Jura Micro 9 Recensie

Als u op zoek bent naar een alles-in-één koffiezetapparaat dat bonen maalt, melk opschuimt en koffie of espresso maakt, is de Jura Micro 9 moeilijk te overtreffen.

Maar als u net begint met de aanschaf van een koffiezetapparaat, weet u misschien niet goed welke functies u in een koffiezetapparaat moet zoeken. In dit artikel helpen we u de functies van de Jura Micro 9 te begrijpen, zodat u kunt beoordelen of dit apparaat de juiste keuze voor u is.

Jura ENA Micro 9 One Touch Volautomaat Espressomachine

Jura ENA Micro 9 One Touch Volautomaat Espressomachine

Bekijk de dagprijs

Factoren om over na te denken voordat u een koffiezetapparaat koopt

Koffiezetapparaten verschillen enorm in hun mogelijkheden en de hoeveelheid handwerk die u erin moet investeren voordat u een kopje van uw favoriete drank hebt. De vaardigheden waarover u het meest moet nadenken voordat u een koffiezetapparaat koopt, zijn in het bijzonder

 • Espresso maken
 • Melk stomen
 • Bonen malen
 • Capaciteit

Om u te helpen deze capaciteiten in de juiste context te plaatsen, zullen we ze in dit gedeelte elk afzonderlijk bespreken.

Espresso maken

Niet alle koffiemachines zijn in staat echte espresso te maken, maar sommige kunnen een goede poging wagen. Er zijn ook koffiemachines die helemaal geen espresso maken en zich alleen richten op het zetten van grote kannen koffie.

De Jura Micro 9 valt in de middencategorie van koffiemachines. Dit betekent dat hij een goede poging kan doen om espresso te zetten, maar ook een uitstekend kopje gewone koffie kan zetten.

Er is echter een belangrijk voorbehoud: koffiemachines die geschikt zijn voor espresso, hebben zelden de verwerkingscapaciteit die nodig is om grote hoeveelheden gebrouwen koffie te zetten.

Met andere woorden, als u een groot gezin hebt dat 's ochtends een grote pot koffie wil, zullen machines die geschikt zijn voor espresso er waarschijnlijk toe leiden dat mensen moeten wachten.

Stomen van melk

Sommige koffiemachines kunnen melk stomen om schuim te creëren, zodat dranken als cappuccino's, cortado's en lattes kunnen worden bereid. Voor mensen die van espresso met melk houden, is het stomen van melk een belangrijke functie die bij veel koffiemachines niet goed werkt.

Aan de andere kant is het stomen van melk niet erg nuttig voor mensen die een eenvoudige pot koffie willen zetten met hun koffiezetapparaat.

Bonen malen

Koffie smaakt beter als hij wordt gezet met versgemalen bonen. Veel duurdere koffiezetapparaten, waaronder de Jura Micro 9, malen de koffie uit een bonenreservoir vlak voor het zetten. Hierdoor smaakt de koffie beter.

Capaciteit

Zoals eerder vermeld, verschillen koffiezetapparaten wat betreft hun maximale koffieproductie op een bepaald moment. De Jura Micro 9 is bedoeld voor het zetten van één kopje koffie en niet voor het zetten van meerdere kopjes tegelijk via een druppelsysteem.

Jura ENA Micro 9 koffiemachine

Jura Micro 9 Overzicht

De Jura Micro 9 is een éénkopskoffiezetapparaat dat druppelkoffie, espresso en schuim voor espressodranken op basis van melk kan maken. Het apparaat heeft ook een molen, een intuïtieve gebruikersinterface en gemakkelijk te reinigen mechanismen.

Met de Jura Micro 9 kunt u snel en effectief uw favoriete koffiedranken maken, zolang u het apparaat gevuld houdt met verse bonen, melk en water.

De reservoirs voor bonen, melk en water zijn overvloedig, waardoor de machine tot wel tien dranken achter elkaar kan maken voordat ze opnieuw moeten worden gevuld.

In vergelijking met vergelijkbare apparaten, zoals de DeLonghi ECAM, is de Jura Micro 9 eenvoudiger in het gebruik, heeft hij een slanker uiterlijk en neemt hij minder ruimte in op uw aanrecht.

Door zijn afmetingen heeft de DeLonghi echter grotere reservoirs voor bonen, water en melk, waardoor hij minder vaak bijgevuld hoeft te worden.

Dingen die we leuk vinden

Met de Jura Micro 9, genieten we van functies zoals:

 • Malen op verzoek
 • Automatisch melk opschuimen
 • Een krachtig intern verwarmingselement
 • Een effectief stoomgeneratorelement
 • De verstelbare groepenkop

Over het geheel genomen plaatsen deze kenmerken de Jura Micro 9 in een zeer concurrerende positie op de koffiemachinemarkt.

Ruimte voor verbetering

De Jura Micro 9 heeft ook ruimte voor verbetering met een paar van zijn functies, zoals:

 • Het ontbreken van een molen
 • Kleine capaciteit voor gemalen bonen in vergelijking met de zetcapaciteit
 • De verschillende temperatuurinstellingen van de karaf zijn niet van elkaar te onderscheiden

In het volgende hoofdstuk gaan we dieper in op de kenmerken van de Jura Micro 9, zodat u kunt beoordelen of de sterke punten passen bij uw brouwbehoeften.

Jura Micro 9 Kenmerken en Voordelen

De Jura Micro 9 heeft een aantal belangrijke kenmerken die u moet weten. In dit gedeelte gaan we dieper in op elk van deze functies, zodat u kunt begrijpen hoe ze werken en waarom u erin geïnteresseerd zou kunnen zijn.

Dubbele uitloop

De Jura Micro 9 heeft twee uitlopen in het mondstuk. Dit betekent dat als u een dubbele espresso of een cappuccino met twee shots espresso wilt maken, u dit kunt doen zonder dat het systeem twee aparte shots hoeft te bereiden.

Praktisch gezien garanderen de dubbele uitlopen dat u uw dranken sneller kunt bereiden dan anders het geval zou zijn. Dankzij de automatische reinigingsfunctie van de Jura Micro 9 hoeft u het systeem na afloop echter niet dubbel zo vaak schoon te maken.

Verstelbare groepenkop

De uitlopen en sproeiers aan de buitenkant van de machine vormen de groepenkop van de machine. Bij de Jura Micro 9 kan de groepenkop naar boven of naar beneden worden versteld, afhankelijk van de hoogte van de kan waarin u koffie zet.

Als u een demi-tasse espressokopje hebt, kan de groepenkop lager worden ingesteld, zodat de espresso niet uit het kopje spat nadat het uit de tuit is gevallen. Als u daarentegen een groter glas hebt, kunt u de groepenkop naar boven verplaatsen om de grootte ervan aan te passen.

De verstelbare groepenkop lijkt misschien een kleinigheid in het grote geheel, maar in werkelijkheid is het een essentiële functie voor de levenskwaliteit die de machine veel sierlijker in het gebruik maakt.

Belangrijk is dat veel andere koffiemachines geen verstelbare groepenkop hebben, dus de Jura Micro 9 heeft een aanzienlijk voordeel in deze functiecategorie.

Maling

De bonenmaler van de Jura Micro 9 is eenvoudig te gebruiken, zeer configureerbaar en zeer effectief. Voordat elke drank wordt gebrouwen, worden de bonen gemalen en in de brouwkamer geplaatst.

Dit betekent dat als u een speciale koffiesoort hebt die specifieke zetinstellingen vereist, de Jura Micro 9 u zal helpen om er het beste uit te halen.

Vooral als u alleen hele bonen gebruikt bij het zetten van uw koffie, zal het gemak van de ingebouwde molen van de machine voelbaar zijn. Gebruikt u echter liever voorgemalen koffie, dan biedt de Jura Micro 9 u wellicht niets bijzonders op het gebied van molen.

Hogedrukpomp

Voor alle op koffie gebaseerde dranken die espresso moeten bevatten, is de drukopbrengst van de pomp van de machine een kritische overweging. Met de hogedrukpomp van de Jura Micro 9 produceert de machine een druk van bijna 15 bar wanneer hij espresso zet.

Hoewel dit een indrukwekkend cijfer is voor een koffiezetapparaat, haalt het niet het drukniveau dat wordt uitgeoefend door een echte espressomachine. Desalniettemin produceert de Jura Micro 9 een heerlijk kopje espresso dat de kwaliteit van veel espressomachines evenaart.

Bedenk wel dat hoe hoger de druk van de pomp is, hoe groter de kans is dat een machine uitgebreid onderhoud nodig heeft. Omdat de Jura Micro 9 de druk onder controle houdt, zal hij geen onderhoud nodig hebben in vergelijking met een espressomachine, die meer druk kan uitoefenen.

Programmeerbare drankinstellingen

Voor echte koffiefanaten is het geen optie om de grootte van de gemalen koffie, de temperatuur van het water, de druk van de pomp en de duur van het koffiezetten te regelen.

Bij veel minder geavanceerde koffiemachines zijn de mogelijkheden om het koffiezetten te programmeren echter zeer beperkt. Met de Jura Micro 9 zijn de details van de zetprotocollen binnen handbereik.

U hoeft geen handleiding te lezen om uit te vinden hoe u het gewenste zetprotocol programmeert en opslaat in het geheugen van de machine. Het resultaat is dat als u eenmaal het protocol hebt vastgelegd dat de beste kwaliteit koffie van uw keuze oplevert, u het steeds weer opnieuw kunt maken.

Het enige minpuntje aan het programmeerbare drankensysteem van de Jura Micro 9 is dat het niet kan worden geprogrammeerd met betrekking tot de tijd.

Als u het brouwen wilt starten, moet u de machine handmatig activeren met het voorgeprogrammeerde recept van uw keuze op het moment van consumptie.

Jura ENA Micro 9

Waterhardheid adapter

Sterk gemineraliseerd water is de plaag van koffiezetapparaten en espressomachines overal. Wanneer de leidingen in een koffiemachine door hard water mineraliseren, ontstaan er uiteindelijk scheuren of verstoppingen, die de machine kunnen beschadigen of vernielen.

Voor de meeste koffiezetapparaten bestaat de oplossing in het routinematig uitvoeren van een grondige reiniging van het apparaat met een antimineraal additief. Deze anti-mineraliserende additieven zijn echter in sommige gevallen ook gevaarlijk voor de gezondheid van de machine op lange termijn.

In het beste geval hebben koffiezetapparaten een filtersysteem om overtollige mineralen in het water op te vangen voordat er koffie wordt gezet. Vervolgens kan de gebruiker vaststellen wanneer de filters verzadigd zijn met mineralen en ze dienovereenkomstig vervangen.

Met de Jura Micro 9 krijgt u het beste van twee werelden. De machine heeft een softwarematig systeem voor aanpassing aan de waterhardheid om ervoor te zorgen dat de machine in goede gezondheid blijft, ondanks de heersende omstandigheden van het water.

Verder heeft de machine ook een ingebouwd filtersysteem, waarmee het zich aanpast aan de hardheid van het water. De software waarschuwt de gebruiker ook wanneer het filtratiesysteem moet worden gereinigd of onderhouden.

Tenslotte kan, indien de gebruiker dit wenst, een dieptereinigingsprotocol worden uitgevoerd met een in de handel verkrijgbare de-mineralisatoroplossing, die de hardware van de machine zo voorzichtig mogelijk zal gebruiken om ervoor te zorgen dat de machine in goede staat blijft.

Andere brouwopties

De Jura Micro 9 is een geweldig koffiezetapparaat dankzij de programmeerbare zetvoorinstellingen, de zeer duurzame mechanismen, het gebruiksgemak en het hogedrukpompsysteem.

Als u de Jura Micro 9 aanschaft, krijgt u een volledig uitgerust koffiezetsysteem dat klaar is voor luxe koffiedranken of voor dagelijks koffiezetten. Of u nu een kopje gewone koffie wilt of een cortado, u kunt het maken met de Jura Micro 9.

U kunt zelfs experimenteren met de programmeerbare zet- en maalfuncties van het systeem om geheel nieuwe op koffie gebaseerde dranken te maken, als u dat wilt. De enige beperking is uw fantasie en het type koffiebonen dat u in huis heeft.

Jura ENA Micro 9 One Touch Volautomaat Espressomachine

Jura ENA Micro 9 One Touch Volautomaat Espressomachine

Bekijk de dagprijs

De Jura Micro 9 is echter niet voor iedereen de beste keuze.

Als u liever grote hoeveelheden druppelkoffie zet dan melkachtige koffiedranken, is de Miele Lotus wellicht een goed alternatief. Hoewel de Jura Micro 9 in de meeste opzichten beter is, kan de Miele Lotus de behoefte aan grote kannen koffie beter invullen.

De Jura Micro 9 is intuïtiever in het gebruik, maar de Miele Lotus is beter voor experimenteren in de vrije natuur, omdat er geen softwaresysteem is om het zetten en reinigen te regelen.

Tot slot neemt de Miele Lotus minder plaats in op uw aanrecht dan de Jura Micro 9, hoewel deze groter en zwaarder is. Hoewel geen van beide apparaten bijzonder mobiel is, zult u de Jura Micro 9 gemakkelijker van de ene plaats naar de andere kunnen verplaatsen.

Uw koffie zetten

Tot zover onze bespreking van de Jura Micro 9 koffiemachine. Als u een aankoop overweegt, bedenk dan dat de Jura Micro 9 qua mogelijkheden en sterke punten tussen een druppelkoffiezetapparaat en een speciale espressomachine in zit.

Vergeet ook niet dat de Jura Micro 9 een krachtige generalistische machine is die de meeste soorten koffiedranken die u wenst met aanzienlijke bekwaamheid kan maken.

Hoewel u misschien een machine kunt vinden met een hogere capaciteit voor de productie van druppelkoffie, zult u het moeilijk hebben om een machine te vinden die zo programmeerbaar en aanpasbaar is als de Jura Micro 9.

Veel succes met uw koffiezetreis, en vergeet niet verse bonen te kopen voor de beste resultaten.