Jura Giga 5 Recensie

Jura legt de lat voor automatische koffiemachines. Het bedrijf produceert en biedt momenteel meer dan 20 verschillende koffiezetapparaten aan. Deze opties variëren van standaard espressomachines tot een volwaardige koffiemachine zoals de Jura Giga 5, die bijna gelijk staat aan het hebben van een barista in je huis.

In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over het Jura Giga 5 automatisch koffiezetapparaat om een weloverwogen aankoopbeslissing te nemen. We behandelen de essentiële zaken die u moet overwegen voordat u een koffiezetapparaat koopt, de belangrijkste kenmerken van de Jura Giga 5, en andere waardevolle alternatieven.

Als u geïnteresseerd bent in meer Jura koffiemachines, bekijk dan deze andere opties die we voor u hebben!

Jura Giga 5

Bekijk de dagprijs

Dingen om te overwegen voordat u een koffiezetapparaat koopt

Het kopen van een koffiezetapparaat is een belangrijke beslissing waar goed over nagedacht moet worden. Voordat u tot de definitieve aankoop overgaat, moet u de volgende kenmerken evalueren.

Capaciteit

De grootte en capaciteit van de koffiemachine is een belangrijke factor om te evalueren. U moet een formaat kiezen dat aan uw behoeften voldoet. Twee variabelen waarmee u rekening moet houden zijn het aantal personen in uw huishouden en het aantal kopjes dat u van plan bent te drinken.

Als uw koffiezetapparaat voor uw keuken is, richt uw zoektocht dan op producten die een paar kopjes kunnen zetten. Koffiezetapparaten voor restaurants of grote kantoren zullen opties vereisen die meerdere kopjes tegelijk zetten. De meeste machines kunnen tot 12 kopjes bereiden, dus u moet dienovereenkomstig beslissen.

Technologische mogelijkheden

Technologie verandert ons leven, en dus ook de manier waarop we koffie bereiden. Veel koffiemachine-alternatieven bieden nu verbeterde functies, zoals:

 • Automatisch reinigen
 • Automatische uitschakeling
 • Indicator voor waterpeil
 • Een programmeerbare digitale klok die u kunt instellen voor een starttijd elke dag

Koffiezetapparaten maken het bereiden van drank veel eenvoudiger, maar de technologische mogelijkheden besparen u meer tijd en gedoe. Als uw budget het toelaat, kunt u het beste een paar van deze bovenstaande extra's overwegen.

Type koffiezetapparaat

Er zijn veel verschillende soorten koffiezetapparaten op de markt. U kunt niet-plastic, plastic, brouwmachines, thermische karaffen, en andere technologisch geavanceerde koffiezetapparaten kopen. Elke optie biedt een ander niveau van extra's en voordelen. Voordat u met het koopproces begint, moet u bepalen wat u belangrijk vindt aan een koffiezetapparaat, en vervolgens uw zoekopdracht dienovereenkomstig beperken.

Gebruiksvriendelijk

We vinden het fijn als het koffiezetproces eenvoudig en ongecompliceerd is, want we willen zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het onderhoud van onze machine. Als u de verschillende productkeuzes evalueert, moet u kijken naar beoordelingen en voordelen met betrekking tot water vullen, gemak, onderhoud en reiniging.

De constructie van het koffiezetapparaat zal u ook aanwijzingen geven over hoe gebruiksvriendelijk het is. Let goed op de knoppen die bij de machine worden geleverd. Veel van de topproducten op de markt hebben knoppen en extra functies voor de volgende handelingen:

 • Water vullen
 • Koffiesterkte en -smaak
 • Lekbak die gemakkelijk schoon te maken is en helpt morsen te voorkomen
 • Verstelbaarheid van de verwarmingsplaat

Waarde en kosten

Als een koffiezetapparaat duur is, betekent dat niet altijd dat het product waarde biedt. Er zijn genoeg koffiezetapparaten die een duurzame constructie, optimale capaciteit en gebruiksgemak bieden, zonder dat u er veel voor moet betalen. Vergelijk bij het analyseren van de verschillende koffiezetapparaten op de markt de functies en prijzen van de topalternatieven die u wilt kopen.

Productoverzicht

Jura Giga 5 Volautomaat Espressomachine - Aluminium

Bekijk de dagprijs

De Jura Giga 5 Automatic Coffee Machine combineert design, prestaties en technologie om uw ochtendkoffie routine te herdefiniëren. Dit product biedt een draaischakelaar die tot 12 smakelijke koffiecreaties kan creëren. De Jura Giga 5 belooft u te veranderen in een veredelde barista, en leidt u door alle bereidingsstappen via een scherm met tekst en afbeeldingen.

U hoort het koffiezetapparaat nauwelijks werken dankzij de twee stille en efficiënte keramische schijvenmalers. De koffiemachine wordt ook geleverd met twee verwarmingssystemen om bij elke doorloop een premium kopje koffie te garanderen. De Jura Giga 5 heeft een dubbele uitloop met vier uitloopopeningen, die in de breedte en de hoogte verstelbaar zijn voor het zetten van een glad kopje koffie.

De productafmetingen van de Jura Giga 5 stellen met 20 "x17 "x13" niet teleur. Het apparaat heeft ook een watercapaciteit van 91,5 ons, een bonenreservoir van 9,88 ons en een koffiedikreservoir dat tot 20 porties kan bevatten.

Dingen die we leuk vinden

 • Het TFT-scherm is helder, groot en eenvoudig te gebruiken
 • Met de barista-instelling kunt u eersteklas koffieshoprecepten maken
 • Het koffiezetproces is snel en stil
 • De perfecte optie voor koffiewinkels of grote groepen koffiedrinkers
 • Koffieopties zijn zeer aanpasbaar
 • De afwerking met melkschuim creëert een koffieshopgevoel

Dingen die we niet leuk vinden

 • Dure optie voor mensen met een krap budget
 • Grote, zware constructie maakt het moeilijk te dragen
 • Het schoonmaken kan moeilijk zijn
 • U kunt slechts één gebruikersprofiel programmeren

Kenmerken en voordelen

Er valt veel te waarderen aan de Jura Giga 5. Het ontwerp, het zetsysteem en de koffie-instellingen maken het tot een van de beste machines op de markt. Bekijk hieronder enkele van de belangrijkste kenmerken om te zien of hij de prijs waard is.

Constructie en ontwerp

De Jura Giga 5 legt de lat voor een luxe koffiemachine. Dit solide product weegt 40 pond en meet 20 "x17x13", en het zal zeker opvallen als u de kamer of keuken binnenloopt. De structuur is duurzaam dankzij de zwarte kunststof zijstukken en het aluminium materiaal aan de voorkant.

Bovenop de machine bevinden zich de programma- en aan/uit-knoppen, de draaiknop en het bedieningspaneel. Voor de gepassioneerde barista's is er een TFT-kleurendisplay dat de koffiemachine onderscheidt. Hoewel het geen touchscreen is, zijn de acht knoppen en de bovenste draaiknop gemakkelijk te bedienen.

Onder het hoofddisplay bevindt zich een set van twee uitlopen, die in hoogte verstelbaar zijn voor de meest authentieke koffiehuisdrankjes. Eén tuit is voor heet water, terwijl de andere dubbele tuit met vlindervormig design geschikt is voor melk en koffie. De tweede uitloop heeft een betrouwbaar lampje en spatbescherming voor extra gebruiksgemak.

Tenslotte wordt de Jura Giga 5 geleverd met een uittrekbaar waterreservoir met een handige handgreep aan de bovenkant. Omdat het waterreservoir een inhoud heeft van 87 liter, hoeft u het niet elke dag bij te vullen.

Jura Giga 5 Espressomachine

Brouwsysteem

Afgezien van het uitstekende design, is het zetsysteem van de Jura Giga 5 wat het tot een top keuze maakt op de koffiemachine markt. Jura's twee burr molens, twee verzegelde hoppers, en keramische schijven maken deze machine veel stiller en nauwkeuriger dan andere modellen. Met dit zetsysteem kunt u ook verschillende combinaties van melanges en koffiebonen uitproberen.

De twee verwarmingssystemen van Jura zijn thermoblock en gemaakt van robuust roestvrij staal voor extra duurzaamheid. Het wordt ook geleverd met een paar bijpassende pompen en Venti-poorten die verse lucht leveren voor een geoptimaliseerd ventilatiesysteem.

Omdat het Jura Giga 5 brouwsysteem wordt geleverd met dubbele thermoblokken, is het ideaal voor restaurants, koffiehuizen of grote kantoren. De machine biedt drankjes voor alle soorten voorkeuren en kan veel kopjes tegelijk zetten voor welke koffiesterkte u ook nodig hebt. Alle dranken van de Jura Giga 5 beginnen met een espressoshot, waarvoor een minimale druk van 9 bar vereist is. De Giga 5 kan in één keer 15 bar druk zetten.

Net als de andere espresso- en koffiemachines van het bedrijf, wordt de Jura Giga 5 geleverd met het Pulse Extraction Process (PEP) en het verbeterde Pre-Brew Aroma System (IPBAS), dat zorgt voor rustgevende geuren en een geschikte extractietijd.

Kwaliteit van de koffie

Als het aankomt op maatwerk en algehele koffiekwaliteit, is het moeilijk om de Jura Giga 5 te verslaan. Het ontwerp met dubbele uitloop stelt u in staat om twee dranken tegelijk te bereiden. Voor elke uitloop kunt u de drank instellen tussen drie niveaus heet water en vijf koffiesterkten. U kunt ook het shotvolume, de hoeveelheid melk en het schuimniveau instellen.

De programmering van de Jura Giga 5 is slim genoeg om uw voorkeuren te onthouden voor toekomstig gebruik. Zodra u uw optimale drankinstellingen en -combinaties hebt gevonden, kunt u deze in de machine programmeren. Wanneer het tijd is voor het volgende brouwsel, drukt u op één knop en krijgt u dezelfde, smakelijke resultaten.

Dankzij de PEP-, IPBAS- en melkopschuimingsfuncties van de Jura Giga 5 is de koffiekwaliteit moeilijk te evenaren. Gebruikers kunnen het extractieproces ook aanpassen door de maalgraad van de twee molens aan te passen. Jura patenteert zijn multi-kamer opschuimsysteem, zodat uw kopjes koffie aanvoelen alsof ze rechtstreeks uit de winkel komen.

Onderhoud

Omdat de Jura Giga 5 een massievere machine is met bijna 30 drankopties, zorgt hij voor meer onderhoud. U zult de machine dagelijks moeten reinigen en onderhouden als u wilt dat hij lang meegaat voor zijn forse prijs.

Het reinigingsproces begint met het demonteren en spoelen van de dubbele uitloop. Na elk gebruik moet u ook het melksysteem schrobben. Omdat de melkaanzuigslang niet geschikt is voor de vaatwasser, moet u hem met de hand reinigen. Om de reiniging te voltooien, moet u het mandje legen, de lade en de tank spoelen en het gehele oppervlak schoonvegen.

Jura heeft ook een aantal functies om het reinigingsproces te automatiseren. Telkens wanneer u de machine uitschakelt, spoelt het systeem automatisch het brouwsysteem. De machine waarschuwt u ook wanneer het tijd is om het koffiesysteem te reinigen, te ontkalken of het waterfilter te vervangen.

Alternatieven en conclusie

De Jura Giga 5 blijkt een van de meest opmerkelijke automatische koffiemachines op de markt te zijn, omdat hij dranken op barista-niveau biedt en aanpasbare opties zoals een latte, cappuccino en macchiato. De prijs is hoog, dus je moet de toegevoegde functies waarderen als je hem uiteindelijk koopt. Het melkopschuimsysteem van de Jura Giga 5, het ontwerp met dubbele uitloop, de keramische maalschijven en het intuïtieve koffieselectiescherm maken het een investering die de moeite waard is.

We begrijpen echter dat de Jura Giga 5 misschien niet voor iedereen geschikt is. Afhankelijk van uw behoeften, bekijk dan deze andere alternatieven:

 • Jura Z6 Automatische koffiemachine - deze koffiemachine kost iets minder dan de Jura Giga 5 en biedt vergelijkbare functies, maar heeft wel een zijreservoir met een aquarium-ontworpen lampje.
 • Mr. Coffee Café Barista - beter voor beginners en degenen die een hybride koffiemachine willen (automatisch en handmatig).
 • Breville Barista Express - uitstekende optie als u op zoek bent naar een andere budgetvriendelijke machine die uitsluitend espresso levert.