logo

Jura E8 volautomatische koffiemachine - test & ervaringen 2020

JURA E8 Platina

Bekijk de prijs

 • Fijn schuimrubberen mondstuk G2 voor koffiespecialiteiten met melkschuim
 • P.E.P.® voor espresso in de hoogste koffiebarkwaliteit
 • Eenvoudige bediening via mooi kleurendisplay
 • Automatisch spoelen van het melksysteem
 • Veel instelmogelijkheden
Prijs
Grootte 28 x 35,1 x 43,9 cm
Vermogen / Spanning 1450 Watt / 230 Volt
Hoogte van de koffie-uitloop 6,5 tot 11,1 cm
2 drankjes tegelijk Ja

Test uit de Jura E8

"Jura" is een zeer bekende en populaire fabrikant van allerlei soorten koffiemachines en volautomatische koffiemachines. Hier kunt u nu het testrapport over de "Jura E8" lezen, dat alleen maar van harte kan worden aanbevolen. In vergelijking met andere machines doet de "Jura E8" het heel goed, met deze volautomatische koffiemachines is gewoon alles in orde. Deze volautomatische koffiemachines zijn verkrijgbaar in twee versies, een in chroom en een in platina. Maar het verschil is heel klein. Het ontwerp is van zeer hoge kwaliteit, de voorkant is zwart en er zijn zilveren strepen op de randen. Chroom is glanzend, maar platina ziet er nogal mat uit. Beide materialen zijn nobel.

Vergelijking met andere apparaten van dit merk

Alle modellen van dit merk hebben een nobel design en u kunt verschillende koffierecepten opslaan. Deze functie is altijd aanwezig op de Jura, ongeacht welk model u koopt. Op zeer goedkope modellen kunt u in ieder geval de hoeveelheid water, de maalgraad van het koffiepoeder en de koffiesterkte aanpassen. Met dure machines kunt u zelfs de temperatuur van het melkschuim kiezen. U kunt ook de waterhardheid regelen en op alle machines kunt u een uitschakeltijd programmeren, wat helpt om energie te besparen.

Inbedrijfstelling

De Jura staat bekend om zijn nauwkeurige afwerking en het hoogwaardige ontwerp van zijn koffiemachines. Al bij het uitpakken lijkt alles zeer stabiel en van hoge kwaliteit. Bij de levering is ook een doseerlepel voor de koffie inbegrepen, een heetwaterpijpje en een teststaafje waarmee de waterhardheid kan worden gemeten. Dit geeft aan wanneer de volautomatische koffiemachine een nieuwe filterpatroon nodig heeft. Een melkopschuimer is niet inbegrepen, je gaat er toch naar toe om de melk direct uit de doos te zuigen, al ziet een roestvrijstalen melkcontainer er natuurlijk wel heel mooi uit.

Functies

De volautomatische machine van de Jura kan zo ongeveer alles, hij maakt u net zo gemakkelijk een kopje koffie als een cappuccino of een latte. Zelfs thee kan worden gezet en een mokka is geen probleem voor de Jura-koffiemachine.

Technische gegevens

De vele technische gegevens kunnen het beste uit de bijgevoegde gebruiksaanwijzing worden gehaald, alleen de belangrijkste details moeten hier worden vermeld. Zo kan de maalgraad van de koffie traploos worden ingesteld en is de molen gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. U kunt ook de brouwtemperatuur wijzigen en de watertemperatuur kan ook worden geregeld. Maar het beste aan dit volautomatische koffiezetapparaat is de automatische reinigingsfunctie.

Specialiteiten
Product 1 Ristretto
2 Ristretti
1 Espresso
2 Espressi
1 Espresso doppio
1 Kaffee
2 Kaffees
1 Kaffee spezial
1 Cappuccino
1 Latte macchiato
1 Flat White
1 Espresso macchiato
1 Milchportion
Warm water
Warm water voor groene thee
Ten tweede, gemalen koffie Ja
Technologie
Variabele brouwkamer 5 – 16 g
Type molen AromaG3 - Molen
Aantal maalinstallaties 1
Intelligente voorverwarming Ja
Draadloos klaar Ja
JURA fijnschuimtechnologie Ja
Bewaakte restwaterbak Ja
Instellingen en programmeeropties
Programmeerbare hoeveelheid koffie Ja
Instelbare hoeveelheid koffiewater per bereiding Ja
Instelbare koffiesterkte per bereiding Ja
koffiesterkte 8 niveaus
Warm water temperatuur 3 niveaus
Brouwerijtemperatuur 2 niveaus
Bediening
Display TFT-Kleurendisplay
Programmeerbare uitschakeltijd Ja
Stroomschakelaar Nul-energie-schakelaar
Onderhoud
Geïntegreerd spoel-, reinigings- en ontkalkingsprogramma Ja
Geïntegreerd melksysteem reinigingsprogramma Ja
Automatische melkspoeling Ja
Onderhoudsstatusweergave Ja
Waterhardheid programmeerbaar Ja
JURA hygiëne: TÜV gecertificeerd Ja
Uitlopen
In hoogte verstelbare koffie-uitloop 65 – 111 mm
In hoogte verstelbare cappuccino-uitloop 107 – 153 mm
In hoogte verstelbare heetwater 107 – 153 mm
Melksysteem Fijn schuimrubber mondstuk

Bekijk de prijs

Brouwerijgroep

De brouwtechniek van de "Jura E8" laat niets te wensen over, dit systeem werkt echt goed en is iets heel bijzonders. Dit proces wordt kortweg P.E.P. genoemd en dwingt het water in verschillende fasen door het koffiepoeder heen. Dit verfijnt het koffiearoma enorm.

Koffie-uitloop

Er zijn twee uitgangen op deze volautomatische koffiemachines. Zorg er echter voor dat het melkschuim en de espresso samen uit het mondstuk komen, zelfs met de koffie-uitloop in het midden. Als u echter koffie zet zonder melk, komt deze zoals gewoonlijk uit het middelste mondstuk. Er zijn twee openingen, zodat u verschillende soorten koffie tegelijk kunt maken. Dit werkt echter alleen voor koffiedranken zonder melk, melkdranken kunnen niet tegelijkertijd worden gebrouwen.

Maalinstallatie

De slijper werkt zeer rustig en maakt ook indruk met zijn bijzondere uitstraling. Het is gemaakt van roestvrij staal. Uiteraard is de slijpgraad traploos instelbaar, met een hendel is dit goed opgelost. U hoeft helemaal niet bij het koffiebonenreservoir te komen, maar de maalgraad kan alleen worden ingesteld als de molen draait.

Melkopschuimer

Melkopschuimer jura e8 machine

Als het gaat om melkschuim ontstaan er vaak misverstanden bij deze machine. Deze volautomatische koffiemachine heeft een apart mondstuk, maar dit betekent niet dat koffie en melkschuim apart worden geproduceerd. Bij andere volautomatische koffiemachines hoeft u alleen het kopje te verwisselen, maar dat is niet het geval bij de "Jura E8". Melkschuim en espresso komen altijd samen, alleen bij koffiespecialiteiten zonder melk is dat anders. Het chromen model is bijzonder geschikt voor melkschuim, ziet er niet alleen erg goed uit, maar maakt ook een fijne afstelling van het melkschuim mogelijk. Je kunt het trouwens ook gebruiken om warme melk te verkrijgen die niet geschuimd is.

Bekijk de prijs

Waterfilter

De fabrikanten geven elk onderdeel van een volautomatische koffiemachine een naam, in het geval van de "Jura E8" wordt het waterfiltersysteem "Intelligent Water System" genoemd. Dit systeem wordt niet verder uitgelegd, maar deze hoogwaardige machine kan wel degelijk als intelligent worden beschouwd.

Bonencontainer

Deze container is echt groot genoeg, maar kan ook uitgebreid worden. Zo wordt de standaard container uitgebreid tot 730 gram.

Waterreservoir

Het waterreservoir is ook voldoende groot, de hoeveelheid water kan vrij worden gekozen tussen 15 en 80 ml. Dit moet worden benadrukt, want de meeste fabrikanten stellen al een limiet op 25 ml.

Display

Deze volautomatische koffiemachine heeft een hoogwaardig TFT-kleurendisplay, wat de hoogwaardige indruk alleen maar versterkt. De bediening is zeer eenvoudig en ongecompliceerd, voor details wordt verwezen naar de bedieningshandleiding. U kunt er echter zeker van zijn dat alle elementen gemakkelijk te bedienen zijn en dat alles binnen handbereik is.

Bekijk de prijs

Reiniging en ontkalking

reiniging en ontkalking van de jura e8 koffiemachine

Bij "Jura" is de zeteenheid permanent geïnstalleerd, zodat u dit onderdeel niet kunt verwijderen. Maar dat is niet eens nodig, want de Jura E8-koffiemachine reinigt zichzelf. Dit principe wordt al jaren gehandhaafd en de fabrikant zou dit waarschijnlijk niet doen als het niet zou werken. Er is een spoel- en reinigingsfunctie die u handmatig kunt programmeren of starten. De melkcontainer moet dagelijks worden gereinigd, net als het melkpijpje op de machine. Dit mondstuk kan worden losgeschroefd en gedemonteerd, het is zeer eenvoudig te reinigen.

Het spoelen begint automatisch wanneer u het apparaat in- of uitschakelt. Een grondige reiniging is nodig na ongeveer 80 bereidingen, maar dit leert u van de volautomatische koffiemachine. De reiniging duurt slechts ongeveer 20 minuten, maar het is aan te raden om reinigingsmiddelen uit de Jura te gebruiken. Er is een ontkalkingsprogramma, maar als er een filterpatroon wordt gebruikt, is dit niet echt nodig. Als er echter zeer kalkhoudend water uit de kraan komt, is het toch aan te raden om te ontkalken. In ongeveer 40 minuten is alles klaar en vraagt de machine u om het water apart te ontkalken. Natuurlijk moeten de opvangbak en de marc container met de hand worden schoongemaakt, ze mogen niet in de vaatwasmachine worden gezet.

Evaluatie van de koffie

Als u nu speelt met het idee om een "Jura E8" koffiemachine te kopen, kunt u de beoordelingen van andere klanten bekijken. Klanten die al in het bezit zijn van deze machine zijn consequent tevreden. De koffie smaakt echt goed en de variëteit van de afzonderlijke koffiespecialiteiten is bijna onbeperkt.

Waar voor uw geld

De prijs-prestatieverhouding is goed voor deze volautomatische koffiemachine, hoewel ongeveer 1.000 euro niet bepaald goedkoop is. De Jura E8 is niet te duur, levert onberispelijk koffiegenot en is praktisch een luxe volautomatische koffiemachine met allerlei technieken en verfijningen. Deze machine ziet er goed uit, brengt echt goede koffie op tafel, reinigt zichzelf en de werking van de machine is ook zeer eenvoudig.

Voor wie is het product geschikt?

Eigenlijk voor iedereen. Als u van verschillende soorten koffie houdt, is deze koffiemachine een echte aanrader.

Voordelen

 • Zeer stil
 • Zeer goede optiek
 • Gebruiksgemak
 • Comfort
 • Goede kwaliteit

Nadelen

 • Brouwerijgroep niet verwijderbaar

Conclusie

Deze volautomatische koffiemachine voldoet zelfs aan de hoogste eisen, dus als u op zoek bent naar een hoogwaardig model dat zich in het hogere middensegment bevindt, is de "Jura E8" aan te bevelen. Ook hier ligt de prijs binnen het bereik van wat haalbaar is, u bent gegarandeerd tevreden over de prijs en de prestaties.

Bekijk de prijs

Meer volautomatische koffiemachines van het merk Jura:

 • Jura Impressa c60
 • Jura S8
 • Jura E80
 • Jura Impressa c65

© 2020 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.