Beste ESE Pads kopen en review


U vraagt zich misschien af wat een ESE pad is. Het klinkt als een ander koffiesysteem zoals Nespresso of Tassimo maar het is iets totaal anders. Het zijn ook geen koffiezakjes die in een mok gaan en overgoten worden met heet water, hoewel ze er wel op lijken.


beste ese koffiepads

ESE staat voor Easy Serve Espresso en ze worden alleen gebruikt in espressomachines. Een ESE-capsule wordt in de portafilter van een espressomachine gestoken en u zet uw espresso zoals u gewend bent. Als u klaar bent, kan de gebruikte pad er gemakkelijk worden uitgetild en rechtstreeks in de prullenbak.

Een standaard ESE pad is 44 mm en bevat gewoonlijk 7 gram koffie. Hoewel oorspronkelijk ontworpen door Illy, zijn ESE-pads niet beperkt tot één bedrijf, wat betekent dat er veel meer keuze is aan koffie en dat de prijzen concurrerender zijn. De meeste moderne espressomachines zijn compatibel met ESE-pads, hoewel u voor sommige machines een ondieper mandje voor uw portafilter moet kopen, vooral voor machines die zijn ontworpen om alleen een dubbele portie te leveren.

Hoewel verse gemalen koffie altijd de eerste keuze zal zijn, hebben ESE-pads een aantal voordelen.

 • Als u wankelend uit bed komt en alleen maar een snelle espresso wilt, zijn ze eenvoudig genoeg te gebruiken voor de meest half slapende persoon.<.li>
 • Als u zin hebt in koffie, maar weet dat het lawaai van malen, tampen en het legen van de portafilter uw huisgenoten zal ergeren, dan nemen ESE-pads deze problemen weg.<.li>
 • Ze zijn ook handig als u wilt experimenteren met verschillende koffiesmaken, maar niet het risico wilt lopen te moeten betalen voor een zak bonen die u misschien niet lekker vindt.<.li>
 • ESE-pads zijn meestal gemaakt van papier, dus ze zijn veel milieuvriendelijker dan andere koffiepads.<.li>


De beste ESE pads overzicht

Dit zijn onze topkeuzes op basis van beoordelingen van klanten en onze eigen persoonlijke voorkeur. De keuze is echter fantastisch dus het was erg moeilijk voor ons om het te beperken tot slechts deze vijf merken. Scroll naar beneden voor nog meer!


Bristot Espresso – 150 stuks


Bristot Espresso ESE Servings koffie pads

Bekijk de prijs


Bristot Espresso ESE Servings koffie pads 150 stuks – Prijswinnenende Cialde’s met een zachte nootachtige smaak. Deze Bristot ESE’s worden gekenmerkt door de prachtige cremalaag.

In 2006 werden deze ESE’s beloond met de gouden medaille tijdens het International Coffee Tasting event. Een heerlijk vol aroma waarbij de Robusta koffiebonen deze Bristot Caffé extra kracht geven.


Intenso koffiepads Forte 150pads


Intenso koffiepads Forte

Bekijk de prijs


Deze robusta koffiepads worden vaak gebruikt voor espresso, maar ook voor cappuccino en melkkoffie ’s.

Stevige van smaak.

1 pad = 7 gram

ESE standard – Easy Serving Espresso – Espresso Bar Pad 44mm


Lavazza Gran Espresso – 150 stuks


Lavazza ESE Gran Espresso

Bekijk de prijsLavazza ESE pads gran espresso. 150 stuks in een doos. Voor een echte Italiaanse espresso.


Lavazza qualita Rossa – 18 stuks


Lavazza ESE qualita Rossa

Bekijk de prijs


Lavazza ESE qualita rossa pads. Geschikt voor ESE machine. 18 ESE stuks in een verpakking.Borbone Blauw


Borbone Blauw

Bekijk de prijs


Mixdoos


ESE servings mixdoos

Bekijk de prijs

Mix box van 70 ESE servings. ( 14 x dark roast, 14 x 100 % arabica, 14 x regular, 14 x Costa Rica, 14 x Brazilië ) zijn met zorg in Italië gebrand en per stuk verpakt.

Dicaf E.S.E. Serving Pods ( Dicaf is de naam en heeft niets met de cafeïne vrij te maken )

E.S.E. staat voor “Easy Serving Espresso”. Het Easy Serving Espresso systeem werkt op basis van espresso pods (ook wel servings of pods genoemd). Easy Serving Espresso is een systeem wat oorspronkelijk door Illy is ontwikkeld en inmiddels tot de norm is verheven.

Zijn gemaakt volgens de E.S.E. norm: een serving die precies de juiste afgewogen hoeveelheid koffie bevat (ongeveer 7 gram), van de juiste maling en met de juiste kracht samengeperst tussen 2 afbreekbare lagen filterpapier. Dit alles met het doel een perfecte espresso te maken, met een goede crema en de juiste doorlooptijd om alle goede smaakstoffen aan de koffie te onttrekken!

Een voordeel is het grote gebruikersgemak. U hoeft niet eerst koffiebonen te malen, de juiste hoeveelheid in te schatten en de koffie met de juiste druk samen te persen om een goede en lekkere espresso te maken. De E.S.E. pods voldoen wat betreft koffiehoeveelheid, maling en samen persing precies aan alle vereisten en garanderen keer op keer een espresso van eenzelfde uitstekend resultaat.

Kan ik in elke espressomachine ESE Serving Pods gebruiken?

U kunt de Dicaf ESE Serving Pods die wij aanbieden gebruiken in alle machines die werken met servings en de E.S.E. – norm ondersteunen. U kunt de ESE Serving Pods niet gebruiken in Senseo apparatuur. Andersom gaat evenmin: u kunt geen senseo pads gebruiken in espresso apparatuur.

Dit heeft vooral te maken dat beide systemen geheel anders werken. Een espresso machine volgens deze norm moet minimaal een waterdruk van 9 bar kunnen leveren. Deze druk is nodig om een goede espresso met de daarbij typische cremalaag te kunnen krijgen. Belangrijk is dat het gaat om een machine die geschikt is voor het maken van espresso en het gebruik van ESE Serving Pods. Bij een padmachine die niet speciaal ontworpen zijn voor het gebruik van ESE Serving Pods en werken met gewone koffiepads, zoals bijvoorbeeld Senseo, is de waterdruk veel geringer. Hierdoor zijn zij niet geschikt voor het gebruik van ESE Serving Pods. (Bij twijfel is het verstandig informatie van de machinefabrikant hierover te raadplegen).

Welke voordelen bieden ESE Servings Pods tegenover losse koffie?

Het gebruik van Dicaf ESE Serving Pods biedt verschillende voordelen. Zo bent u niet gebonden telkens dezelfde koffie te drinken omdat u een grote hoeveelheid bonen of gemalen koffie open hebt gemaakt. U kunt verschillende soorten Dicaf in huis halen en bij elke nieuwe espresso die pod kiezen waar u op dat moment zin in heeft. Verder zijn de volgende voordelen nog op te noemen: hoeveelheid koffie altijd vers, omdat iedere pod na het malen apart verpakt is, eenvoudig in gebruik (iedereen kan het), zeer schoon (geen losse koffie), altijd een zelfde resultaat door de juiste druk en maling.Caffè Izzo – Grand Espresso – 150 stuks


Caffè Izzo - ESE servings - Grand Espresso

Bekijk de prijs

Proef de smaak van italië nu ook thuis. Nu ook in handige E.S.E pods.

De Grand Espresso van Caffè Izzo is een krachtige espresso waar Caffe Izzo beroemd mee is geworden. Vol en krachtig zonder teveel ontwikkeling van bitters. Al met al een typische Italiaanse koffie voor uw ESE espressomachine.

Caffe Izzo is een branderij uit Napels dat al sinds 1979 de hoogste kwaliteit koffie brand. Met uitzicht op Pompeii ligt de brander op een droomlocatie.

Zoals het de Napolitanen betamen branden ze donker, hierdoor krijgt de koffie een heerlijk randje en net even wat extra body.

De Caffe Izzo Grand Espresso is verpakt in een doos en bevat 150 E.S.E. servings. De koffie bestaat uit een melange van zowel Arabica en Robusta variëteiten.Borbone Groen Dek (E.S.E. 150p.) Italie


Borbone Groen Dek

Bekijk de prijs

Borbone Groen cafeinevrij is een van de weinige cafeïnevrije espresso, die nog altijd de eigenschappen heeft van het origineel. Een aangenaam ronde smaak, met veel aroma’s en een lange nasmaak. Ook de cremalaag is zoals we mogen verwachten: fijnporig, rood-bruin en een vaste consistentie.Regular


ESE servings regular

Bekijk de prijs

Een traditionele Italiaanse espresso koffie. Deze Regular Espresso ESE Serving Pods zijn met zorg in Italië gebrand en per stuk verpakt in doos met 72 stuks.Lollo Caffè “Nero” – 150 stuks – Napolitaanse gebrande koffie – Sterk en romig – Typische Zuid-Italiaanse koffie


Lollo Caffè Nero - ESE Koffiepads

Bekijk de prijs

Lollo Caffè : E Buono o’ver. Een van de meest geliefde koffie van Napels.

De ideale koffiemelange voor een rijke en krachtige espresso. Sterk en romig, voor sterke en rijke koffieliefhebbers. Noten van tabak en geroosterde granen.

Hoog Robusta-gehalte, zeer gewaardeerd dankzij de intense afdronk! Verkocht in verpakkingen van 1 kg.Lollo Caffè “Classico” – 150 stuks – Napoli


Lollo Caffè Classico - ESE Koffiepads Napoli

Bekijk de prijs

De echte Napolitaanse smaak, van de bar tot in uw huis. De klassieke koffie zoals ze die alleen in Napels drinken.

Karaktervolle blend, de typische mediterrane koffie die je energie geeft.

60% Robusta – 40% Arabica. Een genot ! Verkocht in verpakkingen van 1 kg.

Prijskorting vanaf 2 x 150 ESE Koffiepads ! -

Lollo Caffè heeft het gemaakt: ze hebben de Napelszon rechtstreeks in je espresso gebracht. Een traditionele Napolitaanse koffiemelange, 60% Robsuta – 40% Arabica. Laat u overweldigen door de smaak van een uitgesproken koffie die uw smaakpapillen doet herleven met al het aroma van vers gebrande koffie. Intense en aanhoudende smaak, volle body, laat een mooie en licht zoete / honing toets achter in je mond. Een gewoonweg uitzonderlijke blend. Uw koffie wordt het favoriete moment van de dag!Agust Natura Equa


Agust Natura Equa ESE Pods

Bekijk de prijs

Agust Fair Trade/Max Havelaar en biologische ESE espressopads. Ietwat zacht prijswinnende koffie met mooie crema. Doos van 50 stuks.Passalacqua HELCA servings (50stuks)


Passalacqua HELCA ESE servings

Bekijk de prijs

 • Romige en volle koffie.
 • 55% arabica en 45% robusta
 • 50stuks


Helca is een bijzonder uitgebalanceerde melange: in staat om niet alleen een intense geur te bieden, maar ook een sterke smaak en opmerkelijke body. Helca is voor degenen die de echte en traditionele smaak van echte Napolitaanse koffie verkiezen.Caffè Izzo – Premium 100% Arabica – 150 stuks


Caffè Izzo - ESE servings - Premium 100% Arabica

Bekijk de prijs

Proef de smaak van italië nu ook thuis. Nu ook in handige E.S.E pods.

Caffe Izzo is een branderij uit Napels dat al sinds 1979 de hoogste kwaliteit koffie brand. Met uitzicht op Pompeii ligt de brander op een droomlocatie.

Zoals het de Napolitanen betamen branden ze donker, hierdoor krijgt de koffie een heerlijk randje en net even wat extra body.

De Caffe Izzo 100% Arabica is verpakt in een doos en bevat 150 E.S.E. servings. De koffie bestaat uit een melange van uitsluitend Arabica variëteiten.
Lucaffe servings Mr Exclusive (15 stuks)


Lucaffe ESE servings Mr Exclusive

Bekijk de prijs


 • 15 stuks in een doos.
 • 100% Arabica koffiebonen.
 • Aroma doet denken aan geur van vers gebakken brood.
 • Medium Body met zoete smaak.
 • Dichte, hazelnootkleurige crèmelaag.Barbera Aromagic (100st)


Barbera Aromagic ESE

Bekijk de prijs

Een geheime mix van speciaal geselecteerde Braziliaanse en Indonesische koffiebonen zorgen dat je een heerlijke smaak krijgt. De Aromagic heeft een uitstekende zuurbalans, een intens aroma van chocolade. De nasmaak is aanhoudend en heerlijk.Caffè Agust box (150) 7gr -Cremoso- 44mm


Caffè Agust box ESE pods 7gr -Cremoso

Bekijk de prijs

Melange van Arabica en Robusta. Een uitstekende body voor een romige espresso. Een traditionele ronde Italiaanse smaak met delicate aroma’s van cacao, kruiden en geroosterd brood, die worden versterkt door een zachte en fluweelzachte room. Cremoso is een betrouwbare, stabiele en gemakkelijke blend. Het maakt een rijke, langdurige crème in de beker, ongeacht de weersomstandigheden.Caffe Pabios Décafé Koffiepads – 150 stuks


Caffe Pabios ESE Décafé Koffiepads

Bekijk de prijs

Caffè Pabios cafeïnevrije 150 pods – een voorproefje van dolce vita! Cafeïnevrije koffie die toch een mond vol smaak biedt! De Italiaanse espressopods voor fijnproevers zijn per stuk verpakt om de originele Pabiosmaak te behouden. Ze zijn geschikt voor espressomachines met hendel die voldoen aan de E.S.E. (Easy Serving Espresso) standaard. * Afmetingen: ø 44 mm * Inhoud: 150 pods x 7g * Ingrediënten: Geroosterde en gemalen koffiePassalacqua HABANERA servings (50st)


Passalacqua HABANERA ESE servings

Bekijk de prijs

 • Romige en volle koffie.
 • 80% arabica en 20% robusta
 • 50stuks

Passalacqua Habanera was voorheen de Cremador ESE servings. Dit is een mix van 5 van de meest gewaardeerde origines ter wereld. Het sleutelwoord voor Habanera is balans. De Arabica en Robusta bonen van de beste plantages over de hele wereld worden gemengd, waardoor een mix van zeer hoge kwaliteit ontstaat.Vascobelo Le Roi Pods – 150 stuks


Vascobelo Le Roi Pods

Bekijk de prijs

De smaak van Le Roi pods is anders dan de bonen. Deze koffie is speciaal gemaakt voor de mensen die liever een soepele lungo drinken dan een stevige espresso. Dankzij de Zuid Amerikaanse herkomst heeft de koffie een perfect gebalanceerde smaak. Een melange van noten en chocolade zorgt voor een heerlijk zoet aroma.

Omdat niet iedereen een goede espressomachine heeft, maar wel van geweldige koffie houdt, hebben we twee blends koffiepods ontwikkeld, die zowel de espresso liefhebbers als de lungo drinkers gelukkig maken. Le Roi voor de lichtere variant en Le Duc voor de stevigere smaak.Onze pads zijn van speciaal absorberend papier gemaakt, dat nare bijproducten zoals olie of waterverontreiniging letterlijk uit het residu filtert. We hebben iedere pod apart verpakt, zodat het aroma op zijn plaats blijft: in de koffie. Het resultaat? Gewoon, hele lekkere koffie uit deze podsmachine waar je iedere gast een plezier mee doet. TECHNISCHE DETAILS Land van oorsprong: Brazilië, Guatemala, Ethiopië (Sidamo), Colombia Koffieboerderij: diverse, allen Rainforest gecertificeerde boerderijenVariëteit: verschillende variëteiten, alle 100% Arabica Hoogte van de teelt: 1600 meter Proces: natte bereiding Branding: medium Zuurgraad: laagKoopgids

Niet alle ESE-capsules zijn hetzelfde, dus om u te helpen hebben we een koopgids samengesteld om uw leven wat gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat u precies krijgt waar u naar op zoek bent.


Maat

Een standaard ESE-capsule heeft een diameter van 44 mm en bevat 7 gram gemalen espressokoffie. Een ESE pad kan alleen in een espressomachine worden gebruikt en zet één shot espressokoffie. Als uw espressomachine slechts twee shots levert, kunt u een ondiep mandje voor één shot kopen dat compatibel is met ESE-pads. De meeste moderne espressomachines kunnen ESE-pads gebruiken. Ze werken echter niet met Tassimo, Nepresso of Senseo koffiemachines.


Kracht

Hoe sterk u uw koffie graag heeft, is iets heel persoonlijks. Het zwakke brouwsel van de één is het sterke van de ander. De algemene aanbeveling voor een espressoshot ligt tussen 6 en 9 gram koffie. Met 7 gram levert ESE meestal een middelzware/zwakke espresso. Hoe verser de koffie gemalen is, hoe sterker de smaak. Hoewel de meeste ESE-pads vers worden gemalen en daarna snel in hun verpakking worden geseald, treedt er toch een zeker smaakverlies op. De meeste bedrijven bieden een reeks koffiesoorten aan en het kan zijn dat u de voorkeur geeft aan de intensere soorten, zelfs als u traditioneel geen sterke koffiedrinker bent.


Zijn ze gemakkelijk te gebruiken?

ESE-capsules zijn heel gemakkelijk in het gebruik, in feite zijn ze veel gemakkelijker te gebruiken dan gemalen koffie of koffiebonen. Bekijk de video hieronder om te zien hoe gemakkelijk ze uw leven kunnen maken.


FAQ

Waarom ESE-capsules gebruiken?

Het snelle antwoord is gemak en consistentie. Het is vergelijkbaar met het verschil tussen het zetten van thee in een theepot of het gebruik van een theezakje. Er is geen geknoei, want de gemalen koffie zit allemaal in de papieren verpakking. Voor het schoonmaken hoeft u alleen maar de gebruikte koffiepad in de afvalbak te deponeren, zonder het lawaaiige gerammel van de portafilter. Omdat de pads voorverpakt zijn, krijgt u altijd dezelfde smaak. Het is de methode die het dichtst bij een versgemalen espresso komt dan welke andere methode ook.


Zijn alle ESE-pads even groot?

Ja. Een ESE-pad heeft een diameter van 44 mm en bevat 7 gram gemalen espressokoffie. Ze zijn gestandaardiseerd, zodat ze in veel espressomachines van verschillende merken kunnen worden gebruikt. Ze kunnen niet worden gebruikt in koffiepadmachines zoals Tassimo en Nespresso.


Waar kan ik ESE pads kopen?

Hoewel ze steeds vaker in winkels te vinden zijn, kunt u ze het beste online kopen. Hun populariteit neemt toe, maar ze zijn nog steeds het meest bekend in Italië en de meeste bedrijven zijn Italiaans.


Waar staat ESE voor bij koffiepads?

ESE staat voor Easy Serving Espresso en betekent precies dat wat het zegt: Espresso snel geserveerd. Illy creëerde de E.S.E. standaard in Italië al in de jaren 1970. In februari 1998 werd het non-profit “Consortium voor de ontwikkeling en de bescherming van de E.S.E. standaard” opgericht door zeven koffiebranders en machinefabrikanten als beschermer van het E.S.E. merk en de E.S.E. standaard. De E.S.E.-specificatie was bedoeld als een open ontwerp om een brede aanvaarding aan te moedigen teneinde de klanten de “keuzevrijheid en kwaliteitsgarantie” te geven. Het staat open voor alle koffiebranders en machinefabrikanten en is daarmee het zelfbenoemde “enige open systeem dat voor de sector beschikbaar is voor espressokoffie die met papieren pads wordt bereid”.


Hoe weet ik of mijn machine een ESE pad kan gebruiken?

Veel espressomachines zijn gemarkeerd als ESE-compatibel. Neem contact op met de fabrikant als u niet zeker bent. Sommige bedrijven maken machines speciaal voor gebruik met ESE-pads. De meeste espressomachines met een mandje voor één shot kunnen ESE-pads gebruiken. Machines die harde pads met een foliedeksel gebruiken, zoals Tassimo en Nespresso, kunnen echter geen ESE pads gebruiken.


Waarom werkt mijn ESE pad niet?

Controleer of u het juiste type machine hebt. Controleer ook of u een single shot mandje gebruikt. Als dit het geval is, is het meest voorkomende probleem de wijze waarop de pad is verpakt. Schud de capsule voor gebruik even om de inhoud los te maken en druk hem dan plat tussen uw handen voordat u hem in de portafilterkorf plaatst. Zorg ervoor dat de peul precies in het midden wordt geplaatst en gelijkmatig de zijkanten rondom raakt. Probeer een ESE pad niet te tampen, want dan kan hij splijten.

ESE pads zijn een goede optie als u snel espresso wilt maken. Naarmate ze populairder worden, zijn er steeds meer koffiebranders van hoge kwaliteit die ze aanbieden, zodat het steeds sneller en gemakkelijker wordt om een lekker kopje koffie te zetten.