Smeg koffiemachine Review: Is het van goede kwaliteit?Smeg is een gerenommeerd bedrijf dat bekend staat om zijn unieke ontwerpen en kwaliteitsvolle koffiezetapparaten, maar zijn ze goed genoeg om te kopen? Ik heb wat ervaring met Smeg producten en heb wat extra onderzoek gedaan naar Smeg en hier is wat ik gevonden heb.

Smeg Koffiezetapparaten hebben een veel betere kwaliteit dan andere goedkopere merken zoals Braun, maar ze hebben nog steeds hun problemen. Problemen met de hoeveelheid toonbankruimte die ze innemen, de relatief kleine potmaat en de frequente ontkalking kunnen problematisch zijn. Over het geheel genomen zijn de Smeg Koffiezetapparaten echter de prijs meer dan waard.


Smeg koffiemachine

Als u uw oog op deze machine heeft laten vallen, maar nog niet de stap heeft gezet, lees dan zeker verder en laat ons u alles vertellen over onze ervaring met deze machine.


Verschillende soorten smeg koffiemachines die je kan kopenSmeg | DCF02CREU | Filter-koffiezetapparaat | Creme


Smeg DCF02CREU Filter-koffiezetapparaat Creme

Bekijk de dagprijs


Het DCF02 filter koffiezetapparaat is uitgevoerd in de kenmerkende retro jaren ’50 stijl van Smeg. Met deze koffiezet maak je tot 10 kopjes waarbij het reservoir een inhoud heeft van 1,4 liter. Drink je de koffie niet meteen? De warmhoudstand houd je koffie 20 minuten heerlijk warm. Verder beschikt het apparaat over een instelbare koffie intensiteit (licht of intens), een instelbare waterhardheid en een handig geluidssignaal wanneer de koffie klaar is.Smeg DCF02BLEU – koffiezetapparaat – zwart


Smeg DCF02BLEU - koffiezetapparaat - zwart

Bekijk de dagprijsSmeg ECF01RDEU – Pistonmachine – Rood


Smeg ECF01RDEU - Pistonmachine - Rood

Bekijk de dagprijs


De pistonmachine van Smeg is gemakkelijk in gebruik. De koffietemperatuur en de hoeveelheid zijn in te stellen in het bedieningspaneel. Met het stoompijpje kun je melk opschuimen voor een heerlijke cappuccino. En ook die kun je handmatig instellen. Met het warmhoudrooster hou je je kopjes warm. Het waterreservoir is uitneembaar en heeft een inhoud van 1 liter. Het lekbakje is ook uitneembaar en daardoor is dit apparaat eenvoudig te reinigen. Bespaar energie door de automatische stand-by functie en de automatische uitschakeling. Dit koffiezetapparaat geeft zelf aan wanneer hij gereinigd moet worden.

Gerelateerd: Smeg ECF01 reviewSmeg Espressomachine Watergroen ECF01PGEU


Smeg Espressomachine Watergroen ECF01PGEU

Bekijk de dagprijs


De espressomachine van Smeg is gemakkelijk in gebruik. De koffietemperatuur en de hoeveelheid zijn in te stellen in het bedieningspaneel. Met het stoompijpje kun je melk opschuimen voor een heerlijke cappuccino. En ook die kun je handmatig instellen. Met het warmhoudrooster hou je je kopjes warm. Het waterreservoir is uitneembaar en heeft een inhoud van 1 liter. Het lekbakje is ook uitneembaar en daardoor is dit apparaat eenvoudig te reinigen. Bespaar energie door de automatische stand-by functie en de automatische uitschakeling. Dit koffiezetapparaat geeft zelf aan wanneer hij gereinigd moet worden.


Smeg ECF01WHEU- Espressomachine – WIT


Smeg ECF01WHEU- Espressomachine - WIT

Bekijk de dagprijs


De design retro Espressomachine van Smeg is stijlvol en zorgt voor een ware kleurexplosie in de keuken. Een hommage aan de jaren 50 met ronde en compacte vormen uit PopArt cultuur.


Smeg ECF01CREU – Pistonmachine – Crème


Smeg ECF01CREU - Pistonmachine - Crème

Bekijk de dagprijsSmeg ECF01BLEU – Pistonmachine – Zwart


Smeg ECF01BLEU - Pistonmachine - Zwart

Bekijk de dagprijs


SmegWit DCF02WHEU Filter-koffiezetapparaat WIT


SmegWit DCF02WHEU Filter-koffiezetapparaat WIT

Bekijk de dagprijs


De nieuwe Smeg DCF02, een heuse filter-koffiemachine uitgevoerd in het kenmerkende retro jaren 50 stijl van Smeg. Met dit koffiezetapparaat kunt u 10 kopjes koffie zetten waarbij het reservoir een inhoud heeft van 1,4 liter. Praktisch is de mogelijkheid via de warmhoudstand de koffie warm te houden. De DCF02 beschikt over een instelbare koffie intensiteit (2 niveaus, licht of intens), een instelbare waterhardheid en een handig geluidsalarm welke aangeeft dat de koffie klaar is.


Smeg – DCF02RDEU Filter-koffiezetapparaat – rood


Smeg - DCF02RDEU Filter-koffiezetapparaat - rood

Bekijk de dagprijsSmeg DCF02PBEU Filter-koffiezetapparaat – Pastelblauw


Smeg DCF02PBEU Filter-koffiezetapparaat - Pastelblauw

Bekijk de dagprijs


Smeg ECF01PBEU – Pistonmachine – Blauw


Smeg ECF01PBEU - Pistonmachine - Blauw

Bekijk de dagprijsSmeg ECF01PKEU – Pistonmachine – Roze


Smeg ECF01PKEU - Pistonmachine - Roze

Bekijk de dagprijs


SMEG DCF02BLEU filter koffiezetapparaat / espressomachine + SMEG melkopschuimer MFF01BLEU


SMEG DCF02BLEU filter koffiezetapparaat en SMEG melkopschuimer

Bekijk de dagprijs

Schaf nu deze te gekke combideal aan waarbij u 15,00 korting krijgt door middel van het bestellen van een SMEG koffiezetapparaat en een melkopschuimer in één. Geef uw klanten, vrienden, famillie of collega’s meer dan alleen een gewone koffie.

Met deze retro espressomachine van Smeg haal je de sfeer van de 50’s in huis. Smeg staat niet alleen bekend om de vormgeving en kleuren, maar ook om kwaliteit. Met de espressomaker maak je op ieder moment van de dag een heerlijk kopje Italiaanse koffie.


Smeg – DCF02 WHEU MkIII – Filter koffiemachine – wit


Smeg - DCF02 WHEU MkIII - Filter koffiemachine - wit

Bekijk de dagprijsSmeg DCF01BLEU koffiezetapparaat Aanrechtblad Espressomachine 1,4 l Half automatisch


Smeg DCF01BLEU koffiezetapparaat Aanrechtblad Espressomachine

Bekijk de dagprijs


Smeg Koffiezet Chroom DCF02SSEU


Smeg Koffiezet Chroom DCF02SSEU

Bekijk de dagprijs


Smeg – Koffiezetapparaat – DCF01WHEU


Smeg - Koffiezetapparaat - DCF01WHEU

Bekijk de dagprijsHet beste van een Smeg Koffiezetapparaat

Laat ik beginnen met te zeggen dat hoewel het Smeg Koffiezetapparaat zijn problemen heeft, mijn familie en ik in het algemeen, echt genieten van dit druppelende koffiezetapparaat Rockwood. Van zijn retro-uiterlijk tot zijn gebruiksgemak is het Smeg-koffiezetapparaat over het geheel genomen een geweldige aanwinst.


Verschijning

Laten we beginnen met de buitenkant, laten we eerst eens praten over het uiterlijk. Alleen al door ernaar te kijken, kunt u zien dat er veel zorg is besteed aan het ontwerpen van een machine die gemakkelijk in het oog springt – dit koffiezetapparaat is verbluffend.

Het heeft een retro vibe die met gemak past in de sfeer van vrijwel elke keuken, waardoor de ruimte slechts een vleugje klassieke stijl heeft. De beschikbare kleuren zijn een andere factor die het aantrekkelijk maken, met het product beschikbaar in een verscheidenheid van koele kleuren, waaronder crème, muntgroen, lichtblauw en zwart.


Afmetingen

Door de ronde, retro stijl is de Smeg brouwer een stuk groter dan de meeste traditionele koffiezetapparaten. Om er echt van te kunnen genieten, moet je er een toegewijde en fatsoenlijke ruimte voor hebben.

Als u zich zorgen maakt over de ruimte of als u weet dat u een klein tellerblad heeft, is het misschien een goed idee om uw ruimte te meten en de getallen vooraf te vergelijken met de afmetingen van de Smeg machine.

Een pluspunt is dat het koffiezetapparaat is voorzien van antislipvoetjes aan de onderkant, wat geweldig is voor huishoudens met kinderen of huisdieren die graag de teller doornemen als er niemand thuis is.


Smaak

Veel hiervan is afhankelijk van de koffie die u gebruikt en of u deze vers gebrand krijgt (indien mogelijk van een plaatselijke brander). Als je een koffieverslaafde bent zoals ik, zal de smaak waarschijnlijk de belangrijkste factor zijn. Als dit waar is voor jou, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat plastic koffiezetapparaten de koffie binnenin een subtiele smaak geven. Nou, goed nieuws – daar hoef je je geen zorgen over te maken met het Smeg-koffiezetapparaat.

Het zet een pot schone, goed smakende koffie die vrij is van nasmaak. Toen we in ons tweede en derde kopje kwamen, vonden we dat elk kopje precies hetzelfde smaakte als het eerste wat betreft smaak en zachtheid.

Bovendien vond ik dat we met dit koffiezetapparaat er eigenlijk mee wegkomen om minder koffie per pot te gebruiken en toch een goede smaak te krijgen, wat een grote bonus is in mijn boeken.


Automatische uitschakeling

Of u nu vergeet uw koffiekan uit te zetten of met opzet de hele tijd aan laat staan, u moet wennen aan het idee van de automatische uitschakeling waarmee deze specifieke pot is uitgerust.

Na 20 minuten dat een kan koffie klaar is, schakelt de brewer automatisch uit. Als u net als ik in paniek raakt over het feit dat uw derde kopje koffie niet meer warm is tegen de tijd dat u aankomt, kalmeer dan en haal adem.

Ik realiseer me nu waarom deze functie überhaupt aanwezig is: hoe langer de koffie in de pot op de warmhoudplaat staat, hoe meer hij verbrandt of bitter hij begint te smaken. Dus echt, deze lichtelijk vervelende functie is heel behulpzaam.

Om dit kleine probleem tegen te gaan, hoeft u alleen maar minder koffie in één keer te zetten. Het kan zijn dat u nog een klein potje moet maken als u het eerste kopje opdrinkt, maar elk kopje zal net zo goed smaken als het eerste.

Wat mij opviel bij het in- en uitschakelen van de machine is dat deze verrassend hard piept. Het volume van de piepjes was de eerste keer dat het apparaat werd aangezet nogal schokkend, maar ik raakte er snel aan gewend en nu merk ik het niet eens meer. Dit is absoluut geen deal breaker, maar het is zeker iets wat ik graag had willen weten voordat ik de machine uitprobeerde.

Je kunt de Smeg ook programmeren om hem op een bepaald moment aan te zetten. Op deze manier kan uw koffie al beginnen te zetten voordat u uit bed komt!


LED-scherm

Zoals u kunt zien op de foto’s, is de Smeg een digitale koffiezetter. Met andere woorden, het is zeer eenvoudig te gebruiken. Alle informatie wordt weergegeven op het LED-display, dat een handige kleine achtergrondverlichting heeft die niet al te fel is en goed bestand is tegen verblinding.

Op het display vind je alle informatie die je nodig hebt om je koffiezetapparaat efficiënt te laten draaien. Hier krijg je een melding als je water te hard is voor de pot, het waterniveau in je brouwer, de tijd, en zowel de “houd het warm” als de “aroma-intensiteit” functies.


Extra’s

Daarnaast vind ik het belangrijk te vermelden dat de brouwer weliswaar relatief groot is, maar slechts 4 koppen koffie per pot kan zetten. Hij moet ook regelmatig ontkalkt worden en is naar mijn mening nogal kieskeurig wat betreft het waterniveau en de hardheid, waardoor hij om de zoveel tijd kleine aanpassingen nodig heeft.


De voor- en nadelen van het Smeg-koffiezetapparaat


Voordelen:

  • Automatische uitschakeling
  • Ziet er geweldig uit in elke keuken
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Houd de functie Warm
  • Voorzien van anti-slip rubberen voetjes voor stabiliteit
  • Gegarandeerd dat u uw koffie niet verbrandt
  • Volledig digitaal LED-display


Nadelen:

  • Neemt veel ruimte in beslag
  • Kleine potmaat
  • Maakt veel lawaai bij het aan- of uitzetten.


Conclussie

Al met al is er echt niets vreselijks mis met deze brouwer. Als u kleine veranderingen kunt aanbrengen in de manier waarop u uw koffie zet en hoeveel u in één keer zet, zult u merken dat aan uw koffiebehoeften wordt voldaan.

Alle minpunten die we hebben genoemd zijn klein, de meeste zijn gewoon ergernissen en niets dat er op de lange termijn toe doet of invloed heeft op de werking van de machine.