Jura d4 piano black kopen, aanbieding en review

Het koffiezetapparaat Jura D4 bevindt zich in het middensegment van het productassortiment van de Zwitserse fabrikant. Met zijn eenvoudige functies en koffiemenu gaat dit model recht op zijn doel af.

Met de D4 speelt Jura de kaart van de soberheid, wat niet onopgemerkt zal blijven bij koffiekenners die geen melk drinken. Dit model is er inderdaad op gericht "de dingen tot het wezenlijke te beperken". Het is ontworpen met dit in gedachten en is bedoeld voor liefhebbers van zwarte kinderen.

Geen franje bij dit koffiezetapparaat, met maar heel weinig knoppen op het bedieningspaneel. Het is dus gewoon mogelijk om de bereiding van een espresso of een koffie te kiezen, evenals de intensiteit van het aroma in het kopje (op drie niveaus). De gebruiker kan desgewenst één of twee koffiesoorten tegelijk zetten, en in dat geval schakelt het koffiezetapparaat automatisch over op het zetten van twee koffiesoorten - het maalt en extraheert twee keer. Dit garandeert een duo van kopjes onder dezelfde omstandigheden en bij dezelfde temperatuur. Tenslotte kan een heetwaterfunctie helpen om bijvoorbeeld thee te bereiden, of om een iets te krappe koffie te verlengen; kortom, om een americano te maken. Zoals u ziet, kiest de Jura voor de tegenovergestelde benadering van automatische koffiezetapparaten vol opties door een minimale service te garanderen.

De D4 is niettemin verfijnd en maakt gebruik van de beroemde PEP-technologie (Pulse Extraction Process), waarover de fabrikant vol lof is: de injectie van heet water in korte pulsen in het koffiepoeder wordt verondersteld de bereidingstijd te optimaliseren. Het intelligente prepercolatiesysteem (IPBAS), dat de Jura koffiemachine zo na aan het hart ligt, moet ook het koffiepoeder bevochtigen vóór het percolatieproces. Op die manier gaan de poriën van de koffie open en komen al hun aroma's vrij tijdens het brouwproces.

Het bonenreservoir is 200 g lang en bevat binnenin een gehard stalen molen. De maalgraad kan met behulp van een molen op verschillende niveaus worden ingesteld. Aan de andere kant van de graanpan bevindt zich het waterreservoir van 1,9 l, waaraan een filterpatroon kan worden toegevoegd. Het filterpatroon geeft een alarm wanneer het tijd is om het patroon te vervangen.

Jura D4 - Espressomachine - Piano Black

JURA D4 Piano Black

Bekijk de prijs

JURA presenteert de Full Size-volautomaat voor de echte espresso liefhebber. Zo maakt deze espressomachine gebruik van de unieke P.E.P zettechnologie voor een vollere smaak van elke espresso. Naast espresso kan je kiezen voor doppio, americano, lungo of ristretto dat gereed gemaakt kan worden met Bluetooth verbinding. Al deze koffiespecialiteiten kunnen van sterkte, hoeveelheid en temperatuur worden aangepast.

Zwarte koffie

Het apparaat focust zich op specialiteiten met zwarte koffie, die de echte volle smaak heeft en het gevoel geeft alsof je in een koffiebar zit. De machine is handig te bedienen, met slechts één druk op de knop zet je 1 of 2 kopjes. Daarnaast is de koffiemachine voorzien van een aparte heetwaterfunctie voor thee, en een intelligent watersysteem dat aangeeft als het reservoir bijna leeg is.

Met het automatische reinigingssysteem heb je minder werk dan bij andere volautomatische koffiemachines. Ontkalking is niet nodig, als de waterfilter op tijd te vervangen.

De Jura D4 is interessant als je:

  • Thuis een volwaardige koffiemachine voor het zetten van alleen zwarte koffie zoekt
  • Als je minder tijd wilt besteden aan het vullen van de watertank en het bonenreservoir
  • Ook 2 espresso’s of koffies tegelijkertijd wilt kunnen zetten (van maximaal gemiddelde sterkte)
  • Als je per dag in uw huishouden 6-12 koppen koffie drinkt.

Zoek je een kleinere machine die alleen zwarte koffie zet, dan is de Jura A1 voor u mogelijk een goede optie.

Goed om te weten:

  • Deze koffiebonenmachine beschikt niet over een melkopschuimmethode.
  • Met een score van 8.9 is deze volautomatische koffiemachine als 'Beste uit de test' gekomen.

Optionele connectiviteit

Om nog verder te gaan met hun automatisch koffiezetapparaat, kunnen gebruikers desgewenst de Smart Connect kit aan de machine toevoegen, waarmee de D4 via Bluetooth kan worden verbonden met de smartphone. Vanuit de applicatie zal de gebruiker zijn eigen koffierecept kunnen samenstellen door de hoeveelheid water in het kopje, het koffiearoma voor elk recept, de temperatuur op twee niveaus, enz. te selecteren. Connectiviteit geeft toegang tot een breder scala aan recepten voor deze D4, waaronder ristretto, espresso doppio, lungo, enz.

Deze kleine dongle die compatibel is met bepaalde Jura koffiemachines is verkrijgbaar voor 39 €.

De Jura D4 is nu al verkrijgbaar op de website van de fabrikant voor €729.

Accessoires die compatibel zijn met Jura D4 PianoBlack

Het eerste accessoire dat uw Jura D4 PianoBlack nodig heeft, is de smart connect. Hiermee kunt u uw machine bedienen vanaf een smartphone of tablet. Het zal fungeren als tussenpersoon tussen deze twee apparaten.

Als u ook een liefhebber bent van melkdranken, biedt de melkemulgator u de mogelijkheid om een fijn melkschuim te bereiden voor specialiteiten zoals flat white.

Koffie moet altijd warm worden geserveerd om het aroma tot zijn recht te laten komen. Met een kopjeswarmer loopt u niet het risico dat u uw koffie koud drinkt. Dit accessoire is als optie verkrijgbaar voor de Jura D4 PianoBlack koffiemachine.

Hoe de Jura D4 PianoBlack te gebruiken

Naast de traditionele koffiesoorten zoals espresso, cappuccino, kunt u met het koffiezetapparaat Jura D4 ook ristretto, espresso doppio, Longo Barista of caffè Barista bereiden. Deze laatste twee bereidingen zijn verteerbare dranken. Deze machine is bedoeld voor huishoudelijk gebruik. Hij kan alleen worden gebruikt om water te verwarmen en koffie te zetten. Om het te gebruiken, moet u het op een horizontaal oppervlak plaatsen dat niet bang is voor water. Het mag ook niet in de buurt van een grote warmtebron staan.

Voordat u de koffiebonen in het deksel doet, moet u zich ervan vergewissen dat er geen andere vreemde voorwerpen in zitten. Als je hem gevuld hebt, moet hij gesloten worden om het aroma te behouden. Wanneer u het voor het eerst gebruikt, moet u ook de waterhardheid aanpassen. Om dit te doen, gebruik de test tab.

Hoogtepunten van Jura D4 PianoBlack

Dankzij de molen worden de koffiebonen met een onvergelijkbare finesse gemalen. U zult genieten van een ideale druk met zijn sijpelende omstandigheden. Het gepulseerde extractiesysteem optimaliseert de extractietijd van recepten die in korte tijd worden bereid. Het percolatiesysteem maakt de poriën van de bonen vrij zodat de aroma's vrijkomen nog vóór het proces begint.

Net als de andere koffiezetapparaten van het merk Jura, heeft de Jura D4 PianoBlack een eenvoudig bedieningssysteem. De voorbereiding kan worden gestart met een simpele aanraking van de voor zichzelf sprekende pictogrammen. Hij heeft ook een heetwaterfunctie die theeliefhebbers zal bekoren. Het intelligente watersysteem kan de aanwezigheid van een waterfilter detecteren en waarschuwt u wanneer deze leeg is.

De Jura D4 PianoBlack is een aangesloten koffiezetapparaat. Het maakt verbinding via Bluetooth met de smart connect. Met dit apparaat kunt u optimaal genieten van uw D4. Het stelt u in staat uw drankjes te personaliseren. Het is zelfs mogelijk om informatie over uw koffiezetapparaat te hebben zelfs als u niet thuis bent, want smart connect houdt u op de hoogte van de status van uw machine.