Wat is een Italiaanse koffiepot?

Facebook
Twitter
LinkedIn


Als je het hebt over koffie dan roep je Italië! Want in Italië maken ze de allerlekkerste koffie. De echte Italiaanse Espresso koffie is wereldwijd beroemd. Maar goed, om nou even naar Italië op en neer te rijden voor een goede bak espressokoffie is ook een beetje overdreven. En gelukkig ook niet nodig want tegenwoordig kun jij de Italiaanse koffie heel makkelijk zelf maken, thuis. Daarvoor hoef je dus niet uren voor in de auto te zitten. Maar hoe werkt dat dan? Italiaanse espressokoffie maken en wat heb je ervoor nodig? Dat lees je hier!italiaanse koffie pot

De Italiaanse koffiepot wordt ook wel Moka Express Bialetti genoemd. De koffiepot is vernoemd naar haar uitvinder, Alfonso Bialetti. Tot de dag van vandaag is het merk Bialetti één van de grootste en beste merken op het gebied van de echte Italiaanse koffie. Door het gebruik van de Bialetti koffiepot maak je echt de heerlijkste espressokoffie.

Van de Bialetti Moka Express zijn meerdere uitvoeringen op de markt te koop. Per uitvoering kan het verschillen wat hiervan de eigenschappen zijn. Zo zijn er varianten waarbij je maar één kop koffie per keer kunt zetten, maar ook zijn er Moka potten van Bialetti beschikbaar waarbij je tot wel 18 koppen koffie kunt zetten per keer.


Hieronder vind je enkele goede Italiaanse Koffiepotten / Perculators:


  • Percolator 3 Kops – Mokkapot Coffee Espresso Maker
  • BiggDesign® BiggCoffee – Percolator Koffie
  • Percolator 6 Kops – Mokkapot Coffee Espresso Maker
  • XXL Percolator 12 Kops – Mokkapot Coffee Espresso Maker
  • Cecotec Percolator – Vaatwasserbestendig


Verschil tussen de Italiaanse koffiepot en percolator


De Italiaanse koffiepot wordt ook vaak percolator genoemd maar helaas klopt dit niet. Dit heeft met de zet techniek te maken. Als je namelijk gebruik maakt van de Italiaanse koffiepot wordt het water van onderaf verwarm en door de druk die er ontstaat door het filter heen omhoog gedrukt.

Bij de percolator werkt dit anders. Daar wordt het water ook van onderen af verwarmd maar wel om vervolgens over de gemalen koffie boven in de pot besprenkeld te worden. Doordat het water door het filter loopt naar beneden pakt het op die manier de aroma van de koffie mee.


Welke koffiebonen heb je nodig?

De koffieboon is misschien wel het belangrijkste ingrediënt om een succesvol bakje koffie te maken. Als je de verkeerde bonen hebt zul je nooit die kwaliteit halen die je voor ogen hebt. Daarom is het echt belangrijk om goede bonen te gebruiken voor jouw koffie.

Wanneer je op zoek bent naar een goede koffieboon dan zou je bijvoorbeeld een zogeheten ‘Moka maling’ moeten kopen. Deze bonen geven de meest heerlijke smaak!


Het schoonmaken van de Italiaanse koffiepot

Als je lang wilt genieten van jouw Italiaanse koffiepot dan is het heel erg belangrijk om deze goed schoon te maken en te onderhouden. Als je dat namelijk niet doet dan is heb je het risico dat je koffie niet meer goed smaakt en dat jouw koffiepot minder lang mee gaat en dat is natuurlijk heel erg zonde.

De meeste espressopotjes van Bialetti zijn gemaakt van aluminium. Deze kun je dus absoluut niet schoonmaken met bijvoorbeeld afwasmiddel. Dat komt doordat dit dan in het aluminium trekt en dat betekent dat jouw koffie naar afwasmiddel gaat smaken. Als je jouw espressopotje dus schoon gaat maken kun je dit gewoon doen met heet/lauw water en een borsteltje. Meer heb je niet nodig.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen