Beste cafeïnevrije (decaf) koffie, koffiebonen en capsules kopen

Facebook
Twitter
LinkedIn


Hou je van de smaak van koffie, maar wil je om een of andere reden geen cafeïne consumeren?

Je hoeft niet van streek te zijn. U kunt nog steeds uw favoriete drankje nemen, maar u zult moeten uitkijken voor de cafeïnevrije variant.

Deze recensie presenteert de beste cafeïnevrije koffie in . Je kunt drinken en niet bang zijn voor enig risico voor je gezondheid.


beste en lekkerste decaf koffie kopen overzicht


Daarom is het moeilijk om alleen de beste koffie uit de markt te kiezen. Iedereen heeft verschillende redenen om cafeïnevrije koffie te kopen. Om uw keuze gemakkelijker te maken, hebben we de beste decafeïnehoudende koffiebonen op basis van prijs-kwaliteitverhouding georganiseerd. Hier zijn de top van de lekkerste decaf koffie:


Douwe Egberts Décafé Koffiebonen – 4 x 500 gram


Douwe Egberts Décafé Koffiebonen - 4 x 500 gram

Bekijk de dagprijs


Douwe Egberts Décafé is het bekende en vertrouwde Aroma Rood. Met dezelfde prettige ronde smaak en dat bekende aroma, maar dan cafeïnevrij.


 • Geschikt voor: Lungo, Cappuccino, Latte Macchiato
 • Evenwichtig & rond & cafeïnevrij
 • Samengesteld uit Arabica en Robusta bonen
 • Zetsysteem: volautomaat (bonen)


De meest vertrouwde koffie van Nederland gemaakt van pure kwaliteits koffiebonen.Douwe Egberts Décafé Filterkoffie – 6 x 500 gram


Douwe Egberts Décafé Filterkoffie - 6 x 500 gram

Bekijk de dagprijs


Douwe Egberts Décafé is het bekende en vertrouwde Aroma Rood. Met dezelfde prettige ronde smaak en dat bekende aroma, maar dan cafeïnevrij.

 • Smaaksegment Rond: Evenwichtig & Rond
 • Smaakintensiteit 05 (schaal 01-09)
 • Meest geschikt voor het zetten van: Zwarte koffie
 • Cafeïnevrij


L’OR Decaffeinato koffiecups – 10 x 10 cups


L'OR Decaffeinato koffiecups - 10 x 10 cups

Bekijk de dagprijs


Het rijke, zoete aroma van DECAFFEINATO is slechts de ouverture van deze elegante espresso, gekenmerkt door noten van cacao en een hint van wilde bessen, voor een buitengewone espresso ervaring.

 • Smaakintensiteit 06 (schaal 01-12)
 • Espresso variant (40 ml)
 • UTZ gecertificeerd
 • Te gebruiken in koffiecupmachines


Gerelateerd: L’OR Espresso Koffiecups kopen en aanbiedingen

Caffè Bonini Amandel capsules voor nespresso (10st )


Caffè Bonini Amandel capsules voor nespresso

Bekijk de dagprijs


 • Product op basis van melkpoeder en Gianduja chocolade.
 • Bevat geen koffie
 • Compatibel met uw Nespresso koffiezetapparaat
 • 10stuks


Bialetti Gemalen Koffie proefpakket – 4 x 250 gram | Classico, Intenso, Delicato en Deca


Bialetti Gemalen Koffie proefpakket - 4 x 250 gram

Bekijk de dagprijs


Bialetti Delicato

De Bialetti Milano is een 100% arabica gemalen moka koffie en de perfecte koffie voor het gebruik in de Bialetti percolators.

MILAAN is altijd het centrum van de handel en de trends geweest en maakte zijn bekendheid van het openen van de eerste sociale koffiebar. De Milanese koffie, een 100% Arabica melange, is ontwikkeld met het doel van het maken van een melange met een sterke aromatische intensiteit om dagelijks van te genieten.


Gerelateerd: De lekkerste filterkoffie of gemalen koffie


L’OR Ristretto Decaffeinato koffiecups – 10 x 10 cups


L'OR Ristretto Decaffeinato koffiecups - 10 x 10 cups

Bekijk de dagprijs


De volle, intense en rijke RISTRETTO DECAFFEINATO: een smaakvolle melange met levendige houtachtige geuren, gelaagd met noten van geroosterde amandelen en afgerond met een fijn gouden crèmelaag. Cafeïnevrij.


illy Espresso Decaffeinato Koffiecups – 10 x 10 stuks – 100 koffiecups


illy Espresso Decaffeinato Koffiecups - 10 x 10 stuks

Bekijk de dagprijs


Cafeïnevrije gebrande koffie met een zachte en fluweelachtige smaak en een cafeïnegehalte van minder dan 0,1%. Een balans tussen zuurgraad en bitterheid, met delicate tonen van karamel, chocolade en geroosterd brood en een zoete nasmaak.

 • Smaakintensiteit 05 (schaal 01-09)
 • 100% Arabica bonen
 • Te gebruiken in Nespresso®* koffiemachines
 • Espresso variant (40 ml)


Aroma Club Decaf Koffiebonen 1KG – No. 5 Decaf John – Koffie Intensiteit 3/5


Aroma Club Decaf Koffiebonen 1KG - No. 5 Decaf John - Koffie Intensiteit

Bekijk de dagprijs

No. 5 Decaf John is een heerlijke decaf koffie uit Vietnam.

Wij branden de koffie volgens de ambachtelijke slow-roast methode. De boon voorziet de koffie van een stevige smaak en body. De koffie wordt verder gekenmerkt door de heerlijke volle crème laag en is UTZ gecertificeerd.Simon Lévelt | Milano 3kg koffiebonen


Simon Lévelt | Milano 3kg koffiebone

Bekijk de dagprijs


Ontspannen, plezier maken en genieten zijn de beloning voor een dag hard werken in de bruisende Italiaanse stad Milaan. Of je dat nu tijdens de lunchpauze doet of ’s avonds na het werk, een kop koffie mag natuurlijk niet ontbreken. De geurige en aromatische Milano is, dankzij zijn frisse en zachte karakter, lekker op elk moment van de dag! In dit voordeelpakket vind je maar liefst 3 kilo koffiebonen, om zelf thuis te malen!Kimbo koffiebonen deca


Kimbo koffiebonen deca

Bekijk de dagprijs


Uitstekende kwaliteit cafeïnevrije koffie van Kimbo. Nauwelijks te onderscheiden van gewone koffie, met een zachte, harmonieuze en evenwichtige smaak. 100% Arabica bonen zorgen voor een milde body en mooie crèmelaag.
Lavazza Cafe Crema Decaffeinato – 500 gram


Lavazza Cafe Crema Decaffeinato - 500 gram

Bekijk de dagprijs

Lavazza Cafe Crema Decoffeinato – Full-bodied long-lasting flavour. For those who want to avoid caffeine without giving up the full aroma and pleasure of Italian coffee. 500 gDouwe egberts koffie Decafeïne dark roast ( 500gr koffiebonen )


Douwe egberts koffie Decafeïne dark roast

Bekijk de dagprijs


Decafeïne koffiebonen (Deca) van douwe egbertsLavazza Espresso DECA capsules – 10 stuks


Lavazza Espresso DECA capsules - 10 stuks

Bekijk de dagprijs


Een blend van Arabica en Robusta bonen met een rijke, aangename en omhullende smaken van gedroogd fruit en kruiden. Aroma’s van dadels en kaneel, speculaas en versgebakken brood.L’Or Espresso Lungo Decaffeinato capsules – 6 x 10 stuks


L'Or Espresso Lungo Decaffeinato capsules - 6 x 10 stuks

Bekijk de dagprijs


De buitengewoon volle LUNGO DECAFFEINATO is liefdevol gebalanceerd, een boeiende melange die zichzelf introduceert met een licht rinse toon die gevolgd wordt door de gelijkmatige afronding met een plezierige en vriendelijke afdronk.Starbucks decaf Espresso Roast koffiecups capsules voor Nespresso – 1 x 10 cups


Starbucks decaf Espresso Roast koffiecups capsules voor Nespresso - 1 x 10 cups

Bekijk de dagprijs


Starbucks decaf Espresso Roast koffiecups capsules voor Nespresso – 1 doos 10 cups. De Decaf Espresso Roast is intens en karamelachtig zoet, zonder cafeïne. Een perfecte basis voor een latte. Donkere branding. Intensiteit 11. Rijk met tonen van caramel.


Beste decaf koffie – Koopgids


beste cafeïnevrije koffie

Wat is cafeïnevrije koffie?

Simpel gezegd is de beste decafé koffie koffie die verder verwerkt is om de cafeïne te verwijderen. Er dient te worden opgemerkt dat deze stof niet volledig wordt verwijderd, zelfs niet bij de hoogste kwaliteitsverwerking. Slechts 97% van het cafeïnegehalte wordt uit het product verwijderd. De resterende 3% heeft echter geen enkele invloed op u, omdat de hoeveelheid te klein is.

De geschiedenis van de cafeïnevrije koffie is meer dan honderd jaar oud. En hoewel het nu met succes concurreert met standaardkoffie, was het vroeger beduidend minder populair. Dit komt omdat bij de verwerking van de bonen verschillende chemische methoden zijn gebruikt die de smaak van het eindproduct bijna volledig hebben gedood. Nu zijn de technologieën echter geëvolueerd en met succes ontwikkeld, waardoor we nu decafkoffie kunnen formuleren die nog steeds het uitgangsmateriaal in de drank heeft, en dus nog steeds goed smaakt. Ik vertel u er hieronder meer over.


Wat zijn de risico’s van cafeïnevrije koffie voor de gezondheid?

Op dit moment zegt de FDA dat de schadelijke stoffen die bij de productie van decafkoffie worden gevormd, te weinig zijn om het lichaam ernstig aan te tasten. Daarom hoeft u zich geen zorgen te maken. We raden echter aan om uw gezondheid niet te verwaarlozen en te vermijden dat u een goedkoper product koopt.


Waarom cafeïnevrije koffie drinken?


Waarom cafeïnevrije koffie drinken

Deze koffie veroorzaakt geen sterke activiteit in het zenuwstelsel. Omdat cafeïne kan bijdragen aan een verhoging van de hartslag en daardoor de bloeddruk kan verhogen, kan klassieke koffie uw hart- en vaatstelsel ernstig aantasten. Decafé-koffie is in dit geval volkomen veilig – u hoeft zich geen zorgen te maken over uw gezondheid.

Ook zal de smaak net zo goed zijn als die van gewone bonen (als je een kwaliteitsproduct koopt), en de hoeveelheid koffie die je drinkt kan dus worden verhoogd. Ik moet echter zeggen dat te veel koffie in ieder geval niet de moeite waard is om te drinken – het zal maagklachten veroorzaken.

Ik wil er ook aan toevoegen dat wetenschappers hebben bewezen dat: regelmatige en gematigde koffieconsumptie het risico op diabetes met 3-10% vermindert (bij een consumptie van 2-4 kopjes per dag).

Voor degenen die ‘s morgens de beste decafékoffie dronken, is het geheugen en de concentratie van de aandacht dus aanzienlijk verbeterd.

Al deze voordelen tonen aan dat decafeïne uw gezondheid zal verbeteren – en dat u niet zo nerveus zult zijn als bij het drinken van klassieke koffie.


Manieren om cafeïne uit een product te verwijderen

Om dit te doen, is de methode vaak het gebruik van gewoon water. Cafeïne lost daarin op, zodat het heel gemakkelijk te verwijderen is op deze manier. Ik heb al eerder gezegd dat in het verleden voor deze procedure kunstmatige chemicaliën werden gebruikt, terwijl nu bonen door natuurlijke stoffen worden geleid.

Aangezien de cafeïne nu wordt verwijderd zonder gebruik te maken van chemische toevoegingen, is de afgewerkte decafeïne niet meer zo irritant voor de maag als voorheen. De negatieve impact op het lichaam wordt tot een minimum beperkt.

Maar er zijn natuurlijk verschillende methoden om het probleem van de cafeïneverwijdering op te lossen, waarbij elke methode zijn eigen eigenaardigheid heeft. Denk aan de basismethoden voor het verkrijgen van een cafeïneproduct.


1. De directe methode


Bij deze methode worden de beste koffiebonen geweekt in water, dat een speciaal oplosmiddel bevat. Het verwijdert de cafeïne, en vervolgens worden de verwerkte bonen gedroogd om te branden. Ik moet zeggen dat na het drogen de chemische stoffen aan het oppervlak van de bonen blijven zitten en dat is dus een negatief aspect van deze methode.

Studies hebben echter aangetoond dat deze additieven bij het verder roosteren bijna volledig verdampt worden.

Deze methode is het goedkoopst, maar de kans bestaat dat de drank een klein percentage van de schadelijke stof bevat.


2. De waterdecafermethode


Deze methode verschilt van de eerste in die zin dat het warme water waarin de bonen werden geweekt in eerste instantie volledig wordt weggepompt in een aparte container, waaraan cafeïne-oplossend middel wordt toegevoegd. Vervolgens wordt het water terug gepompt. Het moet duidelijk zijn dat tijdens de rondreis een deel van de smaak en de aromatische eigenschappen verloren gaat. Hierdoor wordt de fabrikant gedwongen om kunstmatige smaakstoffen toe te voegen om de smaak te behouden. Naar mijn mening zal dit nooit zo goed zijn als een natuurlijke smaakmaker. Daarom zou ik niet aanraden om koffie te kopen die op deze manier is gemaakt.

Laten we nu dus eens kijken naar een van de meest hoogwaardige manieren om aan decafékoffie te komen. De kosten van dergelijke producten zullen echter duurder zijn.


3. De Zwitserse water methode


Het belangrijkste kenmerk van deze methode is dat er helemaal geen chemische toevoegingen zijn, omdat er een waterfilter wordt gebruikt. Als gevolg van dit proces gaat weliswaar een deel van het aroma verloren na de terugkeer van het behandelde water, maar het grootste deel blijft achter. Bovendien bevat de afgewerkte koffie alleen de meest natuurlijke ingrediënten. Geweldig, toch? Ik denk het ook.

Maar er is een nog koelere manier.

Denk er eens over na.


4.De CO2 Methode


Deze methode is de beste op de markt in onze tijd. Laat me uitleggen waarom. Het heeft dezelfde technologie als het Zwitserse waterproces. Maar aan het begin van de behandeling wordt kooldioxide aan de bonen toegevoegd. 95% van de cafeïne wordt verwijderd voordat het water wordt gepompt. Na het passeren van de koolstoffilters krijg je de geconserveerde smaak, aangezien water 20 keer minder wordt gebruikt.

Het grote voordeel is dat de bonen bijna volledig intact zijn.


Wat is de beste methode?


Uit bovenstaande informatie blijkt duidelijk dat de CO2-methode en het Zwitserse waterproces veel reinigingsmiddelen zijn en efficiënter zijn dan de directe methode. Daarom moet u aandacht besteden aan deze methoden.


De CO2 Methode omvat het gebruik van zowel het Zwitserse waterproces als kooldioxidefilters. Het is de beste op de markt. De kosten van dergelijke koffie zullen echter het hoogst zijn.
Let hierop, als de smaak voor u van groot belang is.


Voordelen van cafeïnevrije koffie

Is cafeïnevrije koffie goed voor je?

Het is logisch om je af te vragen waarom ik zo’n koffie zou drinken? Bij het proces van decafeïne wordt de cafeïne uiteraard uit de koffie gehaald. En wat blijft er dan over?

Laten we eens kijken.


 • Vitamine B3: helpt bij het elimineren van giftige stoffen veroorzaakt door stress.
 • Vitamine B2: versterkt het lichaam, is goed voor je nagels en haar, vermindert de effecten van gifstoffen.
 • Kaliy: helpt de bloeddruk stabiel te houden en versterkt zo het hart en de bloedvaten.
 • Fosfor: verbetert het geheugen.


Zoals u ziet, zijn de voordelen duidelijk.

Bovendien zijn er 7 belangrijke voordelen van decafé koffie:


 • Helpen om de veroudering te vertragen, waardoor het lichaam energie krijgt
 • Verbetert de bloedcirculatie, voorkomt de vorming van bloedstolsels
 • Helpen in de strijd tegen slapeloosheid en angst
 • Helpen in de strijd tegen reuma, artritis
 • Helpen handhaven van een gezond cholesterolgehalte
 • Vermindert het risico op het ontwikkelen van diabetes
 • voorkomt degeneratieve ziekten zoals Alzheimer, Parkinson en andere ziekten


Dus, nu je de voordelen van cafeïnevrije koffie kent… Maar, zoals gezegd, zelfs met decafeïne kan je niet te veel drinken. De aanbevolen hoeveelheid is 2 kopjes per dag.


Hoe maak je decafé koffie?


hoe maak je deca koffie

Over het algemeen verschilt de methode voor het maken van decafé koffie niet van de gebruikelijke drank. U dient er rekening mee te houden dat de koffie zo vers mogelijk moet zijn en moet worden gekocht bij gerenommeerde fabrikanten.

U kunt eenvoudig uw favoriete koffie zetten, zoals een Latte, Cappuccino, Amerikaanse of een Espresso in de koffiezetapparaten.

Ook kunt u met uw afgewerkte drankje suiker en melk toevoegen voor extra smaak.

Dus, hoe maak je de cafeïnevrije koffie?

De bereiding zal u toelaten om de smaak van de drank te maximaliseren. Ik zal u hieronder enkele aanbevelingen geven:


 1. Als je het op de plank gaat zetten, koop dan een bakje dat geen lucht binnenlaat. Zo kunt u de smaak van de bonen zo lang mogelijk behouden.
 2. Het is belangrijk om het product goed te vermalen. Daarom raad ik u aan een aparte koffiemolen te kopen, die uw bonen in een medium of fijne maling zal veranderen.
 3. Volg de juiste zetprocedure zoals ik heb uitgelegd. De hoofdregel – bedek de bonen niet met kokend heet water. Deze methode zal de uiteindelijke smaak van het kopje gedeeltelijk vernietigen.


Als aan al deze factoren wordt voldaan, dan zal het eindproduct zeer goed zijn, en heb je heerlijke decafé koffie.


Smaak en individuele voorkeuren


Ik wil zeggen dat bonen voor cafeïnevrije koffie moeilijker te frituren zijn dan gewone, klassieke bonen. De smaak in de eerste zal een beetje gedempt zijn. Dit zal echter alleen gebeuren in het geval van het kopen van een goedkoop decafproduct, aangezien dergelijke fabrikanten proberen te besparen op hoogwaardige kooktechnieken.
Uiteindelijk zullen de smaakvoorkeuren voor velen specifiek zijn. Ik adviseer u om koffie te kopen, met aandacht voor onze lijst. Daarin hebben we de beste producten geïdentificeerd die beschikbaar zijn voor aankoop.


FAQ

Wat is cafeïnevrije koffie?

Simpel gezegd is decafékoffie koffie die verder verwerkt is om de cafeïne te verwijderen. Er moet worden opgemerkt dat cafeïne nooit volledig wordt verwijderd, zelfs niet bij de hoogste kwaliteitsverwerking. Slechts 97% van de cafeïne wordt uit het product verwijderd. De resterende 3% is echter een te kleine hoeveelheid om echt effect te hebben.


Zit er cafeïne in cafeïnevrije koffie?

Decafékoffie bevat cafeïne, en niet altijd in kleine hoeveelheden. Daarom moet u voorzichtig zijn. Kies alleen merken van hoge kwaliteit en controleer zorgvuldig uw welzijn om er zeker van te zijn dat u geen decafeïnemelange drinkt met te veel overgebleven cafeïne.


Hoeveel cafeïne zit er in decafeïne?

Momenteel verwijdert de technologie 97-99% cafeïne uit de drank. U moet echter begrijpen dat 100% cafeïnevrije koffie zeer moeilijk te verkrijgen is. Dit verschil is echter niet merkbaar, zodat u rustig kunt blijven. Het is mogelijk dat er in de toekomst een betere, grondigere technologie wordt uitgevonden, maar ook hier is het niet nodig om te focussen op het kleine percentage. 2-3% van de cafeïne wordt vanuit medisch oogpunt als de norm beschouwd – het heeft geen effect op de consument.


Is de smaak tussen decaf en niet-decaf anders?

Op dit moment is de bereidingstechniek goed ontwikkeld en maakt het mogelijk om met relatief weinig smaakverschil decafékoffie te maken ten opzichte van een standaard kopje koffie. De smaak is afhankelijk van u. Leer de kunst om het perfecte kopje koffie te maken, oefen en je zult slagen.


Is cafeïnevrije koffie slecht voor u of goed?

Het hangt allemaal af van de doelen die je nastreeft. Nu is de smaak en het aroma van cafeïnevrije koffie niet anders dan normaal. Het enige verschil is het gebrek aan cafeïne, wat betekent dat je niet de energieboost krijgt. Let op hoe cafeïne je lichaam kan beïnvloeden. Als u om uw gezondheid geeft en u wilt dat uw zenuwen niet uitgeput raken, kijk dan naar de decafeïne-opties als de belangrijkste vorm van deze drank voor dagelijks gebruik.
Inhoudsopgave

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen