logo

Jura S8 volautomatische koffiemachine - Test & ervaringen 2020

JURA E8 Platina

Bekijk de prijs

 • Verscheidenheid van de hoogste momenten van genot
 • Design-aanwezigheid met unieke details
 • Fijn schuimrubberen mondstuk G2 voor koffiespecialiteiten met melkschuim
 • P.E.P.® voor espresso in de hoogste koffiebarkwaliteit
 • Eenvoudige bediening via 4,3" kleurendisplay
Prijs Bekijk de prijs
Grootte) 28 x 34,8 x 44,4 cm
Leistung / Spannung 1450 Watt / 230 Volt
Hoogte van de koffie-uitloop 7,2 tot 11,8 cm
2 drankjes tegelijk Ja

Bekijk de prijs

Test van de Jura S8

De S8 van Jura is een volautomatische koffiemachine uit de Jura S-lijn. De volautomatische machine kan worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan koffiespecialiteiten te produceren. In de volgende Jura volautomatische koffiezettertest wordt uitgelegd welke functies en kenmerken het apparaat heeft, voor wie het optimaal geschikt is en welke voordelen de aanschaf van de S8 van Jura oplevert.

Vergelijking met andere apparaten van dit merk

De S8 behoort tot de S-lijn van de Jura, die ook tot de S80 behoort. Het kan worden gebruikt om dezelfde producten te produceren als de S8, maar in tegenstelling tot de S8 kan het nog steeds worden gekoppeld aan de Jura app. De S8 daarentegen is compatibel met de J.O.E - een systeem uit de Jura, dat ook op de smartphone kan worden gebruikt. De S80 heeft dit systeem niet.

Inbedrijfstelling

De ingebruikname van de S8 is eenvoudig: Eerst wordt de volautomatische koffiemachine ingesteld. Vervolgens worden alle belangrijke onderdelen gereinigd. De geïntegreerde reinigingsprogramma's van de volautomatische koffiemachine kunnen hiervoor ook worden gebruikt. Nu moeten er een paar passen worden gemaakt met de S8 om ervoor te zorgen dat er geen productieresiduen meer in zitten.

Functies

De S8 uit de Jura heeft in eerste instantie een warmwaterfunctie in drie fasen. Er is ook een Intelligent Pre-Brew Aroma Systeem, dat de koffiespecialiteiten bijzonder aromatisch maakt. De actieve bonenbewaking zorgt er ook voor dat er niet te weinig koffiebonen in de daarvoor bestemde container zitten. Er is ook een draadloze functie beschikbaar, waarmee de S8 met een smartphone kan worden verbonden. De restwaterbak wordt op dezelfde manier bewaakt. Bovendien kan de sterkte van de koffie in 10 niveaus worden geprogrammeerd en kan de zettemperatuur in drie niveaus worden geprogrammeerd. Er zijn ook tal van reinigingsprogramma's waarmee de S8 volledig automatisch kan worden gereinigd.

Technische gegevens

De S8 van Jura is uitgerust met een elektromotor met een vermogen van 1450 watt. Een watertank met een inhoud van 1,9 liter en een bonencontainer met een inhoud van 280 g zijn ook voorzien. De koffiedikcontainer is ontworpen voor maximaal 16 porties en heeft dus ook een groot volume. Met een afmeting van 28 x 34,8 x 44,4 cm en een gewicht van 10 kg is de volautomatische koffiemachine ook compact en kan deze in kleinere keukens worden geïntegreerd.

Specialiteiten
Producten 1 Ristretto
2 Ristretti
1 Espresso
2 Espressi
1 Koffie
2 Koffies
1 Cappuccino
1 Koffie met melk
1 Espresso macchiato
1 Latte macchiato
1 Flat White
1 Melkschuimportie
1 Melkportie
Warm water
Warm water voor groene thee
Ten tweede, gemalen koffie Ja
Technologie
Variabele brouwkamer 5 – 16 g
Type molen AromaG3 slijper
Aantal maalinstallaties 1
Intelligentes Vorheizen Ja
Wireless ready Ja
JURA fijnschuimtechnologie Ja
Keuze uit melk of melkschuim Ja
Bewaakte restwaterbak Ja
Instellingen en programmeeropties
Programmeerbare hoeveelheid koffie Ja
Instelbare hoeveelheid koffiewater per bereiding Ja
Instelbare koffiesterkte per bereiding Ja
koffiesterkte 10 niveaus
Warm water temperatuur 3 niveaus
Brouwerijtemperatuur 3 niveaus
Bediening
Display TFT-touchscreen-kleurendisplay
Programmeerbare uitschakeltijd Ja
Stroomschakelaar Zero-Energy Switch
Verzorging
Geïntegreerd spoel-, reinigings- en ontkalkingsprogramma Ja
Geïntegreerd melksysteem reinigingsprogramma Ja
Automatische melkspoeling Ja
Onderhoudsstatusweergave Ja
Waterhardheid programmeerbaar Ja
JURA hygiëne: TÜV gecertificeerd Ja
Uitlopen
Höhenverstellbarer Kaffeeauslauf 72 – 118 mm
In hoogte verstelbare cappuccino-uitloop 114 – 160 mm
In hoogte verstelbare warmwaterbraadpan 114 – 160 mm
Melksysteem Professionele fijnschuimsproeier

Brouwerijgroep

De S8 uit de Jura is uitgerust met een brouwerijgroep die kan worden vervangen. Er is ook een variabele brouwkamer, die varieert van 5 tot 16 g.

Koffie-uitloop

De koffie-uitloop van de S8 kan natuurlijk ook worden vervangen. Dit is over het algemeen een in hoogte verstelbare koffie-uitloop. De koffie-uitloop is daarom verstelbaar van 72 tot 118 mm en kan dus worden aangepast aan verschillende eisen. In hoogte verstelbare cappuccino-uitloop en heetwateruitloop zijn ook beschikbaar en dragen bij aan een flexibele volautomatische koffiemachine.

Maalinstallatie

De molen van de S8 uit de Jura is een AromaG3 molen. Deze wordt eenmalig in de volautomatische koffiemachine geïnstalleerd en zorgt ervoor dat het aroma van de koffie bijzonder goed behouden blijft door de speciale Jura technologie. Net als vele andere onderdelen van de S8 is de molen uitwisselbaar. Het is ook gemaakt van stevige materialen en heeft daardoor een lange levensduur.

Melkopschuimer

jura s8 koffiemachine met melkopschuimer

De melkschuimer van de S8 kan ook worden vervangen. Deze is uitgerust met JURA fijnschuimtechnologie, die zorgt voor bijzonder fijn en dicht melkschuim. Dit verbetert niet alleen de smaak van koffiespecialiteiten, maar ook het uiterlijk. U kunt echter over het algemeen kiezen tussen melk en melkschuim voor de verschillende producten.

Waterfilter

Het in de volautomatische koffiemachine S8 geïnstalleerde waterfilter is van het merk Claris en heet CLARIS smart. Dit waterfilter moet met regelmatige tussenpozen worden vervangen, afhankelijk van het gebruik van de volautomatische koffiemachine. Bovendien zorgt het voor een optimale ontkalking van het water, wat resulteert in een aangename smaak.

bonencontainer

Naast de actieve bonenmonitoring heeft het bonenreservoir voor de S8 ook een aromadeksel. Dit zorgt ervoor dat het aroma van de koffie ook na lange tijd behouden blijft. Het bonenreservoir kan natuurlijk ook worden vervangen. Er wordt altijd een bonencontainer geïnstalleerd.

Waterreservoir

In vergelijking met andere volautomatische koffiemachines heeft de watertank van de S8 altijd een groot vulvolume. Dit betekent dat veel producten kunnen worden gemaakt zonder dat het waterreservoir regelmatig moet worden gevuld. Dit onderdeel van de volautomatische koffiemachine kan ook worden vervangen.

Display

Dit is een TFT-kleurendisplay uit Jura, dat een hoge resolutie heeft. Bovendien ziet het display er door zijn grootte nobel uit en kunnen alle instellingen optimaal worden uitgevoerd. Het bijzondere aan het kleurendisplay van de S8 is dat het via een touchscreen wordt bediend. Sleutels worden zo volledig geëlimineerd. Bovendien zorgt het aanraakscherm voor een elegante bediening van de volautomatische koffiemachine.

Reiniging en ontkalking

Enerzijds bevat de S8 een geïntegreerd spoel-, reinigings- en ontkalkingsprogramma. Aan de andere kant is er een geïntegreerd melksysteemreinigingsprogramma. Dit betekent dat de reiniging met de hand alleen op de buitenste oppervlakken van de S8 hoeft te worden uitgevoerd. Het verdient aanbeveling om de volautomatische koffiemachine met regelmatige tussenpozen te ontkalken.

Evaluatie van de koffie

Dankzij de molen, het aromadeksel en de hoogwaardige brouwerijgroep kan de kwaliteit en de smaak van de S8 als hoog worden beschouwd. Een vergelijking kan alleen worden gemaakt met volautomatische koffiemachines die in de gastronomische sector worden gebruikt en zich in een veel hogere prijsklasse bevinden.

Waar voor uw geld

Door de hoogwaardige molen, de zetgroep, de mogelijkheid om veel componenten uit te wisselen en het elegante design van de volautomatische koffiemachine kunnen we spreken van een eerlijke prijs-prestatieverhouding. Daarnaast is er het touchscreen display, dat niet beschikbaar is op de meeste andere modellen in deze prijsklasse.

Voor wie is het product geschikt?

De S8 uit de Jura is bij uitstek geschikt voor mensen die thuis willen genieten van hoogwaardige koffiespecialiteiten zonder af te zien van enige luxe. Het volautomatische koffiezetapparaat is ook aan te bevelen voor mensen die elke dag willen genieten van koffiespecialiteiten en die een eenvoudige en snelle bediening willen.

Voordelen

 • TFT-touchscreen-kleurendisplay met hoge resolutie
 • 15 verschillende koffiespecialiteiten
 • automatische reinigingsprogramma's nemen de reiniging over
 • Groot aantal functies en instelmogelijkheden
 • Energiebesparende modus en programmeerbare uitschakeltijd
 • individuele instellingen voor koffiespecialiteiten kunnen worden gemaakt

Nadelen

 • slechts één bonencontainer beschikbaar

Conclusie

Met een totaal van 15 verschillende koffiespecialiteiten die gemaakt kunnen worden, biedt de S8 een breed scala aan producten voor iedereen. Deze omvatten onder andere cappuccino, latte, ristretto en espresso. Bovendien kunnen er op elk moment twee producten tegelijk worden gemaakt. De Jura S8 is dus bij uitstek geschikt voor elke particulier die niet zonder extra's wil genieten van koffie en die ook een hoge mate van luxe wil worden geboden. Wie een volautomatische koffiemachine wil aanschaffen die eenvoudig te bedienen is, snel kan worden gereinigd en ook perfect in het dagelijks leven kan worden gebruikt, doet er goed aan de S8 te gebruiken.

Andere volautomatische koffiemachines van het merk Jura:

© 2020 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.