Beste elektrische percolator

Koffiedrinken kun je op vele manieren doen. Er zijn mensen die zelf hun eigen koffiebonen malen en er zijn mensen die dagelijks oploskoffie maken. Maar er zijn ook mensen die hun eigen Italiaanse espressokoffie maken met behulp van een percolator. De meeste percolators gebruik je doorgaans op het fornuis, of dit nu een inductie plaat of gasplaat is. Maar tegenwoordig kun je ook elektrische percolators kopen. En in dit artikel lees je alles over de beste elektrische percolators. Zo weet jij zeker dat je geen rotzooi koopt maar kwaliteit, én wat het voordeel is van een elektrische percolator.

elektrische percolator

Verschil tussen fornuis percolator en elektrische percolator

Koffiezetten met een percolator is eigenlijk misschien wel de meest pure vorm van koffiezetten. En het is ook leuk (als je vaardig bent geworden met de percolator) om op deze manier jouw koffie te laten pruttelen. Je krijgt echt de Italiaanse Espresso als je gebruik maakt van een percolator en het is natuurlijk leuk als je dit helemaal zelf hebt gemaakt. Dat geeft een extra bijzonder gevoel.

Eigenlijk is er weinig verschil tussen en percolator op het fornuis of een percolator via elektra. Wat natuurlijk wel zo is, dat is dat elektrische percolator energievriendelijker is dan bijvoorbeeld een percolator voor op het gasfornuis. Want gas is duur helaas. Dus je bespaart jezelf heel veel geld door gebruik te maken van een elektrische percolator.

Maar verder blijft de bereidingswijze hetzelfde. Dus je vult de onderkant met water tot de maximale hoeveelheid en het filter vul je met grof gemalen koffie. Waar je deze bij een fornuis percolator op het fornuis zet hoeft dit met de elektrische percolator dus niet meer. Je hoeft nu alleen maar simpelweg de percolator in de stroom te doen en pruttelen maar!

10 Beste elektrische percolators

Een percolator kopen is best nog wel een lastige opgave. Dat zou je eigenlijk niet verwachten en misschien denk je wel van, ze werken toch allemaal volgens hetzelfde principe? Ja deels klopt dat ja. Maar de vormgeving kan heel veel invloed hebben op de werking van een percolator. En niet alleen op de werking maar ook op gebruiksgemak en smaak.

Het ene merk is het andere niet. Want niet voor niets zitten er prijsverschillen bij de diverse percolators. Dat heeft ook te maken met het merk maar ook de kwaliteit van de percolator. En voor een andere of betere kwaliteit, daar betaal je gewoon voor. Dat is natuurlijk wel vrij logisch.

Om jou een beetje op weg te helpen in jouw zoektocht naar een goede elektrische percolator lees je hier de top 5 elektrische percolators. Deze top 5 geeft jou inzicht welke percolators goed en betrouwbaar zijn maar hopelijk weet je daardoor ook waar je op moet letten bij de aanschaf van een percolator.

Cloer 5928

Cloer 5928

Deze elektrische percolator komt absoluut als beste uit de test. Dit is namelijk een zeer complete elektrische percolator. Heel makkelijk en snel zet jij de heerlijke koffie. En je hebt ook twee verschillende keuzes qua formaat koffie. Je kunt kiezen uit 150 ml voor drie kopjes espresso of 300 ml voor zes. Zo kun je dus ook voor meerdere mensen een heerlijke espresso zetten.

Het apparaat is zeer eenvoudig en simpel qua gebruik. Zeker als je nieuw bent op het gebied van koffiezetten met een percolator koffie. Met deze percolator van Cloer zet jij heel gemakkelijk de lekkerste koffie. Het mooie van deze percolator is ook dat de percolator voorzien is van een afneembare pot met een controlelampje en twee inzetfilters. Superhandig deze Cloer en echt een aanrader om aan te schaffen!

Bekijk de dagprijs

Bialetti Easy Timer – 6 kops

Bialetti Easy Timer  – 6 kops

Bialetti is al decennialang het beste merk op het gebied van de Italiaanse percolator koffie. Dit Italiaanse bedrijf produceert de ene na de andere goede percolator die stuk voor stuk topkwaliteit levert. En dit is natuurlijk belangrijk als jij een percolator aanschaft. Dan wil je ook dat de kwaliteit goed is.

Maar deze prachtige elektrische percolator heeft naast een fantastische smaak en handig gebruik nog een leuk voordeel, namelijk een timer met muzikale jingle. Als het muziekje gaat spelen dan betekent dit dat jouw koffie klaar is. Hoe leuk is het om zo je koffie te ontvangen?

Bekijk de dagprijs

Bestron AES480 Viva Italia

Bestron AES480 Viva Italia

Deze elektrische Bestron AES480 Viva Italia is een ontzettend mooie en praktische percolator die binnen een mum van tijd de meest heerlijke traditionele espresso/mokka koffie maakt. En het voordeel is dat deze ook nog eens tot zes kopjes koffie kan zetten. Daarnaast krijg je ook nog eens 5 jaar garantie op de machine!

Bekijk de dagprijs

Bialetti Easy Timer - 3 kops

Bialetti Easy Timer - 3 kops

Alweer een kanjer van het Italiaanse merk Bialetti in de top 5. Maar zoals je hierboven ook hebt kunnen lezen is dat niet zo gek want Bialetti is nu eenmaal een top bedrijf die echt keer op keer weet te verbazen met klasse design percolators. Ze weten nu eenmaal wat ze doen en zorgen voor de beste producten.

De percolator van Bialetti kun je instellen op tijd waardoor jij in de ochtend wakker kunt worden met verse koffie. Het apparaat gaat namelijk uit zichzelf dan op een vastgestelde tijd de koffie laten doorlopen. Het enige wat jij moet doen is de avond van tevoren het apparaat klaar maken.

Bekijk de dagprijs

Rommelsbacher EKO 364/E

Rommelsbacher EKO 364/E

Als jij echt van heerlijke koffie houdt dan moet je zeker weten deze Rommelsbacher EKO 364/E elektrische percolator even bekijken. Misschien niet een van de bekendste merken die je kent maar echt, je weet niet wat je proeft. Deze percolator is heel handig in gebruik, fraai van design en enorm krachtig in zijn soort.

De percolator is niet geschikt voor grote hoeveelheden koffie want je kunt ongeveer tot 4 kopjes koffie ermee bereiden. Maar de smaak en kwaliteit van de espresso is in één woord echt fantastisch te noemen. En het gebruik en onderhoud van de machine is heel simpel en eenvoudig te noemen. Geen ingewikkeld gedoe dus, kind kan de was doen.

Bekijk de dagprijs

Volg je gevoel

Deze top 5 heeft jou hopelijk een beetje op weg geholpen in jouw keuze voor een goede percolator machine. Maar vergeet niet dat er heel veel soorten zijn en het heeft ook te maken met wat jouw budget is. Als je een aankoop doet is het handig om op een aantal dingen te letten.

Kijk bijvoorbeeld naar de reviews maar ook de capaciteit van de koffiepot. Hoeveel kopjes koffie kun je eruit halen? Als je met een groot gezin van koffiedrinkers bent dan moet je ook voldoende capaciteit hebben.

Let dus ook op andere zaken bij de aanschaf van een (elektrische) percolator. Dat is heel belangrijk zodat je geen kat in de zak koopt. En als je net begint met het maken van percolator koffie, houd het dan simpel.