Beste Inductie percolators

Facebook
Twitter
LinkedIn


Goede koffie is belangrijk. Zonder goede koffie start je dag toch nét even niet zo lekker. Maar de echte koffie liefhebbers weten dat de allerbeste koffie komt van de percolator. Hij is tegenwoordig een beetje uit de standaard inventaris van een gemiddelde keuken verdwenen maar toch wint de percolator steeds meer terrein terug. Want, de echte koffie liefhebber weet de koffie gemaakt met een percolator te waarderen. Er zijn vele soorten percolators zoals de inductie. Als jouw keuken draait op inductie is het dus wel belangrijk om te weten welke apparaten dan het beste geschikt zijn.


percolator inductie

Hoeveel kost een percolator op inductie?


ModelPrijs
Bialetti VenusTussen €30 en €50
Bialetti MusaTussen €40 en €60
Bialetti KittyTussen €40 en €60
Bialetti BrikkaTussen €45 en €50

De Italiaanse percolator op inductie is op het internet veel te vinden. Wat op zich ook wel logisch is aangezien steeds meer mensen van het gas af gaan en elektrisch gaan koken. Wat wel belangrijk is als je een percolator op inductie gaat kopen is dat je een goede mokka pot hebt. Het is echt heel erg belangrijk om daar niet op te bezuinigen.

Er zitten best wat prijsverschillen tussen de hier vier genoemde modellen. Maar dat heeft meer te maken met de capaciteit van de koffiepot.

Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten om over te stappen naar de echte Italiaanse koffie gemaakt met de percolator want er zijn al percolators beschikbaar voor een heel laag instabedrag. Voor een paar tientjes heb je al een basismodel. Wil je meer luxe en meer functies? Dan ga je uiteraard ook meer betalen.


Waar kun je de Italiaanse inductie percolator vinden?


Eigenlijk overal op het internet kun je wel een inductie percolator kopen. Het enige wat wel verstandig is, is dat je eerst natuurlijk goed de prijzen vergelijkt met het aanbod. Bol.com heeft een groot aanbod aan percolators maar natuurlijk zijn er veel meer leveranciers te vinden.Voordelen

Eigenlijk is dit best wel een gekke vraag want de échte koffie liefhebber weet ook wat de voordelen zijn van de heerlijke, volle koffie die je maakt met een percolator. Het is gewoon niet te vergelijken met koffie van bijvoorbeeld een filterapparaat of Senseo en Nespresso.

Maar toch onderscheidt de percolator op inductie zich ten opzichte van de andere percolators. Want ze zijn namelijk veel zuiniger. En zuinigheid is heel erg belangrijk. In slecht een paar minuten zet je de meest goddelijke koffie die er bestaat.

Een percolator op inductie is ongelofelijk bijzonder omdat de percolator gebruikt kan worden op de inductie kookplaat. Dit is wel nieuw want voorheen konden alleen de percolators van RVS op het fornuis geplaatst worden. En zo is de keuzevrijheid toch wel beperkt.


Italiaanse percolators op inductie Overzicht


Maar als je een percolator die geschikt is voor inductie aanschaft is het wel handig om te weten welke merken de beste zijn. Hier lees je de 4 modellen die zich tot de beste inductie percolators mogen noemen. Het merk wat écht uit de bus springt zijn de percolators van Bialetti. Dit merk is natuurlijk al jarenlang een grote naam op het gebied van de Italiaanse koffie.


Bialetti Mokka Express


Bialetti Mokka Express

Bekijk de dagprijs


De originele Bialetti Mokka percolator van de Bialetti mokkapotten zijn niet geschikt voor inductie omdat ze vervaardigd zijn uit aluminium. Maar Bialetti heeft daar inmiddels wat op gevonden. Slimme move aangezien steeds meer mensen gebruik maken van inductie koken. Bij dit model van de Bialetti is de koffiepot namelijk voorzien van een stalen reservoir. Doordat Bialetti deze toevoeging heeft gedaan is de Bialetti Mokka Express nu geschikt voor inductie.

Doordat Bialetti deze aanpassing heeft aangebracht toont het bedrijf des te meer aan dat zij begrijpen wat de echte koffie liefhebber nodig heeft. Deze koffiepot is zo ongelofelijk verfijnd met zijn heerlijke ergonomische siliconen handgrepen en mooie structuur. Daarnaast is de koffiepot eenvoudig te reinigen en dat is natuurlijk ook wel heel erg fijn!

Daarnaast als laatste pluspunt is de mooie prijs/kwaliteit verhouding, daar scoort de Bialetti Mokka Express echt enorm hoog mee.


Bialetti Venus


Bialetti Venus

Bekijk de dagprijs


De roestvrijstalen Bialetti Venus percolator is geschikt voor inductie koken maar daar blijft het niet bij want deze krachtpatser van Bialetti overtuigt de echte koffie liefhebbers vanwege de hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. En dan beschikt de Bialetti Venus percolator ook nog eens over een fantastisch design, zodat hij echt een pronkstuk is in jouw keuken.

Het handvat van is ook nog eens hittebestendig en dat is natuurlijk wel heel erg praktisch. Wat ook mooi is aan de Bialetti Venus percolator is dat hij heel eenvoudig te reinigen is en vaatwasser bestendig is. Plus je kunt er wel 6 kopjes espresso mee maken!

Wat wel belangrijk is om te weten is dat de Bialetti Venus een zeldzaam model is, want het koffiereservoir is niet achthoekig. Maar het pluspunt is dat het ontwerp van de koffiepot daarom juist modern is. Alleen doordat het koffiereservoir niet achthoekig is heeft dit wel effect op de grip. Je kunt dus echt ervaren dat je minder grip hebt.


Bialetti Musa


Bialetti Musa

Bekijk de dagprijs


Met de Bialetti Musa inductie percolator geniet je van kwaliteit koffie voor een mooie prijs. De Bialetti Musa Percolator is gemaakt van roestvrijstaal en je kunt er 6 kopjes Italiaanse koffie per keer mee maken. Daarnaast is de Bialetti Musa inductie percolator ook geschikt voor andere fornuizen dan alleen inductie.

Reinigen gaat heel gemakkelijk en snel in de vaatwasser. Geen moeilijk gedoe dus. De handgreep is ergonomisch en de percolator heeft een gepatenteerd veiligheidsventiel. Daarnaast heeft het roestvrij staal een glanzende afwerking wat het echt een eyecatcher maakt.


BonVivo Intenca


BonVivo Intenca

Bekijk de dagprijs


Wil je een echte krachtpatser voor jouw Italiaanse koffie maar hou je ook van een mooi design en praktisch genot? Dan moet je de BonVivo Intenca percolator hebben. Deze is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal waarmee je tot 6 kopjes Italiaanse koffie per zetbeurt kunt maken. De vormgeving van de BonVivo Intenca is een edel van karakter en de koffiepot is hittebestendig, als ook het handvat. En de schenkvorm is speciaal waardoor je zonder knoeien makkelijk de koffie kunt serveren.


Bodum Chambord Cafetière


Bodum Chambord Cafetière

Bekijk de dagprijs


Je zou bijna denken dat Botelli de monopolypositie heeft als het gaat om de (inductie) percolator maar dit is zeer zeker niet waar want Bodum heeft een kanjer van een percolator op de markt. Namelijk de Bodum Chambord Cafetière.

Dit ontwerp is echt uniek en bijzonder door de satijn/chromen afwerking van de percolator. Dezer percolator is wel wat groter dan gebruikelijk waardoor je voor aanschaf goed moet realiseren of deze koffiepot past in jouw keuken.


Welk model van inductiepercolator moet je kiezen?


De aanschaf van een Italiaanse percolator kun je natuurlijk zelf zo duur maken als je wilt. Maar een duurder model percolator wil niet per definitie zeggen dat het dan ook beter is. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een percolator gaat aanschaffen. Allereerst moet je natuurlijk wel weten wat jouw budget is. Dat maakt het zoeken al wat makkelijker en gerichter. Maar op de volgende zaken is het heel erg belangrijk om op te letten voordat je een percolator koopt.


Capaciteit van de percolator


Het is ook noodzakelijk om te kijken naar de capaciteit van de percolator. Als je met een groot gezin bent die graag koffiedrinken of je hebt vaak visite voor de koffie dan is het wel handig dat je een percolator koopt die voor voldoende kopjes Italiaanse koffie kan voorzien.


Materiaalkeuze


Als je een percolator koopt kijk dan goed of de percolator gemaakt is van aluminium of roestvrijstaal. Een percolator die namelijk gemaakt is van aluminium is niet geschikt voor inductie koken.


Handgreep en deksel


Het is heel belangrijk dat een percolator veilig vast te houden is. Een handgreep die oververhit raakt kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Want een brandwond omdat je een heerlijke kopje Italiaanse koffie wilt zetten is niet echt verstandig. Daarnaast is een ergonomische handgreep ook wel heel erg fijn, zodat je hem op een prettige manier vast kunt houden.


De koffiefilter


De fijnheid van de koffiefilter is van belang voor de uiteindelijke kwaliteit van jouw koffie. Want een filter die een hoge fijnheid en capaciteit levert zorgt ook voor een goede smaak van de koffie


Het design


Het oog wil natuurlijk ook wat. Als jij een percolator aanschaft dan wil je ook dat deze met trots op jouw aanrecht mag staan pronken. Daarom is het belangrijk om naast alle bovenstaande eigenschappen te kijken voor een percolator die jij mooi vindt én die door het design makkelijk is te reinigen en te onderhouden.


Hoe je een percolator op inductie gebruikt


Je wilt natuurlijk ook weten hoe je een percolator op inductie gebruikt. Over het algemeen is het gebruik van een inductie koffiepot hetzelfde als van een andere Italiaanse koffiepot. Als je onderstaande stappen volgt gebruik je de inductie percolator efficiënt:


  • Schroef het waterreservoir los van de koffiepot. Als je dat hebt gedaan vul je het reservoir tot aan het maximale niveau van het veiligheidsniveau
  • Neem het koffiefilter en vul deze met de fijn gemalen koffie en plaats deze terug op het waterreservoir
  • Nu plaats je het bovenste gedeelte van de koffiepot aan het onderste gedeelte. Check of het goed vastzit.
  • De percolator kan nu op de kookplaat. Als het gaat borrelen is de koffie klaar


Nog een paar laatste tips!

De smaak van de koffie gemaakt met een percolator op inductie is hetzelfde als een andere percolator zonder inductie. Het enige verschil zit hem in de bereidingstijd. En wacht tot het de percolator goed is afgekoeld voordat je een nieuwe pot gaat maken.

Wil je zeker weten dat de percolator geschikt is voor inductie? Houd dan een magneet tegen de bodem, als deze blijft hangen dan is het geschikt voor inductie.


Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen