De koffiewekker

Facebook
Twitter
LinkedIn


koffiewekker kopen

Een koffiewekker is dé oplossing, om voortaan elke morgen wakker te worden, met de geur van koffie. Het ontwaken wordt een stuk aangenamer, wanneer de geur van vers gezette koffie je omringd. Daarbij is deze retro koffiemachine niet zomaar een wekker op een koffiezetapparaat, het is een designontwerp dat op traditionele wijze koffie zet. Het heeft dan ook de chique naam Barisieur meegekregen. Een afleiding van het Italiaanse woord barista, wat zoveel inhoud, als koffiekunstenaar.

De Barisieur is een uitvinding van een Brits interieur designer, genaamd Josh Renouf. Er waren al langer koffiemachines met een timer op de markt, maar de echte koffiewekker is een ontwerp dat pas voet aan de grond heeft gekregen, dankzij een in 2016 opgestart project op Kickstarter en Indigogo. Met ingang van is de wekker koffiemachine te bestellen via Joy Resolve, de site van de ontwerper.Hoe werkt de Barisieur?

De Barisieur koffiewekker is een volautomatisch koffieapparaat, waarbij je wakker wordt van het geluid van bubbelend water en de geur van vers gezette koffie of thee. Er zit zelfs een klein melkkoelertje op, waarmee je de melk op een constante tempertuur van 3-5 ℃ kunt houden. Je kunt het apparaat trouwens niet alleen voor koffie gebruiken, maar ook voor thee.


koffiewekker

Het zetproces wordt in gang gezet, op de tijd dat je het alarm hebt ingesteld of wanneer je op de knop drukt. Er zit geen touchscreen op het koffiezetapparaat. Je kunt de koffiewekker trouwens ook als gewone wekker gebruiken. De koffiezetfunctie hoef je niet te gebruiken.

Op het kleine koffieapparaat bevind zich links een inductiezooltje waarop in drie minuten je koffiewater aan de kook gebracht wordt. Zodra het kookt, gaat het via verdamping door een buisje, naar de filter met je koffiekopje eronder. Vooraan zit een uitsparing met een koelelement, waar je de melk in koel kunt houden.

Per keer kun je een kopje koffie tegelijk zetten. Wanneer je samen wilt genieten van een vers gezet kopje koffie, zul je moeten delen.


Design koffiewekker


barisieur koffiewekker uitvinder

Het design van de koffiewekker doet nog het meest denken aan een scheikundige opstelling, met zijn glazen kolf, buisjes en trechterfilter. De basis is een rechthoekige box met aan de voorkant het display van de wekker met tijdsinstelling, een snoozeknop en een laatje voor een voorraadje gemalen koffie of thee.

Deze retro koffiemachine is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. De basis van de box is zwart of wit, maar de uitvoeringen van het blad zijn er in meerdere houtsoorten, zoals ons getoond wordt op Joy Resolve. De Barisieur is een mooi accessoire in een moderne, industriële of retro inrichting.


Wat kost een Barisieur koffiewekker?

Wanneer je er alleen aan denkt als een koffiewekker, is het een hoop geld. Kijk je echter verder naar het gebruikte materiaal, de uitvoering en het design, valt de prijs op zich nog wel mee. Op dit moment kun je de Barisieur bestellen op Joy Resolve voor £ 345,- dat is ongeveer zo’n € 377,-. Maar dan heb je ook wel een ‘goodlooking barista’ naast je bed, oké een mechanische weliswaar, maar dat maakt niet uit. Er zijn er tenslotte maar weinig die elke morgen, speciaal voor jou, een vers kopje koffie zetten.

Conclusie

Wanneer je hem vergelijkt met andere kleine koffieapparaten, heeft de kookwekker wel wat weg van de Hario V60 druppelaar. In snelheid zal hij echter ver achterblijven bij een Nespresso machine die in enkele seconden een kop koffie zet. Op de vroege morgen hoeft dat ook niet, eigenlijk. Een koffiewekker mag er best zes minuten over doen, om een lekkere kop koffie te brouwen. Zo kun je tenminste op het gemak wakker worden.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen