Hario V60 Review : Voordelen, nadelen, & oordeel

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hario V60

Hario V60 – In één oogopslag:

Als je ooit in een high-end koffiezaak bent geweest, heb je waarschijnlijk de Hario V60 in actie gezien. Dit Japanse koffiezetapparaat is een populair pour-over apparaat. Maar maakt het de hype waar, en zou je er zelf een moeten kopen? Wij hebben het onderzocht.

De resultaten van ons onderzoek? De V60 is goed ontworpen en gebouwd om lang mee te gaan, en is bovendien eenvoudig te gebruiken en schoon te maken. Nog beter, de koffie die u ermee kunt zetten is heerlijk, helder en zacht. Bovendien kunt u kiezen uit vijf hoogwaardige materialen, en is de prijs heel redelijk!

Waarom zou u dit koffiezetapparaat niet willen proberen? De Hario heeft speciale papieren filters nodig, die u moet blijven kopen. Afhankelijk van de materialen die je kiest, zijn niet alle onderdelen geschikt voor de vaatwasser. En om de techniek te perfectioneren is enige oefening nodig – en een zwanenhalsketel.

Bekijk de dagprijs

Een snelle blik:

Voordelen

 • Elegant, eenvoudig ontwerp
 • Veel materialen om uit te kiezen
 • Zeer redelijk geprijsd
 • Gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken
 • Zachte, lekkere koffie

Nadelen

 • Speciale papieren filters nodig
 • Niet alle onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig
 • Het perfectioneren van de techniek vergt oefening

Specificaties

 • Merk: Hario
 • Product Type: Speciale pour-over druppelaar
 • Portie grootte: 1-4 kopjes
 • Materialen: Glas, kunststof, koper, keramiek of roestvrij staal
 • Vaatwasmachinebestendige onderdelen: Ja
 • Filters: Hario V60 papieren filters

De firma

Hario is een Japans koffiebedrijf. Het bedrijf werd bijna 100 jaar geleden opgericht als hittebestendig laboratoriumglasproducent en waagde zich in 1948 in de koffiewereld. Tegenwoordig maakt Hario een reeks pour-over-druppelaars in vele materialen, zoals glas, kunststof en koper, samen met andere koffieproducten zoals molens, weegschalen en sifons. Handig, je vindt hun producten op Amazon of op hun stijlvolle nieuwe webshop!

Uitstraling & Duurzaamheid

Hario maakt een reeks V60’s, dus afhankelijk van welk materiaal je kiest, krijg je een iets ander model. Ze hebben echter allemaal dezelfde basisvorm: een kegel met daarin het papieren filter en een basis die op je kopje rust. In tegenstelling tot veel andere cafetieres, heeft de Hario-kegel één groot gat in de bodem.

Hario V60 glazen en olijfhouten druppelaar

Wij hebben het model met glazen en olijfhouten kegel bekeken, dat bestaat uit een glazen kegel, een siliconen ring en een olijfhouten houder. Het is een mooie combinatie van materialen, en de stukken komen uit elkaar en gaan weer elegant in elkaar. Hario was oorspronkelijk een glasblazer in een laboratorium, dus het weet zijn weg met hittebestendig glas, en de andere onderdelen voelen ook goed gemaakt aan.

Als duurzaamheid uw focus is, kunt u misschien beter gaan voor het plastic model, dat ideaal is voor reizen en kamperen. Wilt u een enkel, gemakkelijk af te wassen stuk? Probeer dan het keramische model. Geeft u de voorkeur aan de look en feel van metaal? Overweeg dan de koperen of roestvrijstalen opties.

Bekijk de dagprijs

De koffie

Tijd voor een smaaktest! We hebben onze glazen Hario V60 getest volgens de instructies die in de verpakking zitten.

Hario V60 met papierfilter

Gebruiksgemak

Nadat we het apparaat hadden gewassen en gedroogd, legden we een papieren filter neer en vouwden het langs de naad, zoals aangegeven. Dit is een extra stap, niet nodig bij een Chemex of andere pour-over, maar het is eenvoudig genoeg.

Hario adviseert 10-12 gram medium-fijne koffie per portie van 4 ons. Vier ounces is vrij weinig voor een Amerikaans kopje koffie (meer gebruikelijk zou 8 of 12 zijn), maar het zorgt wel voor een lichtere dosis cafeïne. U kunt de verhouding koffie/water gemakkelijk aanpassen aan uw eigen voorkeuren.

Het lastigste aan het gebruik van een Hario V60 is de juiste watertoevoer. Je zult waarschijnlijk een zwanenhals waterkoker willen om de controle over het water te maximaliseren, hoewel je het ook met andere waterkokers kunt redden. Hario raadt aan in het midden te beginnen en lichtjes in cirkels naar de rand toe te gieten. Dan wacht je 30 seconden voor de bloei. Daarna blijft u voorzichtig rondjes schenken totdat de koffie volledig is gezet, oftewel ongeveer 3 minuten.

Hario V60 koffie smaaktest

Smaak

Hoe is onze koffie geworden? We vonden hem heerlijk, met een indrukwekkende zachte smaak en veel body. De papieren filters voelen dun aan, maar ze filteren uitstekend terwijl ze veel complexe noten achterlaten. We kunnen de gezette koffie van de V60 zeker aanbevelen!

Reinigen

Hario V60 uit elkaar gehaald

Waar het op neerkomt is dat de Hario V60 gemakkelijk schoon te maken is. Deze druppelaars zijn eenvoudig af te spoelen of te schrobben. Bovendien zijn sommige modellen, zoals de plastic en keramische opties, volledig vaatwasmachinebestendig. Wat kan er eenvoudiger zijn dan dat? Andere modellen, zoals de glazen versie die wij hebben getest, hebben vaatwasserbestendige onderdelen – het glas en de siliconen.

Bekijk de dagprijs

Extra’s

Hario V60 koffieschep

Hario heeft een plastic koffieschepje in de doos. Dit eenvoudige hulpmiddel heeft handige markeringen aan de binnenkant die 8, 10 en 12 gram aangeven – waardoor het gemakkelijk is om de aanbevolen 10-12 gram per kopje koffie van 4 ons te halen.

ZIE OOK: Onze grondige vergelijking van vier populaire Hario waterkokers

Conclussie

Dus wat vonden we van de Hario V60? Dit speciale pour-over koffiezetapparaat is elegant, eenvoudig te gebruiken, en produceert een zeer smakelijk kopje zachte koffie. Om de best mogelijke koffie te krijgen, zult u uw techniek moeten perfectioneren, maar hij is direct uit de doos gemakkelijk te gebruiken.

Misschien vindt u het niet prettig om speciale papieren filters te moeten kopen, en het enkele gaatje in de bodem betekent dat u voorzichtig moet zijn met het inschenken van water. En als je gewend bent aan de rijke smaak en het mondgevoel van een Franse pers, zul je misschien niet dol zijn op deze heldere koffie. Maar over het algemeen zijn we grote fans van deze mooie, goedkope pour-over. Probeer het zelf maar!

Nog op zoek?

Bekijk de dagprijs


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen