Miele CM 7500

Deze Miele CM 7500 koffiemachine mag dan misschien behoorlijk aan de prijs zijn, voor dat geld krijg je wel een topkwaliteit koffie met maar een druk op de knop. Dat is ook wel wat waard! Omdat deze machine een tuit heeft die in de hoogte verstelbaar is scheelt je dat een hoop gemors en geknoei. Met ingebouwde ontkalking is het onderhoud van de Miele CM 7500 ook nog eens meer dan makkelijk.

Miele CM 750

Bekijk de dagprijs

Gerelateerd: Miele koffiemachine reviews 2021: Top Picks en Gids

Uiterlijk

Of je er nou van houdt of niet, deze koffiemachine heeft een vierkante vorm. Nou ja, eerder rechthoekig om eerlijk te zijn. Toch ziet hij er door zijn behuizing van glanzend kunststof, gewaagde belijning en door met chroom te zijn afgewerkt zeker chic en stijlvol uit. En past hij in iedere keuken.

Het is wel een behoorlijk grote koffiemachine. Met 39,7 bij 31,1 cm neemt hij best een stukje van je werkblad in beslag. Omdat hij 44,5 cm hoog is kan onder lage bovenkasten plaatsen lastig zijn. Aan de voorkant is de machine voorzien van een duidelijk lcd-touchscreen waarmee je makkelijk je drankjes kan vinden en je instellingen aanpassen. Aan de voorkant vind je de aan/uit en terug knoppen.

Handig, je kan de melkslang aan elke kant van de schenktuit monteren. Als je deze niet gebruikt kan je dus het uiteinde in de lekbak steken, wat ook weer schoonmaken scheelt. Met de machine wordt ook een thermische melkkan meegeleverd. Hiermee kan je de melk goed koel houden als deze eenmaal uit de koelkast gehaald is.

Omdat de tuit gemotoriseerd werkt, is deze heel gemakkelijk in de juiste positie te brengen. Je kan deze ook makkelijk in positie brengen voor alle maten kopjes en glazen. Gebruik je echt grote Latte glazen? Als deze heel lang zijn zou het kunnen dat ze niet onder de tuit passen. Om de tuit schoon te maken is er op deze machine een speciaal reinigingsprogramma gezet.

Eigenschappen

De Miele CM 7500 is voorzien van een groot koffiebonenreservoir met een inhoud van 500 gram bonen. Dit zit boven op de machine en met deze grote hoeveelheid zou een huishouden met echte koffieliefhebbers toch wel minimaal een week toe moeten kunnen. Op het touchscreen vind je alle soorten koffie die door deze machine gemaakt kunnen worden. Hiervoor heb je maar liefst 14 verschillende keuzes. Of je nou ristretto, latte, espresso of cappuccino wilt, deze machine heeft het klaar voor je het in de gaten hebt.

Daarnaast heb je bij alle koffiekeuzes ook nog de mogelijkheid voor een dubbele shot, hiermee wordt er extra koffie toegevoegd. Dit betekent dat je voor bijvoorbeeld een dubbele espresso twee keer zo sterke koffie krijgt. Beter dan een kopje wat overloopt! Of je kiest simpelweg voor twee kopjes als je samen met een vriend of vriendin wilt genieten van een goede kop koffie.

Komt er een keer iemand op bezoek die geen koffie maar thee drinkt, of wil je zelf eens een keer wat anders? Ook hiervoor heeft de machine diverse opties. Je kan onder andere kiezen uit groene thee, zwarte thee, fruitthee en zelfs kruidenthee. Al deze keuzes worden overgoten met water met een temperatuur van tussen de 80 en 90 graden. Op deze machine is het echt makkelijk om uit de verschillende opties te kiezen.

De meest gedronken koffie zoals espresso en cappuccino worden bij deze machine via pictogrammen weergegeven. Dit kan even wennen zijn en het zou goed kunnen dat je in het begin jezelf een paar keer vergist. Maar goed, alles went en zo proef je ook nog eens een ander soort koffie. Elke koffie die standaard in de machine geprogrammeerd is, kan je aanpassen naar je eigen smaak en eisen.

Als je wilt kan je ook de watertemperatuur en koffiesterkte aanpassen. Pas alleen wel op als je een wijziging wilt doorvoeren wat betreft het volume. Als je zeker weet dat je de juiste hoeveelheid geselecteerd hebt moet je alleen nog even op opslaan klikken.

Op de Miele CM 7500 kan je 10 favoriete recepten opslaan. Zo kan ieder gezinslid zijn of haar favoriete koffie instellen en hoef je alleen maar op de knop te drukken en daar is je lievelingskoffie. Dit is een optie die niet op veel koffiezetautomaten terug te vinden is.

Als je de instellingen van de koffiemolen wilt verstellen, dit doe je aan de zijkant van de machine. Je hebt hierbij de keuze om te kiezen tussen fijne maling of grove maling. Het is bij deze koffiemachine ook mogelijk om gemalen koffie te gebruiken. Dit is handig als je een keer geen bonen in huis hebt of er is iemand die cafeïnevrije koffie wil. Hiervoor hoef je alleen de zijdeur open te doen, en met de bijgeleverde koffielepel vullen met koffie. Natuurlijk is verse bonenkoffie veel lekkerder, maar het is toch prettig om te weten dat de machine deze mogelijkheid heeft en dat je deze kan gebruiken.

Espresso

Voor een machine van deze kwaliteit en bijbehorende prijs verwacht je natuurlijk niets anders dan de perfecte espresso. Die krijg je dan ook! De ideale temperatuur voor een kopje espresso is 64 graden en dat klopt bij deze machine dan ook precies. Eigenlijk zet deze net zulke lekkere espresso als een dure espressomachine. Ook de cremalaag is helemaal perfect.

Zwarte Miele CM 750

Bekijk de dagprijs

Koffie met melk

Melk opschuimen is niet voor alle machines even simpel, maar de Miele CM 7500 doet dit zonder moeite. Wil je met de machine een cappuccino maken, gaat de machine zich eerst opwarmen. Vervolgens wordt eerst de geschuimde melk gemaakt en als laatste wordt de koffie in het glas gegoten.

Zoals alle volautomatische koffiemachines is ook deze niet echt perfect met het mengen van de koffie en de melk, maar dit kan je zelf heel simpel oplossen door goed te roeren. Je kan bij deze machine goed zien dat de koffie door een machine is gemaakt, maar de smaak van de koffie is prima en daar gaat het tenslotte om.

Maar behalve dat, maakt de koffiemachine prima koffie. Hij zorgt voor perfect gestoomde melk waar je niets op aan kan merken. Dus ook voor koffiespecialiteiten met melk kan je deze machine prima gebruiken.

Onderhoud

Bij de meeste koffieautomaten ben je uren bezig met onderhoud, maar dat is niet het geval bij de Miele CM 7500. Als deze ontkalkt moet worden, plaats je gewoon een ontkalkingscapsule achter in de machine. Zodra je dit gedaan hebt, start de machine een automatisch ontkalkingsprogramma. Zo kan hij er weer een tijd tegenaan.

Omdat er ook nog een automatische spoelfunctie op zit, houdt deze machine zichzelf goed schoon en hoef je niet bang te zijn dat hij een keer verstopt zit. Nadat je een koffie met melk gemaakt hebt, wordt er door de machine een reinigingsprogramma gestart. Hierbij gaat er stoom door de melkslang en weet je zeker dat alles schoon en vrij van bacteriën is.

Zodra de machine dit zelf aangeeft, moet je gebruik maken van de speciale espresso reinigingstabletten om ervoor te zorgen dat je koffiemachine doet wat hij moet doen. Koffie zetten. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je ook met regelmaat de afvalbak met gebruikte koffie en de lekbak leegmaken en even opfrissen. Het beste is om dat elke dag te doen, zo weet je zeker dat de machine in goede conditie blijft.

Omdat de lekbak is voorzien van een deksel, hoef je niet bang te zijn dat je een spoor van water achterlaat als je bij de gootsteen bent aangekomen. Verder hoef je niet veel te doen, de lekbak en de overige accessoires van deze machine kunnen namelijk gewoon in de afwasmachine. Dat is nog eens makkelijk schoonmaken. Je doet er goed aan om de zetgroep minimaal een keer per weer schoon te maken door deze te spoelen en de ruimte eronder ook even schoon te maken.

Opmerkingen

Elke koffiemachine heeft plus en minpunten en dat is bij deze ook zo. Ten eerste is hij best duur in aanschaf maar daar krijg je dan wel een koffiemachine van topkwaliteit voor terug. Ja zeker, deze machine heeft absoluut een paar minpuntjes. De wat vreemde trechter en soms wat onhandige interface hadden misschien beter gekund.

Maar als je dan al de positieve eigenschappen van deze machine ernaast bekijkt, kom je maar tot een conclusie. De Miele CM 7500 is zijn geld zeker meer dan waard. Het is een prima koffiemachine met genoeg opties om een heel gezin tevreden te houden. Met een machine van deze kwaliteit geniet je jaren aan een stuk van lekkere koffie zoals jij die wilt!