AeroPress kopen en Recensie: Voordelen, nadelen & oordeel

Facebook
Twitter
LinkedIn
aeropress

AeroPress

Bekijk de dagprijs

Samenvatting van het verslag

Er is geen ander koffiezetapparaat of andere brouwtechniek met zo’n cultstatus als de AeroPress. Mensen hebben tientallen verschillende brouwtechnieken bedacht, en er is nu zelfs een jaarlijks AeroPress-wereldkampioenschap. Nadat we de populariteit ervan zagen groeien, besloten we de proef op de som te nemen.

Ons oordeel? De AeroPress is een van de meest veelzijdige, stevige koffiezetapparaten op de markt. Hij zet heerlijke, geconcentreerde shots koffie waar u water aan kunt toevoegen, zodat u heerlijke zwarte koffie krijgt.

Dit leuke kleine koffiezetapparaat is het overwegen waard als u een minimalist, een reiziger of een alleenstaande bent, en snel een paar kopjes koffie moet zetten. Het is snel en gemakkelijk schoon te maken, maar niet erg stijlvol. Als u op zoek bent naar een draagbare espressomachine, kunt u beter ergens anders kijken, maar als u gewoon van sterke koffie houdt, zult u deze lichte, compacte koffiezetter wellicht waarderen.

Bekijk de dagprijs

Gebruiksgemak

Deze koffiezetter met totale onderdompeling zet één tot drie kopjes koffie in acht stappen die ongeveer één tot anderhalve minuut duren. U moet het proces even leren, maar als u het eenmaal een paar keer hebt gedaan, is het een tweede natuur. Het opzetten en zetten gaat indrukwekkend snel, en in tegenstelling tot veel handmatige koffiezetapparaten, zult u niet het gevoel hebben dat u uw armen moet trainen.

Een van de beste dingen aan deze koffiezetter is dat hij zo compact is. Dit maakt hem perfect als u veel reist of weinig keukenruimte hebt. Het kan een geweldig kampeermiddel zijn, en het is klein genoeg om in je koffer te stoppen.

Wat echt slim is, is dat u een handmaler in uw AeroPress kunt plaatsen zonder dat hij extra ruimte inneemt als u op reis bent:

Schoonmaken

De AeroPress is ongelooflijk eenvoudig schoon te maken. Als je klaar bent met koffiezetten, haal je gewoon de filterdop eraf en druk je op de zuiger. Het koffiedik komt er in één keer uit – zorg er wel voor dat u het richt op uw vuilnis- of compostbak! Vervolgens spoelt u de rubberen afdichting af, en dat is alles. Al met al is de reinigingstijd ongeveer 5 tot 10 seconden.

Veelzijdigheid

Het is zeer veelzijdig. De verpakking bevat basisinstructies, maar gebruikers hebben al heel wat alternatieve bereidingswijzen bedacht. Sommigen zweren bij omgekeerd zetten, anderen bij omgekeerd zetten. In deze video zie je de winnaar van het AeroPress Kampioenschap in 2017.

Wat interessant is om te zien, is dat de winnaar van het AeroPress-kampioenschap elk jaar weer een andere brouwtechniek en recept gebruikt. Het is nooit hetzelfde.

Smaak

AeroPress werd vroeger op de markt gebracht als een alternatief voor espresso, hoewel het geen crema produceert. Nu staat hij vooral bekend om zijn vermogen om sterke zwarte koffie te zetten. Toen we hem testten, waren we erg onder de indruk van de smaak van de koffie. Hij was smaakvol, aromatisch en volledig vrij van gemalen koffie. Heerlijk!

Misschien wilt u aan uw methode sleutelen. Als u met de juiste parameters zet, proeft u de beste koffie die u ooit hebt gedronken. Doe het verkeerd, en je zou kunnen eindigen met een kopje dat een beetje naar vuil en benzine smaakt. De AeroPress beveelt aan dat u water van 175° F gebruikt, wat u kunt krijgen door gekookt water een minuut of twee te laten staan.

Hebt u genoeg van hete koffie? Met de juiste methode kunt u cold brew en ijskoffie maken met uw AeroPress. We kunnen u ook laten zien hoe u een smakelijke AeroPress latte maakt!

Gerelateerd bericht: Hoe zet je AeroPress-koffie (met foto’s)

Bekijk de dagprijs

Bouwkwaliteit & ontwerp

De AeroPress is gemaakt van BPA-vrij, niet-giftig plastic dat super duurzaam is. Het is niet stijlvol en voelt niet duur aan, maar het is stevig, goed ontworpen, en zeer effectief. Het voelt aan als iets dat vele jaren mee zal gaan, en niet als goedkoop plastic. Het is ook vermeldenswaard dat het in de VS is gemaakt.

Hoewel de garantie vrij kort is (slechts één jaar), is het onwaarschijnlijk dat u die nodig zult hebben. Als u toch een nieuwe AeroPress nodig hebt, is dat niet het einde van de wereld, want het is een zeer goedkope koffiezetter.

Wilt u iets dat nog draagbaarder is? Lees dan over de nieuwe AeroPress Go!

Prijs

De prijs is een van de grote verkoopargumenten voor dit model. De AeroPress is altijd goed geprijsd, maar op Black Friday of Cyber Monday kunt u hem misschien voor een nog lagere prijs vinden.

Hij kost veel minder dan wat u normaal zou betalen voor een koffiezetapparaat, espressomachine of De Longhi. Het is ook vermeldenswaard dat Keurig K-cups zijn duur op de lange termijn, en zijn niet milieuvriendelijk. Alles wat u nodig hebt om met de AeroPress te brouwen is gemalen koffie.

Eindoordeel: Voor wie is de AeroPress bedoeld?

De AeroPress is het overwegen waard als u een budget hebt, vaak reist en kleine hoeveelheden geconcentreerde koffie wilt zetten. Deze brouwer is eenvoudig in gebruik en nog eenvoudiger schoon te maken. Bovendien is hij stevig, licht van gewicht en ongelooflijk betaalbaar.

Dit koffiezetapparaat werkt niet zo goed als u koffie moet zetten voor een grote groep mensen, en het is niet stijlvol of heeft geen dure uitstraling. Als u espresso wilt zetten, is dit waarschijnlijk niet het apparaat voor u.

Voordelen

 • Zet snel heerlijke koffie
 • Super makkelijk schoon te maken
 • Zeer betaalbaar
 • Uiterst duurzaam
 • Zeer klein en draagbaar
 • Veel zetmethodes

Nadelen

 • Niet zo hands-off als een Keurig
 • Niet geschikt om met meer dan twee personen tegelijk te zetten
 • Brouwt geen espresso met crèmelaagje

FAQ

Wat zit er in de verpakking?

Wanneer u een AeroPress koopt, krijgt u:

 • Een plunjer
 • Een kamer
 • Een rubberen afdichting
 • Een filterdop
 • Een trechter
 • Een filterhouder met enkele filters
 • Een schep
 • Een roerstaafje
 • Een reistas

Alles wat je nodig hebt is versgemalen koffie en heet water.

Je moet af en toe een voorraadje nieuwe filters inslaan, maar die kun je bij Amazon voor een zacht prijsje kopen.

Bevat de AeroPress BPA of BPS?

De AeroPress-modellen die na 2009 zijn geproduceerd, bevatten geen BPA of BPS.

Wat voor filter gebruikt het?

Het maakt gebruik van papieren micro-filters. Wanneer u uw AeroPress koopt, wordt hij geleverd met 350 filters. U kunt dan vervangingsverpakkingen kopen bij Amazon of in uw plaatselijke kruidenierswinkel. Filters kunnen tot 20 keer worden hergebruikt als ze na gebruik goed worden gespoeld.

Waar wordt dit product gemaakt?

De AeroPress wordt gemaakt in Amerika.

Hoe verhoudt de AeroPress zich tot een Keurig?

De AeroPress vergt meer handelingen van u om koffie te zetten. Maar hij zet nog steeds supersnel (ongeveer een minuut), en u kunt alle soorten koffiebonen gebruiken. Bovendien is de AeroPress betaalbaarder, en u bespaart geld omdat u niet steeds K-cups hoeft te kopen.

Waar kan ik het beste een AeroPress kopen?

Bol.com biedt een snelle levering en fantastische prijzen, maar u kunt de AeroPress soms ook vinden in uw plaatselijke kruidenierswinkel of koffiezaak.

Voor hoeveel personen is dit koffiezetapparaat geschikt?

U kunt twee tot drie kopjes tegelijk zetten met de AeroPress. Dit brouwapparaat is niet geschikt voor grote mensenmassa’s.

Welke koffiemaling moet ik gebruiken?

De AeroPress beveelt een fijne druppelmaling aan, die ergens tussen medium en fijn valt, afhankelijk van hoe lang u zet. Als er veel water doorkomt voordat u de plunjer gebruikt, moet u wellicht een fijnere maling gebruiken.

Geschiedenis van de AeroPress

De AeroPress, een ruimtevaartconcept met zwaartekrachttoevoegende aspiraties, is uitgevonden door Aerobie op slechts 38 mijl afstand van onze Oakland branderij. Aerobie is verantwoordelijk voor het creëren van de lang vliegende “superdisc” die Guiness World Records brak toen het 1.333 voet de lucht in schoot. (Neem dat, frisbee!) Dezelfde beheersing van de aerodynamica komt hier in het spel, met dit eigenaardige en mooie apparaat voor het zetten van koffie.

Koffie maken met de AeroPress

Bekijk de dagprijs

Stap 1
Breng 7 oz (200 g) water aan de kook. Weeg 15-18 gram koffie af (afhankelijk van de sterkte van uw voorkeur). Maal tot een textuur die iets fijner is dan zeezout.

Stap 2
Plaats een papieren filter in de afneembare plastic dop van de AeroPress.

Stap 3
Gebruik wat van uw warm water om uw filter en dop te bevochtigen. Het water heeft hier een dubbele functie: Het helpt de filter te hechten aan de dop, en verwarmt je brouwvat. Dit kan een uitdaging zijn omdat het water heet is en de dop vrij klein is: Houd de dop bij de “oren” en giet het water heel langzaam, zodat het kan worden geabsorbeerd door het filter.

Stap 4
Zet je AeroPress in elkaar. Zorg ervoor dat de gehele assemblage droog is, aangezien eventuele restvochtigheid de afdichting van het apparaat kan aantasten.

Stap 5
Plaats hem op uw weegschaal met het uitlopende uiteinde naar boven en tarreer dan het gewicht. De getallen moeten ondersteboven verschijnen. Het is mogelijk om de zwarte filterdop te bevestigen en deze zijwaarts te plaatsen, maar dit heeft de neiging om lekkage te veroorzaken en het nauwkeurig brouwen te bemoeilijken.

Gerelateerd: Aerobie Aeropress – Filter-koffiezetapparaat

Stap 6
Voeg uw gemalen koffie toe. Let erop dat u geen grond in de ringvormige goot aan de bovenkant van de AeroPress morst.

Stap 7
Start een timer. Voeg twee keer het gewicht van het water toe dan dat u grond heeft (bijv. voor 15 gram koffie, voeg 30 gram water toe). Het water moet ongeveer 200 graden F zijn.

Stap 8
Zorg ervoor dat de koffie gelijkmatig verzadigd is, indien nodig met de peddel of het botermesje, en laat hem 30 seconden zitten.

Stap 9
Gebruik de rest van het warme water om de kamer te vullen.

Stap 10
Na een minuut roer je 10 keer om de grond om te roeren.

Stap 11
Bevestig de dop en zorg ervoor dat deze goed vastzit in de groeven. Draai de hele assemblage om met haast en controle. Plaats het boven op uw brouwvat en begin met het toepassen van neerwaartse druk. U zult hier ongeveer 30 pond weerstand ervaren. Als het duwen te gemakkelijk aanvoelt, is je maling waarschijnlijk te grof; als het erg moeilijk is om te duwen, is de kans groot dat de maling te fijn is. Uw koffie is volledig gebrouwen zodra hij een sissend geluid begint te maken. Dit betekent dat er geen water meer door het apparaat kan worden geduwd.

Stap 12
Als je de dop eenmaal hebt losgeschroefd, kun je het filter en de puck van de gecondenseerde grond eruit halen door eenvoudigweg het binnenste gedeelte van AeroPress een laatste centimeter te duwen.

Andere interessante informatie:

 • Een overzicht van onze favoriete koffiemerken voor het brouwen van AeroPress-koffie.
 • Wat zijn de beste koffiezetapparaten voor op de camping?
 • Onze favoriete koffiezetapparaten voor op reis
 • AeroPress vs Chemex: Wat moet u kiezen?

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen