Jura 72033 melkopschuimer

Facebook
Twitter
LinkedIn


 • Naam: 72033
 • Merk: Jura
 • Werking: Elektrisch
 • Inhoud: 340 ml


  • Jura 72033 melkopschuimer

   Bekijk de dagprijs


   De Zwitserse firma Jura is een duidelijke exponent van de hoogste kwaliteit en distinctie in de wereld van huishoudelijke koffiemachines en in het bijzonder automatische koffiemachines. De Jura 72033 melkopschuimer volgt deze weg en wordt gepositioneerd als een referentie binnen de markt van elektrische melkopschuimers.

   De Jura 72033 emulgator valt in de eerste plaats op door de ovale vorm van zijn stalen kan, met een zeer brede monding en een zeer karakteristiek gestreept reliëf op de buitenwanden. Het heeft een maximale capaciteit van een derde (340 ml), hoewel u weet dat als u gaat opschuimen, u het niet volledig zult kunnen vullen omdat de melk zou overlopen.

   De binnenwanden van het reservoir zijn, zoals gebruikelijk bij elektrische afschuimers, voorzien van een antikleeflaag om het risico dat de melk blijft plakken tot een minimum te beperken. Er staan ook enkele tekens op, die het maximumniveau aangeven tot waar we de container kunnen vullen, afhankelijk van of we de melk willen emulgeren of verwarmen, en ook het minimumniveau (waaronder de afschuimer niet zou werken).

   De elektrische basis brengt de warmte die nodig is om de melk te emulgeren over op de container. Het werkt op inductie (daarom zijn de reservoirs van de elektrische opschuimer altijd van roestvrij staal) en is gemaakt van zwart plastic, met het Jura logo op de voorkant gegraveerd.


   Jura 72033 review

   Bekijk de dagprijs


   Jura 72033: Melk opschuimen op drie temperaturen

   Het meest karakteristieke kenmerk van deze Jura 72033 opschuimer is ongetwijfeld, naast het opvallende design, de temperatuurkiezer.

   In tegenstelling tot andere elektrische schuimspanen, die alleen de productie van warm of koud melkschuim mogelijk maken, voegt de Jura 72033 een derde toestand toe: warm melkschuim. De keuze is heel eenvoudig: druk één, twee of drie keer op de knop om te schakelen tussen koud opschuimen (bij normale temperatuur), warm opschuimen of warm opschuimen.

   Met de op de controlelampjes getekende pictogrammen kunt u het pijpje bedienen en de gewenste optie kiezen zonder al te veel na te hoeven denken of de gebruiksaanwijzing te hoeven lezen (hoewel het altijd aan te raden is om dat toch minstens één keer te doen). We vonden de bediening van de Jura 72033 zeer intuïtief.

   Aan de andere kant, als we de Jura 72033 alleen als melkverwarmer willen gebruiken, moeten we het roterende accessoire verwisselen voor een ander dat geen room genereert, maar de melk in beweging houdt om te voorkomen dat deze tijdens het verwarmen verbrandt.

   Bij het schoonmaken moeten we de kan van de basis scheiden en afspoelen of in water dompelen. Het is niet nodig het kannetje bij elk gebruik in de vaatwasmachine te doen, hoewel het wel geschikt is voor dit doel. Het is niet de bas, die u verplicht met de hand moet schoonmaken.

   We moeten ook wijzen op de compartimenten die de basis zelf bevat voor het opbergen van de waterleidingen en de accessoires of het opschuimwiel. Dit zijn zeer kleine onderdelen, die men gemakkelijk kan verliezen, dus de mogelijkheid om ze aan de basis te bevestigen is een welkom detail dat het onderhoud en het opbergen van het apparaat vergemakkelijkt. Om ze te bereiken, moeten we de basis omdraaien.

   Alvorens verder te gaan met het lezen van de technische specificaties van het product, kunt u de gebruiksaanwijzing van de Jura opschuimer raadplegen (PDF-formaat).


   Jura 72033 aanbieding

   Bekijk de dagprijs


   Jura 72033 melkopschuimer: Belangrijkste kenmerken

   • Elektrische basis die warmte afgeeft door inductie in de kan.
   • Kan van roestvrij staal met een inhoud van 340 ml.
   • Vier basisfuncties: koud opschuimen, warm opschuimen, heet opschuimen en melkverwarming
   • Kunststof deksel dat spatten voorkomt
   • Hittebestendig handvat dat het mogelijk maakt de kan te hanteren zonder zich te verbranden.
   • Inclusief twee accessoires om te bedienen: één om het schuim te maken en één om de melk te laten draaien terwijl deze wordt verwarmd (zonder room).
   • Zeer intuïtieve bediening met één enkele bedieningsknop.
   • Snoerlengte: 80 centimeter.
   • Werkingsvermogen: 650 watt.
   • Afmetingen: 12 x 12 x 21 cm.
   • Gewicht: 1 kilogram.   Jura 72033

   Bekijk de dagprijs


   Voordelen van de Jura 72033 melkopschuimer

   • Het ontwerp is echt elegant en origineel. Jura drukt zijn stempel op elk detail, daar is geen twijfel over mogelijk.
   • De mogelijkheid om te kiezen tussen 3 temperaturen (natuurlijk, warm, heet), een functie die typisch is voor high-end melkopschuimers.
   • De compartimenten aan de onderkant, waarin accessoires kunnen worden opgeborgen zonder dat ze verloren gaan.
   • Het prestige van de fabrikant Jura, in alles wat met de huishoudelijke koffiesector te maken heeft, staat buiten kijf.


   Nadelen van de Jura 72033 melkopschuimer


   • Als we geen onderscheid gaan maken tussen verschillende temperaturen, en we gaan de melkopschuimer op een heel eenvoudige manier gebruiken, dan kunnen we misschien beter naar een bescheidener exemplaar kijken en wat van het budget uitsparen.
   • Het is een high-end opschuimer, en van zo’n kwaliteit, dat we het een beetje jammer vinden dat hij geen groter volume heeft, of op zijn minst dat hij in meerdere maten verkrijgbaar was.
   • Het duurt ongeveer twee minuten om de hele emulsiecyclus op de hoogste temperatuur te doorlopen. Tijd is misschien geen factor in uw geval, maar u moet weten dat andere opschuimers er tussen 80 en 90 seconden over doen.   Jura melkopschuimer 72033

   Bekijk de dagprijs   Jura 72033 melkopschuimer: Video’s

   We beginnen ons audiovisuele gedeelte met deze commerciële presentatie van de Jura 72033 melkopschuimer: