De beste alternatieven voor de Nespresso cups

Facebook
Twitter
LinkedIn
De Nespresso is een van de meest gewilde koffiemachines van het moment. En dat is best wel te begrijpen want binnen een handomdraai zet je met behulp van een Nespresso machine de meest heerlijke koffie. Het enige nadeel is de prijs van de cups. Om de koffie namelijk te kunnen bereiden heb je speciale cups nodig. En deze zijn dus helaas niet zo goedkoop. Maar gelukkig kun je alternatieve Nespresso cups kopen. Alleen is het dan wel handig om te weten welke cups goed zijn qua kwaliteit. Hier lees je daar alles over.

beste alternatief nespresso cups

Al jarenlang domineert Nespresso de koffiemarkt met een heerlijke, sensationele vorm van koffiedrinken. In de negentiger jaren ontwierp Nespresso een andere manier van koffiedrinken namelijk door middel van een cup.

Het systeem is ingenieus te noemen. Je laat de machine opwarmen door hem aan te zetten en dan plaats je er een aluminium cup in en je kiest dan voor de grote koffie of de kleine koffie, die twee knoppen zitten standaard op het apparaat. De standaard instelling voor een grote kop is 110 ml en een kleine kop 60 ml.

Het beste alternatieven voor de Nespresso cups

Natuurlijk wil je zo lekker maar ook goedkoop mogelijk koffiedrinken. Want eerlijk is eerlijk, de Nespresso capsules zijn echt wel prijzig. Daarom zijn er nu genoeg alternatieven voor de Nespresso cups maar er zijn wel een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten dat de kwaliteit van de cups goed zijn én geschikt voor jouw machine.

Verkeerde cups kunnen namelijk jouw apparaat beschadigen of sneller doen laten slijten. Dat heeft te maken met het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Zoals bijvoorbeeld plastic cups. Deze zijn niet zo verstandig om aan te schaffen voor jouw Nespresso. Koop daarom altijd alternatieve cups die gemaakt zijn van aluminium.

Beste vervanger voor nespresso cups

Als je dus gaat kijken naar een alternatief voor Nespresso dan is het belangrijk om te kijken naar het soort cup, aluminium of plastic maar ook smaak kwaliteit. Want koffiedrinken is natuurlijk ook een beleving, en daar wil je niet op bezuinigen.

Twee aanbieders van alternatieve Nespresso cups springen echt uit de bus. Dat zijn Douwe Egbert, dis in vele soorten en smaken topkwaliteit Nespresso cups levert. En L´OR. Tussen deze twee merken onderling zitten ook prijs en smaakverschillen, het is dus even een kwestie van proeven en ervaren of je het lekker vindt en het naar wens is.

lekkerste nespresso cups

Douwe Egberts Nespresso cups

Douwe Egberts Nespresso cups

De Douwe Egberts Lungo Intens is een heerlijk medium gebrande koffie die geleverd worden in verpakkingen van 10 x 20 cups. Maar je kunt ze ook in voordeel verpakken krijgen. Evenzo heeft Douwe Egberts ook een heerlijke decafé cup die jou echt het gevoel geeft dat je echte koffiedrinkt en je hebt geen typisch decafé smaakje maar échte koffie.

De Lungo van Douwe Egberts is ook echt een aanrader. Wat een fantastische koffie is dat! Vol van smaak met een heerlijke melange. En ook nog voor een betaalbare prijs

Bekijk de dagprijs

L’OR Nespresso cups

L’OR Nespresso cups

L´OR biedt meerdere soorten koffiecups aan voor de Nespresso. Van stevige Espresso cups tot milde en medium espresso. Maar net wat jij wenst. De kwaliteit van de L´OR is echt meer dan prima, hoogstaande kwaliteit cups voor een betaalbare prijs.

Probeer ook eens de Ristretto van L’OR want deze is echt enorm fris en heeft een krachtig en kruidig aroma. Als je een echte goede en betaalbare Ristretto wil dan zit je bij L’OR aan het juiste adres.

Bekijk de dagprijs

De voordelen

Nespresso heeft het gepresteerd om koffie uit een machine van topkwaliteit te laten maken. Voordat Nespresso op de markt kwam had je eigenlijk niet echt mogelijkheid om een heerlijke, snelle bak te kunnen zetten. Ja je had automatenkoffie (van merken zoals Cafébar) maar die automatenkoffie was niet te drinken. Mensen liepen er niet warm voor, en in de volksmond heette het “automatenpleur”.

Eigenlijk mocht je jezelf geprezen noemen als je bijvoorbeeld op je werk filterkoffie kon drinken. Automatenkoffie stond garant voor maagzuur en een bittere, gore nasmaak. Dat je met één druk op de knop heerlijke koffie kon zetten, dat leek toen nog een droom. Maar Nespresso kreeg het dus voor elkaar.

Dit was natuurlijk zoveel beter dan de traditionele manier van koffie zetten met een filterapparaat of percolator want die manier van zetten kost al gauw 5 tot 10 minuten bereidingstijd. Maar met Nespresso heb je in slechts een paar seconden de meest heerlijke koffie! Toen Nespresso dus op de markt kwam was dit echt een soort van wereldwonder.

Daarnaast kwam Nespresso gelijk met een mooi design. De machines van Nespresso waren gelijk al modern, en de diverse kleurtjes van de cups erg aanstekelijk. Dat was natuurlijk toen in die tijd wel

Voeg daar de onweerstaanbare cups aan toe, en je hebt het recept voor succes. De aantrekkelijke aluminium verpakking, met een aparte kleur voor elke smaak, zorgde ervoor dat iedereen zijn favoriete koffie kon zetten.

aluminium koffiecups

De nadelen

Eigenlijk zijn er maar twee nadelen te bedenken van de Nespresso Cups. Dat is namelijk de prijs en dat het niet echt milieuvriendelijk is.

Met name de prijs van de originele Nespresso cups zijn aan de hoge kant. Als je namelijk kiest voor de originele Nespresso cups dan betaal je gemiddeld 60 cent per stuk. Als jij een stevige koffiedrinker bent kan dat hoog In de papieren oplopen. Kies jij bijvoorbeeld Nespresso cups van een alternatief merk, dan kan dit soms wel 50 cent per kopje koffie schelen.

Best de moeite waard dus om goed naar te kijken. Op die manier spaar je zelf namelijk heel veel geld uit. Je moet Alleen opletten of de alternatieve cups geschikt zijn voor de Nespresso machine en goed van kwaliteit. En als het ook nog goed is voor het milieu dan is dat mooi meegenomen.

Het andere nadeel wat hierboven ook al beschreven werd, is dat Nespresso cups niet goed zijn voor het milieu. Nespresso schermt dat zij gebruik maakt van Fairtrade koffie. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar aan de andere kant ook behoorlijk hypocriet als je je bedenkt dat die cups van aluminium zijn gemaakt. Fairtrade staat namelijk niet alleen voor een eerlijke koffieprijs, maar ook voor duurzaamheid en milieubewustzijn.

En laat Nespresso nou juist op die punten achterblijven In de ontwikkeling. Als je dus een Nespresso drinker bent, dan ben je over het algemeen niet echt milieuvriendelijk bezig. Dat moet ook eerlijk gezegd worden.

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat Nespresso wel probeert om dit te verbeteren. Zo bieden zij recycle zakken aan waar je de cups in kunt doen en af kunt leveren bij een Nespresso Boutique. Maar dat is natuurlijk best wel een gesleep. En eigenlijk zou Nespresso daar ook wel een beloning aan kunnen koppelen. Bijvoorbeeld dat als jij netjes jouw cups inlevert bij een Nespresso Boutique dat je dan korting krijgt op een nieuwe aankoop. Er zijn nog genoeg verbeterpunten op dat vlak dus.

Nespresso biedt trouwens recycle-zakken waar je de capsules in kunt doen. Je kunt deze zakken vervolgens inleveren bij een Nespresso Boutique, waarna Nespresso zorgdraagt voor het scheiden. Sinds kort is dit recycleprogramma ook opengesteld voor andere fabrikanten van aluminium cups.

Veel aanbieders van alternatieve cups

In dit artikel heb je over twee aanbieders van Nespresso cups kunnen lezen. Douwe Egberts en L’OR. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer aanbieders die Nespresso cups aanbieden. De enige manier om erachter te komen of een alternatieve cup voor jou geschikt is, is door deze te bestellen en te proeven.

Het advies is dan echter wel om dan niet gelijk een hele grote bestelling te plaatsen. Neem eerst een klein doosje, zodat je kunt kijken hoe de capsule opgebouwd is. Bijvoorbeeld van plastic of aluminium. Als het namelijk plastic is, dan is het verstandig om deze niet te gebruiken. Je apparaat kan hier kapot van gaan. En ook om de smaak te proeven.

Als je dan tevreden bent over de Cup, dan kun je altijd nog een grotere bestelling plaatsen. Vaak vind je online ook veel voordeelverpakkingen en aanbiedingen met Nespresso koffiecups.

vervanger voor nespresso cups

Nog een aantal praktische tips voor het gebruik van jouw Nespresso

Niet alleen de kwaliteit van de cups heeft te maken met hoe smaak voor jouw kopje Nespresso koffie gaat zijn. Natuurlijk is de koffie kwaliteit erg belangrijk, maar er zijn ook een aantal andere dingen waar je echt op moet letten. Nou ja toch, een hele praktische tip is om het kopje eerst even met warm water om te spoelen. Zo blijft jouw Nespresso koffie namelijk langer warm.

Op de een of andere manier heeft Nespresso koffie namelijk de neiging om snel af te koelen. En dat is natuurlijk hartstikke vervelend want een koude bak koffie is niet lekker. Spoel daarom jouw kopje eerst af met heet water en je zult gelijk verschil merken.

De hoeveelheid water bepaalt natuurlijk ook de smaak van jouw koffie. Als jij een stevige koffiedrinker bent dan is het verstandiger om de kleinste kopje Nespresso te kiezen. Wil je hem liever wat milder? Dan kies je voor de grotere koffie. Met de alternatieve cups kun je merken dat als je te veel water gebruikt, dat het slootwater wordt. Dat zal dan waarschijnlijk toch verschil van kwaliteit zijn. Speel hier dus een beetje mee om te ontdekken wat jij prettig vindt.

Het onderhoud van jouw Nespresso machine

Vergeet ook niet dat het erg belangrijk is om jouw Nespresso machine goed te onderhouden. Dat wil zeggen, zorg ervoor dat je regelmatig het apparaat even goed reinigt. En dat je na ieder gebruik alles even goed omspoeld. Een goed onderhoud zorgt ervoor dat jou machine langer meegaat en dat de koffie van goede smaak blijft.

Je kunt dus prima genieten van heerlijke Nespresso koffie voor een betaalbare prijs. Ontdek rustig welke Nespresso cup bij jou past en welke koffie jij het lekkerste vindt. Geld is belangrijk natuurlijk maar kwaliteit van de koffie minstens net zo. Uiteindelijk drink je maar een paar keer per dag een kopje koffie en daar wil je natuurlijk wel optimaal van genieten.

En als je toch naar de alternatieve Nespresso cups kijkt, kijk dan ook direct of ze wel een beetje milieuvriendelijk zijn. Zo draag je toch een steentje bij!

 

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen