Delonghi Magnifica S ECAM 22 koffiezetapparaat: waar voor uw geld

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Magnifica S opent het gamma koffiezetapparaten met molen bij Delonghi. Met dit model speelt de Italiaanse fabrikant de kaart van eenvoud en efficiëntie zonder bepaalde opties op te geven.

Delonghi Magnifica S ECAM 22

Bekijk de dagprijs

Lijst

Presentatie

De Delonghi Magnifica S heeft verschillende referenties: de ECAM 22.140.B serie is exclusief voor de Franse markt en kan alleen worden verkocht door de Delonghi France dochteronderneming. Het model ECAM 22.110.B is een internationale referentie waarvoor Delonghi de verkoopvoorwaarden op de Franse markt niet garandeert.

De Magnifica S volgt de eerste Magnifica (ESAM 3000.B) op en opent zo het gamma van automatische machines in de uitgebreide catalogus van Delonghi. Dit koffiezetapparaat, dat voor ongeveer 300 euro op de markt wordt gebracht, heeft geen grote pretenties, behalve dat het “koffie bereidt met een eenvoudig gebaar”. Deze kleine machine is geavanceerder dan het vorige model en wil laten zien dat hij alles heeft van een grote machine, als je er maar aan gewend raakt.

Gebruiksgemak

De Magnifica S is een van de kleinste koffiemachines in onze vergelijking. Maar zoals veel automatische machines zal het een bepaalde ruimte op het werkblad moeten innemen. Met een gewicht van 9 kg op de weegschaal kan hij ook op een plank worden geplaatst, mits hij goed is bevestigd.

Omwille van zijn prijspositionering heeft de Magnifica S geen roestvrij stalen afwerking en gebruikt hij in plaats daarvan een kunststof die volgens ons van goede kwaliteit is en sterk genoeg om lang mee te gaan. De gebruikte materialen zijn niet bijzonder gevoelig voor vingerafdrukken, maar het is eerder het glanzende roestvrij stalen kopjesplateau dat voor ons een probleem vormt, omdat het enkele spatten achterlaat na het inschenken van een koffie of na het spoelen van de sproeiers.

Wat de Magnifica onderscheidt van de Magnifica S is de aanwezigheid van een klein LCD-scherm waarop u de informatie niet woordelijk kunt aflezen, maar wel kunt profiteren van een aantal waarschuwingslampjes om uw machine beter te begrijpen. Het bedieningspaneel is ook niet gedeporteerd naar een aanraakscherm, dus je moet vertrouwen op de traditionele fysieke toetsen, een beetje rustiek, maar niettemin efficiënt.

Het lezen van het bedieningspaneel is eigenlijk heel eenvoudig. De aan/uit-knop is duidelijk aangegeven, evenals de knoppen voor het zetten van een espresso of een longdrink of voor het serveren van één of twee kopjes. Het regelwiel voor de koffiesterkte bevindt zich tussen de verschillende knoppen op het bedieningspaneel. Het bedieningspaneel is gemakkelijk te begrijpen, ook al is het een goed idee om de gebruiksaanwijzing te lezen. Tenslotte bevindt zich links boven op de machine een tweede knop waarmee het water- of stoompijpje kan worden geactiveerd (bijvoorbeeld voor cappuccino’s). Om melkachtige koffie te maken, is de enige oplossing een beetje melk op de bodem van een kopje te gieten, een langer of korter kopje koffie te zetten, afhankelijk van uw smaak, en de cappuccinatore te activeren om het melkschuim te bereiden.

Op het display wordt bepaalde informatie weergegeven om het onderhoud van de machine te vergemakkelijken (wanneer het waterreservoir niet voldoende is gevuld of verkeerd is geplaatst, wanneer de koffieresidubak vol is, wanneer de machine ontkalkt moet worden of wanneer er geen bonen meer in de daarvoor bestemde bak zitten, enz.) Als de machine gewoon “Eco” aangeeft, is hij gewoon klaar voor gebruik.

Om de dranken te personaliseren en toegang te krijgen tot de instellingen van de machine, is het noodzakelijk de gebruiksaanwijzing te doorlopen en een combinatie van toetsen in te drukken om de gewenste lengte van de kopjes of de temperatuur van de drank vast te leggen. De Magnifica S biedt een keuze uit 4 temperatuurniveaus. Wij vonden aanzienlijke temperatuurverschillen tussen de verschillende niveaus: 81 °C (laagste temperatuur), 84 °C (tweede niveau), 87 °C (derde niveau) en ten slotte 90 °C bij het hoogste temperatuurniveau. Onthoud dat de extractie temperaturen tussen 86°C en 96°C moeten liggen, dus de temperaturen op de Magnifica S waren precies wat we verwachtten.

Bovenop de machine zit een bonenreservoir van 250 gram. De maling kan op deze machine in 13 standen worden ingesteld, tegen 7 op de eerste Magnifica. De dikte van de maling heeft een directe invloed op de smaak van de koffie: hoe fijner de maling, hoe sterker de smaak. De goed doordachte plaatsing van het wiel dwingt je niet om je hand in de vultrechter te steken, in tegenstelling tot wat we bij de Saeco GranBaristo Avanti aantroffen. De bonencontainer wordt ondersteund door een luik voor gemalen koffie, wat zeer praktisch is voor cafeïnevrije koffiedrinkers.

Zoals vaak het geval is bij Delonghi machines, bevindt het waterreservoir van 1,8 liter zich aan de rechterkant van de machine en is gemakkelijk bereikbaar door het een beetje naar u toe te trekken. Net als de Dinamica FEB 3535.SB heeft deze koffiezetter een filterpatroon, wat een goede zaak is, vooral als u weet dat kalk de smaak van de koffie kan beïnvloeden. De aanwezigheid van deze filterpatroon is des te opmerkelijker bij een koffiezetapparaat met een dergelijke prijspositionering.

De verstuivers kunnen in hoogte worden versteld om ze aan te passen aan verschillende maten kopjes. De spuitmonden kunnen in hoogte worden versteld zodat ze geschikt zijn voor verschillende kopjes en kunnen zelfs twee kopjes tegelijk zetten. De lekbak bevindt zich onderin het apparaat en moet regelmatig worden geleegd. Om dit te doen, trek het gewoon naar je toe met beide handen. Hetzelfde geldt voor de afvalverzamelaar, die tegelijkertijd kan worden geleegd.

Gemakkelijk te onderhouden

De sproeiers worden automatisch gespoeld bij het in- en uitschakelen van de machine, wat goed is voor de hygiëne en het onderhoud.

Alleen de reiniging van de sproeiers gebeurt automatisch. Voor de rest moet u de verschillende controlelampjes raadplegen om het onderhoud uit te voeren. Wanneer een van de LED’s oplicht, is het aan de gebruiker om het apparaat handmatig te onderhouden, nadat hij de juiste bediening heeft gecontroleerd door de gebruiksaanwijzing te raadplegen.

De gebruiksaanwijzing van Delonghi is heel duidelijk over het thema vaatwassen: “geen enkel onderdeel van de machine mag in de vaatwasser worden afgewassen”. Dit betekent dat handmatig wassen vereist is, wat de verschillende onderdelen juist beschermt tegen vervorming en voortijdige slijtage.

Zoals vaak het geval is, is de toegang tot de afzuigkamer zeer eenvoudig, door het waterreservoir te verwijderen, het luik te openen en vervolgens op de knoppen aan weerszijden van de afzuigkap te drukken om deze te verwijderen. Dankzij deze gemakkelijke toegang kan het koffiezetapparaat grondig worden gereinigd en wordt de schade voorkomen die bij sommige Jura-machines is opgetreden.

Snelheid

De Delonghi Magnifica S is vrij snel. Vergeet niet dat ons protocol rekening houdt met het opstarten van de machine, het voorverwarmen, het spoelen van de spuitmonden, het malen van de bonen en het schenken van de koffie (klassieke espresso van 40 ml). Deze machine voert al deze stappen uit in 1 min 20 s. Het duurt nog eens 34 seconden om de tweede ochtendkoffie te zetten. Tenslotte duurt het 39 seconden om een lange koffie te zetten. Deze Magnifica S is één van de snelste koffiemachines uit de Delonghi catalogus.

Stroomverbruik

Standaard schakelt het apparaat na 15 minuten uit. Door een reeks instellingen op het bedieningspaneel is het echter mogelijk het apparaat zo in te stellen dat het na 30 minuten, 1 uur, 2 uur of 3 uur uitschakelt. De machine verbruikt dan 0,5 W, wat veel minder is dan de andere metingen in onze vergelijking wanneer de toestellen stand-by staan. De Jura Ena Micro 5 heeft bijvoorbeeld een stroomverbruik van 4,2 W.

Onze verbruiksmetingen houden rekening met het inschakelen, het voorverwarmen, het spoelen van de spuitmonden en het zetten van 3 espresso’s en 3 lange koffie. De machine verbruikte 0,056 kWh, wat neerkomt op een redelijke maandelijkse kostprijs van 12 eurocent voor 6 kopjes koffie per dag.

Geluid

Dit Delonghi koffiezetapparaat is slechts iets luidruchtiger dan zijn tegenhangers. Wij hebben een gemiddelde van 67 dB(A) gemeten tijdens het malen van de bonen en 54 dB(A) tijdens het extraheren. En omdat vergelijken goed is, is de Saeco Minuto HD8761 respectievelijk 73 dB(A) en 70 dB(A).

Voordelen

  • Gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig te onderhouden.
  • Relatief compact formaat.
  • Stil en snel.
  • Welkomstopties (temperatuurinstellingen, waterhardheid, maalfijnheid).
  • Gemakkelijke toegang tot de afzuigkap.
  • LCD scherm.

Nadelen

  • Geen tekstinformatie op het display.
  • Niet vaatwasmachinebestendig.

Conclusie

De Magnifica S doet zijn naam eer aan. In tegenstelling tot de vorige Magnifica ESAM 3000.B, onderscheidt deze versie zich door zijn LCD display, wat het gebruik en het onderhoud vergemakkelijkt, maar vooral door alle opties waarover hij beschikt (instelling van de koffiesterkte, de koffietemperatuur, de fijnheid van de maling, de waterhardheid, …). Snel en stil, de Magnifica S biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor degenen die een automatisch koffiezetapparaat willen kopen zonder de bank te breken.

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen