AeroPress Go kopen: Voordelen, Nadelen en Verdict

Facebook
Twitter
LinkedIn
aeropress go review

In één oogopslag

U denkt misschien al aan de AeroPress als een koffiezetapparaat voor op reis. Maar nu is er een nog reisvriendelijkere versie: de AeroPress Go! Wij hebben dit nieuwe apparaat van dichtbij bekeken en een oordeel geveld op basis van tests en proeverijen.

Wat vonden wij ervan? De AeroPress Go is goed geprijsd en net zo draagbaar als wordt geadverteerd. AeroPress heeft goed nagedacht over het nieuwe ontwerp, en het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken. En het beste van alles is dat er fantastische koffie uit komt!

AeroPress Go review

Er zijn echter een paar redenen waarom dit model het niet haalt bij het origineel. De capaciteit is nog kleiner, en het inklapbare roerstaafje is niet erg goed ontworpen. De Go werkt ook niet op bredere kopjes, wat onhandig is als je een favoriete koffiemok met brede rand hebt.

Bekijk de dagprijs

AeroPress Go cup

AeroPress Go snelle blik

Voordelen

 • Zeer licht en draagbaar
 • Gemakkelijk om lekkere, sterke koffie te zetten
 • Betaalbaar geprijsd
 • Inclusief beker met deksel

Nadelen

 • Kleinere capaciteit
 • Past niet in bredere kopjes
 • Minder effectief roerstaafje
 • Enkele problemen met de kwaliteitscontrole

Bouwkwaliteit en ontwerp

Over het geheel genomen waren we grote fans van het ontwerp van de AeroPress Go. Het bedrijf heeft niet alleen alles kleiner gemaakt. In plaats daarvan heeft het bedrijf het ontwerp aangepast om de draagbaarheid en het gebruiksgemak te maximaliseren.

Het nieuwe ontwerp is niet stijlvoller dan het origineel, en het is nog steeds grotendeels gemaakt van plastic. Dat maakt hem wel ongelooflijk licht – slechts 11,5 ons, inclusief alles behalve de papieren filters.

AeroPress Go koffieschep

Het schepje is bijzonder goed ontworpen. Dit model wordt niet geleverd met een trechter, wat betekent dat het toevoegen van de koffiedrab rommelig kan zijn. Het schepje past echter in het koffiezetgedeelte, dus je kunt de gemalen koffie er gemakkelijk in doen zonder te morsen.

We waren niet zo onder de indruk van de vernieuwde roerstok, die in tweeën kan worden gevouwen om in de reisbeker te passen. Het is comfortabel genoeg om vast te houden, maar te lang om perfect te werken. Het originele T-vormige ontwerp raakte de bodem niet, zodat je niet per ongeluk het papieren filter kon afschrapen of scheuren. Toch is dit een klein minpuntje voor een doordacht herontworpen product.

Hoewel de onze zonder problemen aankwam, melden sommige klanten kwaliteitscontroleproblemen, zoals het niet passen van de filterdop of het ontbreken van onderdelen.

Gebruiksgemak

Als u bekend bent met het brouwen met de AeroPress, zult u geen moeite hebben om over te stappen op de Go. Het proces is hetzelfde, en u kunt net zo veel experimenteren met verschillende methoden. Hij is ook net zo gemakkelijk schoon te spoelen.

AeroPress Go brouwen

De Go heeft een kleinere capaciteit dan de originele AeroPress, waardoor hij het meest geschikt is voor soloreizigers of mensen die het proces een paar keer willen herhalen. De bijgeleverde beker heeft een capaciteit van 15 ounce, maar de Go kan slechts 8 ounce per keer zetten.

Draagbaarheid

De grootste vraag die we hadden voor dit model was hoeveel we zouden moeten opofferen voor draagbaarheid. Het antwoord? Minder dan we hadden verwacht!

De AeroPress Go is al ingepakt voor onderweg. Afgezien van de papieren filters zit alles al in de plastic reisbeker, die wordt vastgehouden door een rubberachtig rood deksel. De eerste keer is het een beetje lastig om alles er weer in te krijgen, maar je hebt het zo onder de knie.

We hielden van het meegeleverde reisetui voor koffiefilters, waar er tot 20 tegelijk in passen. Helaas is er geen geweldige manier om de andere 330 filters bij te houden – tenzij je de filterhouder hebt die bij de originele AeroPress wordt geleverd.

GERELATEERDE LEES VERDER: Onze grondige evaluatie van de originele AeroPress

Prijs

De AeroPress Go is zeer redelijk geprijsd, vooral omdat hij wordt geleverd met extra’s zoals filters en een reisbeker. De plastic constructie voelt niet bijzonder high-end aan, maar de waarde is zeer goed voor dit koffiezetapparaat.

Bekijk de dagprijs

Het verdict: is de AeroPress Go iets voor u?

Nu komt het moment waar u op hebt gewacht: de uitspraak. Moet u de AeroPress Go kopen?

Over het geheel genomen waren we erg onder de indruk van de AeroPress Go. Het is doordacht opnieuw ontworpen, dus het is kleiner op handige manieren. Het hele apparaat, samen met de bijgeleverde accessoires, past in een reisbeker met een mooi deksel. Er is een kleine filterhouder, een opvouwbaar roerstokje en een nieuw ontworpen koffieschepje. En ondanks het kleine formaat heeft het gebruiksgemak en de koffiekwaliteit van de Go er niet onder geleden.

Als u niet veel kampeert of reist, kunt u het beter bij de originele AeroPress houden, die een aantal handigere functies heeft zoals een grotere voet en een trechter die de rommel vermindert. Maar als u een echt draagbaar apparaat wilt dat zeer indrukwekkende koffie kan zetten, probeer dan de goed geprijsde AeroPress Go eens!

ZIE OOK:

Vaak gestelde vragen

Wat zit er in de verpakking?

AeroPress Go wat zit er in de doos

Wanneer u een AeroPress Go koopt, ontvangt u:

 • 15-ounce beker/reiscontainer met rubberen deksel
 • 350 papieren filters
 • Filterdop
 • Brouwhuis met zuiger
 • Reisetui voor filter
 • Inklapbaar roerstaafje
 • Koffieschepje van 14 gram

Welke filters heeft u nodig?

De Go werkt met de gepatenteerde papieren filters van AeroPress. Om u op weg te helpen, heeft het bedrijf 350 filters in de verpakking. Als die op zijn, kunt u er meer bestellen bij een aantal online retailers.

Als u op zoek bent naar een duurzamere optie, zijn er ook herbruikbare metalen filters. Probeer de Able Disk, verkrijgbaar via Amazon!

Maakt de AeroPress Go espresso?

Niet echt. De AeroPress Go zet kleine hoeveelheden sterke koffie, maar het is niet echt espresso. Er is geen crèmelaagje en niet genoeg druk om te spreken van echte espresso.

Op zoek naar een draagbare espressomachine? Wij hebben enkele aanbevelingen!

Hoe is de Go te vergelijken met de originele AeroPress?

Hoewel de originele AeroPress is ontworpen om draagbaar te zijn, is de Go nog beter geschikt voor reizen, wandelen of kamperen. Hij is kleiner en compacter, en alle onderdelen passen in de bijgeleverde reisbeker.

GERELATEERD: Lees onze volledige vergelijking van de AeroPress en de AeroPress Go!

Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen