Hoe maak je cappuccino schuim zonder een machine?

Een cappuccino in de namiddag is als fish and chips eten op zondag . Je denkt er niet genoeg over na, maar als je dat doet, denk je dat het altijd zo moet zijn.

cappuccino schuim zonder een machine maken

Niets kan de oude kunst van een goede barista vervangen, maar u kunt nog steeds genieten zonder een dure machine.

Uitrustingslijst:

  • een glazen pot met een goede sluiting
  • een steelpan
  • een koffiekopje
  • een koffiepot
  • volle melk (of halfvolle)
  • bonus: verse cacao

STAP 1: VOORBEREIDING

Zet een sterke koffie (een Italiaans koffiezetapparaat is het beste). Verwarm, terwijl de koffie zet, de melk in de pan. Je hebt minstens een half kopje melk per cappuccino nodig.
Wanneer de melk heet is, maar niet kookt (ze moet beginnen te stomen), haal je ze van het vuur.
Er zijn twee oplossingen: ofwel gebruik je een garde om het schuim te maken. In dit geval moet u de garde tussen uw handen energiek ronddraaien (alsof u een vuurtje maakt als padvinder), totdat het schuim verschijnt en de melk in volume verdubbeld is. Of je kunt een glazen pot gebruiken. Doe de hete melk erin, sluit het potje en schud het. Niet zoals het schudden van een fles champagne op een podium, maar meer zoals het schudden van maracas op een Latijns deuntje. Opnieuw vormt zich schuim, de melk verdubbelt in volume.

STAP 2: DE CAPPUCCINO

Doe je koffie in het kopje. Voeg een beetje melk toe en giet het er voorzichtig bij, terwijl u het schuim met een lepel tegenhoudt.
Tik het melkreservoir twee of drie keer op het werkvlak (dit breekt de grote belletjes af en maakt het schuim fijner), vang vervolgens het schuim op met een lepel en voeg het toe aan de bovenkant van uw koffie.
Bestrooi het geheel met een beetje cacao.

barista melkopschuimer