Jura cool control kopen, review en aanbieding: het beste melkreservoir ?

Facebook
Twitter
LinkedIn

De Jura Cool Control melkkoeler is de perfecte metgezel voor uw espressomachine wanneer u lattes, cappuccino’s en macchiato’s wilt maken. Hij wordt rechtstreeks aangesloten op de melkslang van uw machine en stelt u in staat koffiedranken op basis van melk te maken.

Drink je graag verschillende koffiesoorten? Dan heb je daar ook melk bij nodig. Het vinden van de juiste melk voor cappuccino en andere koffiesoorten is al niet altijd makkelijk, maar nog belangrijker is misschien wel het koelen van de melk. De melk moet namelijk altijd op de juiste temperatuur zijn. Zo kun je de melk langer goed houden.


Jura cool control

Bekijk de dagprijs

Een geïntegreerd reservoir vs. een apart melkreservoir

Sommige koffieapparaten werken met een melkslang die je dan in het pak melk kunt hangen. Dat is op zich praktisch, want zo hoef je nooit melk weg te gooien doordat deze in de machine is blijven zitten en dus te warm is geworden. Maar je loopt wel voortdurend op en neer met je pak melk en als je eens vergeet het pak melk in de koelkast te zetten, staat deze toch veel te warm. Andere koffieapparaten werken met een melkreservoir, wat je altijd schoon moet maken na het gebruik en waarbij je dus soms ook melk weg moet gooien.

Om dit te voorkomen, kun je een apart melkreservoir aanschaffen. Jura Cool Control is daar een uitstekend voorbeeld van. Er zijn verschillende soorten Jura Cool Control, zodat je altijd een melkreservoir vindt dat past bij jouw Jura koffiemachine. Ze zijn er in groot en in klein formaat. Hieronder lees je meer over de Jura Cool Control, over de voordelen ervan en welk melkreservoir je het beste zou kunnen kiezen. Zo weet je zeker dat je het beste melkreservoir aanschaft en hoef je niet te twijfelen.


Jura Cool Control melkreservoirs: deze keuze heb je


jura melkreservoir

Bekijk de dagprijs

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, zijn er verschillende Jura Cool Control melkreservoirs. Maar welke keuze heb je nu eigenlijk en welke modellen zijn er dan? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de:


 • Jura Basic 0,6 liter
 • Wireless 0,6 liter
 • Jura Cool Control 1 liter
 • Cool Control 2,5 liter


Jura Cool Control Basic 0,6 liter


Jura Cool Control Basic 0,6 liter

Bekijk de dagprijs

De naam van deze melkkoeler zegt eigenlijk al genoeg. Dit is een basic model voor een kleiner koffieapparaat. Je kunt de Jura Cool Control Basic naast het koffieapparaat plaatsen en de melkslang in het melkreservoir hangen. De Jura Cool Control zorgt ervoor dat de melk nooit warmer wordt dan 4 graden Celsius. Je hoeft dus niet meer op en neer met je pak melk naar de koelkast, maar de melk is altijd op de juiste temperatuur. Je hoeft alleen af en toe het reservoir bij te vullen. Handig! De voordelen van deze Basic:


 • Inhoud van 0,6 liter
 • Gemakkelijk in het gebruik
 • De melk wordt altijd bewaard op 4 graden Celsius
 • Voordelig in de aanschaf


Een nadeel? Gebruikers geven aan dat je de ventilator van deze Cool Control Basic wel hoort, wanneer deze zijn werk doet. Volledig stil is het apparaat dus niet.


De Jura Wireless 0,6 liter


Jura cool control wireless 0,6l

Bekijk de dagprijs

De Jura Wireless 0,6 liter is vergelijkbaar met de Cool Control die hierboven al beschreven is, maar het verschil is dat dit melkreservoir draadloos is. Dat is meteen de belangrijkste troef voor deze Jura Cool Control. Het melkreservoir heeft een even grote inhoud als het voorgaande model, namelijk 0,6 liter. Je kunt het reservoir aansluiten op de espressomachine met behulp van de melkslang. Het apparaat geeft een melding als de melk bijgevuld moet worden. Dankzij deze tijdige melding zal de melk niet gaan spetteren en ben jij er altijd op tijd bij om de melk aan te vullen. De temperatuur van de melk wordt op 4 graden Celsius gehouden en het reservoir kun je eenvoudig uitnemen. Dit rvs reservoir kun je ook prima in de vaatwasser mee laten wassen. De kenmerken van deze Jura Cool Control Wireless 0,6 l:


 • Inhoud 0,6 liter
 • Draadloos
 • Aan te sluiten via de melkslang
 • Melding als de melk aangevuld moet worden
 • Temperatuur op 4 graden Celsius
 • Uitneembaar melkreservoir


De Jura Cool Control 1 liter


jura cool control 1 liter

Bekijk de dagprijs

Ook de Jura Cool Control 1 liter is een populaire aanschaf bij veel koffiedrinkers. Het reservoir is net wat groter dan bij de voorgaande modellen, dus je hoeft deze minder vaak bij te vullen. Dat is vooral fijn als er meerdere mensen gebruik van maken. Je kunt dit gekoelde melkreservoir aansluiten op elk ander Jura koffieapparaat dat voorzien is van een melkslang. Het is belangrijk dat het apparaat een melkslang heeft, omdat je hiermee beide apparaten op elkaar aansluit. Het melkreservoir is geschikt voor diverse soorten melkschuim, of je nu voor microschuim gaat of voor dikker schuim. Het roestvrijstalen binnen-reservoir is ook bij dit model uitneembaar, waardoor je het handig in de vaatwasser kunt doen. De kenmerken van de Jura Cool Control 1 liter:


 • Inhoud van 1 liter
 • Aan te sluiten via de melkslang
 • Geschikt voor diverse soorten melkschuim
 • Temperatuur op 4 graden Celsius
 • Uitneembaar melkreservoir


De Jura Cool Control 2,5 liter


2,5 liter melkreservoir

Bekijk de dagprijs

Ben je op zoek naar een echte krachtpatser, dan is de 2,5 liter Cool Control beslist een aanrader. Dit is de ideale melkkoeler voor op kantoor, omdat daar vaak volop gebruik wordt gemaakt van het koffiezetapparaat en de bijbehorende melkopschuimer. Handig, want zo hoeft het melkreservoir niet voortdurend bijgevuld te worden en kan iedereen er gewoon lekker gebruik van maken. De melk wordt ook bij dit model weer mooi op 4 graden Celsius gehouden en het reservoir is dan ook de ideale basis voor allerlei soorten koffie. De melk wordt zo op hygiënische wijze bewaard en de grootste troef van de Jura Cool Control 2,5 liter is dat je deze maar af en toe bij hoeft te vullen. De machine ziet er strak uit en past perfect bij een Jura volautomaat. Ook hier kun je weer rekenen op een afwerking van roestvrijstaal. Makkelijk bij te houden dus. De kenmerken van de Jura Cool Control 2,5 liter zijn:


 • Inhoud van 2,5 liter
 • Aan te sluiten via de melkslang
 • Temperatuur op 4 graden Celsius
 • Geschikt voor diverse soorten melkschuim
 • Reservoir van roestvrijstaal


Het beste melkreservoir

Wat is nu het beste melkreservoir van Jura? Dit hangt uiteraard af van je persoonlijke voorkeuren en van de gezinssamenstelling. Het meest verkochte model van Jura is de Jura Cool Control Wireless. Dit apparaat is makkelijk te plaatsen en heeft voor thuisgebruik een prima inhoud. Voor zakelijk gebruik is de Jura Cool Control 2,5 liter beslist aan te bevelen.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen