Beste waterkokers voor de gezondheid in 2022Een waterkoker is een must om in alle rust te kunnen genieten van warme dranken (thee, koffie, enz.). Aangezien de materialen waaruit de waterkoker is opgebouwd van cruciaal belang zijn, evenals de kwaliteit van de drank die u gaat drinken, wordt het kiezen van een model dat niet schadelijk is voor uw gezondheid een prioriteit. Vind de beste waterkokers voor de gezondheid van dit moment via onze koopgids.


beste waterkoker

Meer keukenapparatuur bekijken? Lees onze reviews van de beste koffiemachines.

Tefal Smart N’ Light Flagship KO8508

De beste waterkoker voor gezondheid in 2022

Dit is een aangesloten elektrische waterkoker, ontworpen door het merk Tefal, waarvan de kwaliteiten niet langer ter discussie staan. Met zijn avant-garde stijl, opmerkelijke capaciteit en topfunctionaliteit is deze waterkoker een echte winnaar!


Tefal Flagship KO8508

Bekijk de dagprijs


Als thee uw favoriete drank is, dan is deze thermoplastische en metalen elektrische waterkoker met een inhoud van 1,7 L en een vermogen van 1800 W gemaakt voor u! Het heeft 5 temperatuurinstellingen voor alle soorten thee, gecombineerd met een temperatuurkiezer op het handvat. De Tefal KO850810 is slim dankzij het digitale display en de automatische uitschakelfunctie.

Maar de functionaliteit houdt daar niet op. Deze gezondheidsketel heeft een snel-instelknop van 100°C en een 30-minuten-warmhoudfunctie. De romp van de waterkoker onderscheidt zich ook door de verhoogde schaalverdeling aan de binnenzijde en de grote automatische dekselopening, waardoor hij gemakkelijk kan worden gevuld. Tot slot zijn we blij met de perfecte stabiliteit van de 360° draaibare voet.


Aigostar Adam 30GOM

De beste gezondheidsketel op instapniveau in 2022

Deze BPA-vrije gezondheidsketel is de meest betaalbare van allemaal. Het stijlvolle ontwerp wordt gepresenteerd op een 360° verwarmde voet die praktisch is voor zowel links- als rechtshandige gebruikers.


Aigostar Adam 30GOM

Bekijk de dagprijs


Als u op zoek bent naar een moderne, hoogwaardige glazen gezondheidsketel, dan zal deze u zeker bevallen. De LED-verlichting maakt hem aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker, vooral voor slechthorenden. De Aigostar Adam 30GOM licht inderdaad constant op wanneer hij wordt ingeschakeld. Dankzij het vermogen van 2200 W belooft het een aanzienlijke tijdsbesparing en wordt de opwarmtijd van uw warme dranken optimaal geminimaliseerd. Bovendien heeft hij een meer dan toereikende inhoud van 1,7 liter, perfect voor wie alleen of met z’n tweeën woont.

Aigostar heeft ook niet beknibbeld op veiligheid, door zijn glazen gezondheidsketel uit te rusten met een droogkooksysteem. De waterkoker kan van zijn voetstuk worden losgemaakt om te voorkomen dat de gebruiker in de knoop raakt met het snoer. Dankzij de schaalverdeling kunt u ook de hoeveelheid te verwarmen water nauwkeurig afmeten. Kortom, dit is een zeer goed gemaakt en goedkoop toestel: wij bevelen het aan!


Riviera & Bar BTH530

De beste premium gezondheids waterkoker in 2022

Heeft u een voorkeur voor een bepaalde theesoort? The Riviera & Bar BTH530 Sencha nodigt u uit om te genieten van een grote verscheidenheid aan thee, waaronder witte, groene, zwarte, oolong en ijsthee. Zijn waterkokerfunctie is niet te overtreffen!


Riviera & Bar BTH530

Bekijk de dagprijs


De temperatuur van de Riviera & Bar BTH530 Sencha theepot/ketel kan in stappen van 5°C worden ingesteld tussen 50 en 100°C, net als de zettijd (van 30 seconden tot 30 minuten). Bovendien zijn er 6 vooraf ingestelde en aanpasbare standen, namelijk witte thee, groene thee, zwarte thee, oolong thee, infusies en ijsthee, en een automatische warmhoudfunctie van 30 minuten.

De Riviera-and-Bar BTH530 Sencha lijkt de ideale waterkoker te zijn voor zowel thee in zakjes als losse thee. De setting is heel eenvoudig. Dit gebeurt met de Easy Select-draaiknop aan de linkerkant van het voetstuk. Het grote LCD-scherm toont alle informatie over uw instellingen. De waterkoker kan het hele jaar door worden gebruikt en wordt geleverd met een mooi roestvrijstalen theekopje waarop u na het zetten het filter kunt plaatsen.


Laguiole 3L

Een fluitketel die compatibel is met alle branders

Laguiole maakt geen grapjes over kwaliteit. Oordeel zelf! Met deze fluitketel van roestvrij staal ontdekt u de ernst van de Franse toets en kunt u genieten van warme dranken op alle soorten vuren.


Laguiole 3L

Bekijk de dagprijs


In zijn categorie zal deze fluitketel niet nalaten diegenen te overtuigen die zijn innoverend design weten te appreciëren, door een mooie toets van elegantie en moderniteit in de keuken te brengen. Dit allround model heeft een grote inhoud van 3L. Dit is perfect voor een groot gezin.

De Laguiole gezondheidsketel heeft ook een mooie roestvrijstalen behuizing, die veilig is voor de consument. Het houten handvat van de waterkoker is ook goed doordacht om u te beschermen tegen brandwonden en de drukknop maakt het schenken veel gemakkelijker. Kortom, dit is een zeer goed gemaakt product dat niet alleen zijn werk zeer goed doet, maar ook dienst doet als decoratief object in de keuken.


Bosch TWK7203

Een uitstekende waterkoker voor uw gezondheid

Voor iedereen die zijn thee serieus neemt, is de Bosch TWK7203 een must. In tegenstelling tot conventionele elektrische waterkokers biedt deze waterkoker volledige controle, van de watertemperatuur tot de kooktijd.


Bosch TWK7203

Bekijk de dagprijs


Qua design biedt deze Bosch TWK7203 waterkoker een goede balans tussen elegantie en stevigheid, met een zwarte basis die wordt gecompenseerd door een dubbelwandige behuizing van chroom en roestvrij staal voor veiligheid en efficiëntie. Terwijl de buitenkant koel aanvoelt, blijft het water binnenin langer warm. Vermeldenswaard is dat dit model een inhoud heeft van 1,7 liter.

De Bosch TWK7203 warmt zeer snel op met zijn 2200 W vermogen. U kunt kiezen uit 4 temperatuurniveaus, van 70°C tot kokend. Dit model is ook zeer gemakkelijk te bedienen met een TouchControl-meter. Het is niet de stilste van alle waterkokers, maar het water bereikt het kookpunt in 2 minuten en 6 seconden. Zodra de temperatuur 100°C bereikt, schakelt hij automatisch uit en hoort u een pieptoon om u te waarschuwen.


Hoe kies je een waterkoker voor je gezondheid

Het is niet gemakkelijk om tussen de modellen die de markt overspoelen, de juiste waterkoker voor uw gezondheid te vinden, vooral als u er niet veel over weet. Hier zijn de belangrijke parameters om te overwegen alvorens er een te kopen.


waterkoker kiezen

Criterium 1: Het materiaal

Gezondheidsketels zijn gemaakt van glas of roestvrij staal. Indien mogelijk, vermijd plastic. Dit materiaal is duurzaam, maar het bevat meestal bisfenol A, een schadelijke stof die in het water terechtkomt wanneer het kookt. Glazen waterkokers zijn zeer stijlvol en trendy. De meeste moderne keukens hebben ze. Je moet alleen heel voorzichtig zijn met een glazen waterketel, want hij kan breken als je hem laat vallen of er hard tegenaan slaat. Wat waterkokers van roestvrij staal betreft, deze zijn ultrasterk en duurzaam. Bovendien past hun futuristische en sobere design perfect bij elke keukeninrichting.


Criterium 2: Capaciteit

De capaciteit van de waterkoker voor de gezondheid wordt gekozen op basis van de hoeveelheid water die u dagelijks verwarmt. Het is veel economischer om een grote hoeveelheid water in één keer te verwarmen dan om meerdere kleine hoeveelheden te verwarmen. Als u alleen woont of met twee personen, is een kleine waterkoker met een inhoud van ongeveer 1 L of iets minder voldoende. Maar als u meer warme dranken nodig hebt, is er niets dat u ervan weerhoudt om voor een groter model met een inhoud van 1,5 tot 1,7 liter te gaan. Er zijn ook modellen met een inhoud tot 2 liter, die ideaal zijn voor grote gezinnen.


Criterium 3: Veiligheid

Zorg ervoor dat u investeert in een gezondheidsketel met een goed doordacht veiligheidssysteem om ongelukken en brandwonden te voorkomen. Een waterkoker met een automatische uitschakelfunctie zodra de vooraf ingestelde temperatuur is bereikt, is een uitstekende keuze. Een waterkoker met een anti-slip handvat zorgt ook voor een veilig gebruik.


Criterium 4: Opties en kenmerken

Het warmhoudsysteem, het bedieningspaneel, het digitale display, het kookalarm of de waterpeilindicator, het antikalkfilter, enz. zijn allemaal nuttige en praktische functies. Overweeg ook de bekabelde of draadloze verbinding om aan uw ergonomische behoeften te voldoen. De mogelijkheid om de temperatuur in te stellen om het water op de gewenste temperatuur te verwarmen is ook een groot pluspunt.


Criterium 5: Vermogen

Uitgedrukt in watt bepaalt het vermogen van de waterkoker onder meer de snelheid waarmee het water wordt verwarmd. Merk op dat hoe krachtiger een waterkoker is, hoe meer energie hij waarschijnlijk zal verbruiken. Kies daarom een model met een kleine capaciteit en een vermogen van 1000 W. Als u de voorkeur geeft aan een model met een grote capaciteit, kies dan een waterkoker met een vermogen tussen 2000 en 2750 W.


Criterium 6: Praktisch

Er zijn snoerloze waterkokers, die op een voet staan, en modellen met snoer die rechtstreeks op een stopcontact worden aangesloten. Voor meer gebruiksgemak is het beter te kiezen voor een model op een voet, aangezien dit model gemakkelijker te gebruiken en dagelijks te hanteren is. Er zijn ook fluitketels die boven het vuur fluiten, die licht en vaatwasmachinebestendig zijn. Ten slotte zijn ketels met een schaalverdeling ook praktisch, omdat u daarmee de hoeveelheid op te warmen water zo nauwkeurig mogelijk kunt afmeten. Dit is vooral handig bij het zetten van thee en koffie.


Wat een gezonde waterkoker is

Een gezondheidsketel is niets anders dan een huishoudelijk apparaat waarmee in enkele minuten water kan worden gekookt of een andere bereiding kan worden verwarmd. De gezondheidsketel is gewoonlijk uitgerust met een deksel, een filter en een capaciteit om water te bevatten. Op de markt zijn er allerlei soorten waterkokers: met snoer, snoerloos, elektrisch, fluitend, van het type theepot, met instelbare temperatuur, enz.

Belangrijk

Hoewel ze van glas of roestvrij staal zijn gemaakt, bevatten sommige ketels kunststof onderdelen, zoals het filter of de meter om de hoeveelheid vloeistof te regelen. Het is daarom het beste om het filter volledig te verwijderen. Om er zeker van te zijn dat u in 100% glas of 100% roestvrij staal investeert, inspecteert u de waterkoker van alle kanten.


Hoe zit het met plastic?

Sommige fabrikanten bieden waterkokers aan die gemaakt zijn van voor levensmiddelen geschikt plastic. Als u, dit wetende, toch in zo’n waterkoker wilt investeren, zijn er een paar dingen die u moet weten over plastic. In de eerste plaats zijn kunststof ketels zeer goed bestand tegen hoge temperaturen, in tegenstelling tot wat u zou denken.

Talrijke laboratoriumstudies hebben echter aangetoond dat bij het gebruik van een plastic waterkoker minuscule plasticdeeltjes van de binnenwanden van de waterkoker afbreken en in contact komen met het water dat wordt verwarmd (tot 30.000 microplasticdeeltjes per milliliter water). Als je water uit je waterkoker drinkt, accumuleer je plastic in je lichaam.


Welk water te gebruiken in uw waterkoker voor uw gezondheid

Om smaakloze dranken te vermijden, gebruik koud smaakloos water, mineraalwater of gefilterd water. Leidingwater is ook goed, mits het geen hoog zwavel-, ijzer- of chloorgehalte heeft.


De verschillende soorten waterkokers voor de gezondheid

Er zijn twee hoofdcategorieën waterkokers voor de gezondheid: elektrische en inductiekokers.

De elektrische versie


elektrische waterkoker

Deze gezondheidsketels bestaan in twee verschillende versies: modellen met bedrading en modellen die op een voetstuk staan dat op het stopcontact is aangesloten. De weerstand van de waterkoker, die zichtbaar of verborgen kan zijn, bevindt zich over het algemeen aan de onderzijde van het toestel.

Voordelen: Ketels met verborgen verwarmingselementen schijnen veel beter en gemakkelijker te ontkalken te zijn dan die met zichtbare verwarmingselementen. Elektrische waterkokers worden aangesloten op een stopcontact. Hierdoor kunnen ze onafhankelijk opereren.

Nadeel: Het nadeel van dit type gezondheidsketel is dat je altijd moet zorgen dat je in de buurt van een stopcontact bent.

Voor wie is het: Elektrische gezondheid waterkokers zijn perfect voor thuis of persoonlijk gebruik. Wie veel reist, kan het toestel ook overal mee naartoe nemen.

De inductie versie


inductie waterkoker

Zoals de naam al zegt, worden inductiekookpannen gebruikt op een inductiekookplaat en vaak op elk type vuur.

Voordelen: Het grote voordeel van dit type waterkoker is dat hij aanzienlijk minder energie verbruikt dan de elektrische versie. Bovendien heeft de overgrote meerderheid van deze waterkokers een grotere inhoud dan elektrische modellen (tot 3 liter!). Bovendien is, voor een veiliger gebruik, het handvat gemaakt van een speciaal isolerend materiaal zoals hout, om de gebruiker te beschermen tegen brandwonden.

Nadeel: In tegenstelling tot andere gezondheidsketels kan de gebruiker bij de inductieversie de temperatuur en de snelheid van verwarmen niet instellen. Deze parameters zullen volledig afhangen van de warmte die de plaat afgeeft.

Voor wie: Deze waterkoker is de beste keuze voor grote gezinnen vanwege zijn grote capaciteit.


Glazen of roestvrijstalen gezondheidsketel?

Glazen gezondheidsketel

Chique en elegant, glazen gezondheidsketels zijn zeer trendy en zijn te vinden in de meeste moderne keukens. Doorzichtig of ondoorzichtig glas stelt u in staat de toestand van het kokende water te zien en het niveau van het ingeschonken water te meten, wat nuttig is om overlopen te voorkomen, vooral als uw waterkoker geen lampje heeft dat u waarschuwt wanneer het maximale waterniveau is bereikt. Glas heeft ook het voordeel dat het het kokende water geluiddicht maakt. Glas is echter gevoelig voor kalkaanslag. Tijdens het gebruik van uw waterkoker zullen zichtbare sporen van kalkaanslag op de wanden van de waterkoker worden afgezet. Dit zeer breekbare materiaal kan ook gemakkelijk breken.

Roestvrij stalen gezondheidsketel

Roestvrij staal of inox is een legering van staal, die onder andere chroom en koolstof bevat, waardoor het roestbestendig en bijzonder elegant is. Net als glas is dit materiaal zeer modieus en zal het elke keuken opfleuren en een eigentijdse en aantrekkelijke uitstraling geven. Het grote voordeel van roestvrij staal is dat het zeer goed bestand is tegen gevaren zoals corrosie, schokken, vlammen en chloor. Het is ook gemakkelijk te onderhouden en is een betere thermische geleider dan glas, zodat het water sneller opwarmt. Roestvrij stalen waterkokers zijn duur, maar elke cent waard.

Conclusie

De keuze tussen een roestvrij stalen waterkoker en een glazen waterkoker zal afhangen van uw behoeften en verwachtingen, maar ook van uw budget. Als u niet altijd voorzichtig wilt zijn om het glas niet te breken, kies dan voor een roestvrijstalen waterkoker. Zorg er echter voor dat de binnenkant van de waterkoker volledig van roestvrij staal is en dat er geen plastic in contact komt met uw drankjes. Als je geen twee keer wilt nadenken, kies dan voor glas. U moet ook weten dat er waterkokers zijn van roestvrij staal en van glas. Een uitstekend compromis tussen de twee materialen!


Waarom een waterkoker kopen voor uw gezondheid?


waterkoker kopen

Om snel warm water te krijgen


In de eerste plaats is de waterkoker een snelle oplossing om snel warm water en andere lekkere warme dranken te krijgen. Een elektrische waterkoker van goede kwaliteit kookt in minder dan twee minuten. Hetzelfde geldt voor de instelbare temperatuurketel, waarmee u ook in recordtijd een opwarmtemperatuur kunt bereiken. Dit betekent dat de waterkoker tijd en energie bespaart.

Voor de veiligheid die het biedt


Verreweg de meeste waterkokers zijn tegenwoordig uitgerust met anti-slip handgrepen en isolatiemateriaal om de gebruikers tegen brandwonden te beschermen. Wat de veiligheid betreft, beschikt dit apparaat ook over een functie “automatische stop bij lediging” en schakelt het automatisch uit wanneer de karaf van de voet wordt losgemaakt, wat nuttig is ter bescherming tegen elektrische schokken en bepaalde ongelukken die kunnen worden veroorzaakt door een verkeerde hantering van de waterkoker. Sommige gezondheidsketels hebben een functie tegen oververhitting wanneer het apparaat intensief wordt gebruikt.

Voor zijn veelzijdigheid


Een gezondheidsketel kan ook als theeketel worden gebruikt. Gebruik het voor elke vloeibare bereiding, thee, kruidenthee of soep. U kunt zelfs noedels maken, gedehydrateerde sauzen of droge pasta koken, enz. Daarom is de gezondheidskoker de beste bondgenoot in de keuken, op kantoor of zelfs op reis. De gezondheidsketel heeft vele voordelen om ons in de keuken tevreden te stellen.

Voor zijn warmhoudfunctie


De gezondheidskoker kan water of een van uw warme dranken langer warm houden dankzij de warmhoudfunctie. Zelfs een fluitketel heeft deze mogelijkheid. Hoe lang u de warmte kunt laten branden, hangt af van het model waterkoker dat u hebt. Maar in het algemeen is het minstens 30 minuten en kan het oplopen tot 2 uur. Zo kunt u lang genieten van uw voedsel op de juiste temperatuur zonder het steeds opnieuw te moeten opwarmen.

Om de watertemperatuur te kunnen regelen


Als waterkoker met instelbare temperatuur biedt dit apparaat het voordeel dat het vrij is het water te verwarmen. Dit geeft u de keuze tussen heet of kokend water. De temperatuurniveaus die de waterkoker biedt, bieden u de mogelijkheid de temperatuur van uw dranken aan te passen aan uw behoeften en wensen.


De verschillende merken waterkokers voor de gezondheid

Naar onze mening zijn de beste merken waterkokers voor de gezondheid in 2022 :


Tefal

Tefal, de grootste ontwerper van keukengerei, accessoires en apparaten in Frankrijk, staat steevast op de eerste plaats als het gaat om elektrische waterkokers. Het bedrijf maakt deel uit van de SEB-groep en legt zich toe op antikleefproducten en producten uit roestvrij staal. De innovatieve geest van Tefal en de alledaagse bruikbaarheid van zijn producten hebben het grote publiek al enkele jaren overtuigd.


Moulinex

De SEB-groep telt onder haar dochterondernemingen ook het Franse merk Moulinex. Deze laatste heeft een breed assortiment huishoudelijke apparaten, van strijkijzers tot friteuses, en niet te vergeten de vele keukenmachines en, natuurlijk, de elektrische waterkokers. Sinds zijn oprichting in 1937 door Jean Mantelet is Moulinex een groot succes in alle huishoudens, dankzij zijn producten met de beste prijs-kwaliteitverhouding.


Bosch

Bosch is een Duitse multinational die bekend is in verschillende sectoren, waaronder huishoudelijke apparaten. Het biedt apparaten die essentieel zijn voor het dagelijks leven, zoals koelkasten en wasmachines voor grote apparaten, en keukenmachines en waterkokers voor kleine apparaten. Wij zijn vooral te spreken over de verschillende prijsklassen die het merk aanbiedt, passend bij het budget van elke gebruiker.


Riviera & Bar

Riviera & Bar is een Frans merk dat in de jaren 1970 werd opgericht en bekend staat om het ontwerpen van culinaire voorwerpen van hoge kwaliteit. Het bevindt zich in de top van het gamma huishoudelijke apparaten. De referenties omvatten koffiemolens, espressomachines, theepotten en waterkokers, enz. Met de nadruk op design en innovatie van haar producten heeft Riviera & Bar in 2009 haar eerste waterkoker met instelbare temperatuur op de markt gebracht.


Russell Hobbs

Dit toonaangevende Britse merk staat al sinds zijn oprichting in 1952 synoniem voor innovatie en hoge kwaliteit. Russell Hobbs is wereldberoemd om zijn vintage broodroosters en streeft ernaar innovatieve apparaten te leveren die het dagelijks leven gemakkelijker maken voor kookliefhebbers en het grote publiek. Fans van het merk zullen zeker de betrouwbaarheid en originaliteit van Russell Hobbs waterkokers prijzen.


Hoeveel kost een waterkoker voor je gezondheid?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.


  • Instapniveau: € 19 tot € 30
  • Middenklasse: € 30 tot € 80
  • Top of the range: + meer dan €80


Tips

Enkele voorzorgsmaatregelen voor een goede verzorging van uw waterkoker voor uw gezondheid

Om kalkaanslag te voorkomen, moet u water of thee niet te lang in de kan van uw gezondheidsketel laten staan. Na elk gebruik, probeer het altijd af te spoelen. Spoel het vervolgens af met een beetje azijn en spoel het goed uit alvorens het terug te plaatsen op zijn basis.

Verwijder kalkaanslag uit uw waterkoker

Giet een mengsel van een tot twee eetlepels citroenzuur en een liter water in de ketel voor de gezondheid. Laat het iets meer dan een kwartier inwerken. Tenslotte grondig spoelen.

Voorkom kalkaanslag

U kunt kalkaanslag in een waterkoker om gezondheidsredenen voorkomen door er een gewassen en geborstelde oesterschelp in te leggen.

Ontgeur uw waterkoker voor de gezondheid

Kook water en voeg een eetlepel citroen en zout toe. Laat het mengsel een paar uur in de ketel staan. Leeg vervolgens de ketel en spoel de binnenkant goed uit.

De beste plaats voor een waterkoker voor bedrade gezondheid

Plaats een elektrische waterkoker nooit bovenop andere elektrische apparaten, omdat dit de prestaties en de levensduur van uw apparaat kan verminderen. Kies in plaats daarvan een plaats met directe toegang tot een stopcontact en zorg ervoor dat de tuit van het stopcontact is weggedraaid om ongelukken te voorkomen.

Faq


Hoe maak ik een glazen waterkoker schoon?

Wanneer u een glazen waterkoker schoonmaakt, kunt u deze het beste spoelen met schoon water om eventuele resten te verwijderen. Om kalkaanslag van de bodem van uw glazen waterkoker te verwijderen, gebruikt u gewoon witte azijn of citroenzuur.

Hoe ontkalk je een roestvrij stalen ketel?

Het is makkelijk te doen! Alles wat je nodig hebt is een kopje cider azijn en vijf kopjes water. Giet al je ingrediënten in de ketel voor gezondheid, kook. Eén keer goed spoelen en dan opnieuw koken. Tenslotte nog een keer spoelen.


Hoe maak ik de buitenkant van een roestvrijstalen ketel schoon?

Om de buitenkant van een roestvrij stalen gezondheidsketel goed schoon te maken, neemt u een spons en drenkt u die in een sopje. Veeg er dan voorzichtig de buitenkant van de ketel mee af. Als de ketel dof is en u wilt hem weer laten glanzen, veeg hem dan schoon met een zachte doek die in een paar druppels tafelolie is gedrenkt.

Welke andere toepassingen voor een elektrische waterkoker?

Met een topmodel elektrische gezondheidsketel kunt u meer doen dan alleen water verwarmen. U kunt ook thee, kruidenthee of koffie zetten. U kunt de waterkoker ook gebruiken om soepen en andere vloeibare voedingsmiddelen op te warmen, op voorwaarde dat u de waterkoker na elk gebruik goed schoonmaakt.