Beste programmeerbare filter koffiezetapparaten in 2023

Wilt u gewekt worden door de aangename geur van koffie die uw neusgaten kietelt? Het is gemakkelijk: trakteer uzelf op een programmeerbaar filter koffiezetapparaat. Met de timerfunctie kunt u het koffiezetapparaat zo instellen dat het op een bepaalde tijd loopt en uw kopje op een bepaald tijdstip bereidt. En als u niet zeker weet welk model u moet kiezen, kan onze selectie van de beste programmeerbare filter koffiezetapparaten u zeker helpen.

Koffiezetapparaat

Riviera & Bar BCF560

 

De beste programmeerbare filter koffiezetapparaten in 2022

 

De Riviera & Bar BCF560 is niet alleen een mooi koffiezetapparaat met een elegant en verfijnd design en afwerking. Dit apparaat is bijzonder praktisch en efficiënt bij het bereiden van uw heerlijke kopjes koffie elke dag.

Riviera & Bar BCF560

Bekijk de dagprijs

 

De Riviera & Bar BCF560 siert uw keuken of bar. Het front van gesatineerd roestvrij staal geeft het een moderne en geraffineerde uitstraling. Het zal er niet alleen voor de sier zijn. Deze programmeerbare filterkoffiemachine zal uw beste metgezel zijn bij het bereiden van uw kopjes koffie ‘s morgens en gedurende de dag. Kies tussen milde en sterke koffie met de aromakeuzeschakelaar en de multi-uitloop spray. Met een paar klikken zet u koffie zoals u het lekker vindt.

 

De filterhouder van de Riviera & Bar BCF560 is uitneembaar. U kunt het verwijderen om het te wassen en te voorkomen dat het de smaak van uw koffie beïnvloedt. Het reservoir met een inhoud van 1,5 liter kan tot 10 grote kopjes of 15 kleine kopjes koffie in één keer zetten. Stel de timer in om de koffiebereiding tot 24 uur uit te stellen. De klaargemaakte koffie wordt 30 minuten warm gehouden. De koffiepot is geïsoleerd en zal niet verbranden bij het serveren.

 

Melitta Optima Timer zwart

 

De beste programmeerbare koffiezetapparaat filterkoffie op instapniveau

 

De Melitta Optima Timer zwart bereidt uw kopjes koffie van tevoren. Wanneer u wakker wordt, is de heerlijke, volle koffie heet en klaar om van te genieten. Het koffiezetapparaat wordt geleverd met een glazen kan en vijf gebruiksklare koffiefilters.

Melitta Optima Timer

Bekijk de dagprijs

 

Programmeer vooraf de tijd van uw koffiebereiding met de zwarte Melitta Optima Timer. Als het tijd is, begint de machine automatisch met het maken van uw favoriete drankje. Het zal klaar zijn in een paar minuten. Ook de tijd gedurende welke de koffie warm wordt gehouden, is programmeerbaar tot twee uur. Na 120 minuten schakelt het toestel automatisch uit. Dit filter koffiezetapparaat kan tot 8 kopjes van 152 ml of 12 kopjes van 85 ml in één keer zetten. Het is ideaal voor grote gezinnen.

 

De Melitta Optima Timer zwart wordt bij aankoop geleverd met vijf uitneembare koffiefilters. Dit betekent dat u er meteen mee aan de slag kunt. De tank is ook afneembaar. Dit maakt het gemakkelijker te vullen en te wassen. Dit programmeerbare filter koffiezetapparaat heeft een intelligent ontkalkingssysteem. Dit systeem detecteert de hardheid van het water in uw omgeving en past de ontkalkingsfrequentie hierop aan. Hierdoor zal uw koffiezetapparaat langer meegaan.

 

Sage The Precision Brewer thermal

 

De beste programmeerbare premium koffiemachine filter

 

De Sage The Precision Brewer thermal is het programmeerbare filter koffiezetapparaat dat uw kopjes kan zetten zoals u dat wilt. De vele functies maken het snel en gemakkelijk om de smaak van uw koffie aan te passen.

Sage the Precision Brewer®Glass

Bekijk de dagprijs

 

De Sage The Precision Brewer thermisch heeft vijf voorgeprogrammeerde programma’s. Kies het programma dat bij u past (fast, gold, strong, over, cold brew) en de koffiemachine doet de rest. U kunt ook uw eigen gepersonaliseerde recept klaarmaken. Om dit te doen, biedt de machine een groot aantal nauwkeurige instellingen. U kunt de duur en de hoeveelheid van het voorzetten, de watertemperatuur en de brouwsnelheid regelen.

 

Om de smaak van uw koffie te verbeteren, heeft de Sage The Precision Brewer thermal een Thermocoil verwarmingssysteem dat beter is dan gewone aluminium systemen. De temperatuur wordt digitaal geregeld voor een grotere nauwkeurigheid. Met een timer kunt u met een eenvoudige draaiknop de tijd instellen waarop de drank moet worden bereid. Dit filter koffiezetapparaat wordt geleverd met twee filtermandjes waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van de lengte van uw koffie.

 

Smeg DCF02PGEU

 

Het alternatief voor de middenklasse

 

Bij de Smeg DCF02PGEU draait alles om eenvoud. Dit koffiemachine filter biedt basisfuncties waarmee u toch elke dag heerlijke kopjes koffie kunt zetten. Het permanente filter bespaart u de extra kosten van het gebruik ervan.

Smeg DCF02PGEU

Bekijk de dagprijs

 

Met zijn reservoir van 1,4 liter kan de Smeg DCF02PGEU tussen de 10 en 15 kopjes koffie in één keer zetten. Met de programmeerbare timer kunt u zelf het tijdstip van de koffiebereiding bepalen. Als de drank klaar is, wordt hij automatisch gedurende 20 minuten warm gehouden. Natuurlijk kunt u kleinere hoeveelheden bereiden zonder de smaak van de drank te veranderen. De smaak van uw koffie is volledig aanpasbaar dankzij de smaakfunctie, die met één druk op de knop kan worden geactiveerd.

 

Het bedieningspaneel van de Smeg DCF02PGEU is zeer eenvoudig en intuïtief. U zult geen moeite hebben om de machine naar uw wensen en behoeften in te stellen. Deze koffiemachine is uitgerust met een permanent filter. Dit betekent dat het niet meer nodig is het filter regelmatig te vervangen, wat u extra kosten zal besparen. U zult de vintage en kleurrijke uitstraling van de Smeg DCF02PGEU zeker waarderen. Het zal uw keuken mooi versieren en heerlijke kopjes koffie zetten.

 

Andere modellen

 

  • Melitta Look Therm Timer 1011-16

 

  • Severin Caprice KA 5743

 

  • Delonghi ICM 15750

 

  • Melitta AromaFreshv
  • Tefal Réveil Café

 

  • Tefal Express Timer CM392811

 

  • Severin KA 4312

 

  • Braun PurAroma 7 KF7120

 

  • Philips Grind & Brew HD7766/00

 

  • Russell Hobbs Clarity 20771-56

 

 

  • Melitta AromaElegance DeLuxe

 

 

  • Philips Café Gourmet HD5412/00

 

  • Melitta Enjoy 1017-02

 

  • Delonghi Distinta ICMI 211

 

  • Moulinex Subito Mug FG290811

 

  • Russell Hobbs Retro 21702-56

 

  • Krups F1830110

 

  • Melitta Easy Therm II

 

  • Bosch TKA6A044

 

  • Philips HD7546/20

 

  • Moulinex FG260811

 

  • Moccamaster

 

 

 

  • Krups Pro Aroma KM3038

 

 

Hoe kiest u een programmeerbaar filter koffiezetapparaat?

 

Een programmeerbaar filter koffiezetapparaat is zowel praktisch als zeer gemakkelijk te vinden. U moet echter niet alleen op de timer-optie vertrouwen om het juiste model te vinden. Er zijn nog andere selectiecriteria die in aanmerking moeten worden genomen, waarvan de belangrijkste zijn

filter koffiezet kiezen

Criterium 1: Macht

 

Dit criterium bepaalt de werksnelheid van uw programmeerbare koffiezetapparaat filterkoffie. Hoe krachtiger het is, hoe beter het zal presteren. Het water kan dan snel opwarmen en over de gemalen koffie lopen. U bespaart tijd in voorbereiding en energie. Als u in een paar minuten een goede kop koffie wilt zetten, kies dan een model met een vermogen van ongeveer 1000 W.

 

Criterium 2: De capaciteit van het waterreservoir

 

De capaciteit van uw toekomstige programmeerbare filter koffiezetapparaat hangt af van uw behoeften. Een kan van 2 liter zou zeker praktisch zijn, maar het zou zonde zijn als u de enige bent die koffie drinkt. Als u alleen woont of met z’n tweeën, is een inhoud van ongeveer 500 ml meer dan voldoende. Anderzijds moet de voorkeur worden gegeven aan modellen met een minimuminhoud van 1 liter als u met meerdere personen bent die elke ochtend een heerlijk kopje koffie willen drinken.

 

Criterium 3: Materialen

 

Het beste programmeerbare koffiezet zal u vele jaren kunnen vergezellen. Daarom is het absoluut noodzakelijk de materialen te controleren waarvan het is gemaakt voordat u het koopt. Om ervoor te zorgen dat uw koffiezetapparaat sterk en robuust is, zoekt u modellen met een behuizing van geborsteld staal, roestvrij staal of ABS-kunststof. Ze zijn bestand tegen schokken en eventuele krassen.

 

Criterium 4: De filter

 

Het gekozen filtertype is van invloed op het gebruiksgemak van het programmeerbare filter koffiezetapparaat. Er zijn twee soorten filters: de papieren filter en de permanente filter. De eerste zal ultra handig zijn. Het is een filter voor eenmalig gebruik en wordt na elke bereiding onmiddellijk weggegooid. U moet nog steeds een hele set kopen als u vaak koffie drinkt. Het permanente filter, gemaakt van nylon of metaal, zal daarentegen lange tijd bruikbaar zijn. Het zal u geld besparen, maar vereist regelmatig onderhoud.

 

Criterium 5: Interessante kenmerken

 

Naast de timerfunctie (tot 24 uur vooruit) heeft het programmeerbare filter koffiezetapparaat ook veel interessante functies, zoals

 

  • Warm houden: dit kan een geïsoleerde koffiepot zijn of een warmhoudplaatje met één weerstand. Met deze optie houdt het toestel uw drank warm gedurende een bepaalde tijd. Het varieert van 20 minuten tot 2 uur.

 

  • Automatische uitschakeling: de machine schakelt na een bepaalde tijd (maximaal 2 uur) systematisch uit om overmatig energieverbruik of koken van de koffie te voorkomen.

 

  • Antidruppelsysteem: deze functie stopt de koffiestroom zodra u de koffiepot uit de lade haalt.

 

  • Automatische ontkalking: Een indicator waarschuwt u wanneer het tijd is om uw machine een grondige reiniging te geven. Dit zal de levensduur van de machine verlengen en tegelijkertijd alle koffiearoma’s behouden.

 

  • De digitale display: de programmering van de uitgestelde start kan niet zonder de aanwezigheid van een display-scherm.

 

  • Smaakversterkertechnologie: dit komt tot uiting in de aanwezigheid van een waternevel en een elektronische smaakkiezer.

 

  • Geïntegreerde molen: Een geïntegreerde molen zal in de smaak vallen bij liefhebbers van de authentieke smaak en aroma’s van versgemalen koffie. De capaciteit van het bonenreservoir varieert van model tot model. U kunt de maalgraad kiezen naargelang de gewenste smaaksterkte.

 

 

Hoe gebruik ik een programmeerbaar filter koffiezetapparaat?

filter koffiemachine gebruiken

Er is niets ingewikkelds aan het gebruik van een programmeerbaar filter koffiezetapparaat. Je moet alleen begrijpen hoe het werkt om er het beste uit te halen.

 

Hoe gebruikt u het?

 

Om te beginnen moet u het water en het residu de dag tevoren klaarmaken, voordat u de kookwekker start. Dit is vooral aan te raden als u een programmeerbaar filter koffiezetapparaat met molen hebt. U wordt zachter wakker, met minder schrille geluiden van het apparaat dat de koffiebonen maalt. Programmeer vervolgens de start van het extractieproces zodat uw drankje klaar is ongeveer 5 minuten voordat u wakker wordt. Afhankelijk van hoe lang de machine warm wordt gehouden, hebt u nog tijd om een bad te nemen en u klaar te maken voor het werk.

 

De bediening van de koffiemachine wordt vereenvoudigd door het digitale display. Dit display geeft u precieze informatie over uw huidige bereiding. U kunt ook een uitgestelde start programmeren op het tijdstip dat u wenst. U kunt ook kiezen hoe lang u het voedsel warm wilt houden na extractie.

 

Als uw machine een automatisch ontkalkingssysteem heeft, kunt u via ditzelfde scherm het kalkgehalte controleren, of zelfs de waterhardheid aanpassen. Bovendien zal er een licht- of geluidsindicator zijn om u te informeren over de noodzaak van reiniging.

 

Onderhoud

 

Zoals alle koffiezetapparaten (draagbaar, pod, cappuccino…) is ook het programmeerbare filter koffiezetapparaat niet immuun voor kalkaanslag. Dankzij het ingenieuze ontwerp van het brouwsysteem, kunt u witte azijn gebruiken om de aanslag te verwijderen.

 

Meng hiervoor 1 deel azijn met 2 delen water en giet dit in het waterreservoir van de machine. Start 2 brouwcycli zonder water, d.w.z. zonder het koffiedik. Sluit het proces af door twee keer af te spoelen met schoon water. Als het leidingwater erg hard is, kunt u het beste water uit flessen of gezuiverd water gebruiken. Maak ook de filterhouder en de kan schoon.

 

De verschillende types programmeerbare filter koffiemachines

 

Momenteel kunnen programmeerbare koffiezet worden onderscheiden op basis van het soort filter: papier of permanent. Merk op dat dit element een belangrijke rol zal spelen in de smaak en intensiteit van uw ochtendkoffie.

Programmeerbaar filter koffiezetapparaat met papierfilter

filter koffiezetapparaat met papierfilter

Papieren filters of wegwerpfilters verschillen in grootte, vorm, sterkte en capaciteit. Gewoonlijk zijn zij gemaakt van bruine, plantaardige papiervezels met een vrij fijn gaas of van wit papier. Dit type filter is er in verschillende maten, afhankelijk van het aantal kopjes dat u wenst te bereiden:

 

  • Maat 1: voor één kopje

 

  • Maat 2: voor 2 tot 6 kopjes

 

  • Maat 4: voor 8 tot 12 kopjes

 

  • Maat 6: voor 10 tot 15 kopjes

 

 

Voordelen: Geen schoonmaakklusjes meer. Als je kopjes klaar zijn, gooi je het filter gewoon in de vuilnisbak. De drank is “schoner” omdat er geen bezinksel op de bodem van uw kopje zit. Fijne deeltjes en olie worden er perfect uitgefilterd. Bovendien zijn sommige papieren filters recycleerbaar. Dat is goed voor het milieu.

 

Nadelen: U kunt een papier-maché smaak in uw mond krijgen, tenzij u het filter spoelt voor de extractie. Het grootste nadeel van dit type model is dat u regelmatig papieren filters moet kopen, een extra uitgave die op den duur een zware last wordt.

 

Voor wie is het? Het programmeerbare filter koffiezetapparaat met papieren filter kan aan uw verwachtingen voldoen als u graag kristalheldere koffie drinkt. Het filter is efficiënt, zodat er geen bezinksel op de bodem van uw kopje achterblijft.

 

Programmeerbaar filter koffiezetapparaat met permanent filter

Programmeerbaar filter koffiezetapparaat met permanent filter

Het permanent filter is gemaakt van roestvrij staal of weefsel (nylon of linnen). Hij kan een conische of platte bodem hebben, afhankelijk van het programmeerbare filter koffiezetapparaat waarmee hij compatibel is.

 

  • Roestvrij staal: Het stalen filter laat meer oliën en fijne deeltjes door zijn mazen. Dit voegt textuur toe aan uw koffie.

 

  • Doek: De mazen zijn relatief wijd uitgespreid in vergelijking met een stalen filter. De doek is bestand tegen meer dan 15.000 gebruiksbeurten.

 

 

Voordelen: Of u nu kiest voor een permanent stalen of een doekfilter, beide zijn zeer goed bestand tegen corrosie. Ze kunnen steeds opnieuw worden gebruikt en zijn gemakkelijk schoon te maken. En het beste van alles is dat ze u helpen milieuvriendelijk te zijn.

 

Nadelen: Het permanente filter vereist onderhoud na elk gebruik. Je moet het ook van tijd tot tijd ontvetten.

 

Voor wie is het? Natuurliefhebbers zullen blij zijn met programmeerbare filterkoffiezetapparaten met een permanent filter.

 

Programmeerbaar elektrisch filter koffiezetapparaat of handmatig filter koffiezetapparaat?

 

Programmeerbare elektrische filterkoffiezetter

 

Met een programmeerbaar koffiezetapparaat met filter kunt u op elk moment van de dag uw kopje koffie zetten. Uitgerust met een timer, past hij in elke omgeving, zowel op kantoor als thuis. De machine kan worden ingesteld via een digitaal display. U kunt een uitgestelde start programmeren, en zelfs als u weg bent of slaapt, begint hij uw kopjes te maken.

 

Sommige hebben voorgeprogrammeerde recepten, terwijl andere de kenmerken van uw favoriete koffie registreren: soort, intensiteit van de smaak, zettijd, lengte van de kopjes, enz. Over het algemeen houdt het programmeerbare filter koffiezetapparaat uw warme drank warm gedurende een vooraf bepaalde tijd, dankzij de isothermische kan of het mono-weerstandssysteem.

 

Handmatig koffiezetapparaat

 

Het handmatige filter koffiezetapparaat zet koffie op dezelfde manier als het elektrische model, met een paar verschillen. Afgezien van het feit dat hij geen timerfunctie heeft, is het belangrijkste voordeel dat u controle hebt over het gehele brouwproces. U kunt de hoeveelheid gemalen koffie kiezen die u wilt, de temperatuur van het water regelen, de sterkte van de koffie, de textuur en de duur van het brouwsel.

 

Tijdens de voorbereiding kunt u echter fouten maken. Bovendien zijn de foutmarges aanzienlijk als u niet voorzichtig bent. Als u geen nauwkeurige metingen hebt, kunt u misschien niet dezelfde koffie maken.

 

Conclusie

 

De timerfunctie is een echte traktatie, vooral voor beginners. Ze kunnen niet alleen een goede kop koffie zetten, maar ze hoeven er ook niet vroeg voor op te staan. Dit is een echte troost winst.

 

De manuele filterkoffiemachine daarentegen is meer geschikt voor amateur- of professionele barista’s. Je moet weten hoe je alles moet doseren om bij elke bereiding dezelfde smaak en aroma te krijgen. U zult het ook nodig hebben als u een kopje koffie wilt zetten op een plaats zonder elektriciteit, bijvoorbeeld op de camping.

 

Waarom een programmeerbaar filter koffiezetapparaat kopen?

filterkoffie apparaat kopen

Tien kopjes per brouwsel

 

Vergeleken met een espressomachine is het programmeerbare filter koffiezetapparaat veel efficiënter. U kunt tot vijftien kopjes maken in één keer, terwijl een espressomachine zelden meer dan twee kopjes maakt. Dit maakt het programmeerbare filter koffiezetapparaat geschikter voor grote gezinnen. Kies dit type koffiezetapparaat ook als u van plan bent veel gasten koffie te serveren.

 

Veel goedkopere koffie

 

Een programmeerbaar filter koffiezetapparaat moet gevuld worden met gemalen koffie. De hoeveelheid zal afhangen van het aantal te produceren bekers. U bent vrij in de keuze van de kwaliteit van de gemalen koffie. In ieder geval is gemalen koffie veel goedkoper dan het kopen van capsules of pods voor espressomachines. Vervangingsfilters zullen ook zeer betaalbaar zijn.

 

Eenvoudig onderhoud

 

Het programmeerbare koffiezetapparaat met filter vergt zeer weinig onderhoud. Het reservoir en de koffiepot zijn gemakkelijk schoon te maken. Ontkalken is nodig wanneer zich op de wanden van het koffiezetapparaat een laagje mineralen opbouwt. Ontkalken is vrij eenvoudig. Sommige modellen hebben sensoren die een signaal afgeven wanneer ontkalken noodzakelijk is.

 

De mogelijkheid om de koffiebereiding te programmeren

 

Met een programmeerbaar filter koffiezetapparaat hoeft u ‘s morgens niet meer op te staan en het apparaat aan te zetten om uw koffie te zetten. Kies de brouwtijd een dag van tevoren. De machine start dan en zet de kopjes zelf. Wanneer u wakker wordt, staat het kopje koffie klaar dat u energie zal geven voor de rest van de dag.

 

Betaalbaar voor elk budget

 

U wilt niet veel geld uitgeven aan uw koffiezetapparaat? Kies voor een programmeerbaar filtermodel. Dit type koffiezetapparaat is veel betaalbaarder dan espressomachines. Je kunt een model van zeer goede kwaliteit kopen voor ongeveer 50 euro. Om nog meer geld te besparen, kunt u kiezen voor een koffiezetapparaat met een permanent filter.

 

De verschillende merken programmeerbare filterkoffiezetapparaten

 

Naar onze mening zijn de beste merken programmeerbare filterkoffiezetapparaten in 2022 :

 

Riviera en Bar

 

Riviera and Bar is gespecialiseerd in het ontwerpen van keukengerei en kleine apparaten voor de bevordering van de culinaire kunsten. De artikelen en toestellen van het merk vertonen dus een hoge kwaliteit die deze kunst, die het merk na aan het hart ligt, waardig is. Dat is het geval met de programmeerbare filterkoffiezetapparaten van Riviera & Bar. Deze apparaten zijn perfect ontworpen, gemakkelijk te gebruiken en leveren koffie met een rijke smaak en aroma.

 

Melitta

 

Melitta wordt gecrediteerd voor de uitvinding van de allereerste koffiefilter in 1908. Sindsdien heeft de onderneming van koffiemachines haar grote specialiteit gemaakt. Het is een van de marktleiders en biedt verschillende gamma’s koffiezetapparaten van alle types, van de eenvoudige piston koffiezetmachine tot de meest geavanceerde espressomachines. Melitta biedt ook programmeerbare filterkoffiezetapparaten van hoge kwaliteit, die voor iedereen betaalbaar zijn.

 

Sage

 

Het merk Sage is de toonaangevende specialist in keukenmachines, keukenapparatuur en koffiezetapparaten. Het doel ervan is iedereen in staat te stellen lekker eten en drinken te bereiden zonder het huis te verlaten. En het is een winnende weddenschap. Met een Sage programmeerbaar filter koffiezetapparaat kunt u gemakkelijk heerlijke kopjes koffie zetten.

 

Smeg

 

Smeg is een Italiaans merk opgericht in 1948. Het ontwerpt en vervaardigt allerlei huishoudelijke apparaten, van keukenmachines tot microgolfovens en automatische koffiezetapparaten. Smeg benadrukt de betaalbare prijzen van haar apparaten. Als u op zoek bent naar een efficiënt en betaalbaar programmeerbaar filter koffiezetapparaat, kijk dan eens naar Smeg.

 

Graef

 

Graef heeft naam gemaakt met zijn snijmachines, die veel door professionals worden gebruikt. De fabrikant heeft zijn deskundigheid uitgebreid tot kleine apparaten. Graef produceert hoogwaardige, robuuste, efficiënte toestellen die voldoen aan de behoeften van professionals. Ze zijn echter ook voor iedereen toegankelijk, zoals de programmeerbare filterkoffiezetapparaten van Graef die u thuis kunt gebruiken om uw dagelijkse kopjes koffie te zetten.

 

Hoeveel kost een programmeerbaar filter koffiezetapparaat?

 

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

 

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

 

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 

  • Instapniveau: €40 tot €150

 

  • Middenklasse: € 150 tot € 250

 

  • Top van het gamma + Meer dan 250 €.

 

 

Tips

 

Gebruik alcoholazijn om uw filter koffiezetapparaat te ontkalken

 

Maak een mengsel van gelijke delen van alcoholazijn en water. Giet de natuurlijke reinigingsoplossing in het waterreservoir. Steek de stekker in het koffiezetapparaat en programmeer een extractiecyclus. Laat een kopje vloeistof lopen en zet het uit. Laat de oplossing ten minste 5 minuten inwerken. Zet de machine weer aan en voltooi het ontkalkingsproces voordat u begint met spoelen.

 

Maal de bonen vlak voor het koffiezetten

 

Als u tijd hebt, kunt u de koffie malen vlak voordat u de bonen in het programmeerbare filter koffiezetapparaat doet. Hierdoor blijven de aroma’s en de verbindingen in de koffie, die zeer vluchtig zijn, behouden. Hoe langer de gemalen koffie wordt bewaard, hoe meer hij aan kwaliteit zal inboeten. U kunt ook een filter koffiezetapparaat met een geïntegreerde molen krijgen, wat uw werk veel gemakkelijker zal maken.

 

Een waterontharder om kalkaanslag te verminderen

 

De kalkaanslag die zich ophoopt in de wanden van uw programmeerbare filter koffiezetapparaat is afkomstig van het water dat u gebruikt. Kraanwater zit vol mineralen en bevordert kalkaanslag op het toestel. Om kalkaanslag te voorkomen, kunt u een waterontharder in uw waterleiding installeren. De installatie kan duur zijn. Het zal echter niet alleen uw koffiezetapparaat ten goede komen, maar ook alle andere apparaten die leidingwater gebruiken.

 

Ontkalk het programmeerbare filter koffiezetapparaat om de drie maanden

 

U vraagt zich misschien af hoe vaak u uw programmeerbare filter koffiezetapparaat moet ontkalken. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing. In het algemeen bevelen fabrikanten aan om de drie maanden te ontkalken. De frequentie zal echter afhangen van het gebruik van de machine. Bij intensief gebruik kunt u de koffiemachine elke maand ontkalken.

 

Vullen van de warmwatertank

 

Door het reservoir van het programmeerbare filter koffiezetapparaat met heet water te vullen, wordt de koffie lekkerder. Dit komt omdat de extractie soms begint voordat het water de ideale temperatuur heeft bereikt. Dit resulteert in een minder gelijkmatige extractie van de koffiearoma’s. Door heet water in het reservoir te gieten, lost u dit probleem van homogeniteit op en verkort u de bereidingstijd van uw kopjes.

 

Faq

 

Hoe ontkalk ik een programmeerbaar filter koffiezetapparaat?

 

Voor het ontkalken van een programmeerbaar filter koffiezetapparaat moet een in de winkel verkrijgbaar ontkalkingsmiddel worden gebruikt. U kunt ook witte azijn of alcohol gebruiken. Meng de ontkalker of azijn met water om de tank te vullen. Start de koffiemachine. Zet het 5 tot 10 minuten uit wanneer het equivalent van één kopje door de kan is gegaan. Herhaal de handeling totdat de tank leeg is. Spoel vervolgens na door de machine opnieuw te starten, maar gebruik alleen water.

 

Hoeveel maatschepjes voor een programmeerbaar filter koffiezetapparaat?

 

De hoeveelheid gemalen koffie die u in een programmeerbaar filter koffiezetapparaat moet gebruiken, hangt af van het soort koffie dat u wilt zetten. U kunt de hoeveelheid verhogen om een sterke, korte koffie te maken. Verminder de hoeveelheid gemalen koffie als u de voorkeur geeft aan een lange, zachte drank. Gebruik gemiddeld een lepel koffie voor één kopje.

 

Welke koffie voor een programmeerbaar filter koffiezetapparaat?

 

Het programmeerbare filter koffiezetapparaat werkt met gemalen koffie. U kunt geen koffiebonen, capsules of peulen gebruiken. Wat de koffiesoort betreft, bent u vrij te kiezen tussen Arabica, Robusta en de verschillende koffiepoeders die op de markt verkrijgbaar zijn. Het hangt allemaal af van uw smaak, maar ook van uw middelen, want sommige soorten zijn duurder dan andere.

 

Hoe weet ik welke maling ik moet gebruiken voor een programmeerbaar filter koffiezetapparaat?

 

Er zijn verschillende maalgroottes voor koffie. Voor programmeerbare filterkoffiezetapparaten is het raadzaam een middelfijne maling te kiezen. Dit is te herkennen aan het feit dat de bonen een textuur hebben die lijkt op die van poedersuiker. U kunt natuurlijk ook koffie met grovere of fijnere bonen gebruiken, op voorwaarde dat uw filter geschikt is.

 

Lees ook: