logo

Jura Reinigingstabletten voor uw koffiemachine

Jura. Een zwitsers koffie merk dat al sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw bestaat. Sinds 1931 houdt Jura zich bezig met alles wat met koffie te maken heeft. We hebben het op onze andere pagina’s over de Jura koffiemachine gehad. Maar voor het optimale gebruik van deze koffiemachine, dien je deze op de juiste manier te reinigen oftewel schoon te maken. Voor gemak en de beste reiniging bevelen wij aan dat je het beste de Jura reinigingstabletten kan gebruiken. Deze schoonmaaktabletten zijn speciaal ontwikkeld door Jura zelf voor de Jura koffiemachine.

reinigingstabletten koffiemachine jura

Jura Reinigingstabletten kopen overzicht en aantallen

Woon je nu in een eenpersoons huishouden of een meerpersoonshuishouden? Gebruik jij de Jura koffiemachine op het werk of thuis? Of is het zetten van een kopje koffie eigenlijk meer een speciale aangelegenheid? Voor elke gelegenheid heeft Jura mogelijkheden. Er zijn twee opties. Je kan kiezen voor een verpakking met 6 stuks aan Jura reinigingstabletten. Of je kiest voor de verpakking die 25 stuks Jura reinigingstabletten bevat. Zo kies je voor het aantal passend bij jouw situatie.

Jura reinigingstabletten 25 stuks

Jura reinigingstabletten 25 stuks

Bekijk de prijs

Wil je toch voor de grootverpakking gaan van 25 stuks aan Jura reinigingstabletten? Dan heb je niet alleen het voordeel dat je reinigingstabletten niet zo snel opgaan na het zetten van jouw zoveelste kopje koffie. Maar je profiteert ook nog van het voordeel van voordelig inkopen. De grootverpakking van Jura reinigingstabletten met 25 stuks zijn relatief gezien goedkoper dan de verpakking met 6 stuks. Het prijsverschil per reinigingstablet kan zo een hele euro schelen! Dat loopt dan aardig op. De prijs van een reinigingstablet uit de grootverpakking is rond de €1,20 per stuk.

Jura reinigingstabletten 6 stuks

Jura reinigingstabletten 6 stuks

Bekijk de prijs

Kies je liever toch voor de Jura reinigingstabletten van 6 stuks. Dan kan je ook nog eens een ander soort voordeel meepakken. Namelijk de stapelkorting. Wanneer je meerdere verpakkingen koopt van Jura reinigingstabletten 6 stuks kan je een korting verwachten dat oploopt tot ongeveer 16%. Het is aan jou welke aantallen je wilt aanschaffen. Een verpakking van 6 stuks kunnen geschikt voor je zijn als je niet veel kopjes koffie zet met jouw Jura koffiemachine.

Hoe gebruik je de Jura reinigingstabletten?

Je bent zo ver en wilt gebruik maken van de reinigingstabletten van Jura. De vraag is alleen, hoe gebruik je deze reinigingstabletten? En hoe vaak dien je deze reinigingstabletten te gebruiken? Het merk Jura beveelt zelf aan dat voor optimale levensduur van jouw koffiemachine de Jura reinigingstabletten één keer in de maand te gebruiken.

jura schoonmaaktabletten

Welke koffiemachines van Jura zijn geschikt voor reiniging met reinigingstabletten?

Als je al bekend bent met het merk Jura weet je dat er verschillende jura koffiemachines zijn geproduceerd. Het geluk van het gebruik van deze Jura koffiemachine reinigingstabletten is dat ze niet gespecificeerd zijn op een specifieke uitvoering van koffiemachines. Elke koffiemachine van Jura is geschikt voor gebruik met deze reinigingstabletten. Hierdoor kan je met een gerust hart een keer per maand jouw koffiemachine reinigen.

Het gebruik van de reinigingstabletten in de praktijk.

Het merk Jura al sinds 1931 actief. Een merk dat zich focust op gebruiksgemak. Het reinigen van jouw Jura koffiemachine is dan ook zo gemakkelijk mogelijk ingesteld door het gebruik van Jura reinigingstabletten. Ongeacht de uitvoering van jouw koffiemachine zijn er een aantal overeenkomstige reinigingsprogramma’s. Deze reinigingsprogramma s bestaan uit twee fases.

Fase 1

De eerste fase van het reinigingsprogramma van Jura is in geprogrammeerd voor het echte grondige reinigen van jouw machine. Alle resterende deeltjes afkomstig van eerdere gezette kopjes koffie. Zoals koffieresidu en koffiedeeltjes of koffie vetten en drab gaan een reactie aan met jouw Jura tabletten en worden met behulp van het gebruik van water uit de koffiemachine verwijderd.

Fase 2

Het reinigen van elk apparaat is natuurlijk een intensief proces. Voor het onderhoud van jouw koffiemachine zijn de Jura reinigingstabletten omhuld met een beschermende laag. Na het reinigen geven de reinigingstabletten deze beschermende laag af op jouw koffiemachine. En dit heeft als voordeel dat de onderliggende onderdelen van jouw koffiemachine niet snel zullen beschadigen. Een bijkomend voordeel is dat door de beschermende laag toekomstig koffieresidu zich minder snel zal ophopen op de onderdelen van jouw koffiemachine.

Wat je zelf dient te doen voor het starten van het reinigingsprogramma

We hebben hierboven uitgelegd hoe een reinigingsprogramma op de koffiemachine van Jura werkt. En hoe je dit gemakkelijk met de reinigingstabletten kan faciliteren. Welke stappen dien jij zelf te zetten om het reinigingsprogramma te starten? Bij aanschaf van jouw Jura koffiemachine is er een gebruiksaanwijzing bijgeleverd. Mocht je deze echter niet meer hebben staat deze wel digitaal op onze pagina. Volg sowieso het onderstaande stappenplan.

Stap 1

Jouw gehele koffiemachine wordt gereinigd inclusief de koffie uitloop. Om in natte tafel en een natte vloer te voorkomen. Plaats dan een kopje of een bakje onder de koffie uitloop van jouw Jura koffiemachine.

Stap 2

Pak voor deze stap jouw gebruiksaanwijzing erbij. Je dient namelijk op een aantal knopjes van jouw koffiemachine te drukken en dat is bij iedere Jura koffiemachine anders.

Stap 3

In deze stap heb je de Jura Reinigingstablet nodig. Deponeer jouw reinigingstablet in de vultrechter van jouw koffiemachine. Let wel op dat je dit op het juiste tijdstip doet. Het water in jouw Jura koffiemachine dient namelijk tussen de 80 en 90 graden Celsius te zijn voor optimale werking van de tabletten.

Als je deze stappen hebt gevolgd, zal de koffiemachine het reinigingsprogramma starten. Er kunnen nog meer stappen zijn vermeld in jouw gebruiksaanwijzing. Volg deze op.

Waarom gebruik maken van de Jura reinigingstabletten?

jura tabletten

Iedere apparaat die je gebruikt heeft een vorm van frequente reiniging nodig om optimaal te kunnen functioneren. Dit geldt ook voor de Jura koffiemachine. Er is een voordeel voor het gebruiken van de reinigingstabletten ten opzichte van zelf handmatig jouw Jura koffiemachine te reinigen.

Levensduur

Door consequent met de Jura reinigingstabletten te reinigen die bestemd zijn voor de Jura koffiemachine behoud je de levensduur van jouw koffiemachine. En daarbij garandeer je ook dat jouw Jura koffiemachine de optimale werking behoudt. Jura heeft veel aandacht besteed aan het ontwerpen van deze reinigingstabletten en deze perfect afgestemd voor het gebruik bij de Jura koffiemachine.

Smaakbeleving

Door regelmatig te reinigen met de reinigingstabletten van Jura garandeer je ook de optimale smaakbeleving. Een schone koffiemachine zal ook alleen verse koffie hebben. Hierbij voorkom je dat er residu van eerder gezette koffie in jouw vers gezette kopje koffie terecht komt. Door het reinigen van jouw koffiemachine zorg je voor gereinigde onderdelen. Een schone maal schijf, een schone koffie-uitloop en schone slangen en koppelingen, dragen allen bij aan een overheerlijke smaakbeleving van een vers gezet kopje koffie met de Jura koffiemachine.

Hygiëne

Het reinigen van jouw koffiemachine van Jura heeft meerdere voordelen. En het vanzelfsprekende voordeel is natuurlijk de hygiëne van jouw koffiemachine te garanderen. Dit garandeer je door regelmatig jouw koffiemachine te reinigen. Het meest efficiënte manier van reinigen is met de Jura reinigingstabletten. Deze zijn namelijk speciaal afgestemd op de Jura koffiemachine. En daarbij krijg je de rust in de wetenschap dat iedere onderdeel van de koffiemachine optimaal wordt gereinigd en dat je met een gerust hart je kopje koffie kan nuttigen.

Eisen van Jura met betrekking tot reiniging

Wat wij natuurlijk niet dienen te vergeten is de fabrieksgarantie. Jura heeft namelijk de eis dat garantie alleen behouden wordt bij regelmatig onderhoud van je koffiemachine. Het behoud van garantie op jouw koffiemachine volstaat gemakkelijk door regelmatig met Jura reinigingstabletten jouw koffiemachine te reinigen.

Een korte samenvatting van de Jura reinigingstabletten

Op deze pagina hebben wij het een en ander uitgelegd over de Jura reinigingstabletten en hoe je deze kan gebruiken met jouw Jura koffiemachine. We hebben aangegeven dat deze reinigingstabletten een 2-in-1 werking hebben. De reiniging met de tabletten in combinatie met het geïntegreerde reinigingsprogramma is effectief en biedt bescherming voor langdurig en optimaal gebruik van jouw koffiemachine.

© 2021 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.