AeroPress vs AeroPress Go: Wat is beter?

Facebook
Twitter
LinkedIn
aeropress vs aeroPress go

AeroPress vs AeroPress Go

Of u nu nieuw bent in de wondere wereld van de AeroPress of nieuwsgierig bent naar het nieuwste model, wij hebben alle details waarnaar u op zoek bent. Beide AeroPress-brouwers brouwen goed en worden geleverd met een heleboel onderdelen – maar is de Go een verbetering ten opzichte van het origineel?

Sommige – maar niet alle – liefhebbers van de Go zullen waarschijnlijk de voorkeur geven aan het nieuwe model. Er zijn een aantal goede redenen om bij het origineel te blijven! Dit is wat u moet weten – en hoe u beslist of u voor de AeroPress of de AeroPress Go kiest.

Alles over de AeroPress

AeroPress

De originele AeroPress was meteen een klassieker toen hij in 2005 op de markt kwam. Lichtgewicht, snel om mee te zetten en ongelooflijk gemakkelijk schoon te maken, was hij al snel populair bij reizigers en liefhebbers van koffie voor buitenshuis. Dit model weegt slechts 8 ons, maar dat is exclusief de trechter, filters en filterhouder.

De AeroPress maakt gebruik van een combinatie van trekken en druk om kleine kopjes geconcentreerde koffie te maken. Er zijn veel AeroPress-recepten en zetmethodes, maar het basisproces houdt in dat u het koffiedik en water 1 tot 3 minuten laat trekken voordat u het mengsel met de plunjer door een papieren filter duwt. De zuiger reinigt de brouwer onderweg en u kunt er een compostklare brij koffiedik uit persen.

AeroPress koffiezetinstallatie

Voordat de Go uitkwam, stond de AeroPress bekend als een zeer reisvriendelijk koffiezetapparaat. De Go heeft hem van zijn plaats verdreven, maar we zouden nog steeds zeggen dat de originele AeroPress een geweldige reisoptie is. U kunt kiezen voor de versie die wordt geleverd met een reistas – handig, zelfs als u niet op reis bent, aangezien deze brouwer zoveel onderdelen heeft.

Voordelen

 • Grotere capaciteit
 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Zeer betaalbaar
 • Beter roerstokje
 • Grote filterhouder

Nadelen

 • Geen reisbeker (maar reistas beschikbaar)
 • Groter en omvangrijker
 • Moeilijker te gebruiken schep

Alles over de AeroPress Go

AeroPress Go review

De AeroPress Go is het nieuwste model van het bedrijf, opnieuw ontworpen om gewicht en ruimte te besparen. Alle onderdelen zitten in een plastic beker van acht liter met een rubberen deksel. Het geheel weegt slechts 11,5 ons. Net als het origineel wordt hij geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen met koffiezetten, zoals 350 papieren filters en een roerstokje. U hoeft alleen maar koffiebonen en heet water bij elkaar te zoeken!

De Go is in vrijwel alle opzichten kleiner, wat ideaal is voor op reis, maar het zetten op grotere mokken bijna onmogelijk kan maken. We hadden ook een hekel aan het roerstaafje van de Go, dat lang genoeg is om het papieren filter te kunnen scheuren.

AeroPress Go wat zit er in de doos

Als je op reis bent, kun je een paar filters (20) in de kleine filterhouder gooien. Maar de rest van de filters kun je nergens kwijt – tenzij je ook een origineel model hebt, dat met een grotere filterhouder wordt geleverd.

Voordelen

 • Inclusief reisbeker en deksel
 • Lichtgewicht en zeer compact
 • Wordt geleverd met 350 papieren filters
 • Zeer betaalbaar
 • Gemakkelijk schoon te maken

Nadelen

 • Kleinere capaciteit
 • Roerstokje is moeilijker te gebruiken
 • Nergens om extra filters op te bergen

AeroPress vs AeroPress Go: Hoe te kiezen

Wat hebben de AeroPress en de AeroPress Go met elkaar gemeen?

Het brouwproces is in wezen hetzelfde, net als het algemene ontwerp. We hebben ook geen meetbaar verschil in de koffie gevonden. Beide koffiezetapparaten maken lekkere, complexe koffie die zeer geconcentreerd is. Ze kosten ook ongeveer evenveel. En een van de coolste ontwerpelementen? Handmatige koffiemolens met bramen passen in zowel de AeroPress als de AeroPress Go!

Wat is beter voor op reis?

De AeroPress Go is speciaal ontworpen voor op reis – zelfs nog meer dan de AeroPress – dus het is de voor de hand liggende keuze als ruimte uw grootste zorg is. De Go wordt geleverd in een reisbeker met een mooi rubberen deksel. Hij heeft ook een zeer compacte filterhouder om een paar filters schoon en droog te houden.

AeroPress Go cup

De Go is licht en compact, maar het kan nog steeds een beetje omvangrijk zijn als je gaat backpacken. Er wordt ook maar één beker meegeleverd, dus als je met een vriend(in) reist, zul je om de beurt moeten drinken of een tweede beker moeten meenemen.

Schepje vs. Roerstokje: Welk ontwerp is beter?

Een element van het nieuwe Go-ontwerp dat ons bijzonder beviel, was het schepje. De originele AeroPress wordt geleverd met een trechter, wat handig is omdat het soms moeilijk is om gemalen koffie in de brouwer te krijgen zonder te morsen. De Go heeft die lompe trechter niet nodig, want het schepje past in de brouwer!

Instellen AeroPress

Aan de andere kant is de originele AeroPress in het voordeel met het bijgeleverde roerstokje. Het roerstokje van de Go kan worden ingeklapt, waardoor het beter in de beker past, maar moeilijker te gebruiken is. Het roerstokje van de originele AeroPress is T-vormig, een slim ontwerp dat voorkomt dat u het papieren filter aan de onderkant raakt. Het roerstokje van de Go is langer, wat betekent dat u voorzichtiger moet zijn bij het roeren.

De conclussie

Moet u nu kiezen voor de AeroPress of de AeroPress Go? Als u meestal thuis brouwt en uw AeroPress slechts af en toe meeneemt op pad, kunt u misschien beter voor het originele model kiezen. Maar als u een AeroPress speciaal koopt om mee te reizen, te kamperen of te backpacken, zult u waarschijnlijk het lichtere gewicht en het compactere ontwerp van de AeroPress Go op prijs stellen.

Het goede nieuws is dat deze brouwers veel gemeen hebben – dus welk model u ook kiest, u zult waarschijnlijk veel plezier hebben van uw nieuwe koffiezetapparaat! Wij genieten van het koffiezetten met zowel de AeroPress als de AeroPress Go, en wij denken dat u dat ook zult doen.

Gerelateerd berichten

 • AeroPress vs. Pour Over: Welke moet u kiezen?
 • Hoe maak je een AeroPress Latte: Eenvoudige stappen

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen