Jura A1 Review: De meest betrouwbare volautomatische espressomachine?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Met volautomatische espressomachines gaat u als bij toverslag van boon naar kopje met één druk op de knop, zodat u uw dag kunt beginnen met espresso die zo vers is als maar zijn kan! Sommige van deze koffiezetapparaten kunnen echter behoorlijk omvangrijk worden en uiteindelijk de helft van uw aanrecht in beslag nemen… en uw bankrekening.

Als u zich daar zorgen over maakt, is de Jura A1 Super-Automatic Espresso Machine wellicht de oplossing voor deze problemen. Het is de verbeterde versie van de Jura Ena Micro 1, die in sommige landen uit de handel is genomen, maar nog wel verkrijgbaar is bij een aantal alternatieve leveranciers. Ontdek alles over wat de A1 te bieden heeft om te bepalen of het al dan niet het juiste koffiezetapparaat voor u is.


Samenvatting: De Jura A1 volautomatische Espressomachine


Jura A1

  • De slankste en meest budgetvriendelijke van alle Jura koffiezetapparaten
  • Voorzien van Jura’s gepatenteerde Pulse Extractie proces
  • Snelle koffiezetcyclus


Bekijk de dagprijs


De Jura A1 review

De Jura A1 volautomatische Espressomachine is een uitstekend apparaat voor de doelgerichte koffiedrinker die van espresso houdt. Met premium, bijgewerkte functies die elk facet van het koffiezetten naar een hoger niveau tillen, is deze volautomatische Jura gemaakt om indruk te maken. Deze machine is het meest economische model in de lijn van koffiezetapparaten van Jura, maar heeft toch een stevig prijskaartje. Dat gezegd hebbende, zal elke espresso liefhebber blij zijn om deze machine in zijn keuken te hebben, lees verder om te zien of hij ook voor jou geschikt is!Jura A1 koffiemachine

Ontwerp


Zoals we al beloofden, hoef je niet je hele keuken om te gooien om deze machine te kunnen plaatsen. Net als zijn voorganger is de Jura A1 compact en slank. Met afmetingen van 323mm hoog x 239mm breed x 445mm diep, is het de kleinste machine in het huidige assortiment van Jura. Als je bedenkt dat de machine een bonenreservoir, een molen, een waterreservoir en een volledig brouwsysteem bevat, is een breedte van minder dan 24 cm echt indrukwekkend. Bedenk wel dat hij, ondanks zijn kleine formaat, behoorlijk zwaar is: met een gewicht van bijna 9,2 kg is het zeker niet iets wat je vaak zult willen verplaatsen.

Ze zeggen dat niet alles zwart of wit is, maar de Jura A1 is dat zeker wel! De Jura A1 is verkrijgbaar in Piano Black en Piano White, en het slanke design en eenvoudige kleurenschema passen in elke keuken. Hoewel de buitenkant van kunststof is, ziet hij er zeker niet smakeloos uit. Integendeel, hij heeft een stijlvolle, chroomachtige uitstraling die past bij het merk Jura.

Bij zowel de Ena Micro 1 als de A1 heeft Jura gekozen voor een minimalistische aanpak. Het voorpaneel is overzichtelijk, met alleen de brede lekbak en de in hoogte verstelbare koffie-uitloop, perfect voor het plaatsen van grotere glazen. Hoewel de Ena Micro 1 uit productie is genomen, kunnen klanten nog steeds uitstekende koffie zetten met een stijlvolle, gebruiksvriendelijke Jura A1.Jura A1 bedieningspaneel

Het bedieningspaneel bevindt zich aan de bovenkant en is ook vrij minimalistisch en intuïtief. In plaats van een volledig display heeft Jura gekozen voor een aantal klassieke knoppen in oude stijl, met de keuze tussen koffiezetten met 7 gram koffie (aangegeven door één koffieboon) of 10 gram (aangegeven door drie koffiebonen). Op het bedieningspaneel staan ook enkele symbolen die alleen oplichten om u eraan te herinneren dat u routineonderhoud moet uitvoeren.

Als u van Jura houdt en op zoek bent naar een touchscreen in plaats van een knopendisplay, bekijk dan onze Jura A9 review.Brouwsysteem


De bonencontainer van 125 gram wordt geleverd met een aroma-beschermdeksel, wat handig is als je uiteindelijk niet alle bonen maalt die je erin hebt gegooid. Van buitenaf zijn de Ena Micro 1 en de A1 niet van elkaar te onderscheiden, maar het verbeterde maal- en zetsysteem is wat de toch al uitstekende kwaliteit van de Micro 1 heeft verbeterd. De A1 is voorzien van een verbeterde multi-aroma G3 bonenmaler. Dit handmatig instelbare model met conische bramen is stiller dan veel van de molens op concurrerende modellen, en kan worden ingesteld via een slanke draaiknop aan de bovenkant van de machine. Als u voorgemalen koffie wilt gebruiken of een cafeïnevrije koffie wilt maken, kunt u gewoon de praktische bypass-doseerder gebruiken!

Zo halveert u niet alleen de malingstijd, maar behoudt u ook het volle aroma van uw gemalen koffiebonen.

Een andere welkome verandering is de combinatie van de IPBAS en PEP die aan het koffiezetproces is toegevoegd. Dit zijn niet alleen maar mooie en mysterieuze acroniemen! Het Intelligent Pre-Brew Aroma System en het gepatenteerde Pulse Extraction Process, uniek voor Jura, bootsen handmatige extractiemethoden na en zijn speciaal ontworpen met het oog op korte koffiespecialiteiten. (1) Door de gemalen koffie met korte tussenpozen met heet water te besproeien, kunt u in minder tijd extraheren, waardoor het koffiearoma beter behouden blijft en meer nuances krijgt.

Met de Jura A1 kunt u in minder dan 30 seconden van boon tot kopje koffie zetten. Deze snelheid is te danken aan een combinatie van de technologische updates van het zetsysteem en de efficiëntie van de met roestvrij staal beklede aluminium boiler. Dankzij het snelle Thermoblock-verwarmingssysteem kan de Jura het water in een oogwenk op de juiste temperatuur brengen voor het brouwen. Dit zijn allemaal belangrijke factoren bij het zetten van goede espresso, maar misschien niet zo belangrijk als de basis van espresso: druk.

De druk die nodig is om een espresso te zetten is 9 bar, maar de Jura koffiemachines, waaronder de A1, gaan nog een stapje verder: ze hebben een druk van 15 bar. (2)

Een andere factor die vaak over het hoofd wordt gezien en die van invloed kan zijn op de uiteindelijke smaak van een kopje koffie, is de kwaliteit van het gebruikte water, en Jura weet dat! Jura weet dat! Jura heeft een Claris filter in het 1,1 liter waterreservoir geplaatst en een eerste filterpatroon meegeleverd, zodat uw espresso van topkwaliteit is.


Koffiekwaliteit en veelzijdigheid


Hoewel er grotere (en duurdere) volautomatische espressomachines zijn met melkopschuiming en meer koffiemogelijkheden, concentreert de Jura A1 zich liever op één ding en doet dat bijzonder goed: snel heerlijke shots koffie maken. Daarom is dit apparaat perfect voor koffiepuristen, maar ook voor degenen die af en toe een cappuccino willen drinken maar al een melkopschuimer hebben.JURA Pulse Extraction Process (P.E.P.®) brouweenheid

Dankzij het Intelligent Pre-Brew Aroma System en de PEP laat de Jura A1 de gemalen koffie zijn volle aroma’s ontwikkelen, wat resulteert in een espressoshot van hoge kwaliteit met een heerlijk laagje crema bovenop.

Minder aanpasbaar dan andere Jura koffiemachines, de variabele zetgroep varieert van 7 tot 10 gram koffie en het kan slechts één shot per keer zetten. Maar gezien de snelheid betwijfelen we ten zeerste dat dit een probleem zal zijn.

Met de Jura A1 kunt u kiezen uit drie bereidingen: een ristretto, een klassieke espresso of een grotere kop koffie.

U kunt kiezen uit twee koffiesterktes (7g of 10g) en de hoeveelheid gebruikt heet water aanpassen, en als het resultaat u bevalt, kunt u het apparaat programmeren om dat shot exact te reproduceren. In feite kunt u met de Jura A1 3 verschillende kopgroottes programmeren.

Een andere manier om het extractieproces te beïnvloeden is het wijzigen van de maalgraad met de instelbare molen, waarbij u kunt kiezen voor een fijnere maling als u de voorkeur geeft aan een sterkere en meer bittere koffie of een iets grovere maling voor een snellere extractie en een zwakker shot. (3) De bypass doser betekent nog meer mogelijkheden, waardoor u decaf en voorgemalen koffie kunt gebruiken.

Zoals we al zeiden, beschikt de Jura A1 niet over functies voor het stomen of opschuimen van melk, dus koop een aparte melkopschuimer voor al uw opgeschuimde drankjes. Kijk ook eens naar de high-tech Jura’s voor een machine die het echt allemaal kan, zoals de D6, Giga 5 en Impressa E8.


Reiniging en onderhoud


De Jura A1 is ontworpen om het onderhoud eenvoudig en probleemloos te maken. Deze volautomatische espressomachine heeft 3 geïntegreerde onderhoudsprogramma’s die u waarschuwen wanneer het tijd is om ze te activeren. U wordt gevraagd de machine te reinigen na 180 bereidingen of 80 inschakelspoelingen en u moet het filter in het waterreservoir meestal vervangen als er 60 liter water doorheen is gegaan. Het ontkalken duurt iets meer dan een half uur en kan gemakkelijk worden uitgevoerd met water en ontkalkingstabletten.

De machine laat u ook weten wanneer u het afneembare waterreservoir moet bijvullen, dat u gemakkelijk langs de achterkant kunt bereiken, en wanneer het tijd is om de droesemkorf te ledigen die langs de voorkant naar buiten schuift. Verder hoeft u alleen de lekbak af te spoelen en de buitenkant af en toe schoon te vegen.


Waar voor je geld


Volautomatische espressomachines zijn niet goedkoop, omdat ze een hele maal- en zetervaring in één product verpakken. Maar de Jura A1 en zijn voorganger zijn momenteel de meest budgetvriendelijke koffiemachines in het hele Jura assortiment! Het is waar dat ze geen melkopschuimingsopties bevatten, maar de introductie van de PEP en de multi-aroma molen dragen bij aan de prijs-kwaliteitverhouding van de A1.

De Jura koffiemachines zijn ontworpen en vervaardigd in Zwitserland en zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn gebouwd om vele jaren mee te gaan (ze worden geleverd met een garantie van 2 jaar of 6000 kopjes, afhankelijk van welke het eerst wordt gebruikt).AromaG3 molen

Hoewel er veel machines zijn die nog gebruik maken van pods en K-cups, werkt deze volautomatische machine op echte koffie, wat beter is voor uw smaakpapillen en uw portemonnee. De Jura A1 heeft een programmeerbare automatische uitschakelfunctie en een gepatenteerde Zero-Energy Switch om een hoge energie-efficiëntie te garanderen, wat bijdraagt aan een lange levensduur en een nog milieuvriendelijkere ervaring (en u bovendien geld bespaart op elektriciteit).


Koop de Jura A1 niet als…


U een meer budgetvriendelijke volautomatische espressomachine wilt – Als het op Jura modellen aankomt, is de A1 de goedkoopste optie. Als u echter een kleiner budget wilt investeren, raden wij u de Gaggia Brera aan. Deze veelzijdige, volautomatische espressomachine is ontworpen en gebouwd in Italië en bevat ook een melkopschuimer, molen en een uitstekend zetsysteem voor een budgetvriendelijkere prijs.

U wilt meer aanpassingsmogelijkheden – Wilt u meer opties en misschien automatisch opschuimen binnen handbereik? De Jura Z6 heeft 10 koffiesterktes en 13 drankopties. Combineer de ruime keuze aan bereidingen met de melkopschuimer van topkwaliteit en u hebt tientallen drankjes boordevol schuim en cafeïne binnen handbereik. Net als de A1 bevat de Z6 premium functies zoals de Aroma G3-molen, PEP en IPBAS, maar met meer aanpassingsmogelijkheden dan de A1. Lees hier meer over dit model. Als 23 drankopties niet genoeg voor je zijn, zijn de 43 voorgeprogrammeerde drankjes van de Giga W3 een andere machine die je kunt overwegen.

Je wilt melkdranken maken – We raden de A1 niet aan als je van latte, cappuccino of andere melkachtige koffiedranken houdt, tenzij je al een melkopschuimer hebt. Aangezien dit model geen melkopschuimsysteem heeft, zou de Jura ENA 8 een betere keuze zijn.


Conclusie over de Jura A1


De meest compacte koffiemachine van de betrouwbare Zwitserse krachtpatser, de Jura A1 is de perfecte volautomatische espressomachine voor de koffiepuristen die alleen geïnteresseerd zijn in espresso, ristretto en zwarte koffie. Het vernieuwde ontwerp combineert eersteklas upgrades zoals het Pulse Extraction Process en het Intelligent Pre-Brew Aroma System met een hoogwaardige conische burr molen die ontworpen is om smaak en aroma te maximaliseren.


jura a1 vooraanzicht

Bekijk de dagprijs


Als u nog twijfelt, kunt u hier onze beoordeling van de beste Jura-machines bekijken. Als je echter op zoek bent naar een compacte en betrouwbare volautomatische espressomachine zonder franje, dan denken wij dat dit de machine voor jou is!Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen