Beste JURA koffiemachines kopen in 2023Tegenwoordig hoef je niet meer naar een coffeeshop te gaan om een lekker kopje koffie te halen. Of uw favoriet nu een kopje espresso, een latte, een cappuccino of gewoon een klassiek kopje gewone koffie is, u kunt thuis met een Jura koffiezetapparaat drankjes van barista kwaliteit maken. Het Zwitserse bedrijf biedt een indrukwekkende reeks automatische koffiezetapparaten die met gemak koffie, espresso, lattes en cappuccino’s kunnen bereiden, omdat het apparaat het hele proces – van het malen tot het schoonmaken – voor zijn rekening neemt, zonder dat het u teveel tijd of moeite kost.


Om meer te weten te komen, kunt u onze aankoopgids blijven lezen, die aan het einde een aantal specifieke productaanbevelingen bevat. Onze beste keuze, de Jura Chrome Automatic Coffee Machine, biedt 12 programmeerbare drankspecialiteiten, acht programmeerbare niveaus van koffiesterkte en een molen met zes niveaus voor volledige aanpassing van uw favoriete koffiedranken.

Gerelateerd: Beste Espresso machines in

Bekijk hieronder de beste jura koffiemachine die je kan kopenJURA E60 Piano Black


JURA E60 Piano Black

Bekijk de prijs

Gerelateerd Jura E6 review

JURA D4 Piano Black


JURA D4 Piano Black

Bekijk de prijs


JURA WE8 Dark Inox


JURA WE8 Dark Inox

Bekijk de prijs

Lees meer over: Jura e8 volautomatische koffiemachine

JURA S80 Piano Black


JURA S80 Piano Black

Bekijk de prijs


JURA E8 Dark Inox


JURA E8 Dark Inox

Bekijk de prijs


JURA WE8 Chroom


JURA WE8 Chroom

Bekijk de prijs


JURA ENA 8 Nordic White


JURA ENA 8 Nordic White

Bekijk de prijs


JURA S8 Chroom


JURA S8 Chroom

Bekijk de prijs

Lees meer over: Jura s8 volautomatische koffiemachine


JURA ENA 8 Metropolitan Black


JURA ENA 8 Metropolitan Black

Bekijk de prijs


JURA WE6 Zwart


JURA WE6 Zwart

Bekijk de prijs


JURA Z6 Diamond Black


JURA Z6 Diamond Black

Bekijk de prijs

Gerelateerd: Jura z6 review

JURA E8 Platina


JURA E8 Platina

Bekijk de prijs


JURA A1 Piano Black


JURA A1 Piano Black

Bekijk de prijs

Gerelateerd: Jura A1 review

JURA E8 Chroom


JURA E8 Chroom

Bekijk de prijs


JURA ENA 8 Massive Aluminium


JURA ENA 8 Massive Aluminium

Bekijk de prijs


JURA ENA 8 Sunset Red


JURA ENA 8 Sunset Red

Bekijk de prijs


JURA Z6 Aluminium


JURA Z6 Aluminium

Bekijk de prijs


JURA Z8 Aluminium Chroom


JURA Z8 Aluminium Chroom

Bekijk de prijs

Bekijk ook Jura Z8 review

JURA Z8 Aluminium


JURA Z8 Aluminium

Bekijk de prijs


JURA D6 Platina


JURA D6 Platina

Bekijk de prijs

Lees ook Jura D6 review


JURA D6 Piano Black


JURA D6 Piano Black

Bekijk de prijs


Jura ENA 8 Metropolitan Black


Jura ENA 8 Metropolitan Black

Bekijk de prijs


Overwegingen bij de keuze van de Jura-koffiemachines


Drinkinstellingen


Als je voor een Jura koffiezetapparaat veert, moet het je favoriete koffiedrankje kunnen maken. Elk model kan koffie, espresso en ristretto maken, dus als dat uw favoriete dranken zijn, zult u tevreden zijn met elke optie. Maar als je een fan bent van lattes, cappuccino’s, macchiatos en andere meer gecompliceerde dranken, moet je een beetje kieskeurig zijn over het koffiezetapparaat van de Jura dat je kiest. Kies voor een high-end model dat tot 17 programmeerbare drankinstellingen biedt voor de meeste opties.

Afmetingen


Jura koffiemachines zijn alles-in-één apparaten die uw koffie kunnen malen en zetten, wat betekent dat ze nogal wat ruimte innemen op uw aanrecht. Het goede nieuws is dat het merk machines in verschillende maten aanbiedt, zodat u een model moet kunnen vinden dat in uw keuken werkt. High-end, feature-packed modellen zijn meestal de grootste, terwijl de basismachines die alleen koffie en espresso zetten kleiner en compacter zijn. Maar vergeet niet dat ze ook niet te veel speciale functies bieden.

Type molen


Elk Jura-koffiezetapparaat heeft een ingebouwde koffiemolen om het koffiezetproces te vereenvoudigen. Het type molen verschilt echter per model. De machines kunnen worden uitgerust met meerlagige conische molentjes, conische braammolentjes of dubbele keramische schijvenmolentjes. De hogere modellen zijn voorzien van de exclusieve Aroma+ molen, die een veel stillere en efficiëntere maling biedt.

Kenmerken


Bedieningselementen van het aanraakscherm


De Jura koffiemachines zijn zeer eenvoudig in het gebruik door hun gebruiksvriendelijke bediening voor het malen, zetten van de koffie, het opschuimen van de melk en het reinigen van de machine. Sommige minder dure modellen zijn echter voorzien van een knopbediening, terwijl machines in het hogere segment zijn voorzien van een touchscreenbediening, waardoor het nog gemakkelijker is om alle functies en instellingen van uw koffiezetapparaat te gebruiken.

Opties voor koffiesterkte


Een van de mooie dingen van een Jura-koffiezetapparaat is dat je er de perfecte kracht voor kunt kiezen voor elk kopje koffie dat je zet. U kunt modellen vinden met drie tot acht sterkte-instellingen, afhankelijk van hoeveel controle u over uw koffiezetapparaat wilt hebben.

Pulse-extractieproces (PEP)


Wil je zo snel mogelijk een kopje koffie? Zoek dan een Jura-koffiezetapparaat dat is voorzien van het pulsextractieproces (PEP). Deze innovatieve technologie zorgt er niet alleen voor dat de gemalen koffie voor het zetten wordt voorgeïnfundeerd om er zeker van te zijn dat u alle smaak en het aroma eruit haalt, maar ook dat de tijd die nodig is voor het extractieproces wordt gehalveerd.

Poedergoot


Soms wil je niet wachten met het malen van verse bonen voor je koffie. Daarom hebben sommige Jura-koffiemachines een poedergoot waarmee u voorgemalen koffie in uw machine kunt gebruiken als u haast heeft.

Melkopschuimer


Kun je niet tegen een schuimende cappuccino, latte of mokka? Kies dan voor een Jura-koffiezetapparaat met een ingebouwde melkopschuimer. U kunt uw favoriete melk opschuimen tot een heerlijk, rijk schuim om te mengen in uw dranken of te gebruiken als topping zonder dat u een tweede apparaat op uw toonbank nodig heeft.


Gerelateerd: jura melkopschuimer review

Zelfreinigend


Wil je niet het gedoe met het schoonmaken van je koffiemachine aanpakken? Sommige high-end Jura modellen hebben een zelfreinigende modus, zodat u niets meer hoeft te doen dan op een knop te drukken om het reinigingsproces te starten.

Prijs


Je betaalt meestal tussen de 500 en 3000 euro voor een Jura koffiezetapparaat. Kleine basismodellen kunnen variëren van 500 tot 1000 euro, terwijl middelgrote modellen die andere dranken maken naast koffie en espresso gaan voor 1000 tot 2000 euro. Voor de grootste modellen met de meeste functies kunt u echter overal tussen de 2000 en 3000 euro betalen.


Wat is Jura?

Jura, ook bekend als Jura Elektroapparate AP, is een Zwitsers bedrijf dat in 1931 werd opgericht door een man genaamd Leo Henzrioh. Het productie- en distributiebedrijf wordt gesteund door Roger Federer, een Zwitserse tennisser.

Hun verhaal begon met een scala aan huishoudelijke producten, maar toen ze eenmaal in de wereld van de espressomachines waren ingebroken, hebben ze nooit meer teruggekeken. Sindsdien hebben ze de meeste van hun andere producten afgebouwd om al hun innovatieve energie te richten op hun koffiemachines.

Omdat Jura voorop wil lopen in de espressotechnologie, produceren ze uitsluitend volautomatische en superautomatische machines. Ze hebben de neiging om strakke, eenvoudige ontwerpen te hebben die kunnen bijdragen aan de esthetiek van elke keuken.

Ook door hun vooruitstrevende mentaliteit zijn hun machines allemaal van topkwaliteit. Jura is toegewijd aan het gebruik van alleen de beste bouwmaterialen en functies, wat betekent dat ze in totaal geen budget hebben.


Productoverzicht

Als leider in de innovatie van espressomachines heeft Jura een vrij unieke collectie van jargon ontwikkeld. Hier zijn een paar van de termen die u moet weten om verder te gaan:

  • Aroma +: De nieuwste iteratie van de Jura Aroma roestvrijstalen braamslijpmachines. Deze zijn speciaal ontworpen met makkelijk te begrijpen illustraties, zodat u de exacte slijpbeurt kunt krijgen die u wilt. Hij loopt ook heel snel en stil.
  • IPBAS: Het intelligente Pre-Brew Aroma Systeem is een voorinfuusfunctie die in werking treedt nadat de bonen met de molen zijn verwerkt. Het voegt een beetje water toe aan het terrein om het volledige smaakprofiel van de bonen naar boven te halen.
  • PEP: Het Pulse Extraction Process systeem is in wezen de volgende stap in het proces. Het zorgt ervoor dat het schot gelijkmatig en precies wordt getrokken. Het is zelfs opgenomen in enkele van de meer basismodellen, wat hen helpt om zich te onderscheiden van de concurrentie op het gebied van smaak.
  • FFT: De Fine Foam Technology schuimt de melk twee keer op om een microschuim van professionele kwaliteit te creëren.
  • CLARIS: CLARIS is een antischuimtechnologie die ontworpen is om mineralen uit te filteren, waardoor schaling en mogelijke schade aan het verwarmingselement van de machine wordt voorkomen.
  • CLEARYL: Dit zijn patroonfilters die ontworpen zijn om onzuiverheden te verwijderen uit het water dat u in uw machine stopt.
  • ESM: De energiebesparende modus is een technische functie waarmee u de energie-output van uw machine kunt aanpassen, zodat u gedurende delen van de dag, wanneer uw machine niet in gebruik is, energie kunt besparen. Met ESM uitgeruste machines kunnen worden geprogrammeerd om tot 40% energie te besparen.
  • IWS: Het Intelligent Water System is een detectiesysteem dat de machine (en u) vertelt wanneer het filter van de machine moet worden vervangen.Dingen om te overwegen


Budget


Geen enkele Jura machine wordt echt een “budget” machine. Er zijn maar een paar modellen die onder de 1000 euro komen. Er is echter een vrij aanzienlijke prijsgradiënt waar rekening mee moet worden gehouden.

Als u op zoek bent naar iets aan de onderkant, overweeg dan de A1. Je kunt jarenlang een goed schot doen, maar verder krijg je niet veel.

Aan de andere kant, als geld echt geen probleem is, kun je kiezen voor de volledig uitgeruste Giga 5.

Voor iets daartussenin ga je voor de C65 of J6.


Grootte


Met sommige van deze technisch zware machines komt een vrij flinke voetafdruk. Als je een kleine ruimte hebt, kies dan niet voor een machine die de hele teller in beslag neemt. Jura’s groottebereik varieert van ultracompacte tot miniatuurtanks, dus meet gewoon VOORDAT u koopt.


Maintanence

Veel van de machines van de Jura zijn zelfreinigend, maar sommige opties zoals de C65 moeten handmatig worden gereinigd.

Hoewel het ontbreken van de zelfreinigingsfunctie de prijs veel lager kan maken, vergt het geen extra inspanning van uw kant. Dus als u op zoek bent naar het toppunt van gemak, wilt u misschien wat meer besparen en kiezen voor de extra mogelijkheden.


Jura Vs. ‘X’ – Enkele veel voorkomende vergelijkingen die we moeten ophelderen


Vergelijkingen maken is een goede manier om uit te vinden welke espressomachine het beste bij u past. Het is goed om te begrijpen hoe verschillende merken zich tot elkaar verhouden.

Jura vs Delonghi – Delonghi is een geweldig merk – vooral als je net begint aan je reis naar geweldige koffie-voor-thuis. Het heeft een reeks betaalbare koffiemachines, maar over het algemeen is Jura van hogere kwaliteit met een veel groter scala aan functies. Daar hangt echter wel een hoger prijskaartje aan. Jura is meer voor de toegewijde koffiekenner, terwijl Delonghi voor iemand is die gewoon thuis goede koffie wil drinken. Behalve – en er is altijd een uitzondering of twee – terwijl de Jura 8 vs Delonghi een moeilijke vergelijking zou zijn, is de Delonghi Magnifica vs Jura misschien wel de moeite waard om te vergelijken. De Magnifica is een van de weinige van Delonghi die zich kan meten met een Jura koffiemachine – en het prijskaartje weerspiegelt dat.

Jura vs Gaggia – Gaggia is ook een geweldig merk en is zeker de moeite waard om eens te bekijken. Sommige van hun machines zijn vergelijkbaar in zowel functies als prijs.


Jura-accessoires en -uitbreidingen

Nu zult u gemerkt hebben dat de meer basale Jura modellen een aantal van de klokken en fluitjes missen die door de duurdere modellen worden opgeschept.

Wees niet bang, je hoeft het niet te missen. Jura maakt een hele reeks accessoires en add-ons die u afzonderlijk kunt kopen om uw koffie te maken ervaring te verbeteren.

Optionele extra’s die apart verkrijgbaar zijn, zijn onder andere:


Melkopschuimer

Als de machine die u kiest geen ingebouwde melkopschuimer heeft, bereidt de automatische melkopschuimer van de Jura koude, warme of warme melkschuim voor gebruik in verschillende dranken op basis van espresso. De bediening van de melkopschuimer is eenvoudig (slechts één druk op de knop) en het apparaat is ontworpen om te worden gekoppeld aan elke Jura koffiemachine.


Koele bediening basis

In principe zijn dit de Basic Compacte Melkkoeltanks die in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Het idee is om uw melk op een constante 39,20F te houden, zodat u het beste melkschuim voor uw espresso en speciale dranken krijgt.


Roestvrijstalen vacuümmelkbak

Dit zijn draagbare melkcontainers Roestvrijstalen melkcontainers die in verschillende maten worden geleverd en ontworpen zijn om uw melkdranken een hele dag koel te houden. Het idee is om te voorkomen dat uw cappuccino of latte bederven totdat u klaar bent om het te drinken.


Kopjeswarmer

Zoals je weet, gaat veel van je brouwselwarmte verloren als je het in een koude beker giet. Jura’s kopjeswarmer zal je kopjes opwarmen tot ongeveer 131oF, wat de optimale temperatuur is om een warm brouwsel in te schenken.

De Jura cupwarmer Jura Cup Warmer is netjes en compact en heeft een handige, programmeerbare timer zodat je je bekers kunt laten opwarmen om je brouwsel te ontvangen.


Professionele Fijne opschuimer

Als u een Jura machine met een Connector System koopt, wilt u misschien een Professional Fine Foam Frother kopen om toe te voegen aan uw combo. Dit systeem maakt gebruik van een tweetraps melkschuimproces om melk en melkschuim van baristakwaliteit te bereiden.


Jura Z6 Koffieautomaat

Nu, als je onder de indruk was van de Giga 5, bereid je voor om weggeblazen te worden door de Z6. Dit is geen goedkoop product, maar het is niet zo duur als de Giga 5, waardoor deze machine binnen het bereik van veel serieuze koffieliefhebbers ligt.

De Z6 maakt uitzonderlijke espresso met crema van barista kwaliteit. Het heeft ook een eenvoudig te gebruiken, maar verfijnd melksysteem waarmee u uw latte extra heet kunt maken of een droge cappuccino kunt produceren als dat uw ding is. Heck, de Z6 heeft tien verschillende instellingen voor alleen melk en schuim!

De Z6 is voorzien van Jura’s Intelligent Water System en heeft een Radio Frequency Identification chip die u vertelt wanneer het filter moet worden vervangen.

De Z6 maakt elke keer perfecte espresso shots, is super-automatisch en biedt u vele keuzes voor maatwerk. De ingebouwde braamslijpmachine is ook super stil.

Deze Jura machine is ideaal voor koffieliefhebbers die een grote toonbank hebben, behoefte hebben aan meerdere dranken op basis van koffie en een royaal budget.Veelgestelde vragen

V. Hoe vaak moet ik een Jura koffiezetapparaat schoonmaken?

A. Een Jura koffiemachine moet meestal om de vier tot acht weken worden schoongemaakt. De meeste machines laten je weten wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt.

V. Wat voor soort garantiebescherming hebben Jura koffiemachines?

A. Jura biedt garantiedekking voor problemen die niet het gevolg zijn van een ongeluk, misbruik of normale slijtage voor een periode van twee jaar of tot 6.000 bereidingen.Jura producten


Jura a1


JURA A1 Piano Black

Jura a1


Jura d4 piano black


JURA D4 Piano Black

Jura d4 piano black


Jura d6


JURA D6 Platina

Jura d6


Jura e6


Jura e6 Platina

Jura e6


Jura e8


JURA E8 Platina

Jura e8


Jura ena 8


Jura Ena 8 Sunset Red

Jura ena 8


Jura giga 6


JURA GIGA 6

Jura giga 6


Jura impressa c60


Jura impressa c60 Review

Jura impressa c60


Jura Impressa c65 platina


Jura Impressa c65 platina

Bekijk de koopgids


Jura Impressa f9


Jura Impressa f9

Jura Impressa f9


Jura Impressa J90


Jura Impressa J90

Jura Impressa J90


Jura we8


Jura WE8 - Koffiezetapparaat

Jura we8Jura s8


jura s8 koffiemachine met melkopschuimer

Jura s8


Jura WE6


Jura WE6

Jura WE6


Jura WE8


Jura WE8 - Koffiezetapparaat

Jura WE8


Jura z6


jura z6

Jura z6


Jura z8


jura z8

Jura z8


Jura Z10


Jura Z10

Jura Z10


Jura melkopschuimer


Jura Melkopschuimer

Jura melkopschuimer


Jura reinigingstabletten


reinigingstabletten koffiemachine jura

Jura reinigingstabletten