Handige Krups Evidence One EA895E review

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Evidence One is de opvolger van de Evidence die drie jaar geleden door Krups op de markt werd gebracht. Dit nieuwe vlaggenschip van het gamma automatische koffiemachines met molen van de fabrikant bevat enkele subtiele wijzigingen ten opzichte van zijn voorganger.krups evidence one ea895e review

Bekijk de dagprijs


Presentatie

De Krups Evidence One, die voor 900 euro op de markt wordt gebracht, is het nieuwe vlaggenschip van het iconische merk van de Seb-groep. Dit automatische koffiezetapparaat breekt niet echt met de eerste Evidence, die bekritiseerd werd omdat hij geen doorgeefluik voor gemalen koffie had en geen toegang tot de afzuigkap. Deze nieuwe versie heeft deze twee opties nog steeds niet, hoewel ze zeer welkom zijn, en vertrouwt meer op nieuwe recepten voor melkdranken. Zal dit genoeg zijn om onze sterren te verdienen?


Gebruiksgemak

Zoals bij de meeste automatische koffiezetapparaten heb je ruimte in je keuken nodig om plaats te bieden aan de Krups Evidence One. Deze koffiemachine is echter niet zo hoog en niet zo diep als sommige Delonghi machines, zoals de Specialista of Maestosa.

Esthetisch gezien betekent de Evidence One geen fundamentele breuk met het vorige model. Maar als je beter kijkt, merk je al snel dat Krups de afwerking van geborsteld aluminium heeft ingeruild voor mat plastic, wat niet echt vertrouwenwekkend is. Deze verandering van materiaal is des te verrassender omdat de Evidence One voor dezelfde prijs wordt gelanceerd als de oude Evidence. Deze coating houdt niet al te veel vingerafdrukken vast, wat minder geldt voor het digitale display en het bedieningspaneel, die vrij snel vuil worden. Beide elementen zijn naar de gebruiker gericht voor een betere leesbaarheid.

Een van de belangrijkste verschillen tussen de twee versies van de Evidence is het bedieningspaneel: de pictogrammen zijn “in kleur” en de recepten worden in volle letters geschreven. Het is moeilijk om beter te doen dan dat. Espresso, cappuccino, long coffee en latte macchiato zijn allemaal gemakkelijk verkrijgbaar. Andere dranken kunnen worden gekozen door op de toets “Meer” te drukken (ristretto, doppio, americano of opgeschuimde melk). Het is mogelijk om dubbel te zetten of het koffiearoma op drie niveaus in te stellen.

Tijdens het voorverwarmen en malen van de bonen, voordat de koffie wordt gezet, is het mogelijk de lengte van de drank te kiezen (van 30 tot 70 ml voor een espresso en van 80 tot 180 ml voor een long coffee, bijvoorbeeld). Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is op de pijltoetsen “omhoog” of “omlaag” te drukken om de keuze te maken en de hoeveelheid in een kopje wordt op het digitale scherm weergegeven. Het is natuurlijk eenvoudig, maar omwille van het comfort hadden wij liever gezien dat deze parameter vóór het voorverwarmen en het malen kon worden gewijzigd, om rustig te kunnen kiezen, zonder door dit bewijsmateriaal onder druk te worden gezet. Vooral omdat de annulering van een voorbereiding bijna een minuut duurt om effect te sorteren: wij hebben het op precies 54 seconden getimed, wat veel te lang is! Dit verschijnsel, dat reeds op de Evidence werd waargenomen, is niet verbeterd en dat is jammer.


De koffietemperatuur kan in drie fasen worden ingesteld. We doopten onze thermometersonde in de uitlaatmondstukken en maten verschillende temperaturen: 72, 75 en 80°C. Niveau 3 had een hogere maximumtemperatuur moeten hebben, aangezien de extractietemperatuur van een goede espresso tussen 86°C en 90°C ligt.

De Krups Evidence One is in staat om melkdranken te bereiden dankzij de melkslang. Deze doorzichtige slang moet in de tuit worden geïntegreerd en in een melkkan worden ondergedompeld. Verrassend genoeg levert Krups niet de beroemde roestvrijstalen melkkan die in de eerste versie van de Evidence werd gebruikt. Dus er is iets voor te zeggen. Hoewel je met dit systeem een mooi melkschuim kunt maken – wat we tijdens de test hebben gewaardeerd – is het slechts een beperkt alternatief voor een echte melkdispenser, die de Krups Evidence One had kunnen claimen door zijn prijspositionering; de Delonghi Autentica Cappuccino, bijvoorbeeld, die voor een gelijkwaardige prijs op de markt is gebracht, is uitgerust met een melkkaraf die deze naam waardig is

De koffieresidubak van de Krups Evidence bevindt zich aan de linkerkant van het apparaat: hij kan zonder problemen worden verwijderd en vervangen. De grote watertank van 2,3 liter bevindt zich aan de achterkant van de machine en is, ondanks zijn grote volume, gemakkelijk te verwijderen dankzij de ingenieuze intrekbare handgreep. Het is iets ingewikkelder te vervangen en vereist een zekere vaardigheid.

De Evidence One heeft de capaciteit van zijn bonenreservoir verhoogd tot 260 g (250 g voor de vorige generatie). Het wordt afgesloten met een doorzichtig plastic deksel (niet waterdicht). De maling kan nu op 5 niveaus worden ingesteld (in plaats van 3) met een gemakkelijk bereikbare knop. Onthoud dat hoe fijner de maling, hoe sterker de smaak van de koffie. Helaas is er nog steeds geen houder voor gemalen koffie, waardoor het niet mogelijk is een cafeïnevrije drank te bereiden. We hebben hier toen al over geklaagd op de Evidence.


Gemak van onderhoud

De verschillende verwijderbare onderdelen van de Krups Evidence One kunnen gemakkelijk verwijderd en verplaatst worden om de droesbak of het lekbakje te legen voordat ze teruggeplaatst worden. Ook het filtergedeelte van de tank kan zonder problemen worden vervangen.

Sommige onderhoudswerkzaamheden zijn geautomatiseerd, zoals het reinigen van de koffiemondstukken bij het inschakelen van de machine, maar deze optie moet worden geactiveerd in de instellingen van de machine. Krups heeft ook voorzien in de reiniging van de melkpijp, wat zeer praktisch kan zijn. Het belangrijkste spijt is dat er geen toegang is tot de afzuigkap. Zoals bij alle Jura koffiemachines is het niet mogelijk de extractie-eenheid te reinigen voor een grondige reiniging. Dit heeft een grote invloed op de onderhoudskosten.


Snelheid

De Krups Evidence One is zeker niet voor mensen met haast in de ochtend. Het duurt 1 min 40 s om de eerste koffie (40 ml) te zetten. Deze tijd omvat het voorverwarmen van de machine, het spoelen van de spuitmonden, het malen van de bonen en het extraheren van de koffie. Vervolgens duurt het nog eens 40 seconden om de tweede espresso te maken (terwijl de machine wordt gereset). Dit is ver verwijderd van het record van 22 seconden dat door de Jura Ena Micro 1 werd gevestigd.

Deze resultaten zijn zeer verrassend, aangezien de eerste Evidence een espresso maakte in 1 min 13 s vanaf het moment dat de machine werd aangezet.


Stroomverbruik

De Evidence One verbruikt 0,4 W wanneer hij in stand-by staat, in de “uit”-stand (d.w.z. ingeschakeld, maar het scherm is uit).

Om het stroomverbruik van onze machines te meten, houden wij rekening met de opstarttijd, de spoeltijd en de bereiding van 3 espresso’s en 3 longcoffees. In deze test stelden we vast dat de Evidence One 0,094 kW/h verbruikte. Met drie korte en drie lange koffie per dag gedurende een maand, kost de machine 20 eurocent per maand.


Geluid

De Krups Evidence One maakt niet veel lawaai, vooral niet bij het malen van bonen. Hij stoot 62 dB (A) uit, waar de Melitta Caffeo Varianza 74 dB (A) uitzond. Als je de drank eruit haalt, produceert hij 55 dB (A), dat is correct.


Een koffiemachine van degelijke Duitse makelij

De Krups Evidence One EA895E is een Duitse koffiemachine. De Duitse producten staan bekend om hun degelijkheid en dat geldt ook op het gebied van koffieapparaten. Je kunt er dus wel op rekenen dat een Krups koffiemachine een lange levensduur heeft. Zo zal jij er vele jaren plezier van hebben. Misschien vind je dit koffiezetapparaat een koopje en misschien vind je het wel een hele investering. Het is in ieder geval goed om te weten dat deze Krups jaren jouw keuken zal sieren, want het apparaat gaat gewoon lekker lang mee.


Welke koffie kun je zetten ?

Dit apparaat geeft je maar liefst 12 verschillende keuzes voor jouw kopje koffie. Je kunt eenvoudig 12 recepten opslaan voor jouw favoriete koffie en je kunt daarnaast 3 opties invoeren voor koffiesterkte, zodat het kopje koffie echt helemaal naar jouw smaak is. Fijn, want zo heeft de koffie precies die sterkte die jij lekker vindt. Je kunt kiezen voor een gewone koffie of espresso, maar ook voor heet water voor thee of koffiedrankjes die grotendeels gebaseerd zijn op melk, zoals een latte macchiato.


Het uiterlijke

De Krups Evidence One EA895E ziet er strak en modern uit, maar heeft wel een relatief groot formaat. De koffiemachine is 24 cm hoog, ca. 37 cm lang en ca. 36 cm breed. Voor een koffiemachine zijn dit behoorlijke afmetingen, maar het houdt ook in dat er een groter reservoir in zit. Ideaal als je een echte koffieleut bent dus. De Krups Evidence One EA895E past perfect in een moderne keuken, maar is ook geschikt voor een zakelijke omgeving. De vele mogelijkheden maken de machine hier helemaal geschikt voor. Zo kan elke werknemer zijn eigen favoriete koffie zetten.


krups ea895e bedieningspaneel

Bekijk de dagprijsDe specificaties

Ben je nieuwsgierig naar de technische details van dit apparaat, dan vind je hieronder een lijstje met specificaties. De Krups Evidence One EA895E kenmerkt zich onder andere door:


 • Veel mogelijkheden voor instelbaarheid
 • 2-in-1 functie om twee drankjes tegelijk te bereiden
 • 24 x 36,3 x 37,2 cm groot
 • Gewicht van 8,71 kg
 • Met handig LED-display en touch screen
 • One Touche Cappuccino
 • Vermogen van 1450 Watt
 • Waterreservoir van 2,3 l
 • Bonenreservoir van 260 g
 • Ingebouwde koffiemolen
 • Uitneembare lekbak
 • Bodem met antislip
 • Mogelijkheid om gepersonaliseerde voorkeuren op te slaan
 • Automatische melkopschuimer met slangetje


Alles voor de ideale smaak

Eerder kon je al lezen dat je maar liefst 12 verschillende keuzes hebt voor je favoriete koffie en dat je ook de sterkte eenvoudig in kunt stellen via 3 verschillende opties. Zo kun je jouw koffie echt personaliseren. Heb je eenmaal het recept bereikt dat je wilde, dan kun je je favoriet eenvoudig opslaan. Verder is de Evidence One voorzien van de Quattro Force-technologie. Dit is een sterk staaltje van Krups, wat ervoor zorgt dat elke koffie helemaal uitgebalanceerd is. Het bereidingsproces is daardoor optimaal, zodat de kwaliteit van de boon echt benut wordt en je kopje koffie boordevol smaak zit.


Eenvoudig te gebruiken

Een groot voordeel van deze Krups Evidence One EA895E is dat die echt eenvoudig te gebruiken is. Met één simpele druk op de knop kun jij jouw favoriete kopje koffie al zetten. Bovendien kun je het allemaal regelen via een handig touchscreen. Het led-schermpje maakt het allemaal nog handiger en overzichtelijker. De gekleurde pictogrammen zijn duidelijk en door middel van verlichting kun je het precies aflezen.


krups ea895e koffie zetten

Bekijk de dagprijsEen handig systeem voor de melkopschuimer

Een echte Krups is niet compleet zonder een vernuftig melksysteem. Dat laat deze Krups Evidence One EA895E ook weer zien. Het melksysteem is zo handig, dat je de melk die je nodig hebt direct uit het pak kunt halen, via een melkslangetje.


krups ea895e koffie melk opschuimen

Bekijk de dagprijs


Losse lekbak

De lekbak is handig in het gebruik, doordat deze nog groter is dan je al gewend was. Je hebt er vrijwel geen omkijken naar en knoeien is bijna niet mogelijk. De lekbak is eenvoudig uitneembaar. Zo kun je die makkelijk schoonmaken als dat nodig is.


Wat zeggen gebruikers over de Krups Evidence One EA895E?

Nu je weet wat de machine doet en kan, ben je vast benieuwd wat andere gebruikers over deze Krups Evidence One EA895E zeggen. De reviews van de Krups Evidence One EA895E zijn over het algemeen positief. Het apparaat doet wat hij moet doen en heeft gewoon veel mogelijkheden voor de koffieliefhebber. Hieronder vind je een aantal voordelen en nadelen van de koffiemachine, zodat je straks een goede afweging kunt maken.


Voordelen

 • Gemeten voetafdruk van de machine.
 • Receptencatalogus.
 • Gemakkelijk te lezen en snel reagerend bedieningspaneel.
 • Nogal stil.


Nadelen

 • Geen bakje voor gemalen koffie.
 • Geen toegang tot de extractiekamer.
 • De voorbereiding duurt te lang.
 • Nogal traag.
 • Plastic afwerking.
 • Melkpijp / geen karaf.


Conclusie

De Krups Evidence One vormt geen fundamentele breuk met zijn voorganger, en dat is precies wat hem wordt verweten: het luikje voor gemalen koffie ontbreekt nog steeds en het is onmogelijk om bij de afzuigkap te komen. Erger nog, Krups heeft de afwerking van geborsteld aluminium ingeruild voor plastic en levert geen roestvrijstalen melkkannetje meer. Dit nieuwe model is niet zo snel als de vorige Evidence en zal het moeilijk hebben om te concurreren met sommige van de even geavanceerde koffiezetapparaten die voor dezelfde prijs worden aangeboden, zoals de Delonghi Dinamica.
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen