Beste Koffiemachine van 2023

Voor sommigen is het beste koffiemachine slechts de weg naar een cafeïnehoudende ochtend. Maar wie kieskeuriger is voor zijn koffie, espresso of cappuccino zal bereid zijn wat meer tijd op te offeren voor iets dat een zachte crema in Italiaanse stijl kan maken. Wij vinden dat deze koffiezetapparaten iets meer onderhoud vergen, maar ze kunnen een geweldig ochtendritueel vormen dat een gemakkelijke manier biedt om op elk moment van de dag te genieten.

Afhankelijk van hoe je je koffie het liefst bereidt, van espressomachines van baristakwaliteit tot kieskeurige druppelaars die snel lekkere koffie leveren, hebben we de beste koffiezetapparaten van verschillende types beoordeeld. Onze slimme prijswidgets worden voortdurend bijgewerkt om je de beste prijs aan te bieden, en voor de feestdagen zijn de meeste van onze favoriete modellen in de aanbieding.

We hebben machines van alle soorten, maten en prijzen in de kijker gezet, maar als je precies weet welk type koffiezetapparaat je zoekt, hebben we ook meer gidsen voor de beste druppelkoffiezetapparaten, de beste espressomachines, de beste eenpersoonskoffiezetapparaten en andere deskundige koffiezetapparaten, compleet met praktijkbeoordelingen.

Koffiemachines

Zoals bij alle koffie gerelateerde aankopen komt het vinden van de beste koffiemachines neer op levensstijl, voorkeur en persoonlijke smaak. Coffee Labs stelt iets simpels voor aan beginners en iets wat meer van dat begeerde vermogen biedt om het brouwsel aan te passen voor de ervaren koffieliefhebbers.

In welke categorie je ook valt, een van deze zal zeker passen in de rekening en verdienen een primo locatie op uw aanrecht. Voordat we ingaan op de specifieke kenmerken van individuele modellen, laten we het hebben over wat u moet overwegen terwijl u op zoek bent naar een koffiemachine dat het beste past bij uw individuele behoeften.

Lijst van beste koffiemachines

Hoe kiest u uw koffiemachine?

Criterium 1: Het type koffiemachine

Het eerste wat u moet overwegen is het type machine dat u wilt kopen. Er zijn vele modellen en versies op de markt, zoals: druppelmodellen, gespecialiseerde espresso- en cappuccinomachines, zetmachines, percolators en thermische karaf koffiezetapparaten. Elk heeft zijn eigen kenmerken.

Criterium 2: Capaciteit

Nadat u het type koffiemachine hebt bepaald, moet u rekening houden met de capaciteit van het apparaat. Dit is de hoeveelheid koffie die de machine kan opslaan en produceren. Het is van essentieel belang dat u te weten komt hoeveel kopjes het per keer kan maken. Dit varieert van één tot twaalf kopjes in één bereiding. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de hoeveelheid poeder die u verbruikt en de tijd die u aan de bereiding ervan besteedt.

Criterium 3: Functionaliteit

De markt biedt een ruime keuze aan machines die alle gebouwd zijn met de beste technologie die in deze tijd te vinden is. Niet alle beschikbare functies zullen echter aan uw verwachtingen voldoen, dus het is aan u om te kiezen wat het beste bij u past. U vindt er opties zoals een programmeerbare klok waarmee u kunt bepalen op welk tijdstip de machine moet worden geactiveerd.

Andere machines hebben een waterpeilindicator die automatisch de hoeveelheid water berekent die voor elke bereiding nodig is. En als u geen fan bent van schoonmaken, hebben sommige machines een automatische reinigingsoptie. Andere hebben een automatische uitschakeling voor wie vergeet de machine uit te zetten.

Criterium 4: Hoe te gebruiken

De machine moet gemakkelijk te onderhouden en te gebruiken zijn. Gebruiksgemak moet het sleutelwoord zijn voor elke machine, dus het moet duidelijk zijn hoe ze moet worden gebruikt. Als zodanig moet u controleren of de machine knoppen heeft zoals :

  • Handhaaf de koffiesterkte naar smaak
  • Braad de juiste hoeveelheid aan voor elke bereiding
  • Afstelling van de verwarmingsplaat
  • Schoonmaken (wat u helpt morsen te voorkomen)
  • Vullen met water

Al deze elementen moeten gemakkelijk toegankelijk zijn.

Criterium 5: De snelheid van de machine

Met de snelheid van de machine kunt u bepalen hoeveel tijd u aan de bereiding zult moeten besteden. Deze parameter houdt dus verband met de roersnelheid, de stoomsnelheid en de stroomsnelheid, stuk voor stuk factoren waarmee rekening moet worden gehouden. U moet ook rekening houden met de capaciteit van het reservoir voor het geval u te ongeduldig bent om te wachten tot de drank klaar is met zetten en u uw reservoir eruit haalt voordat alle koffie is opgevangen.

Criterium 6: De filters

Er zijn drie soorten filters: papierfilters, metaalfilters en waterfilters. De meeste machines gebruiken papieren filters omdat die gezonder zijn. Zij zijn wegwerpbaar, in tegenstelling tot metalen filters die permanent zijn en regelmatig moeten worden gereinigd en opgeknapt.

Criterium 7: Bouw

Wanneer u eindelijk al uw verwachtingen hebt bepaald, moet u eindelijk eens nadenken over de constructie van de machine. Het uiterlijk van de machine bepaalt in de eerste plaats wanneer hij is gemaakt. Bepaalde fysieke kenmerken geven u ook een idee van hun robuustheid en duurzaamheid. Inderdaad, sommige machines produceren goede koffie, maar kunnen de neiging hebben snel uit elkaar te vallen. Dit kan worden veroorzaakt door roest of doordat de bouwmaterialen te broos zijn. Het is daarom van essentieel belang zowel de buitenkant als de binnenkant van de machine te bekijken. Materialen zoals roestvrij staal verdienen de voorkeur omdat zij duurzaamheid garanderen.

Criterium 8: Totale kosten

Na een overzicht van alle essentiële punten, is het nu tijd om het onderwerp kosten te bespreken. Wat de prijs van het toestel zelf betreft, deze varieert in de eerste plaats naargelang het merk.

In het algemeen is het raadzaam te kiezen voor de gerenommeerde merken, die meestal duur zijn. De goedkoopste liggen tussen de 70 euro en 1000 euro. Hoewel ze van zeer goede kwaliteit zijn, voldoen ze misschien niet aan al uw verwachtingen. U zou dus kunnen kijken naar meer betaalbare keuzes die niet van mindere kwaliteit zijn, maar die zeker meer opties kunnen hebben. De prijzen liggen meestal rond de 300-500 euro voor een uitstekend koffiezetapparaat.

Dan moet u weten dat de prijsklasse recht evenredig is met de kenmerken van het koffiezetapparaat. Het belangrijkste verschil tussen de hogere en lagere reeks is de ingebouwde functies en functionaliteit. Bovendien moet u rekening houden met aanverwante kosten, zoals onderhoudskosten, stroomverbruik en de prijs van accessoires.

Oudere producten om te overwegen

Niet iedereen kan zich de nieuwste producten veroorloven. In deze rubriek vindt u producten die in vorige versies van deze gids werden aanbevolen. Dat kunnen interessante keuzes zijn, vooral als u ze in de aanbieding vindt.

Nespresso Pixie Krups YY1201FD Titanium

De Pixie Krups YY1201FD Titanium is een slimme en levendige machine die een breed scala aan innovatieve functies in een verrassend compact pakket combineert. Dit kleine wondertje is zeer ergonomisch en gemakkelijk te hanteren, en past in elke ruimte van uw keuken, woonkamer of kantoor.

De Nespresso Pixie Krups YY1201FD Titanium heeft een speelse vorm, met een zorgvuldige afwerking, en beschikt over een krachtig systeem om een consistente en unieke kwaliteit van uw koffie kopje na kopje te garanderen, dankzij de 19 bar druk. Deze machine is gemaakt van 100% recyclebaar aluminium en heeft de kracht om alle smaken en subtiliteiten van koffie te behouden.

De Nespresso Pixie Krups YY1201FD Titanium is een praktische en zeer snelle koffiemachine, ideaal voor thuis of op kantoor.

De’Longhi Magnifica ESAM 3000 B

Het Italiaanse merk De’Longhi heeft zich een plaats veroverd op de markt van de koffiemachines met zijn vlaggenschipserie ESAM, waarvan de Magnifica ESAM 3000 B deel uitmaakt, een ultra-gesofisticeerde machine met een zeer verzorgde vormgeving. De machine ziet er complex uit met meerdere bedieningsknoppen, maar heeft een aantal functies waarmee u de lengte en sterkte van de koffie die u wilt kunt instellen.

De De’Longhi Magnifica ESAM 3000 B onderscheidt zich vooral door zijn geïntegreerde bonenmaler en een compartiment voor het rechtstreeks inbrengen van gemalen koffie. Hij heeft ook een veel groter waterreservoir dan zijn concurrenten, waardoor hij 1,8 liter water en 180 g koffiebonen kan opslaan. Met een vermogen van 15 bar, biedt deze machine een koffie van uitzonderlijke kwaliteit.

Dit koffiezetapparaat is gemakkelijk te onderhouden en heeft een spoel- en ontkalkingsfunctie, naast uitneembare koffiecontainers die dus gemakkelijk in de vaatwasser kunnen.

De De’Longhi Magnifica ESAM 3000 B is een koffiemachine met molen die ideaal is voor liefhebbers van koffiebonen en gemalen diepe L.

Philips Senseo-schakelaar

De Philips Senseo Switch is een praktisch koffiezetapparaat met 2-in-1-technologie waarmee u filter- of podkoffie kunt zetten, in een kan of in kopjes. U krijgt een perfect kopje koffie, bereid met een Senseo-pad en overgoten met een laagje heerlijke crema. Uitgerust met een roestvrijstalen thermoskan met een capaciteit van 10 koppen, is hij ideaal voor het zondagse ontbijt of wanneer u een koffiemoment met anderen wilt delen.

Met de praktische en functionele Philips Senseo Switch bereidt u met één druk op de knop één kopje, twee kopjes of een kan, dankzij de eenvoudige interface met drie knoppen. Bovendien heeft hij een automatische uitschakelfunctie om het energieverbruik te verminderen.

Als u op zoek bent naar een multifunctioneel en esthetisch koffiezetapparaat, is de Philips Senseo Switch wellicht iets voor u.

Saeco Xelsis SM7580/00

De Saeco Xelsis SM7580/00 is een automatische espressomachine, gemaakt door liefhebbers van diepe L, die u zal verrassen met zijn eenvoud en vele ingebouwde functies. Met zijn 12 koffiespecialiteiten kunt u genieten van een breed scala aan dranken, van espresso en cappuccino tot specialiteiten als americano en flat white. Het biedt ook de mogelijkheid om elk drankje gemakkelijk aan te passen door de lengte, sterkte en temperatuur van uw keuze via de aanraakinterface te registreren.

De Saeco Xelsis SM7580/00 heeft ook een instelbare keramische molen die garant staat voor langdurige prestaties zonder verslechtering. Dit betekent dat uw koffie altijd net zo gemalen wordt als de eerste keer, zodat u meer dan 20.000 kopjes lang kunt genieten van het beste van uw koffiebonen. Deze Saeco-machine is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft een HygieSteam-functie die alle melkresten uit het hele melkcircuit verwijdert, van de uitloop tot de aanzuigbuizen, naast een gepatenteerde AquaClean-waterfilter die het water zuivert en de vorming van kalkaanslag in het watercircuit van de machine voorkomt.

De Saeco Xelsis SM7580/00 is de ideale machine voor werkruimten waarin elke gebruiker zijn drank naar eigen smaak kan samenstellen.

De verschillende soorten koffiemachines

Druppel- (en meestal filter-) koffiezetapparaten

Dit product is ideaal voor huishoudelijk gebruik. Dit koffiezetapparaat is zeer eenvoudig te gebruiken en staat bekend om de rijkdom van de koffie die hij produceert. Dit wordt mogelijk gemaakt door het druksysteem waarmee het is uitgerust, dat een perfecte infiltratie van water bevordert door een koffiepoeder dat zeer goed in het handvat is verpakt. Op die manier wordt alle smaak van de koffie afgetapt om een geconcentreerdere en dus sterkere drank te verkrijgen.

 

Voordelen:

  • De machines zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen.
  • Deze machines zijn zeer gemakkelijk te gebruiken. Om uw drankje te bereiden, plaatst u gewoon het filter en giet u er de gemalen koffie van uw keuze in. Voeg dan water toe en start het koffiezetapparaat.
  • Ze zijn ook zeer betaalbaar. Afgezien van de zeer aantrekkelijke prijs van de machine, zijn de koffie en de filters over het algemeen niet duur.

 

Nadelen:

  • De belangrijkste beperking van het automatische koffiezetapparaat is dat het alleen basiskoffie kan zetten. Als u een voorliefde hebt voor espresso, cappuccino enz. hebt u een andere machine nodig.
  • Hij kan een grote hoeveelheid koffie in één keer zetten, wat niet altijd een voordeel is. Dit is niet altijd een voordeel, aangezien het op lange termijn tot verspilling van koffie kan leiden.

 

Wanneer kies je een koffiezetapparaat?

Als er veel koffiedrinkers in uw gezin zijn, is dit de ideale machine voor u. Hij kan ook worden gebruikt in een kantoor waar het aantal mensen dat waarschijnlijk koffie drinkt zeker groter zal zijn.

Automatische koffiemachines

Automatische machines zijn de nieuwste generatie koffiezetapparaten voor thuisgebruik. Zij zorgen voor het hele koffiezetproces, van het malen tot het brouwen en het afromen van de melk. Sommige producten bieden de mogelijkheid om met één klik cappuccino te maken. Ze zijn perfect voor wie op zoek is naar snelheid en efficiëntie.

 

Voordelen:

 

  • Met dit soort machine kunt u allerlei soorten drankjes maken
  • Handig: Koffie zetten met een automaat is net zo gemakkelijk en snel als op een knop drukken.

 

Nadelen:

  • Een automatische machine is geprogrammeerd om koffie te zetten volgens vooraf bepaalde specificaties. Hoewel dit een interessant idee kan zijn, laat deze machine geen ruimte voor bedieningsfouten.

Wanneer kiest u een automatische koffiemachine?

Door het maalproces komen de oliën en smaken vrij die de koffie zijn smaak geven. Dit betekent dat u elke keer verse koffie krijgt. Als u met gemak “op maat” koffie wilt, is dit het type machine voor u.

Capsule koffiemachines

Capsulemachines zijn een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van koffiemachines. Terwijl de oudere generatie vele kopjes koffie kon zetten, bieden de fabrikanten van vandaag een machine die één kopje per keer kan zetten. De meeste machines hebben ook een optie om cappuccino of instant latte te maken.

Voordelen:

  • Met een capsulemachine hoeft u zich geen zorgen te maken over te veel of te weinig koffie, dankzij de precieze dosering van elke capsule.
  • Koffiecapsules zijn verkrijgbaar in een breed scala van smaken en geuren.
  • U zult minder koffie verspillen. Als u een kopje koffie wilt, zet de machine een enkel kopje.

 

Nadelen:

  • Hoewel het een snelle en handige optie is, zijn capsuleermachines vaak beperkt in het aantal kopjes dat ze in een bepaalde tijd kunnen produceren.
  • De capsuleermachine moet regelmatig worden gereinigd.

 

Wanneer kiest u een capsule koffiemachine?

U maakt het uzelf niet graag moeilijk, vooral niet als u ‘s morgens wakker wordt, en dat is meestal het moment waarop u koffie zet.

Een capsule pakken, op een knop drukken en een kop vol dampende koffie halen is waarschijnlijk het meest begeerlijke wat er is. Zo hebt u tijd om andere dingen te doen in plaats van voor de machine te zitten.

Koffiemachine of Italiaans koffiezetapparaat?

 

Koffiemachine

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit niet zomaar een eenvoudig koffiezetapparaat. De koffiemachine heeft een veelheid aan functies. Over het algemeen kunt u er uw koffie mee malen en filteren. Het gebruik ervan is niet beperkt tot het bereiden van espresso’s, cappuccino’s, enz., want u kunt er ook andere warme dranken mee bereiden. Bovendien is deze machine gemakkelijk en snel te gebruiken. U zult zelden falen in het zetten van een goede kop koffie en de smaak zal altijd goed zijn.

Er zijn echter enkele nadelen aan een koffiezetapparaat waar u zich bewust van moet zijn. Modellen met slijpmachines kunnen te veel lawaai maken. Sommige zijn ook onhandig door hun grootte; vooral als uw keukenruimte beneden het gemiddelde is. Bovendien heeft een koffiezetapparaat regelmatig onderhoud nodig als u wilt dat het lang meegaat.

Italiaans koffiezetapparaat

Ook bekend als een mokka-koffiezetapparaat, dit is het enige apparaat dat kan wedijveren met een koffiezetapparaat. Het heeft 3 compartimenten en werkt, eenvoudig gezegd, als volgt: er wordt water in de bodem gegoten. Het water stijgt op en gaat door het centrale gedeelte (het filter), waarin gemalen koffie is gedaan. Het resultaat van het mengsel wordt dan opgevangen in het bovenste compartiment en uw koffie is klaar. Het grote voordeel van deze manier van koffie bereiden is dat men een drank verkrijgt die rijk is aan cafeïne en aroma’s die door koffieprofessionals zeer worden gewaardeerd.

Het Italiaanse koffiezetapparaat is er in twee soorten: elektrisch en manueel. De elektrische versie kan bijna overal worden ingeplugd, soms zelfs op een sigarettenaansteker! De handbediende versie (van roestvrij staal of aluminium) kan op een inductie- of gaskookplaat worden geplaatst. Het Italiaanse koffiezetapparaat is echter een beetje ingewikkeld in het gebruik, vooral het elektrische model. De gemalen koffiebonen mogen niet te fijn of te groot zijn. Anders wordt de koffie bitter of flauw. Bovendien vereist het een zachte warmte en regelmatige controle om ervoor te zorgen dat uw bereiding succesvol is.

Conclusie

De keuze tussen een koffiezetapparaat en een Italiaans koffiezetapparaat zal afhangen van uw koffieverwachtingen en hoe gehaast u ‘s morgens bent. Kies een koffiezetapparaat vanwege het gebruiksgemak en de snelheid van opwarmen. Wend u tot een Italiaans koffiezetapparaat als u op zoek bent naar een goed alternatief en meer smaak.

Waarom een koffiemachine kopen?

Een goede kop koffie ‘s morgens is voor velen van ons de beste manier om de dag te beginnen.

Koffiezetapparaten zijn al heel gewoon in huishoudens, of het nu gaat om een klassiek apparaat, een automaat of een capsule-apparaat enz.

Als u er nog geen hebt aangeschaft maar nog twijfelt, volgen hier enkele punten die u zullen overtuigen van de noodzaak om thuis een koffiezetapparaat te hebben.

Een koffiezetapparaat bespaart veel tijd

Het is dag, je hebt een dampende kop koffie nodig en je wilt het snel. Met een goed koffiezetapparaat hoeft u zich geen zorgen te maken over malen, doseren en al die andere zaken waarmee u rekening moet houden bij traditionele bereidingswijzen.

In feite vindt u tegenwoordig machines die volledig op maat zijn gemaakt en ontworpen om aan uw snelheidsbehoeften te voldoen. Koffie zetten wordt zo simpel als een knop indrukken, een paar seconden wachten en klaar is kees, klaar om te drinken.

U kunt precies kopen wat u nodig hebt

De machines die op de markt zijn, hebben zoveel opties als u maar wilt. Hoeveel mensen heb je in je familie? Heb je vrienden die vaak op de koffie komen? Op basis van deze verwachtingen kan uw machine het exacte aantal kopjes voor u bereiden.

Als u slechts één kopje wilt om de dag te beginnen, zijn er verschillende modellen van druppelmachines die ontworpen zijn om één kopje te maken. U kunt zelfs kiezen voor een “pod-one-serve” machine, waarmee u de hoeveelheid koffiepoeder die bij elke bereiding wordt gebruikt, efficiënt kunt beheren. Als u grotere hoeveelheden wilt maken, kunt u machines vinden die tot 12 kopjes per keer kunnen maken.

Betrouwbare, onfeilbare technologie

Dankzij de spitstechnologie die kenmerkend is voor deze machines, kunt u er zeker van zijn dat u op elk moment en bij elke gelegenheid een warme drank met een goede smaak krijgt. U kunt bijvoorbeeld een machine kopen met een dubbelwandige, vacuümgeïsoleerde thermische karaf.

Dit type machine houdt uw koffie op de gewenste temperatuur en behoudt de versheid. Daar komt nog bij dat deze koffiezetapparaten meestal een uniek ontwerp hebben, robuust zijn en over functies beschikken die de bediening zo eenvoudig maken als een druk op de knop.

Een goede investering voor kantoren

Steeds meer bedrijven besluiten een koffiezetapparaat in hun kantoren te installeren. Waarom zou je dat niet doen? Hier volgen enkele punten die deze keuze rechtvaardigen. In de eerste plaats is het bekend dat koffie de productiviteit verhoogt.

Uit een recente enquête is gebleken dat 89% van de werknemers sterk van mening is dat een kopje koffie de hele werkdag kan verbeteren. Bovendien kan volgens dezelfde studie een goede koffiepauze bijdragen tot een betere interactie tussen werknemers en hun bazen. Ten slotte is het een geweldige manier om mensen samen te brengen en de werksfeer te verbeteren.

Ten tweede vermindert een koffieautomaat de tijd die uw werknemers besteden aan het kopen van hun drankjes buiten het kantoor aanzienlijk. Verloren tijd betekent verloren geld. Daarom is de aankoop van een geautomatiseerde koffiemachine een zeer goede investering, omdat u ervoor zorgt dat uw werknemers altijd productief zijn.

Een extra bonus van een espressomachine: geniet van een breed scala aan koffiesoorten

Als u een echte koffieliefhebber bent, wilt u ongetwijfeld proeven van de vele smaken en aroma’s die de wereld te bieden heeft. Koffie evolueert en verandert immers voortdurend naargelang van de manier waarop hij werd gebrand, de herkomst ervan en het seizoen waarin hij werd geoogst. Met een espressomachine voor thuisgebruik kunt u al deze variëteiten ontdekken.

Tips

Het belang van water.

De kwaliteit van het water dat u in uw koffiezetapparaat gebruikt, kan van grote invloed zijn op de kwaliteit van uw koffie. Water van slechte kwaliteit (bijvoorbeeld water dat te hard is of te sterk naar chloor ruikt) kan de smaak van uw koffie beïnvloeden.

Koop net genoeg koffie voor twee weken.

In het algemeen blijft koffie ongeveer twee weken vers na het openen van de verpakking. Het is dus zinvoller koffie te kopen in kleinere hoeveelheden of in hoeveelheden die overeenkomen met een consumptie van twee weken.

Bewaar koffie op de juiste manier.

Doe de koffie in een luchtdichte, ondoorzichtige bak op kamertemperatuur. Zet de pot op een koele, donkere plaats om de smaak te behouden.

Vergeet de vriezer.

Zet je koffie niet in de koelkast. Hoewel het een goed idee lijkt om de bonen vers te houden. De vriestemperatuur breekt namelijk de oliën af die de bonen hun aroma en smaak geven. Bovendien is koffie poreus, zodat het de geuren en smaken kan absorberen van alle andere producten waarmee het wordt bewaard.

Houd het koffiezetapparaat schoon.

Maak er een gewoonte van om uw koffiezetapparaat om de 30 dagen of zo schoon te maken. U moet het ook schoonmaken voor gebruik als u het 3 tot 4 dagen niet hebt gebruikt.

Wat te zoeken in een koffiemachine die bij u past

Iedereen is anders, vooral als het gaat om onze relatie met het wakker worden in de ochtend. Om het juiste koffiemaker te vinden, zult u willen bepalen hoeveel moeite u wilt steken in het maken van uw brouwsel, hoe vaak en hoeveel mensen in uw huis koffie drinken en hoeveel u wilt investeren.

Als je wat de maatschappij noemt een “ochtendmens” bent en een kwalitatief goed brouwsel echt waardeert, is het de moeite waard om andere methoden op de markt te bekijken. Filter-koffiezetapparaat en Cafetieres zijn het soort methoden dat je vindt in speciale hipsterkoffieshops en daar is een goede reden voor – ze kunnen echt de fijnere noten en complexiteiten in de fijnere bonen benadrukken. Die extraatjes komen met meer hands-on inspanning en mentale scherpte voordat de zon zelfs volledig is geschreven.

Om heel eerlijk te zijn, zo veel als een goed kopje van giet over is top notch, tijdens de gemiddelde doordeweekse dag, is het moeilijk om de combinatie van gemak en kwaliteit van een grote machine te verslaan.

De’Longhi is een begrip, en op dit punt is het waarschijnlijk een van de eerste namen die in je hoofd opduiken. De allure van een single-serve koffiemachine is sterk, maar tenzij je tijd en gemak belangrijker vindt dan de mogelijkheid om een heerlijk handgemaakt kopje koffie te maken, weersta je de drang. Bij De’Longh draait het allemaal om eenvoud, en single-serve machines zullen u gewoon niet voorzien van een kwaliteitskopje. De’Longhi’s vereisen ook het gebruik van kopjes, die voorgemalen koffiebonen bevatten. Voorgemalen koffie verliest snel zijn versheid, dus het is niet te zeggen wanneer de bonen in die kleine plastic cilinders zijn verpakt.

Moet u een espressomachine kopen?

espresso koffiemachine

Voordelen: Best smakende koffie; flexibiliteit
Nadelen: tijdrovend; rommelig

Als u de flexibiliteit wilt om iets te creëren, van espresso tot ristretto tot cappuccino, dan is een espressomachine, vergelijkbaar met wat u in coffeeshops vindt, de beste keuze. Het nadeel is dat u moet leren om de koffie handmatig te malen en te tamponeren, uw eigen melk tot in de puntjes te stomen, de machine te reinigen en het proces te herhalen voor elk kopje, maar de toegevoegde controle maakt het mogelijk om het absolute topje van de ijsberg te halen uit elke koffievariant.

Moet je een koffiemachine met bonen kopen?

koffiemachine met bonen

Voordelen: Gemakkelijk te gebruiken; geweldige koffie
Nadelen: Duur; dagelijks schoonmaken is vervelend

Als manuele espresso klinkt als te veel werk, dan is een koffiemachine met bonen een goede keuze. U hoeft alleen maar water en koffiebonen in de machine te doen en u kunt met één druk op de knop een kopje koffie krijgen – en zonder dat u de machine tussendoor hoeft te reinigen. Duurdere machines zijn voorzien van geïntegreerde melkopschuimers die met een druk op de knop een cappuccino of witte koffie schenken. De resultaten zijn echter nooit zo goed als die van manuele machines, en de prijzen beginnen bij ongeveer 300€.

Spring naar de beste koffiemachines met bonen.

Moet u een koffiepad of een capsule-machine kopen?

koffiepadapparaat

Profs: Snelle, consistente resultaten; rommelvrij
Nadelen: Koffiepods kunnen duur zijn

Dit is de eenvoudigste optie van alle – en basismachines beginnen rond de 40€. Elke pod of capsule bevat de perfecte hoeveelheid koffie, dus u koopt gewoon het type met de sterkte en de smaak die u het beste bevalt. Voor no-hassle, no-mess koffie die constant goed smaakt, zijn ze moeilijk te verslaan. Sommige machines voegen ingebouwd melkschuim toe, zodat u met één druk op de knop een latte of cappuccino kunt krijgen. De resultaten smaken echter niet zo goed als die van manuele espresso of boon-tot-kop machines, en pods kunnen prijzig zijn.

Bekijk ook beste koffiecupmachines en beste koffiepadapparaten

Moet je een filterkoffiemachine kopen?

filter-koffieapparaat

Voordelen: Goedkoop, snel, gemakkelijk
Nadelen: Veelzijdigheid

Als u gewoon eenvoudige koffie wilt om een mok te vullen, of als u genoeg koffie wilt kunnen zetten voor meerdere mensen tegelijk, dan is een filterkoffiemachine een goede keuze. In het algemeen is het nodig om gemalen koffie te gebruiken (hoewel er een paar geïntegreerde molentjes zijn), maar ze zijn een goede gok voor het maken van eenvoudige, onprettige zwarte koffie.

Ga naar de beste koffiezetapparaten

Wat maakt een goed koffiemachine

Zoals bij alle koffiezetmethodes is een gelijkmatige verdeling van het water over het koffiedik en een gecontroleerde zettemperatuur het resultaat van een betere koffie.

Hier zijn enkele van de functies die u in de gaten kunt houden bij het onderzoeken van modellen:

 

  • Hot Plate vs. Thermal Carafe- Een warmhoudplaat zit onder een glazen karaf en houdt uw koffie warm, maar afhankelijk van hoe lang de pot daar nog staat en de kwaliteit van de warmer, kan deze het brouwsel zelfs oververhitten en een bittere smaak creëren. Een thermische karaf is geïsoleerd, net als een thermosfles. Hij is meestal gemaakt van roestvrij staal en is ontworpen om de koffie warm te houden zonder al te veel energie te verbruiken.

 

  • Grootte-Er is geen noodzaak om te investeren in een machine die 10 volle koppen maakt als je de enige bent die koffie drinkt en je weet dat je maar ongeveer vier koppen per keer nodig hebt. Als u een ‘one-cup-and-done’ type persoon bent, bekijk dan onze lijst met de beste single serve koffiemachines. Denk er ook aan hoeveel toonbankruimte je realistisch gezien hebt voor een koffiezetapparaat.

 

  • Programmering Auto-Start- Dit is mijn favoriete functie bij druppelaars: met auto-start kunt u de machine zo instellen dat deze op een bepaalde tijd in de ochtend begint te brouwen, zodat u wakker wordt met vers gezette koffie.

 

  • Mid-Brew Pause – Met deze functie kunt u de karaf verwijderen voordat de pot helemaal klaar is met zetten. Dit kan handig zijn voor huishoudens met meerdere koffiedrinkers of voor diegenen onder ons die ongeduldig zijn om ‘s ochtends het eerste kopje koffie te halen.

 

  • Auto Shut-Off- Dit is de belangrijkste veiligheidsfunctie op druppelende koffiemachines omdat er niets erger is dan ‘s morgens het huis uit te lopen en te beseffen dat de warmhoudplaat aanstaat en uw huis in brand kan vliegen.

 

  • Garantie- Als u investeert in een koffiezetapparaat van een hoger niveau, denk er dan aan om te controleren of het product een garantie heeft, vooral als u kinderen of huisdieren heeft die waarschijnlijk een machine beschadigen die op de toonbank staat. De beste merken koffiezetapparaten hebben bijna altijd garantie, en al onze topmerken hebben die.

 

  • Waterfilter-Ingebouwde waterfilters zijn geweldig als u hard water hebt of als uw water vaak een soort minerale smaak heeft. Deze variabelen kunnen de smaak van uw koffie totaal veranderen.

 

  • Herbruikbare filters vs. papieren filters – Sommige machines worden geleverd met een herbruikbaar filter, meestal gemaakt van roestvrij staal in een fijnmazig gaas, en er is een groot no-fuss aspect aan dit. Papierfilters vallen langzaam uit de populariteit in machines van een hoger niveau, niet alleen vanwege het extra afval, maar ook omdat die papierfilters de oliën opzuigen die koffie heerlijk maken!

 

Het meeste uit uw koffiemachine halen

Bij het gebruik van een druppelend koffiemachine hebben drie componenten de meeste invloed op de smaak van uw kopje koffie: de kwaliteit van de bonen en de gemalen koffie, de consistentie van de verwarming en zelfs de extractie.

Omdat we het als eerste ter sprake brachten, zullen we het eerst over de grond hebben. U wilt hele bonen krijgen en een kegelvormige braammolen gebruiken, zoals we al eerder hebben gekletst, en u wilt waarschijnlijk vasthouden aan ongeveer een gemiddelde maling. Probeer een brouwsel met mediumfijn tot een mediumgrof om de juiste extractie voor je te vinden.

Dat is het deel van de extractie dat je kunt controleren. Houd rekening met de algemene correlatie voor extractie: als de malingen te grof zijn, is het onder-extractie en zal het zuur zijn; als de malingen te fijn zijn, zal het over-extractie zijn en bitter zijn. Er is een hele wetenschap voor de grootte van koffiemolens.

De andere helft gaat naar de koffiemachine. Enkele “arm”-koffiezetapparaten die water over de grond in een lijn laten druppelen, halen minder vaak gelijkmatig koffie uit de koffie dan koffiezetapparaten met een douchekop die het water gelijkmatig verdeelt.

Sommige van de beste koffiemachines hebben zelfs een “pre-infusie”-optie, waarbij het water vóór het zetten over het terrein druppelt om het te laten bloeien. Als u nieuwsgierig bent, bekijk dan deze video om te zien hoe druppelende koffiemachines werken…

Optimale verwarmingscomponenten zullen een 92 graden Celsius bereiken, maar zullen niet hoger zijn dan 96 graden Celcius- dit is het primo schijfje van de temperatuur voor het zetten van koffie. Er is geen manier om de temperatuur te regelen op een infuusmachine, maar een van de manieren waarop u kunt garanderen dat de machine die u koopt deze gouden regels voor het zetten van koffie volgt, is het vinden van modellen die zijn goedgekeurd door de Specialty Coffee Association (SCA), de mensen die wereldwijd voor de bonen spreken.

De Ultieme Koffiemachine Koopgids

Koffie is geweldig. Espresso is geweldig. Waarom zou je daartussen kiezen? De topmerken van vandaag de dag produceren en verbeteren steeds vaker de combinatiekoffie- en Koffiemachines . Deze machines zorgen niet alleen voor variatie in uw dagelijkse koffieroutine, maar ze besparen ook geld en loketruimte voor klanten die anders twee aparte apparaten zouden kopen. Door de juiste te vinden, wordt uw keuken uw favoriete koffiehuis.

Hoe werken de dual-purpose apparaten? Nou, niet allemaal hetzelfde. In feite variëren ze meer in ontwerp dan elk ander soort koffiezetapparaat. De verschillen zijn visueel duidelijk als je door een lijst met producten bladert. Sommige hebben een split design met een koffiepot aan de ene kant en een espresso groepskop aan de andere kant. Deze stijl van de machine vereist dat de gebruiker de koffie en de espresso handmatig zet, maar het is aan de minder dure kant. Een ander populair ontwerp is dat van geautomatiseerde machines, waarbij koffie, espresso en een aantal andere dranken via dezelfde tuit worden afgegeven. Deze zetten met één druk op de knop een scala aan dranken op, maar kosten veel meer. De prijzen voor koffie- en Koffiemachines beginnen al bij 20 euro, maar dit is meestal voor gespecialiseerde producten zoals een mokapot en kan gemakkelijk de 1.000 dollar waard zijn voor superautomaten (meer over die hieronder).

Nadat u een beslissing heeft genomen over de grotere overwegingen met betrekking tot de prijs en het automatiseringsniveau, zijn er veel kleine details die u moet overwegen. Wilt u bijvoorbeeld een machine die gebruik maakt van koffiepads of echte koffiebonen? Zijn lattes en cappuccino’s must-have opties, of heeft u gewoon de kale botten koffie en espresso nodig? Deze talrijke beslissingen geven precies aan waarom het de moeite waard is om een Koffiemachine te kopen: veelzijdigheid. Vaak worden we elke dag uitgeput door het drinken van hetzelfde oude kopje joe, maar door zoveel verschillende dranken te maken, kunnen deze zetapparaten uw liefde voor koffie jarenlang nieuw leven inblazen.

Belangrijkste overwegingen

Bonen of pads

Sommige machines zijn compatibel met zowel koffiepads als koffiedik, maar klanten moeten meestal kiezen tussen beide. Welke optie is het beste voor u? Als de smaak uw belangrijkste zorg is, ga dan voor de gemalen koffie. Vers gemalen koffiebonen produceren een sterkere en meer ingewikkelde smaak dan peulen; bovendien kunt u de hoeveelheid gemalen koffie naar wens aanpassen om uw koffie sterker of zwakker te maken. Gemalen koffiebonen zijn in de loop der tijd ook beter betaalbaar dan peulen en kunnen worden gekocht in een breder scala aan smaken en melanges. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in pod-gebaseerde machines, ziet u echter een groot voordeel in het gemak. Pods versnellen het brouwproces, maken het schoonmaken gemakkelijker en elimineren het gedoe van het trekken van een espressoschot met de hand. Keurig en Nespresso zijn de twee populairste merken op basis van pod’s, maar er zijn ook andere merken, die vaak machines maken die gebruik maken van E.S.E.-pods. Een laatste detail om te overwegen is dat pod-gebaseerde machines voornamelijk single serve zijn, terwijl brouwers die gemalen koffie gebruiken vaak meerdere porties tegelijk kunnen maken.

Espresso of koffieconcentraat

Veel machines brouwen eigenlijk een drankje dat “koffieconcentraat” wordt genoemd in plaats van echte espresso. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de druk. Om espresso te maken, wordt water onder hoge druk snel door fijngemalen koffiebonen geperst, wat resulteert in de heerlijke kleine shots die we kennen en liefhebben. Koffieconcentraat (niet te verwarren met koud gezet koffieconcentraat) wordt meer gemaakt als standaard druppelkoffie, omdat het water langzaam wordt gefilterd door grof en losjes verpakt aarde. Zie het als een kruising tussen koffie en espresso. Merken zijn over het algemeen transparant over het verschil in productbeschrijvingen, maar het is de moeite waard om een oogje in het zeil te houden, want alle machines in deze categorie worden koffiemachines genoemd, ongeacht of ze espresso of concentraat maken. Welke is geschikt voor uw koffiebehoefte? Als u de meeste smaak en controle wilt over uw koffie, ga dan voor espresso. Er gaat immers niets boven het echte werk. Voor degenen die de voorkeur geven aan gemak, die wat geld willen besparen, en die het niet erg vinden dat de smaak wat zwakker is, kan koffieconcentraat de beste optie zijn.

Primaire functie

De belangrijkste aantrekkingskracht van combi-koffie-en-espressoapparaten is dat ze twee geweldige apparaten met elkaar vermengen. Sommige modellen geven echter de voorkeur aan de ene zetmethode boven de andere. Velen zijn gespecialiseerd in espresso en maken toevallig ook gewone koffie. Anderen kunnen een volle pot koffie maken, maar zijn een teleurstelling voor de espresso-afdeling. U kunt af en toe zien of een machine op de ene of de andere manier leunt door er gewoon naar te kijken. Een robuuste groepskop en een stevig portafilter geven bijvoorbeeld aan dat het om een hoogwaardige espresso gaat. Een andere eenvoudige truc is het controleren van de drankmogelijkheden van een machine. Machines die lattes en cappuccino’s kunnen maken, kunnen ook naar de kant van de espresso leunen, terwijl machines die koffieconcentraat maken, naar een standaard koffiezetapparaat leunen. Overweeg welke dranken voor u het belangrijkst zijn voordat u ze koopt, en het zal veel gemakkelijker zijn om de opties te beperken.

Melkschuim/stomen

Een koffiemachine die kan schuimen of melk kan stomen opent een scala aan drankmogelijkheden, zoals lattes, mochas en cappuccino’s. Er is geen groot verschil tussen opschuimen en stomen – de eerste zorgt voor meer beluchting, de tweede maakt altijd gebruik van warmte – dus laat je daar niet door vastlopen bij het kopen. Wat belangrijker is, is te begrijpen hoe machines schuim/stoomcapaciteiten bevatten. Een schuim/stoommachine is er in twee vormen. Ten eerste kan het in de machine zelf worden ingebouwd, meestal in de vorm van een toverstokje. Ten tweede kan het een geheel apart apparaat zijn dat bij uw aankoop wordt meegeleverd – dit wordt vaak gezien bij Keurig-producten. Een ingebouwde frother is krachtiger, wat leidt tot rijkere dranken, maar het kan ook luidruchtig, rommelig en rigoureuzer zijn om schoon te maken. Daarentegen zijn aparte schuimtjes meestal zwakker, dus probeer ze meerdere keren te laten draaien, maar veel zijn vaatwasmachinebestendig en kunnen in de kast worden opgeborgen als u klaar bent. Als u een machine koopt die niet met een schuim/stoomapparaat wordt geleverd, is het gemakkelijk om er een apart te kopen als u van gedachten verandert.

Gebruiksgemak

Koffiemachines kunnen in drie categorieën worden ingedeeld op basis van hun automatiseringsniveau: semi-automatisch, automatisch en super-automatisch. Laten we beginnen met halfautomatische machines. Ze zijn de meest praktische en daardoor ook de meest betaalbare. De gebruikers moeten de portafilter met de hand inpakken en zelf espressoschoten trekken. Het is rommeliger en tijdrovender, maar het biedt veel controle over uw koffie, terwijl u zich toch een echte barista voelt. Vervolgens zijn er automatische machines, soms ook wel “volautomatisch” genoemd. Het is de middelste optie en meestal het moeilijkst te identificeren. De categorie is vergelijkbaar met semi-automatisch, omdat gebruikers het portafilter nog steeds met de hand moeten verpakken, maar het belangrijkste verschil is dat automatische machines de waterstroom voor u stoppen als de espresso klaar is. Met dit soort machines wordt uw espressoschot nooit overmatig geëxtraheerd. De laatste categorie, super-automatisch, is de handigste maar ook de duurste. Deze machines maken elk drankje met een druk op de knop, van gewone koffie tot cappuccino’s – ze kunnen zelfs de melk voor u opschuimen. Hoeveel controle wilt u over uw koffie? Of bent u meer geïnteresseerd in gemakkelijk, met één druk op de knop zetten? Wees gewoon bereid om meer te betalen voor extra gemak.

Grootte

Koffie apparaten zijn een tweesnijdend zwaard als het gaat om de grootte. Aan de ene kant besparen ze ruimte voor diegenen die anders twee aparte brouwapparaten zouden kopen. Aan de andere kant zijn ze meestal groter dan de standaard druppelende koffiezetapparaten, zodat ze nog steeds waardevol onroerend goed op het aanrecht kunnen opnemen. Soms wordt de grootte van een machine geassocieerd met de mate van automatisering. Meer geautomatiseerde machines zijn compacter omdat dranken uit dezelfde tuit komen. Machines die handmatig moeten worden gebrouwen, zijn groter omdat er meer onderdelen in moeten, zoals een espressofilter, een stoompijpje, enzovoort. Er zijn een paar koffie-en-espressoapparaten die deze trend volledig trotseren en in feite in kasten kunnen worden opgeborgen; het nadeel is dat deze apparaten minder veelzijdig zijn. Zorg ervoor dat u uw toonbankruimte vooraf opmeet en vergeet niet de hoogte van uw kasten op te meten!

Temperatuur- en drukregeling

Sommige machines stellen gebruikers in staat om belangrijke espressofactoren zoals druk en watertemperatuur te controleren. Ongeacht het type machine dat u gebruikt, van semi-automatisch tot super-automatisch, is het de moeite waard om de optimale brouwinstellingen te kennen. Net als druppelkoffie smaakt espresso het best als het water tussen 195 en 204 graden is. Minder dan dat en het is moeilijk voor espresso om het juiste extractiepercentage te bereiken, wat betekent dat het zwak en waterig zal zijn. De druk is een ingewikkelder zaak. Houd twee getallen in gedachten bij het kopen of brouwen: 9 en 15. Merken houden van reclame dat een product meer dan 20 bar druk kan bereiken, maar het enige wat je eigenlijk nodig hebt is 15 bar. Alles wat hoger is, is overbodig. Een 15-bar machine is in staat om de perfecte hoeveelheid druk te creëren op de brouwkop, die 9 bar is.

Snelheid

We willen allemaal onze koffie snel, vooral op die vroege voorwerkmomenten, maar kwaliteitsvolle koffie kan een tijdje duren. Bij het kopen kom je artikelen tegen die op verschillende snelheden werken. Pod-gebaseerde machines brouwen zeer snel, maar bereiken meestal niet de smaak van echte koffiedik. Het duurt ongeveer 30 seconden om een espressoschot met de hand te trekken, maar een machine heeft soms vijf minuten tot een half uur nodig om voor te verwarmen. Wat is belangrijker voor u, snelheid of smaak? Er zijn producten die een middenweg inslaan, maar het kan zijn dat u moet kiezen tussen die twee. Een laatste detail waar u naar moet kijken bij het kopen is of een machine programmeerbaar is of niet. Sommige kunnen vooraf worden ingesteld om koffie of espresso te zetten wanneer u wakker wordt, waardoor u tijd bespaart en de dag goed kan beginnen. Deze luxe is eigenlijk gebruikelijk in veel verschillende prijsklassen.

Prijs

Dit is zeker een belangrijke overweging bij de aankoop van een huishoudelijk apparaat, maar koffie-apparaten zijn er in een bijzonder breed scala aan prijzen. Sommige basiskoffie- en -espressoapparaten beginnen al bij 25 dollar, terwijl superautomaten de grens van 1.000 dollar gemakkelijk kunnen doorbreken. Natuurlijk vallen de meeste apparaten ergens in het midden van dit bereik. Zoeken op een bepaald merk kan een nuttige tactiek zijn bij het kopen, vooral als u er al mee vertrouwd bent. Zo is Keurig een alom bekende en over het algemeen betaalbare naam in deze categorie, terwijl producten van Miele en Saeco grotendeels high-end zijn. Voordat u een beslissing neemt, is het handig om het prijslandschap te begrijpen en het budget op nul te zetten.

Onderhoud

De juiste routine om een koffie apparaat te onderhouden is vergelijkbaar met die van een standaard koffiezetapparaat. Beide machines moeten regelmatig worden ontkalkt, wat een grondiger en rigoureuzer proces is dan de normale handwas. Ontkalking is wanneer u de minerale resten die zich in de loop van de tijd in een machine opstapelen, verwijdert. Sommige fabrikanten raden aan om één keer per maand te ontkalken, maar u kunt er waarschijnlijk om de drie maanden mee wegkomen. De eenvoudigste manier om te ontkalken is door alle onderdelen en stukken af te vegen met een combinatie van azijn en warm zeepwater. Als uw koffie-en-espressoapparaat een koffiepot heeft, giet u de azijn-oplossing in het waterreservoir, laat u de zettingsstand draaien en laat u deze 30 minuten in de pot zitten. Controleer vooraf de handleiding van uw product, want sommige fabrikanten adviseren om geen azijn te gebruiken. Veel merken verkopen zelfs gespecialiseerde ontkalkingsoplossingen om het proces te vergemakkelijken. Als u niet regelmatig ontkalkt, zal de machine waarschijnlijk te maken krijgen met een aantal problemen, zoals verstopping, veranderde koffiesmaak, niet heet genoeg worden, of niet helemaal lopen.

Een factor die bepalend is voor de mineraalopbouw is het soort water dat u gebruikt. Hard water bevat een hoge hoeveelheid opgeloste mineralen, vooral calcium en magnesium, waardoor het van nature leidt tot een snellere opbouw van mineralen in uw koffiezetapparaat. Zacht of gefilterd water daarentegen is makkelijker voor uw machine en vermindert de frequentie waarmee u moet ontkalken. Maar hou er rekening mee dat mineralen ook een belangrijke factor zijn in de smaak van uw koffie, en dat een gematigde hoeveelheid nodig is voor een goede extractie. Zoals de meeste dingen in het leven, is evenwicht de sleutel. Veel mineralen zullen de koffie overmeesteren; te weinig en je krijgt een zwakkere, zelfs zoute kop koffie. Experimenteer met verschillende soorten water om te zien wat het beste bij je smaakpapillen past.

Wie een geavanceerder product heeft, kan een aparte (en eenvoudigere) onderhoudsroutine hebben. Sommige machines hebben een lichtsensor die de gebruiker waarschuwt wanneer het tijd is om te reinigen. Andere machines kunnen zelfs een automatische reinigingsfunctie hebben die de rompslomp volledig wegneemt.

Tot slot moeten machines met een traditionele espressogroepkop een reinigingsproces gebruiken dat bekend staat als terugspoelen. Spoel eerst al het koffiedik uit uw portafilter en borstel dan onder de groepskop om ook het zwerfvuil te verwijderen. Daarna hoeft u alleen nog maar het portafilter op zijn plaats te houden en de zetcyclus meerdere keren te laten draaien. Koffiehuizen spoelen aan het eind van elke dag, maar thuisgebruikers hoeven dit slechts wekelijks te doen. Er zijn verschillende producten beschikbaar om het proces te vergemakkelijken, van chemische oplossingen tot tabletten voor eenmalig gebruik.

Accessoires

Er zijn vele prachtige gereedschappen en accessoires om te koppelen met een koffie apparaat, maar een van de meest bruikbare is een koffiemolen. Sommige machines hebben ingebouwde molentjes, maar de meeste niet. Als u een aparte molen koopt, bent u verzekerd van een zo vers mogelijke branding en vervolgens van het lekkerste kopje koffie. Er zijn twee soorten molentjes: braammolens en messenmolens. Burr is de superieure optie, die de grootst mogelijke gelijkmatigheid en consistentie biedt, maar ook veel duurder is. Grinders kunnen ook handmatig (vaak met een handslinger) of elektrisch zijn. Hario is een go-to-merk voor een betrouwbare handslijpmachine, terwijl Breville en Bodum hoogwaardige elektrische slijpmachines maken.

Een andere handige accessoire is een melkopschuimer. Veel koffiemachines worden natuurlijk geleverd met een melkopschuimer, maar zo niet dan is het de moeite waard om een aparte melkopschuimer aan te schaffen, want die zorgt voor een nog grotere verscheidenheid aan dranken. Enkele van de meest populaire koffiedranken op basis van melk zijn lattes, mochas en cappuccino’s. Melkopschuimers zijn er in drie varianten: handmatig, handheld en elektrisch. Verwacht dat manuele en handheld melkopschuimers kleiner, goedkoper en iets minder krachtig zijn. Elektrische melkopschuimers daarentegen kunnen leiden tot drankjes van cafékwaliteit, maar zijn duurder. Nespresso, Philips en De Longhi produceren allemaal betrouwbare melkopschuimers.

Serieuze koffiedrinkers kunnen ook geïnteresseerd zijn in de aankoop van een keukenweegschaal. Ze helpen de perfecte verhouding tussen koffiedik en water te meten en zijn betrouwbaarder dan een koffieschaal. Een ander klein accessoire dat het overwegen waard is, is een hoogwaardig portafilter. Idealiter zou het portafilter dat bij uw koffiemachine wordt meegeleverd al betrouwbaar zijn, maar soms zijn ze aan de goedkopere en flimmere kant. Een stevig portafilter leidt tot een rijkere portie espresso. Naast deze suggesties is het enige wat u nodig heeft een heerlijke zak koffiebonen, en u bent klaar om te gaan.