Beste Koffiemachine ontkalkers kopen en review
Koffiemachine ontkalker

Als je een koffiemachine hebt, wanneer heb je die dan voor het laatst schoongemaakt?

Wees eerlijk, ook al is het antwoord ‘nooit’!

Helaas kan een machine die niet regelmatig goed wordt schoongemaakt, last hebben van verstoppingen, lekken en zelfs helemaal stoppen met werken op een dag. Om nog maar te zwijgen van het feit dat als de machine verzekerd is of onder garantie staat, dit vaak niet geldt als is aangetoond dat u het onderhoud niet heeft voortgezet.

Het is dus aan te raden om een ontkalker aan te schaffen om het inwendig schoon te maken. De juiste voor u zou kunnen afhangen van uw merk machine, type machine en hoe deze werkt. De mate van reiniging die nodig is, hangt hier ook van af.

Hieronder vindt u een selectie van de beste koffiemachine ontkalkers, van de grootste merken voor elke machine of behoefte.Beste Koffiemachine ontkalker kopen overzichtDe’Longhi EcoDecalk – Koffiemachineontkalker – 500ml


De'Longhi EcoDecalk - Koffiemachineontkalker - 500ml

Bekijk de dagprijs


De De’Longhi ontkalker EcoDecalk is een ecologische ontkalker met een inhoud van 500 ml, welke geschikt is voor automatische koffie -en espressomachines, goed voor 4 ontkalkingsbeurten. Naast dat de koffiemachine ontkalker EcoDecalk 100% ecologisch is, is het ook enorm krachtig tegen kalkaanslag in je De’Longhi koffiemachine.

Universeel

De De’Longhi ontkalker is een kwaliteitsproduct geschikt voor alle koffiezetapparaten.


100% Milieuvriendelijk

EcoDecalk maakt alleen gebruik van natuurlijke en hoogwaardige plantaardige grondstoffen die biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk zijn. De fles is gemaakt van 50 procent gerecycled kunststof.


Krachtiger

Laboratoriumtesten bewijzen dat het 3 x effectiever en sneller kalkaanslag verwijdert dan andere traditionele ontkalkingsmiddelen. De EcoDecalk is dus ideaal om uw machine hygiënisch te houden.


De’Longhi EcoDecalk Mini – Koffiemachineontkalker – 2 x 100 ml


De'Longhi EcoDecalk Mini - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs


De De’Longhi ontkalker EcoDecalk Mini is een ecologische ontkalker met een inhoud van twee flesjes van 100 ml, welke geschikt zijn voor automatische koffie -en espressomachines, en één ontkalkingsbeurt per flesje. Naast dat de koffiemachine ontkalker EcoDecalk 100% ecologisch is, is het ook enorm krachtig tegen kalkaanslag in je De’Longhi koffiemachine.

Universeel

De De’Longhi ontkalker is een kwaliteitsproduct geschikt voor alle koffiezetapparaten.

100% Milieuvriendelijk

EcoDecalk maakt alleen gebruik van natuurlijke en hoogwaardige plantaardige grondstoffen die biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk zijn. De fles is gemaakt van 50 procent gerecycled kunststof.

Krachtiger

Laboratoriumtesten bewijzen dat het 3 x effectiever en sneller kalkaanslag verwijdert dan andere traditionele ontkalkingsmiddelen. De EcoDecalk is dus ideaal om uw machine hygiënisch te houden.
Ontkalk regelmatig jouw koffiemachine met de De’Longhi EcoDecalk Mini om defecten te voorkomen en om een perfect Italiaans kopje koffie te garanderen. Door het gebruik van deze ontkalker houd je jouw koffiemachine in optimale conditie en zal de smaak van de koffie goed blijven.

Het is zeer belangrijk om je De’Longhi volautomatische espressoapparaten op tijd te ontkalken. Niet alleen is de EcoDecalk mini 100% ecologisch maar is hij ook zeer krachtig tegen kalkaanslag in jouw koffiemachine.


Durgol Dolce Gusto – Koffiemachineontkalker


Durgol Dolce Gusto - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs

De Durgol ontkalkingsset: een nieuwe, verbeterde ontkalkingsset uit Zwitserland.

Zorg goed voor je NESCAFÉ Dolce Gusto machine met de nieuwe Durgol ontkalkingsset. Hiermee verleng je de levensduur van je machine en zorg je ervoor dat ieder kopje koffie van de hoogste kwaliteit is. Elke verpakking bevat twee flesjes met ontkalkingsvloeistof.Siemens EQ Serie – Ontkalkingstabletten – 3 Stuks


Siemens EQ Serie - Ontkalkingstabletten - 3 Stuks

Bekijk de dagprijs


Ontkalkingstabletten: Voor de complete en veilige verwijdering van kalkaanslag

Geoptimaliseerd voor het automatische ontkalkingsproces van Siemens espressovolautomaten

Langere levensduur van de apparatuur door middel van een optimale bescherming tegen verkalking

 • 2in1: Verwijderd kalkaanslag + beschermd tegen corrosie
 • Optimaal voor het automatische ontkalkingsproces van espresso volautomaten
 • Geschikt voor alle Siemens machines
 • Geschikt voor alle Siemens volautomatische espresso machines
 • Inhoud: 3 tabletten (40g per tablet)


Miele Ontkalker – Koffiemachineontkalker


Miele Ontkalker - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs


Ontkalkingstabletten, 6 stuks voor koffiemachines, stoomovens en ovens met functie Professional.

 • Grondige verwijdering van kalkafzetting en -resten
 • Zeer effectief en toch behoedzaam ontkalken
 • Afgestemde formulering – speciale receptuur van Miele
 • Geen resten van chemische stoffen na ontkalken
 • Uitstekend onderhoud voor vele jaren gebruiksplezier


Philips Senseo – Koffiemachineontkalker


Philips Senseo - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs

NOOT “Volg de gebruiksaanwijzing want bij verkeerd gebruik kan dit product ernstige oogirritatie veroorzaken”

Speciaal ontwikkeld voor SENSEO®: citroenzuur verwijdert kalkaanslag zonder het apparaat te beschadigen
.Het ontkalken is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de Senseo. U moet het apparaat ten minste elke drie maanden en maximaal zes keer per jaar ontkalken


De’Longhi EcoDecalk – Koffiemachineontkalker


De'Longhi EcoDecalk - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs

De De’Longhi ontkalker EcoDecalk is een Ecologische ontkalker welke geschikt is voor automatische koffie -en espressomachines, goed voor 4 ontkalkingsbeurten.


Bosch – Ontkalkingstabletten – 6 stuks


Bosch - Ontkalkingstabletten - 6 stuks

Bekijk de dagprijs

De Bosch ontkalkingstabletten verwijderen kalkafzetting op een veilige en betrouwbare wijze. Geschikt voor (volautomatische) koffietoestellen en waterkokers van zowel Bosch als Siemens. Regelmatig ontkalken zorgt voor een goede werking en kwaliteit van het apparaat en voor een langere levensduur.DeLonghi – Koffiemachineontkalker


DeLonghi - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs

Ontkalk regelmatig uw koffiemachine voor het behoud van een perfect Italiaans kopje koffie en de kwaliteit van uw koffiemachine met de Koffiemachine ontkalker EcoDecalk Mini van De’Longhi. Het houdt uw koffiemachine in optimale conditie en de smaak van de koffie blijft optimaal behouden. Naast dat de Koffiemachine ontkalker EcoDecalk mini 100% ecologisch is, is het ook zeer krachtig tegen kalkaanslag in uw koffiemachine. U ontkalkt uw koffiemachine veilig en eenvoudig met de Koffiemachine ontkalker EcoDecalk Mini. Naast dat de Koffiemachine ontkalker EcoDecalk mini 100% ecologisch is, is het ook zeer krachtig tegen kalkaanslag in uw koffiemachine. U ontkalkt uw koffiemachine veilig en eenvoudig met de Koffiemachine ontkalker EcoDecalk Mini.

Gerelateerd: DeLonghi – Koffiemachineontkalker kopen

Philips / Saeco CA6700/22 – Koffiemachineontkalker


Philips / Saeco CA6700/22 - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs

Uw espressomachine dient regelmatig te worden ontkalkt om optimale prestaties en de best mogelijke koffie te garanderen. Deze speciale Philips CA7600/10 ontkalker voor espressomachines verwijdert kalkresten uit uw machine.

 • Perfecte ontkalking voor een langere levensduur van uw machine
 • Beschermt uw systeem tegen kalkvorming
 • Door Philips goedgekeurde ontkalkingsoplossing
 • Koffiesmaak blijft behouden
 • Zorgt voor de juiste koffietemperatuur voor optimale smaak
 • Gebruik alleen Philips-producten


Saeco Ontkalker – Koffiemachineontkalker


Saeco Ontkalker - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs

Je hebt het langst plezier van je espressomachine als je deze regelmatig ontkalkt. Deze speciale Philips CA6701/00 ontkalker voor espressomachines verwijdert kalk en voorkomt roest, waardoor de levensduur van je apparaat wordt verlengd.


Philips / Saeco Ontkalker CA6701 – Koffiemachineontkalker


Philips / Saeco Ontkalker CA6701 - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs

Ontkalkingsmiddel voor Philips/Saeco en Gaggia espressomachines. Je hebt het langst plezier van de espressomachine als je deze regelmatig ontkalkt. Deze speciale ontkalker voor espressomachines verwijdert kalk en voorkomt roest, waardoor de levensduur van je apparaat wordt verlengd. * Voor grondige, maar veilige en zachte ontkalking * Effectieve bescherming van je espressomachine * Getest en goedgekeurd door Saeco * Regelmatige ontkalking verlengt de levensduur en verbetert de smaak * Snel en eenvoudig ontkalken Als het apparaat is uitgerust met een INTENZA+-waterfilter is ontkalken om de 4 maanden voldoende.


Philips / Saeco CA6700/10 – Koffiemachineontkalker – 250ml


Philips / Saeco CA6700/10 - Koffiemachineontkalker - 250ml

Bekijk de dagprijs

Speciale ontkalker voor espressomachines. Voor grondige, maar veilige en zachte ontkalking. Beschermt uw systeem tegen kalkvorming. Regelmatige ontkalking verlengt de levensduur van het apparaat en verbetert de smaak van de koffie. Werkzame stof: melkzuur.


Jura – Koffiemachineontkalkers – 9 stuks


Jura - Koffiemachineontkalkers - 9 stuks

Bekijk de dagprijs

Kalk is de grootste vijand van alle volautomaten voor koffiespecialiteiten

Om de levensduur van uw koffie-volautomaat te verlengen, heeft JURA een 2 in 1 ontkalkingstablete ontwikkeld dat de kalk zacht verwijdert en tegelijk uw volautomaat ontziet.

NIEUW: 2 in 1 ontkalking

De speciaal voor JURA koffie-volautomaten ontwikkelde ontkalkingstabletten met geoptimaliseerde oplostijd zorgen voor een grondige, effectieve en duurzame ontkalking.


De’Longhi – Espressomachine ontkalker – 2 stuks


De'Longhi - Espressomachine ontkalker - 2 stuks

Bekijk de dagprijs

Delonghi 2 flessen met 500ml originele Ontkalker 5513291781 / 5513296041 – DLSC500

Delonghi EcoDecalk Vloeibaar ontkalker voor espressomachines.

EcoDecalk is de nieuwe De’Longhi ecologische ontkalker.

De formule is naast 100% ecologisch, ook krachtiger tegen kalkaanslag in espressomachines.

De verpakking is gemaakt van gerecyclede en milieuvriendelijke materialen.

De fles is gemaakt van 50% gerecycled kunststof.

Het karton en plastic van de verpakking is 100% recyclebaar.


De’Longhi – Koffiemachineontkalkers


De'Longhi - Koffiemachineontkalkers

Bekijk de dagprijs

Let Op: 5 verpakkingen met elk 2x100ml

De’Longhi EcoDecalk houdt uw apparaat in optimale conditie en de smaak van de koffie blijft optimaal behouden. 100% ecologisch en voldoet aan alle Europese richtlijnen. Made in Italy.


Philips Senseo CA6522/02 – Ontkalker en dubbele padhouder voor Senseo Orginal


Philips Senseo CA6522/02 - Ontkalker en dubbele padhouder voor Senseo Orginal

Bekijk de dagprijs

Vervang de Senseo dubbele padhouder elke zes maanden en ontkalk uw machine regelmatig om de kwaliteit van uw Senseo optimaal te houden. De Senseo ontkalker verwijdert kalk uit uw Senseo koffiezetapparaat zodat u volledig kunt genieten van de rijke smaak van Senseo koffie.

Het ontkalken is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de Senseo. Je moet het apparaat ten minste elke drie maanden en maximaal zes keer per jaar ontkalken. Je Senseo kalkvrij houden zorgt ervoor dat: uw kop koffie volledig wordt gevuld; de koffie zo warm mogelijk is; uw Senseo tijdens het zetten van een kop koffie minder geluid maakt; uw Senseo niet kapot gaat; uw Senseo langer mee gaat.


De’Longhi – Ecologische Espressomachine ontkalker – 3 stuks


De'Longhi - Ecologische Espressomachine ontkalker - 3 stuks

Bekijk de dagprijs

3X Delonghi DLSC500 Ontkalker 5513291781 / 5513296041

Delonghi EcoDecalk Vloeibaar ontkalker voor espressomachines.

EcoDecalk is de nieuwe De’Longhi ecologische ontkalker.
De formule is naast 100% ecologisch, ook krachtiger tegen kalkaanslag in espressomachines.

De verpakking is gemaakt van gerecyclede en milieuvriendelijke materialen.
De fles is gemaakt van 50% gerecycled kunststof.
Het karton en plastic van de verpakking is 100% recyclebaar.


Bosch – Ontkalkingsmiddel – 500ml


Bosch - Ontkalkingsmiddel - 500ml

Bekijk de dagprijs

Geschikt voor het ontkalken van volautomatische espressomachines, koffiezetapparaten, waterkokers en stoomovens met waterreservoir. Krachtig en effectief tegen kalkaanslag.

Vloeibare ontkalker voor volautomatische espressomachines, koffiezetters, waterkokers en stoomovens met waterreservoir

 • Krachtig en effectief tegen kalkaanslag
 • Regelmatig ontkalken kan de levensduur van uw apparaat verlengen en kan de prestaties ervan verbeteren
 • Geschikt voor het ontkalken van volautomatische espressomachines, koffiezetapparaten, waterkokers en stoomovens met waterreservoir
 • Dit product is getest en goedgekeurd
 • Bij het ontkalken van een stoomoven dienen beschermende handschoenen gedragen te worden
 • Ook verkrijgbaar: Onderhoudsset voor Volautomatische Espressomachines (artikelnummer 00311196)
 • Ook verkrijgbaar: Ontkalkingstabletten (artikelnummer 00310967)
 • Dit artikel vervangt artikelnummer 00311138
 • Inhoud: 500 ml / voldoende voor 5 keer ontkalken
 • Opgave van ingrediënten in overeenstemming met Sectie 8 van de Washing and Cleaning Agent Act en Appendix VII.D van de Europese Detergentenverordening (EG 648/2004). Op de Pharmacos-website van de Europese Commissie wordt een tabel met overeenkomsten tussen de INCI-aanduidingen, de aanduidingen van het Europese Farmacopee en de CAS-nummers beschikbaar gesteld.
 • Inhoudstoffen: AQUA, SULFAMIC ACID, PHOSPHORIC ACID


Eccellente – Koffiemachineontkalker


Eccellente - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs

Dit product is tevens geschikt voor het ontkalken van andere huishoudelijke apparaten zoals waterkokers en strijkmachines. Snel en krachtig ontkalken: Uw espressomachine moet regelmatig ontkalkt worden, zelfs als u kalkarm water gebruikt en/of gebruikt maakt van waterfilters. Kalk hecht zich aan alle waterrijke plaatsen in een apparaat. Het ergst getroffen worden het verwarmingselement in de machine. Hoe meer kalk op het element zit, hoe meer warmte er verloren gaat. Het opwarmen duurt dan steeds langer.

Eccellente Snelontkalker is nu nog krachtiger in het ontkalken van uw waardevolle espressomachine of koffiezetter. Daarnaast is ook de verpakking kleiner gemaakt. Hierdoor is een efficiëntere distributie mogelijk, en ontstaat er minder afval. Goed nieuws voor ons milieu dus!

Eccellente adviseert om maandelijks uw espressomachine te ontkalken voor

 • optimaal smaakbehoud
 • langere levensduur van machine
 • het snel laten opwarmen van water


Solute Nespresso – Koffiemachineontkalker


Solute Nespresso - Koffiemachineontkalker

Bekijk de dagprijs

Met de unieke reinigingscapsules van Solute reinig je het binnenwerk en de uitloop van uw Nespresso® machine. De reinigingsformule in de capsules is speciaal door Solute ontwikkeld en geproduceerd. In een koffiemachine blijven koffieresiduen zoals koffievetten, korreltjes koffie en tannine achter. Door regelmatig te reinigen met een Solute capsule voorkom je dat allerlei bacteriën de smaak van de Nespresso negatief beïnvloeden. Het geheim van de perfecte (N)espresso.

De reinigingscapsules zorgen voor een snelle reiniging en zijn veilig, reuk- en smaakloos. Een krachtige, hygiënische reiniging met 1 druk op de knop. Door jouw Nespresso® machine regelmatig te reiningen blijft uw machine in topconditie. Daarmee bent u verzekerd dat de aroma van uw koffie maximaal tot haar recht komen. Biologisch afbreekbaar en eenvoudig in gebruik.


Melitta ontkalker koffiezetapparaat 250ml


Melitta ontkalker koffiezetapparaat 250ml

Bekijk de dagprijs


Met het ontkalkingsmiddel Melitta Vloeibaar verwijdert u snel en grondig kalkresten dankzij de geconcentreerde kracht van het daarin aanwezige citroenzuur. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw apparaat. Praktische tip: Ontkalk regelmatig uw apparaat, eenmaal per maand of uiterlijk na 40 koffiezetbeurten.


Bosch / Siemens TZ60002 – Ontkalkingstabletten – 6 Stuks


Bosch / Siemens TZ60002 - Ontkalkingstabletten - 6 Stuks

Bekijk de dagprijs

Verwijdert kalkafzetting op een veilige en betrouwbare wijze. Geschikt voor (volautomatische) koffietoestellen en waterkokers. Regelmatig ontkalken zorgt voor een goede werking en kwaliteit van het apparaat en voor een langere levensduur.

Solis – Koffiemachineontkalker – 1L


Solis - Koffiemachineontkalker - 1L

Bekijk de dagprijs

De Solis Solipol Special ontkalker verlengt de levensduur van jouw espressomachine en koffiezetapparaten.

 • Effectief
 • Eenvoudig in gebruik
 • Kinderveilige dop

Koffiemachine Ontkalker Koopgids

Het kiezen van de beste koffiemachine ontkalker

De beste machine ontkalker hangt af van uw type machine, merk en hoe vaak u deze moet gebruiken.

Raadpleeg als eerste stap uw gebruikershandleiding. Hierin staat vermeld welke ingrediënten u eventueel moet vermijden en of er zelfs een ontkalker nodig is – sommigen zullen u een eenvoudige azijn-oplossing aanbevelen. Anderen kunnen zeggen dat u heel kieskeurig moet zijn en een ontkalker moet kopen die voor die machine is gemaakt, of dat elke industriële reiniger dat zal doen.

Let ook op het type reiniger dat zij aanbevelen. Sommigen hebben een vloeistof nodig, anderen hebben tabletten of poeder in het waterreservoir nodig.

FAQ’s

Waardoor wordt kalkaanslag veroorzaakt?

Kalk, die door het ontkalken van uw koffiemachine wordt verwijderd, wordt veroorzaakt door hard water. Als kleine stukjes van deze aanslag op uw leidingen en interne onderdelen van de machine na verloop van tijd, bouwt het zich op, wat uiteindelijk leidt tot een aantal van de onderstaande problemen.

We hebben het hier gehad over het belang van water in de smaak en kwaliteit van uw water.

Hoewel kalk in kleine hoeveelheden nodig is, moet het tot een minimum worden beperkt om uw machine niet aan te tasten, of in ieder geval regelmatig worden verwijderd.

Wat zijn de problemen die veroorzaakt worden door kalkaanslag?

Een kalkaanslag in uw koffiezetapparaat kan leiden tot kalkaanslag:

 • Lekkend water bij het schenken
 • Overmatig druipen uit de tuit
 • Verminderde waterstroom en druk
 • Volledige verstopping
 • Het niet verwarmen van water
 • Ongewone geluiden

Dit alles zal resulteren in een slecht kopje koffie, en een machine die uiteindelijk volledig zou kunnen stoppen met werken.

Wat heb ik nog meer nodig?

Het zou een goed idee zijn om ook te investeren in wat fatsoenlijke harde watertest strips en een waterkan die uw water zal filteren voor gebruik.

Let ook op de reinigingsgids voor uw machine. Het kan de moeite waard zijn om het water na elk gebruik te legen of wekelijks door te laten lopen zonder dat er koffie in zit.