Beste siemens koffiemachines om te kopen in 2023

Siemens is een van de pioniers van de koffiemachine-industrie, met de lancering van zijn eerste machines in 1911. Vandaag de dag zijn haar machines steeds moderner en gesofisticeerder om aan uw eisen te voldoen. In deze vergelijking ziet u de beste koffiemachines van het merk.

siemens koffiemachine

Beste Siemens koffiemachines volgens onze site

Siemens EQ.300 koffiezetapparaat (TI351209RW)

Siemens EQ.300 TI351209RW

Met dit automatische koffiezetapparaat van Siemens maakt u dagelijks twee kopjes espresso, café crème, cappuccino, latte macchiato of warme melk tegelijk. Het enige wat je hoeft te doen is op de OneTouch DoubleCup knop te drukken om ze te krijgen. De melkPerfect-melkopschuimer zorgt in een handomdraai voor romig melkschuim in uw kopje. Het Brita waterfilter geeft uw drank een betere smaak. Het reinigen en ontkalken van uw machine gebeurt in één keer. U kunt deze functie van tevoren programmeren met de calc’nClean bedieningsknop.

Bekijk de dagprijs

MerkSiemens
ModelnaamEQ.300
Type koffiezetapparaatAutomatisch koffiezetapparaat
Koffie aanvaardKoffiebonen/gemalen koffie
Inhoud waterreservoir1.400 ml
Power1.300 watt
Druk15 bar
Voorverwarmingstijd40 seconden
Inhoud granenbak250 gram
Aantal kopjes2
MelkdrankaccessoireEén touch-functie
Afmetingen42 x 24,7 x 37,8 cm
Gewicht7,35 kg

Zijn sterke punten

 • Zijn iAroma System technologie. Hij combineert vier elementen in één: zijn ceramDrive keramische molen, zijn exclusief verwarmingssysteem, de druk van zijn waterpomp en zijn afneembare zeteenheid. Ze dragen allemaal bij aan de prestaties van dit Siemens koffiezetapparaat.
 • Nul Energie functie. Wanneer u uw Siemens koffiezetapparaat na een bepaalde tijd niet meer gebruikt, schakelt het automatisch over op de stand-by modus om elektriciteit te besparen.

Zwakke punten

 • Zijn materiaal. Het plastic dat bij de fabricage van dit Siemens koffiezetapparaat is gebruikt, is te kwetsbaar om bestand te zijn tegen veelvuldige schokken en krassen.

Siemens EQ.500 koffiezetapparaat (TQ505R09)

Siemens EQ.500 koffiezetapparaat (TQ505R09)

Deze Siemens koffiemachine heeft een touch screen voor toegang tot de 9 automatische programma’s. Bij de bereiding van uw favoriete drank concentreert hij alle koffiearoma’s in elk kopje. U kunt er twee tegelijk maken door op de OneTouch DoubleCup-bedieningsknop te drukken. Deze moderne machine heeft een keramische molen en een afneembare zeteenheid. Het beschikt ook over de door het merk ontwikkelde iAroma System-technologie. Bij aankoop krijgt u ook een Brita melkkannetje en waterfilter.

Bekijk de dagprijs

MerkSiemens
ModelnaamEQ.500
Type koffiezetapparaatAutomatisch koffiezetapparaat
Koffie aanvaardKoffiebonen/gemalen koffie
Inhoud waterreservoir1.700 ml
Vermogen1.500 watt
Druk15 bar
Voorverwarmingstijd
Inhoud granenbak270 gram
Aantal kopjes2
MelkdrankaccessoireVerwijderbaar melktankje
Afmetingen45,2 x 27,6 x 37,3 cm
Gewicht8,7 kg

Zijn sterke punten

 • De aromaDouble Shot functie. Hiermee kunt u het dubbele maalsysteem van uw Siemens koffiezetapparaat gebruiken om de bittere nasmaak te verminderen die u zou kunnen storen bij het genieten van uw drankje.
 • Het AutoMilk Clean systeem. Alle leidingen van dit Siemens koffiezetapparaat worden automatisch gereinigd na de bereiding van een melkdrankje.

Zwakke punten

 • Zijn gebruiksaanwijzing. De uitleg van de functies van dit Siemens koffiezetapparaat is niet erg duidelijk.

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 koffiezetapparaat (TI9553X1RW)

Siemens EQ.9 s500 TI9553X1RW

Siemens biedt u met dit model een nog betere koffiemachine dan de vorige. Door op de oneTouch-functie te drukken, kunt u volautomatisch bereide drankjes voor fijnproevers verwachten. De smaken zullen nooit verloren gaan dankzij de iAroma System technologie. Bovendien vermindert de aromaDouble Shot functie de bitterheid van uw drankje door de beste bonen dubbel te malen. De keramische molens zijn slijtvast, zelfs als u uw koffiezetapparaat vaak gebruikt. De melkpomp is zelfreinigend na elk gebruik om de hygiëne te garanderen. Een indicator licht op wanneer u de koffieresidubak moet legen. U kunt dit aangesloten toestel bedienen via zijn grote TFT-scherm of via uw smartphone met de HomeConnectApp.

Bekijk de dagprijs

Zijn sterke punten

 • Zijn superstille functie. Dit Siemens koffiezetapparaat heeft speciale afdichtingen die het geluidsniveau verminderen als het aan staat.
 • Het is het myCoffee systeem. Dit Siemens koffiezetapparaat zal de favoriete dranken van 6 gebruikers kunnen opslaan, inclusief de intensiteit en de hoeveelheid.

Zijn zwakke punten

 • De temperatuur van de melk. Uw Siemens koffiezetapparaat zal niet altijd in staat zijn uw melk op de juiste temperatuur te houden, wat het plezier van het genieten van uw melkdrank kan bederven.

Siemens EQ.6 Plus Connect s500 koffiezetapparaat (TE655203RW)

Siemens EQ.6+ S500

Deze Siemens koffiemachine profiteert van alle technologische innovaties die door het merk zijn ontwikkeld. U beschikt over de keramische molen ceramDrive, ongevoelig voor slijtage, die de bonen fijn maalt zodat al hun aroma’s vrijkomen tijdens het brouwproces. Met het iAroma System krijgt u een drankje naar uw smaak: 6 intensiteiten, 3 temperaturen en een aanpasbare melk/koffieverhouding. Gemakkelijk te gebruiken, u hoeft alleen maar op de oneTouch-functie te drukken om uw koffiezetapparaat automatisch uw kopje koffie te laten zetten, melkachtig of niet. Zuinig, de machine schakelt automatisch uit na een paar minuten als u hem niet gebruikt.

Bekijk de dagprijs

Zijn sterke punten

 • Zijn koffieselectie display. Met het 3,7″ TFT-display op uw Siemens koffiemachine kunt u gemakkelijk uw aromatische koffie kiezen. Dankzij de intuïtieve werking hoeft u de toetsen alleen maar aan te raken om ze te activeren.
 • Zijn aromaDouble Shot functie. Door het te gebruiken, kunt u een zeer volle kop koffie uit uw Siemens koffiezetapparaat krijgen. De bonen worden twee keer gemalen voordat ze in de percolator gaan. De bitterheid zal door het proces worden verlicht.

Zwakke punten

 • Het Brita waterfilter is niet inbegrepen. Het is essentieel om de levensduur van uw Siemens koffiezetapparaat te verlengen

Siemens serie 300 plus koffiezetapparaat (TC3A0307)

Siemens tc3a0307

Heb je 3 of 4 koffiedrinkers in huis? Kies dit Siemens koffiezetapparaat voor uw kleine gezin. Lichtgewicht en ruimtebesparend, voorzien van een glazen karaf met niveau-indicator die tot 10/15 kopjes koffie kan bevatten. Zeer eenvoudig te gebruiken, u giet gewoon de gewenste hoeveelheid gemalen koffie in het filter, vult het waterreservoir en drukt op de startknop. De plaat houdt de drank warm tot hij wordt genuttigd. Zijn minimumprijs is zijn belangrijkste voordeel.

Bekijk de dagprijs

Zijn sterke punten

 • Zijn draaibare filterhouder. Dankzij de grote opening kunt u hem gemakkelijk vullen met gemalen koffie, maar ook legen zonder bang te hoeven zijn dat uw bank vuil wordt.
 • Zijn druppelstop apparaat. U kunt uzelf een kopje koffie serveren zelfs als uw Siemens koffiezetapparaat nog loopt, zonder dat u bang hoeft te zijn dat er koffie op de plaat druppelt.

Zwakke punten

 • Niet geschikt voor een paar kopjes. U zult het moeilijk vinden om de hoeveelheid water en gemalen koffie af te meten op dit Siemens koffiezetapparaat als u slechts één of twee kopjes wilt zetten.

Siemens Sensor for Senses koffiezetapparaat met glazen of roestvrijstalen karaf

Siemens Sensor for Senses TC86304

Dit is een modern maar simplistisch Siemens koffiezetapparaat. Hiermee kunt u 10 grote kopjes of 15 kleine kopjes koffie zetten. Zelfs met een kleine hoeveelheid gemalen koffiebonen kunt u het aroma van uw drankje concentreren met het AromaSensePlus-systeem. Als u vergeet de stekker uit het stopcontact te halen, schakelt het apparaat na 2 uur automatisch over op de stand-bymodus. Het merk heeft gezorgd voor een druppelvrij systeem, een transparant waterreservoir met dubbele niveau-indicator en een afneembare, draaibare filterhouder. Bij de aankoop kunt u kiezen tussen twee modellen: een met een glazen kan en een met een roestvrij stalen karaf.

Bekijk de dagprijs

Zijn sterke punten

 • De technologie van het sensorgestuurde verwarmingssysteem. Dit is een sensor-gestuurd verwarmingselement. Uw drank zal altijd op de juiste temperatuur worden gehouden in de kan van uw Siemens koffiezetapparaat tijdens de bereiding en tot het moment dat het wordt geconsumeerd.
 • Timer en klokfunctie. U kunt van tevoren de tijd instellen wanneer uw Siemens koffiezetapparaat moet beginnen met het zetten van uw koffie.

Zwakke punten

 • Geen filter. Dit betekent dat u voor dit Siemens koffiezetapparaat een in de handel verkrijgbaar wegwerpfilter moet gebruiken of een wasbaar filter moet aanschaffen.

Siemens Expresso CT636LES6 inbouw koffiezetapparaat

Siemens CT636LES6 iQ700

U kunt dit koffiezetapparaat rechtstreeks in een kast of in de muur installeren. U kunt er allerlei soorten koffie- en melkdranken mee maken: espresso, cappuccino, latte macchiato, enz. Via het TFT-scherm heeft u toegang tot alle functies van deze machine. U kunt ook de temperatuur en de sterkte van uw drankje regelen. Reiniging en ontkalking worden automatisch uitgevoerd wanneer dat nodig is.

Bekijk de dagprijs

Zijn sterke punten

 • Het is een dubbele tank. Deze Siemens machine heeft twee reservoirs voor gemalen koffie om breuk te voorkomen.
 • Intern geheugen. In dit koffiezetapparaat kunnen de favoriete dranken van maximaal 8 personen worden bewaard.

Zijn zwakke punten

 • Zijn installatie. De installatie van deze Siemens koffiemachine is nogal moeilijk. De diensten van een professional worden sterk aanbevolen.

Siemens EQ.700 Integral TQ705R03

Siemens EQ.700 Integral TQ705R03

Bekijk de dagprijs

 • Afmetingen (HxBxD): 38 x 35,2 x 46,7 cm
 • Druk: 19 bar(s)
 • Twee koffie’s tegelijk: Ja
 • Waterreservoir: 2,4 L
 • Type molen: keramisch
 • LCD-scherm: Ja
 • Filterpatroon: Ja
 • Melkkan: Ja
 • Aanpassing van recepten: Ja
 • Stortkoker voor gemalen koffie: Ja
 • Twee bonencontainers: Neen
 • Inhoud: 250 g

Hoe kiest u de beste Siemens koffiemachine?

Vandaag de dag behoren Siemens koffiemachines tot de populairste op de markt. U kunt kiezen tussen koffiezetapparaten voor thuisgebruik of apparaten die speciaal zijn ontworpen voor professionals. Leer de machines die het merk aanbiedt beter kennen voordat u de machine kiest die het dichtst bij uw behoeften ligt.

Kenmerken van Siemens koffiezetapparaten

Siemens koffiemachines zijn volautomatisch. De meeste hebben een keramische molen, die bekend staat om zijn hoge kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid. Bij sommige modellen kunt u de sterkte van uw drank kiezen, de maalgraad van uw bonen en de hoeveelheid water en gemalen koffie die de machine zal gebruiken bij het zetten.

De verschillende types van Siemens koffiezetapparaten

Enerzijds zijn er de mobiele Siemens koffiezetapparaten met of zonder bonenmaler. Omdat ze klein of middelgroot zijn, kunt u ze overal in uw keuken of werkplaats installeren. Dit type koffiezetapparaat is meer een gezinsmodel, omdat u er voor elk lid van het gezin een kleine hoeveelheid drank mee kunt bereiden.

Anderzijds biedt Siemens ook een ingebouwd koffiezetapparaat aan. Dit betekent dat u het kunt inbedden in een muur of in een meubelstuk. Zodra alle aansluitingen zijn gemaakt, hoeft u slechts op een knop te drukken om een grote hoeveelheid koffie- en melkdranken te produceren.

Waar moet u op letten als u een Siemens koffiezetapparaat koopt

Siemens koffiezetapparaten hebben een modern design. De prestaties verschillen echter van machine tot machine, zodat u nog enkele criteria nodig hebt om te bepalen welke u nodig hebt.

Zijn model

U kunt kiezen tussen een mobiel of een ingebouwd koffiezetapparaat. Houd rekening met de ruimte die u thuis hebt, want de laatste is het minst omvangrijk, maar toch duurder en vrij moeilijk te installeren.

De verschillende instellingen

Kies in de mate van het mogelijke voor een Siemens koffiezetapparaat met een groot aantal functies. Zo kunt u het genot variëren door de intensiteit van uw drank te wijzigen of door de maalgraad van uw koffiebonen aan te passen.

De capaciteit van het waterreservoir

Het hangt allemaal af van hoeveel kopjes koffie u per dag wilt zetten. Denk eraan de maximale hoeveelheid drank die het Siemens koffiezetapparaat kan produceren af te stemmen op uw behoeften. Een transparante tank met schaalverdeling is voor u een groot voordeel, omdat u de hoeveelheid water in de tank nauwkeurig kunt controleren.

Zijn ergonomie

Het LCD-, TFT- of LED-scherm van het Siemens koffiezetapparaat, de in hoogte verstelbare uitloop of de automatische ontkalkings- en reinigingsfuncties zijn allemaal voordelen die u moet hebben als u uw leven gemakkelijker wilt maken.