DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM review en kopen

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Delonghi Maestosa EPAM960.75.GLM is de koffiezetautomaat van de onredelijken. Twee molens, een watertank van 2,5 liter, een touchscreen van 5 inch, een druk van 19 bar, 18 geprogrammeerde recepten… en € 2.499 om te betalen.

 • 31 Perfect gecontroleerde dranken
 • 2 graancontainers – 2 onafhankelijke maalmolens
 • One Touch For Two
 • Volledig roestvrij stalen carrosserie Glazen paneel
 • Touch Screen SmartPhone aansluiting
 • 7 gebruikersprofielen
 • Geluidscomfort : A+
 • Garantie: 3 jaar

Gerelateerd: beste koffiemachine met bonen kopen overzicht

DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM

Bekijk de dagprijs

De DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM is een juweel van technologie in een elegante en geraffineerde behuizing: strak design in roestvrij staal en glazen paneel, afwerking van topklasse, 31 perfect geregelde dranken, intuïtieve navigatie op HD-touchscreen en SmartPhone. Een nieuwe generatie koffiebonenmachine! Gratis levering door Chronopost. 3 jaar Diamond-garantie met gratis ondersteuning van Delonghi after-sales service.

Lijst

Dubbele molen en dubbel thermoblok

Wil jij indruk maken op een gast of je partner tevreden houden? Deze DeLonghi zet desgewenst twee verschillende soorten koffie tegelijk. Je kan zelfs er voor kiezen om twee kopjes van dezelfde koffie maar met verschillende bonen te maken. Dat is uiteraard alleen mogelijk omdat deze machines twee molens heeft en twee verschillende reservoirs voor koffiebonen. Om meerdere soorten koffie te maken, is veel rekenkracht nodig en dit espressoapparaat is dan ook het slimste jongetje uit de klas bij DeLonghi. Als jij een echte liefhebber van latte bent, weet je hoe belangrijk het is dat het schuim op het goede moment en op de juiste temperatuur op de espresso wordt gebracht. De Maestosa heeft twee verschillende thermoblokken en daardoor kan dit apparaat zowel het melkschuim als de espresso op tijd klaar hebben. Dat zorgt voor de extra smaak van jouw favoriete koffieproduct.

Presentatie

De Delonghi Maestosa EPAM960.75.GLM automatische koffiemachine met molen heeft een technisch dossier dat – bescheiden – als degelijk kan worden omschreven. Hij kan een druk van 19 bar leveren en is dus volledig in staat espresso’s te bereiden, wat wel het minste is wat we van hem kunnen vragen. Koffieliefhebbers zullen de aanwezigheid van twee bonenladen op prijs stellen, maar vooral ook de twee onafhankelijke maalsystemen, om de smaken van de verschillende koffiesoorten tijdens het proces niet te vermengen. Met 18 voorgeprogrammeerde recepten zal hij toekomstige (en rijke) eigenaars aanspreken dankzij een reeks high-end functies, van een 5-inch touchscreen tot een ingebouwde melkkaraf en Bluetooth-connectiviteit met een smartphone (of tablet). Zoals u kunt zien, heeft Delonghi kosten noch moeite gespaard. Zullen ze genoeg zijn om 5 sterren te halen?

Gebruiksgemak

De Delonghi Maestosa EPAM960.75.GLM is indrukwekkend direct uit de doos. Deze mooie roestvrijstalen baby is 29 cm breed, 40 cm hoog en 46 cm diep en weegt 17 kg, zodat hij meer geschikt is voor een trotse plaats op een werkblad dan op een plank, ook al is hij stevig bevestigd.

Het minste wat we kunnen zeggen is dat Delonghi zorg heeft besteed aan het uiterlijk van zijn nieuwe vlaggenschip: aan de voorkant, achterkant en zijkanten van de machine wrijft glanzend geribbeld metaal tegen het glanzende zwarte plastic van het kantelbare scherm, terwijl de kopjeslade, de bovenkant van de machine, evenals de deksels van de twee bonenladen (en het bakje voor gemalen koffie) zijn bekleed met roestvrij staal

Het effect is geslaagd, maar idealiter moet een microvezeldoek in de buurt van de Maestosa worden gehouden, omdat deze vingerafdrukken aantrekt die snel de premium look bederven.

De “show” gaat door na het indrukken van de powerknop. Het mooie 5-inch scherm licht op en de gebruiker wordt uitgenodigd om een van de 4 aangeboden koffiespecialiteiten te kiezen, die slechts een glimp zijn van alle mogelijkheden die Delonghi biedt. Natuurlijk leidt de nieuwsgierigheid ertoe dat men van links naar rechts scrollt (of omgekeerd) om andere dranken te ontdekken, maar deze manipulatie lokt (in het beste geval) geen enkele reactie uit of zet aan tot de bereiding van een koffie. Inderdaad, men navigeert op het scherm dankzij zeer kleine pijlen die rechts en links van het onderste deel van het scherm zijn geplaatst; men neemt uiteindelijk vrij snel de vouw.

Het gamma bereidingen is zeer uitgebreid, met niet minder dan 18 recepten in de aanbieding. Naast de klassieke espresso’s, cappuccino’s en andere lange koffiesoorten, kan de Maestosa ook flat white, doppio en caffelate bereiden. Er zijn ook meer originele dranken verkrijgbaar, zoals een ijskoffie of een cappuccinomix. Tenslotte is het ook mogelijk om heet water te maken voor thee of om stoom te genereren (om melk op te schuimen) vanaf dit scherm.

Door op de “plus”-toets onder het bereidingsicoon te drukken, opent u het paneel voor de drankinstellingen, van waaruit u de hoeveelheid bereide koffie, de sterkte ervan, de temperatuur, het eventuele melkaandeel en nog vele andere zaken kunt wijzigen, afhankelijk van het gekozen recept. Opgelet, het is ook vanuit dit scherm dat u het bonenreservoir (en de overeenkomstige molen) moet kiezen, wat niet noodzakelijk erg instinctief is. Ook hier zou je kunnen denken dat deze veranderingen worden aangebracht door met je vinger langs de schuifregelaar te glijden, maar het is altijd met een simpele aanraking dat de gebruiker de drank tot in de kleinste details instelt. Als alles klaar is, hoeft u alleen maar op de knop te drukken… en Maestosa zorgt voor alles.

Het grote kleurenscherm maakt deze instellingen veel eenvoudiger, omdat alles duidelijk op het scherm staat, in tegenstelling tot de soms cryptische pictogrammen van de Beko CEG7425B. Natuurlijk worden ook de verschillende onderhoudswerkzaamheden (ontkalken, bonenreservoir vullen, enz.) op het scherm aangegeven, evenals hoe te handelen. Op dezelfde manier worden ook alle basisinstellingen van het toestel (gebruikte taal, beheer van de automatische uitschakeling…) zeer gedetailleerd uitgelegd, en men verdwaalt nooit in een dichte boomstructuur.

Zonder de bediening van de Maestosa drastisch te wijzigen, kan het waterreservoir (met een meer dan comfortabel volume van 2,5 liter) worden bijgevuld door het naar u toe uit het lichaam van de machine te trekken, of door een klein trek-duwhulpstuk aan de rechterzijde van de Maestosa. In beide gevallen is de operatie zeer eenvoudig en zou zij geen moeilijkheden mogen opleveren.

De doseersproeiers zijn uitgerust met LED’s om de kopjes te verlichten, een zeer gadgety optie. Wij hadden liever gezien dat ze iets verder omlaag konden dan eigenlijk mogelijk is. Want zelfs als ze zo laag mogelijk zijn geplaatst, staan de spuitmonden erg ver van de kleinste kopjes af, en het is niet ongewoon dat koffie in het lekbakje of, erger nog, op de wanden van de containers wordt gemorst als gevolg van het delicate mikken.

Delonghi levert verschillende accessoires die aan de linkerkant van de Maestosa kunnen worden vastgeklikt: een melkkaraf, een andere voor het bereiden van chocolade en tot slot een stoompijpje. Hoewel deze accessoires solide en goed bruikbaar lijken, kunnen ze niet tippen aan de kwaliteit van de afwerking van de Maestosa. De melkkaraf is grotendeels gemaakt van geborsteld roestvrij staal, maar de rest van de accessoires is van kunststof. Gelukkig kunnen ze moeiteloos worden aangesloten en losgekoppeld.

Goed dat de kopjes warmhoudplaat bovenin de machine echt warm wordt, wat niet altijd het geval is.

Gemak van onderhoud

Wanneer de Maestosa EPAM960.75.GLM wordt aangezet, worden de doseersproeiers automatisch gespoeld, wat een zeer goede zaak is. De andere onderhoudswerkzaamheden zijn niet automatisch, maar de machine geeft de gebruiker dankzij het grote kleurendisplay aan wanneer het tijd is om een aantal ervan uit te voeren. De procedure wordt ook aangegeven en het is niet nodig de papieren handleiding te raadplegen.

De lekbak is vrij diep en meet in dit formaat 35 cm. Toch is hij veel gemakkelijker te hanteren en te legen dan die van bijvoorbeeld de Melitta CI Touch F630 (38 cm). Natuurlijk moet je nog steeds oppassen dat je geen vies ruikende vloeistoffen morst, maar we hebben al veel gevaarlijker situaties gezien. Er zij op gewezen dat de koffieresidubak gemakkelijk kan worden verwijderd en geleegd. Het goede ding is dat het relatief groot is, wat dit karwei gemakkelijker maakt.

De afzuigunit is toegankelijk door het waterreservoir te verwijderen, dat nog achter een laatste wand verborgen is. Wanneer de Maestosa is uitgeschakeld, kunnen de koffieresten die zich in de loop van de tijd hebben gevormd, heel gemakkelijk worden verwijderd en vervolgens net zo gemakkelijk weer worden teruggeplaatst. U zult echter diep genoeg moeten reiken om alle hoekjes en gaatjes schoon te krijgen; in ieder geval hoeft u de zijplaten hiervoor niet los te schroeven, zoals bij sommige Jura-modellen wel het geval is.DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM kopen

Bekijk de dagprijs

Snelheid

De Maestosa heeft 1 minuut en 20 seconden nodig om de eerste espresso te maken. Deze tijd omvat het inschakelen van de machine, het reinigen van de sproeiers, het verwarmen van het thermoblok, het malen van de bonen en de extractie. Een tweede espresso wordt in 36 seconden gezet. Het is een van de snelste machines om dit te doen.

Anderzijds neemt de bereiding van een lange koffie veel tijd in beslag, aangezien het 2 minuten en 10 seconden duurt om van de drank te genieten nadat deze via het bedieningspaneel is besteld. Dit is veel langer dan bij de Magnifica S van dezelfde fabrikant, die slechts 39 seconden nodig heeft om hetzelfde resultaat te bereiken.

Stroomverbruik

Wanneer de Maestosa is ingeschakeld, maar niet in gebruik, verbruikt hij 2,3 W, wat niet zo veel is gezien het scherm. Andere machines met een veel minder geavanceerde molen blijken veel meer stroom te verbruiken, zoals de Scott Slimissimo (4,6 W).

Voor het maken van 3 espresso’s en 3 longcoffees is 0,071 kWh nodig. Dit omvat ook het inschakelen van de machine en de eerste reiniging van de sproeiers. In één maand komt dit overeen met 0,15 euro/maand op de elektriciteitsrekening, wat een kleine prijs is om te betalen wanneer je 2.500 euro kunt uitgeven aan de Maestosa.

Geluid

Het geluidsniveau van de Maestosa bedraagt 52 dB(A) tijdens de extractie en 65 dB(A) tijdens het slijpen. Dit is heel wat anders dan de luidruchtige Saeco Minuto HD8761, die tijdens deze bewerkingen meer dan 70 dB(A) en 73 dB(A) produceert.

Connectiviteit

Gezien zijn high-end positionering kon de Delonghi Maestosa EPAM960.75.GLM niet zonder connectiviteit met een smartphone – of tablet – uitgerust met de speciale Coffee Link applicatie. Goed punt, de koppeling tussen de Maestosa en de digitale terminal is zeer eenvoudig, via Bluetooth, en het kostte ons minder dan 30 seconden om de verbinding tot stand te brengen.

De toepassing zal geen revolutie teweegbrengen in het genre en de ultra-klassieke afstandsinstelling van de drank is er nog steeds, met de kleine kennisgeving die aan het einde van de bereiding wordt verzonden. De applicatie bevat een vrij uitgebreid onderdeel met statistieken, waarin het aantal bereide dranken naar soort wordt samengevat (173 cappuccino’s, 22 koffies, enz.) en een schatting van de voedingswaarde van het verbruik wordt gegeven. Er zij op gewezen dat een profiel moet zijn opgesteld om deze gegevens – die volgens ons niet erg nuttig zijn – optimaal te kunnen benutten.

Het meest interessante aspect van de toepassing lijkt de creatie van een volledig uniek drankje te zijn, hetzij op basis van een bestaand recept of op basis van een reeds geprogrammeerde bereiding. U kunt de sterkte van de koffie, de hoeveelheid melk, de temperatuur van de vloeistoffen, de volgorde van bereiding van de verschillende componenten en vele andere dingen bepalen om uw eigen persoonlijke nectar te creëren. Bovendien kunnen 10 van deze recepten worden bewaard.

De applicatie bevat ook een heel educatief gedeelte over het gebruik van de Maestosa EPAM960.75.GLM. Er zijn handleidingen, adviezen voor het gebruik van de machine, tips voor het maken van onvergetelijke koffies, alsook de gebruiksaanwijzing in PDF-formaat en een tabblad om de gebruiker te helpen een eerste diagnose te stellen en de machine te repareren wanneer deze tekenen van zwakte vertoont.

De connectiviteit voegt niet veel toe en kan gemakkelijk worden weggelaten, maar het kan leuk zijn om te proberen nieuwe drankjes te maken.

DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM review

Bekijk de dagprijs

Welke opties heeft deze koffiezetter?

Door de ingebouwde melkschuimer kan je gewoon de meest bekende koffieproducten maken en een aantal extra:

Zijn er nog koffieproducten die jij hierboven mist? Als ze bestaan uit goede koffie, volle melk en water, dan kan je ze beslist laten zetten door deze volautomatische DeLonghi.

Voordelen

 • Hoogwaardige afwerking.
 • Instinctieve bediening dankzij het touch screen.
 • Twee bonenmalers om vermenging van de rauwe ingrediënten te voorkomen.
 • Veel recepten beschikbaar.
 • Gemakkelijk in onderhoud.

Nadelen

 • Zeer gevoelig voor vingerafdrukken.
 • Doseer sproeiers een beetje hoog geplaatst.
 • Minder exclusieve accessoires dan de rest van de machine.
 • Lange koffiebereidingstijd.

Conclusie

De Delonghi Maestosa EPAM960.75.GLM is een uitzonderlijke automatische machine, geschikt voor het bereiden van vele verschillende dranken. Het is gemakkelijk te gebruiken dankzij het grote aanraakscherm. De twee bonenmalers zijn een welkome vernieuwing, en de Maestosa is gemakkelijk te onderhouden. Er zijn nog enkele verbeterpunten, zoals de doseersproeiers, die iets lager geplaatst zouden moeten zijn, en de materialen, die een anti-krasbehandeling hadden kunnen krijgen. Liefhebbers met een grote bankrekening kunnen zich echter zonder vooroordelen laten verleiden… Wat de anderen betreft, zij zullen gemakkelijk automatische koffiezetapparaten met molens vinden die minder compleet zijn, maar evenzeer aan te bevelen en veel minder duur.

Productspecificaties

 • Geschikt voor type koffie: Koffiebonen
 • Melkopschuimer: Ja
 • Aantal kopjes per keer: 2
 • Temperatuur instellingen: Y
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Waterfilter: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Type bedieningsknoppen: Touchscreen
 • Waterfilter: Ja
 • Inhoud: 2 l
 • Snoerlengte: 1750
 • Product hoogte: 40,5 cm
 • Product lengte: 46,8 cm
 • Product breedte: 29 cm
 • Product gewicht: 16,8 gram
 • Materiaal maalschijven: Metaal
 • Garantie: 3 jaar
 • Model: EPAM 960.75.GLM
 • Mpn: EPAM 960.75.GLM
 • EAN: 8004399333550
 • Kleur: zwart | roestvrijstaal
 • Vermogen: 1550 W
 • Instelbare koffiehoeveelheid: Nee
 • Instelbare koffiesterkte: Ja
 • Taal handleiding: Universeel
 • Categorieën: EspressomachinesKoffiemachines
 • Merk: De’Longhi
 • Type koffievulling: Koffiebonen
 • Onderhoud en reiniging: Inclusief waterfilter
 • Voorkeursinstellingen: Koffiesterkte, Temperatuur

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen