logo

Hoe maak je koffie met een Cafetière koffiezetapparaat?

koffie maken met een cafetière

Welkom bij onze tutorial over hoe je geweldige koffie kunt maken met je Cafetière koffiezetapparaat. Ook wel bekend als een cafetière, het is zonder twijfel een van de eenvoudigste manieren om een kopje filterkoffie van hoge kwaliteit te bereiden. Het stelt u in staat om in slechts enkele minuten een volle koffie met een aangenaam intens aroma te produceren. Daarom wordt de Cafetière vaak gebruikt om te genieten van koffie van zuivere oorsprong.

Welek gemaken koffie moet u gebruiken ?

De consistentie van uw koffiemaling is heel belangrijk bij het gebruik van een Cafetière: eenvoudig gezegd moet u kiezen voor koffie die grof gemalen is. Zo voorkomt u dat de gemalen koffie door de mazen van uw Cafetière gaat. Het is erg moeilijk, zo niet onmogelijk, om de juiste gemalen koffie te vinden die door de grote retailers wordt verkocht. In onze speciale selectie van gemalen koffie voor cafetières vindt u veel vaker wat u zoekt.

Het spreekt voor zich dat u in een ideale wereld uw koffie altijd op het allerlaatste moment met een molen zou malen. Dit is de enige manier om echte versgemalen koffie te verkrijgen, die een maximaal aroma en een intensere smaak garandeert.

De voor- en nadelen van de Cafetière

Voordelen

  • Snel en gemakkelijk te gebruiken.
  • Geen papieren filter dat de aromatische oliën van de koffie kan absorberen.
  • Volledige controle over de infusietijd en de watertemperatuur.
  • Een harmonieuze verspreiding van de koffiearoma's.

Nadelen

  • Vereist grof gemalen koffie die niet in de supermarkten verkrijgbaar is.
  • Kleine hoeveelheid gemalen koffie op de bodem van het kopje.
  • Wordt direct na de bereiding geserveerd, anders gaat de infusie door in de cafetière.

Hoe zet u koffie met een Cafetière?

  1. Voeg een lepel koffie (ongeveer 7,5 g) per kopje toe.
  2. Giet in heet water tot 2 cm van de top
  3. Laat de koffie 4 minuten trekken
  4. Duw de plunjer stapsgewijs naar beneden totdat hij de bodem bereikt.
  5. Geniet ervan!

Maak koffie als een pro!

Wil je koffie maken als een echte barista? We kunnen u een preciezere methode voorstellen die u een beduidend beter kopje koffie geeft. Hiervoor gebruiken we een cafetière met vier kopjes (50 cl) en 30 g koffie, waarbij we streven naar een verhouding van 83-84 g koffie per liter water.

Een snelle herinnering:

  • Voor 2 koppen: 15 g koffie en 180 g water...
  • Voor 4 koppen: 30g koffie en 360g water
  • Voor 8 kopjes: 60g koffie en 720g water
  • enz.

Om onze koffie te bereiden hebben we ook een weegschaal en een waterkoker nodig.

  1. Plaats de cafetière op de weegschaal en stel het gewicht opnieuw in.
  2. Kook het water in de ketel (tussen 88 °C en 92 °C, afhankelijk van de manier waarop uw koffie is gebrand)
  3. Schenk de gemalen koffie in de cafetière
  4. Voeg 70 g water (70 cl) toe, roer het mengsel met een lepel en wacht 30 seconden (de koffie begint te gieten en geeft aroma's vrij).
  5. Voeg de rest van het water toe en vervang het deksel van de Cafetière.
  6. Laat 3 minuten 30 seconden intrekken.
  7. Duw de zuiger
  8. Geniet ervan!

Top tip:

Voor het allerbeste resultaat kunt u overwegen om uw water te filteren, uw koffie onmiddellijk voor de infusie te malen en vooraf warm water in uw cafetière te gieten om het voor te verwarmen en zo thermische schokken te vermijden. Laat uw koffie niet langer dan 4 minuten trekken, anders krijgt hij een bittere smaak.

Onze referenties:

Ontdek al onze cafetières, tegen zeer lage prijzen, op Coffeelabs.be. U vindt er alle grote merken (Bodum, Bialetti, Melitta, en meer), beschikbaar in verschillende maten, kleuren en materialen. U vindt er onder andere de tijdloze elegantie van het Chambord van Bodum en de traditionele Cafetière van Bialetti.

© 2020 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.