Bialetti moka express beoordeling

Facebook
Twitter
LinkedIn


bialetti moka express

Bekijk de prijs

Voordelen

 • Zeer goede koffie
 • Gebouwd om lang mee te gaan
 • Vereist geen elektriciteit
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Geweldige prijs
 • Draagbaar

Nadelen

 • Laat aluminiumresten achter bij verkeerd gebruik
 • Niet vaatwasmachinebestendig
 • Een beetje hoog onderhoud – geen instelling en vergeten
 • Lange brouwtijd
 • Brouwen met aluminium kan niet goed zijn voor je gezondheid

Bekijk de prijsDe Bialetti Stovetop Espresso Maker wordt op de markt gebracht als een espressomachine, maar net als de Aeropress is het niet echt een espressomachine. In plaats daarvan krijg je een rijk, volwaardig kopje koffie door een zeer eenvoudig zetproces. Met ongeveer 30 euro is dit een van de beste koffiezetapparaten die u kunt vinden.

De beoordeling


Volg de instructies zorgvuldig op!

Er lijken veel gebruikersfouten te zijn bij het brouwen met de Bialetti. De instructies waarschuwen de gebruiker om het koffiezetapparaat niet te veel te verwarmen door a) het op een te hoge stand te verwarmen of b) het te lang te verwarmen. Als u een van deze dingen doet, zal dit leiden tot een lelijk kopje koffie en een lelijke Bialetti in de loop van de tijd.

Degenen die aluminiumresten op de bodem van de Bialetti hebben ondervonden, waren meestal degenen die een van deze twee fouten hebben gemaakt.

Veel recensenten leerden ook op de harde manier dat je deze Moka Pot niet in de vaatwasser moet zetten. Het zal de esthetiek beschadigen, maar niet noodzakelijkerwijs de functionaliteit.

Bekijk de prijs

Over het aluminium

Het meest nuttige negatieve overzicht (zoals gestemd door Amazone-gebruikers) van de Bialetti merkte op dat het aluminium lichaam van het koffiezetapparaat zich aandient als een potentieel gezondheidsrisico, met name voor degenen die aluminiumresten in hun Moka-potten aantreffen.

Echter, uit de daaropvolgende discussie die volgde op deze review lijkt het erop dat aluminium niet definitief in verband is gebracht met ziekte wanneer het in kleine hoeveelheden wordt geconsumeerd. Misschien wilt u het onderzoek zelf onderzoeken voordat u tot conclusies komt.

Bekijk de prijsDe beoordelingen

Laten we eens kijken naar elk van de beoordelingscategorieën voor de Bialetti Moka Pot.


De Prijs

Voor €25, is dit een geweldige deal. In vergelijking met een ander “espresso” apparaat zoals de Aeropress, lijkt de aluminium behuizing een nog betere prijs-kwaliteitverhouding te bieden.


De koffiekwaliteit

Van de meer dan 450 reviews over dit koffiezetapparaat, zeggen slechts 2 reviewers dat de koffie die de Bialetti maakt slecht is. De meerderheid van de overige reviewers vindt de koffie van prima kwaliteit.

Ik ben het daar helemaal mee eens. Het maakte niet uit welke maling ik gebruikte, ik kreeg heerlijke koffie. De koffie is sterk, maar kan gemakkelijk verdund worden om aan ieders smaakvoorkeur te voldoen.


De kwaliteit van het koffiezetapparaat

Het feit dat hij van aluminium is gemaakt, lijkt een van de meest omstreden aspecten van dit koffiezetapparaat te zijn. Hoewel aluminium zeer goed warmte geleidt, zijn velen huiverig om deze Moka Pot te gebruiken vanwege zijn aluminium behuizing.

Persoonlijk ben ik aan de minder conservatieve kant en ben ik niet bang om dit koffiezetapparaat te gebruiken, maar ik denk nog steeds dat dit koffiezetapparaat, gezien zijn aard om aluminiumresten achter te laten (althans bij verkeerd gebruik), net niet perfect is in de kwaliteitsafdeling.


Gebruiksgemak

U kunt in de video hierboven zien dat het niet erg moeilijk is om dit apparaat te gebruiken. Maar het lijkt erop dat veel mensen hun apparaat nog steeds oververhitten, en gezien het feit dat u dit koffiezetapparaat goed in de gaten moet houden, zou het zeker eenvoudiger in gebruik kunnen zijn.


Schoonmaakgemak

Het apparaat is niet geschikt voor de vaatwasser, maar dat betekent niet dat het niet super eenvoudig schoon te maken is. Het enige wat u hoeft te doen is het apparaat onder warm kraanwater te houden nadat u de gemalen koffie hebt weggegooid.

Hoe snel hij schoon te maken is, zie je in mijn videorecensie.


Duurzaamheid

Gezien het gebrek aan snufjes en gadgets en de algehele eenvoud, is het erg moeilijk om de Bialetti kapot te maken. In feite heeft geen enkele recensent een kapot koffiezetapparaat gemeld. Er waren wel veel meldingen over de rubberen pakking die kapot ging na herhaaldelijk gebruik, maar dit is een onderdeel dat zeer goedkoop en eenvoudig te vervangen is.


Uiterlijk

Gebaseerd op de reviews van de Bialetti, lijkt het erop dat de meeste mensen de esthetiek van het apparaat waarderen. Ik ben geneigd het ermee eens te zijn dat hij er goed uitziet, maar niet 5 sterren goed.


Snelheid

Het duurt 5-20 minuten volgens recensenten. Ja, dat is een groot verschil. Waar het waarschijnlijk op neerkomt zijn de verschillende fornuizen, branders, en warmte-instellingen die elke individuele recensent gebruikt. Het hangt er ook vanaf welke maat Bialetti je gebruikt.

Ik heb gemerkt dat de versie voor 6 kopjes er ongeveer 10-12 minuten over doet, afhankelijk van de maling die ik gebruik. Let wel, dit is op een zeer lage warmtestand van mijn fornuis.


Conclussie

Dit is het koffiezetapparaat dat je in veel Italiaanse en Cubaanse huishoudens zult aantreffen, en dat is niet voor niets! Het is betrouwbaar, zet geweldige koffie, en heeft een zeer klein prijskaartje.

Dit koffiezetapparaat kan de perfecte keuze zijn als u:


 • Iemand die van sterke, volle koffie houdt
 • Iemand die op zoek is naar een koffiezetapparaat dat is gebouwd om lang mee te gaan
 • Iemand met een krap budget en beperkte ruimte op het aanrecht
 • Iemand die een draagbaar koffiezetapparaat wil


Dit koffiezetapparaat is waarschijnlijk niets voor u als:

 • U op zoek bent naar iets snel en gemakkelijk
 • U zich zorgen maakt over het gebruik van aluminium
 • U op zoek bent naar een koffiezetapparaat dat weinig onderhoud vergtGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen