan andere melkopschuimers van vergelijkbare serie en prijs.
 • Alle onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig.

Nadelen van de Bodum Latteo melkopschuimer

 • Als je warm melkschuim wilt maken, moet je de melk van tevoren voorverwarmen, of de houder een paar seconden in de magnetron zetten na het vormen van het schuim. Als u voor deze tweede optie kiest, vergeet dan niet de mast met het draadgaas te verwijderen voordat u het in de magnetron zet.
 • Als u het deksel niet goed vasthoudt, kunnen er veel spatten vrijkomen, vooral uit het pijpje.
 • Op dit moment zijn er geen reserveonderdelen voor de glazen pot (het is ook niet erg duur als u de hele afschuimer moet kopen).

Bekijk de dagprijs

Bodum Latteo melkopschuimer: Video's

Dit is een uitgebreide review van de Bodum Latteo schuimopschuimer:

Waarom een Bodum Latteo melkopschuimer kopen?

Deze Bodum Latteo melkopschuimer biedt prachtige resultaten in zowel warm als koud opschuimen. Als u een opschuimer met een grote capaciteit nodig hebt (ongeveer twee keer zoveel als andere middelgrote opschuimers op de markt), dan is dit een zeer goede optie om te overwegen. Een kan van 0,8 liter is een zeer aanzienlijk volume voor dit type accessoire.

Zijn grootste concurrent is misschien wel de Bialetti Tutto Crema, nog een van de referentie handmatige melkopschuimers op de markt. Naar onze mening geldt voor de ene of de andere hetzelfde. Ze verschillen vooral in het reservoir (ondoorzichtig of doorzichtig) en het merk. Voor het overige zijn de gebruiksaanwijzing, de prijs, enz. zeer vergelijkbaar.

Als u daarentegen de voorkeur geeft aan een afschuimer waarmee u de melk ook kunt verwarmen, moet u eens kijken naar elektrische afschuimers zoals de Klarstein Biancolatte, de Clatronic MS 3326 of de Caso Fomini Crema.