Jura A9 Impressa: De brouwreview

Je eerste stappen uit bed zijn de zwaarste van de hele dag, en worden pas lichter na je eerste kopje koffie. Automatische espressomachines zoals de Jura A9 Impressa verminderen de moeite die je moet doen om een heerlijk kopje koffie te zetten, door slechts op een knop te drukken (of, in het geval van de A9, op een touchscreen).

Laten we eens kijken naar de punten voor en tegen de Jura A9!

Bekijk na deze review ook eens een aantal van deze andere automatische espressomachine opties!

jura a9 impressa

Bekijk de dagprijs

Dingen om te overwegen voordat u een automatische espressomachine koopt

De recente, overweldigende populariteit van automatische espressomachines heeft veel bedrijven gemotiveerd om hun eigen versies te ontwikkelen en te verkopen, maar niet alle machines zijn van gelijke kwaliteit of even gemakkelijk in het gebruik. Voordat u een aanzienlijke som geld uitgeeft aan een nieuwe automatische machine, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten.

Ten eerste moet u er zeker van zijn dat de koffieautomaat in staat is om uw favoriete drank te maken, evenals een breed scala aan andere dranken. Ook al bent u een echte espressopurist die geen melk of water in de buurt van zijn koffie wil, de mensen die u op de koffie hebt, willen dat misschien niet - beter een keuze dan niet.

U wilt ook controleren of de machine die u op het oog hebt, een goede molen heeft. Hoewel u de interne conische molen alleen hoort, niet ziet, is het een van de belangrijkste onderdelen van een automatische espressomachine. Een interne molen zorgt ervoor dat u elke ochtend koffie kunt zetten van verse hele bonen in plaats van oudbakken voorgemalen spul.

Ten slotte is het werk dat in het onderhoud gaat zitten een cruciale factor om te overwegen. U bent tenslotte geïnteresseerd in automatische machines omdat u niet te veel werk wilt verzetten om uw koffiegewoonte te bevredigen.

Automatische espressomachines hebben verschillende systemen, zoals waterfilters en zelfreinigende mechanismen, zodat u minder onderhoud hoeft te plegen. Bekijk de systemen die een machine heeft voordat u tot aanschaf overgaat.

Productoverzicht

Jura Impressa A9 - Volautomaat Espressomachine - Aluminium

Bekijk de dagprijs

De Jura A9 Impressa is een slanke en moderne automatische espressomachine. Het is een superautomatische machine, wat betekent dat de enige stap die u hoeft te doen, het selecteren van de drank is die u wilt.

Het heeft een dubbele uitloop, zodat je twee drankjes tegelijk kunt maken - perfect voor stellen die allebei van koffie houden en niet willen dat hun koffie koud wordt terwijl ze wachten op het kopje van hun partner. De Jura A9 kan een groot aantal dranken maken en belooft dit te doen tot tevredenheid van elke serieuze koffiedrinker.

Dingen die we leuk vinden:

 • Aantrekkelijke pianozwarte buitenkant die er scherp uitziet
 • Touch screen geeft toegang tot handige functies en waarschuwingen
 • In hoogte verstelbare dubbele spot maakt verschillende kopjes mogelijk
 • Een gevarieerd menu van twaalf dranken en je hebt de mogelijkheid om doppio's te maken
 • Extra keuze voor voorgemalen koffie - ideaal als iemand in huis van decaf houdt

Ruimte voor verbetering

 • Twee jaar garantie is niet bijzonder lang voor een koffiezetapparaat
 • De plastic constructie kan broos aanvoelen (vooral als u metalen espressomachines gewend bent)
 • Waterreservoir is niet groot en moet vaak worden bijgevuld

Kenmerken en voordelen

De Jura A9 is een machine van topklasse die boordevol hightech functies zit, zonder het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen: een heerlijk kopje koffie zetten.

Laten we eens kijken naar een aantal van de functies die deze machine onderscheiden van de concurrentie.

Dubbele kopjes functionaliteit

Een van onze favoriete functies van de Jura A9 is de dubbele uitloop die zowel koffie als melk naar buiten spuit. Als u slechts één kopje koffie zet, gebruikt de machine beide tuitjes, waardoor uw mok des te sneller gevuld is.

U hebt echter ook de mogelijkheid om twee dranken tegelijk te bereiden - gewone espresso of meer gecompliceerde melkdranken, zoals een latte of cappuccino.

Verstelbare melk- en koffieuitloop

Er zijn niet alleen twee uitlopen, maar ze kunnen ook op en neer worden bewogen om verschillende soorten dranken en verschillende maten koffiekopjes aan te passen.

Als u een grote cappuccino wilt, hebt u een groter kopje nodig en dus ook een hoger uitlooppijpje. Bedenk wat er zou gebeuren als u espresso probeert te zetten in een klein kopje zonder dat u het kunt bijstellen: de koffie zou van grote hoogte vallen en alle kanten op spatten.

Bekijk de dagprijs

Aanraakscherm

Wat we ook een leuke toevoeging aan de machine vinden, is het touchscreen bedieningsdisplay. In eerste instantie dachten we niet dat dit een groot voordeel zou zijn ten opzichte van de ouderwetse knoppen, maar het aanraakscherm maakt een groot aantal functies mogelijk die met knoppen alleen niet eenvoudig te realiseren zijn.

We zullen op elk van deze functies ingaan, maar twee geweldige functies die het aanraakscherm mogelijk maakt zijn het aanpassen van je drankjes en het geven van onderhoudswaarschuwingen voor de machine, waardoor het onderhoud veel eenvoudiger wordt.

Opties voor drankjes

De Jura A9 biedt toegang tot alle koffiespecialiteiten die de fabrikanten van automatische koffiemachines met één druk op de knop hebben bedacht. Neem zelf een kijkje in de hele lijst, en vergeet niet dat u de mogelijkheid hebt om de melkdranken te maken met een dubbele scheut espresso of een zuivelalternatief.

 • Flat white
 • Cappuccino
 • Latte macchiato
 • Espresso
 • Ristretto
 • Koffie
 • 2 x Espresso
 • 2 x Ristretto
 • 2 x Koffie
 • Portie gestoomde melk
 • Gemalen koffie
 • Heet water voor thee of om uw koffie bij te vullen

Aanpassing

Naarmate u gewend raakt aan het gebruik van een Jura A9, kunt u de bereidingen aanpassen, zodat u een kopje krijgt dat helemaal naar uw smaak is.

Stel dat u geen fan bent van te veel melk in uw cappuccino's. Via het touchscreen kunt u de machine de opdracht geven minder melk in de cappuccino's te doen. U kunt de instelling eenmalig gebruiken of de machine de instelling laten opslaan en de drank elke keer maken zoals u die wilt.

Hetzelfde kunt u ook doen met de hoeveelheid espresso in pure shots of koffiedranken op basis van melk, om de juiste sterkte te krijgen.

Automatische braammolen

De Jura A9 heeft een automatische molen in de machine die de bonen voor elk kopje koffie vers maalt. Het bedrijf noemt hun systeem de 'Aroma Plus Grinder', die een bepaalde hoek gebruikt om bonen te malen waardoor de aroma's maximaal worden geëxtraheerd in de helft van de tijd als andere soorten molens.

Voorgemalen koffie trechter

U hebt ook de keuze om voorgemalen koffie te gebruiken, die u handig via een trechter rechtstreeks in de machine kunt doen. Als u wel eens decaf wilt drinken, kunt u met de Jura A9 een ontspannen kopje koffie zetten. Net zo belangrijk is dat u ook geen afstand hoeft te doen van een favoriete melange die u alleen gemalen kunt vinden.

Deze functie biedt zeker toegang tot veel opties, wat altijd een goede zaak is met een koffiezetapparaat - vooral als meer dan één persoon het gaat gebruiken.

Onderhoudsfuncties

Er zijn twee onderhoudsfuncties die het vermelden waard zijn in deze review: het waterfilter en de onderhoudswaarschuwingen.

Een waterfilter voor je machine is geweldig omdat je dan minder vaak de machine hoeft te ontkalken. Bovendien krijgt u er beter smakende koffie van!

Het filter betekent dat er minder calcium en magnesium door uw machine stroomt, de belangrijkste oorzaken van kalkaanslag. Omdat het filter deze elementen verwijdert voordat ze kalkaanslag kunnen veroorzaken, hoeft u minder vaak te ontkalken.

Ten tweede zal het touch screen display u waarschuwen wanneer het waterreservoir moet worden bijgevuld of de lekbak moet worden geleegd. Deze aanwijzingen helpen u te voorkomen dat u een puinhoop maakt of koffie probeert te zetten met een lege machine, wat problemen kan veroorzaken als dit herhaaldelijk gebeurt.

Bekijk de dagprijs

Alternatieven

Zoals elders in de review is aangegeven, zijn er veel opties op het gebied van automatische espressomachines. De Jura A9 bevindt zich aan de top van de markt wat betreft de prijs voor een koffiemachine die geschikt is voor een huishouden.

Dit betekent dat je veel machines zult vinden die vergelijkbare dingen doen, maar niet zo duur zijn.

Magnifica ESAM 3300

Een lijn espressomachines die meer geschikt zijn voor budgetbewuste shoppers is die van De'Longhi, een Italiaans bedrijf. Hun Magnifica ESAM 3300 is bijvoorbeeld een superautomatische machine met veel van dezelfde functies als de Jura A9, maar voor een veel lagere prijs.

Hij heeft echter niet dezelfde luxe uitstraling, en veel van de onderdelen, zoals de interne molens, zijn wellicht van mindere kwaliteit.

Gaggia Anima

Gaggia Anima

Een andere optie is de Gaggia Anima, die een aantal leuke functies heeft, zoals een keramische molen, terwijl de prijs toch laag blijft. Het heeft ook een dubbele boiler die in staat is om geweldige koffie te maken.

Jura WE8

Jura WE8 - Koffiezetapparaat

Bekijk de dagprijs

Als je graag in prijs omhoog wilt, zijn er niet veel opties behalve andere Jura machines. De mammoet Jura WE8 neemt alle onderdelen van een koffiemachine en voert ze op met grotere watertanks en bonenopslag.

Het is aan u om te beslissen of u de extra kracht nodig hebt, hoewel, als u geen kantoormanager bent, het antwoord waarschijnlijk nee is.

Conclusie

De hoogwaardige machines die Jura ontwerpt, waaronder de A9, beginnen het idee te ontkrachten dat alleen een ervaren barista geweldige koffie kan zetten.

De A9 bereikt dit door het niveau van doordachtheid en ontwerp dat in elk aspect van de machine is verwerkt. De braammolen staat onder de perfecte hoek, de koffie druppelt van de perfecte hoogte, de melk wordt op de perfecte temperatuur naar de schuimer geleid.

Al deze kleine beslissingen leiden tot een koffiemachine die zijn werk goed doet.