logo

Jura Z6 Aluminium, diamond black kopen en review

Snelle review: De Jura Z6 is een uitstekende espressomachine die van u een barista maakt. Hij heeft veel aanpassingsmogelijkheden en een geavanceerde extractietechnologie om u een kopje joe te geven dat barst van de aroma's en smaken. Met een druk op de knop krijgt u een perfect kopje.

Er zijn velen van ons die geen vervangers accepteren. Alleen het beste is voldoende. En als je zo'n koffieliefhebber bent, dan is de Jura Z6 voor jou. Dit is een machine die uitzonderlijke controle biedt over de verschillende processen die betrokken zijn bij het maken van een goed kopje koffie. Het heeft een zeer strak design dat alle juiste spullen herbergt om goede kwaliteit koffie te maken. Het enige wat de machine niet kan doen is uw kopje naar u toe brengen.

jura z6

Bekijk de prijs

De Jura Z6 Koffieautomaat

Jura maakt al sinds het begin van de jaren '80 hoogwaardige espressomachines. En zoals alle Zwitserse kwaliteitsmerken zijn de Jura espressomachines nooit geschikt voor de low-budget gezinnen. Het bedrijf legt meer de nadruk op de kernfunctionaliteit en het totale ontwerp van zijn machines om u een product te bieden dat de tand des tijds kan doorstaan.

Dat is precies wat u met de Z6 krijgt. Hij heeft een zeer steil prijskaartje dat de espressomachine buiten het bereik van gewone huishoudens kan maken. Maar wat het aan betaalbaarheid ontbreekt, heeft Jura ervoor gezorgd dat u alleen de best mogelijke espresso-ervaring krijgt.

De Z6 is de allereerste koffiemachine van Jura die een unieke extractietechnologie integreert. Dit garandeert een kopje hete joe die alle smaken en aroma's heeft die u nooit voor mogelijk had gehouden van een huisbereidingsproduct. De bediening is eenvoudig aan te passen en zeer intuïtief. Hij wordt ook geleverd met een automatische melkopschuimer.

De Z6 maakt het supergemakkelijk om tot 6 verschillende soorten joes te maken voor iedereen in het huishouden. U kunt zelfs zelf bedenken wat een goed kopje koffie moet zijn.

Voordelen

 • Beschikt over een unieke extractietechnologie
 • Interface is zeer eenvoudig te gebruiken
 • Reservoir met grote capaciteit, perfect voor grote gezinnen
 • Maakt een betere controle van het koffiezetproces mogelijk
 • Biedt maatwerk in koffie
 • Automatische bewaking van de verschillende aspecten van de koffieproductie
 • Zeer eenvoudig te gebruiken, te reinigen en te onderhouden
 • Gegarandeerd een betere smaak van koffie, elke keer weer

Nadelen

 • Geen kopjeswarmhoudbakje
 • U moet een aparte karaf voor melk kopen
 • Het aantal maalinstellingen is niet zo groot, gezien de prijs.
 • Enkelvoudige ketelinstallatie
 • Nog steeds duurder dan andere merken.
jura z6 review

Bekijk de prijs

Esthetiek, Voetafdruk en Vormfactor

De Jura Z6 wordt geleverd met een aanzienlijke voetafdruk. Hoewel hij kleiner en compacter is dan andere commerciële koffiemachines op de markt, zal de Z6 toch veel ruimte nodig hebben op uw aanrecht.

De machine heeft een verticale ruimte nodig van ongeveer 18 inch en een aanrechtruimte die overeenkomt met 12,6 inch breed en 14,8 inch diep. U zult uw aanrecht moeten meten om er zeker van te zijn dat u nog voldoende ruimte over hebt voor uw andere items. Het top-opening ontwerp van de Z6 verhoogt ook de verticale ruimtebehoefte. U zult nog steeds uw koffiebonen en water in hun respectievelijke reservoirs moeten gieten. Het is van groot belang dat de onderkant van een keukenkastje niet te laag is voor een optimale opening van zowel het koffiebonen- als het watercompartiment.

We hebben gezegd dat de Jura meer nadruk legt op de functionaliteit van zijn producten dan op de esthetiek ervan. We zeggen niet dat de Z6 lelijk is. De lijnen zijn eenvoudig en strak. De Z6 wil maar één ding doen: u altijd en overal koffie geven. Het maakt niet zo veel uit wat mensen denken over zijn uiterlijk.

Deze Jura espressomachine is toevallig ook stevig met zo'n 26 pond. Het goede nieuws is dat hij nog steeds lichter is dan andere merken. Hij is ook lichter dan sommige modellen van de Jura. Wat hem licht maakt is de combinatie van stevig aluminium en ABS-materiaal. Terwijl de zijpanelen van plastic zijn gemaakt, zul je nog steeds denken dat je een koffiemachine hebt die gemaakt is van eersteklas materialen. De elegante glans van aluminium geeft de Z6 die moderne uitstraling die bijna iedereen in zijn keuken wil hebben.

jura z6 functionaliteiten

Bekijk de prijs

Kenmerken en functionaliteiten

Eén blik op de bedieningselementen van de Jura Z6 en je weet dat je een geweldige koffiemachine hebt. De machine is niet zo esthetisch aantrekkelijk als andere merken en modellen. De Z6 biedt echter meer functionaliteiten dan uw gewone koffiedruppel. Dit apparaat biedt verschillende functies die het proces van het zetten van opmerkelijke koffie zo veel gemakkelijker en aangenamer kunnen maken.

Unieke koffie-extractiemogelijkheden

De Z6 is de allereerste Jura espressomachine met de eigen Pulse Extraction Process technologie van het merk. U kunt verwachten dat de machine alle smaken en aroma's van elke koffieboonsoort die u in de Z6 stopt, extraheert. Zo kunt u genieten van de unieke kwaliteiten van koffie die deze onderscheidt van andere dranken.

De technologie zorgt ervoor dat de koffie altijd van hoge kwaliteit is. Het maakt het ook mogelijk om speciale koffies te maken. Als u een grote fan bent van ristretto, kan de Z6 verbazingwekkende kopjes leveren na verbazingwekkende kopjes. U krijgt de volle smaak van koffie en slechts een klein beetje van zijn bittere mondgevoel. Je krijgt ook een meer natuurlijk zoete koffie te ervaren zonder ooit suiker in je drankje toe te voegen.

Gebruiksvriendelijke bediening

De besturingseenheid van de Z6 is een meesterwerk. Het scherm wordt geleverd met een heldere achtergrondverlichting voor een beter zicht op de menu's. De tekst is zeer goed leesbaar en er wordt ook een bijbehorend beeld bij geleverd. De knoppen tegenover de menu's op het scherm zijn vrij scherp. Ze bieden een zeer efficiënte manier om door de menu's te navigeren. Er is ook een grote en eenvoudige bedieningsknop op de rechter voorhoek van het bovenvlak van de Z6.

Koffie zetten is nog nooit zo efficiënt geweest. U kunt tot zes verschillende "soorten" koffie kiezen en deze op het scherm laten weergeven. Door aan de bedieningsknop te draaien kunt u overschakelen naar de andere "koffie"-varianten die niet op het scherm worden weergegeven.

Jura heeft ook een automatische uitschakeling in de Z6 geïntegreerd. Wat mensen leuk vinden aan deze functie is dat ze de tijd kunnen kiezen die nodig is voordat het apparaat zichzelf uitschakelt. Er is ook een reset-functie die het eenvoudig maakt om de standaardinstellingen van het apparaat te herstellen.

Slimme koffiezetprogramma's

De Jura Z6 wordt geleverd met een geavanceerd algoritme voor het maken van koffie, waarmee gebruikers maar liefst 21 verschillende koffiedranken kunnen maken. Het bevat al favorieten zoals espresso, Americano en cappuccino. Er is ook de café latte, latte macchiato en ristretto.

Wat het programma zo slim maakt is dat u de verschillende aspecten van uw drankje kunt aanpassen. U kunt de sterkte van de dosis en zelfs de temperatuur van het water instellen. U kunt ook zelf bepalen hoeveel water u wilt gebruiken, inclusief de melk en het schuim dat u in uw koffie wilt doen. De gebruiksvriendelijke bediening maakt het zo veel gemakkelijker om uw koffie aan te passen aan uw behoeften.

Hier kan de leercurve voor sommige mensen zeer onvergeeflijk zijn. Voor één drankje moeten de verschillende parameters eindeloos worden aangepast om het goed te doen. U kunt zich nu voorstellen hoeveel experimenten u moet uitvoeren om de 'ideale' instellingen voor elk van de 21 drankjes te vinden.

Na het bepalen van de 'ideale' instellingen voor de drankjes is alles echter zo eenvoudig en handig als het aanraken van een knop.

Probleemloos melkschuim

Jura beschikt over een automatisch melkschuimsysteem. Puristen zullen deze functie ontkennen omdat ze geen absolute controle meer hebben over de consistentie van het melkschuim dat ze in hun koffie willen doen. Voor deze mensen kan geen enkel modern apparaat ooit een goed melkschuim vervangen.

Jura pakt deze zorg aan door u voldoende controle te geven over het maken van het melkschuim. Terwijl het proces van het maken van het melkschuim automatisch verloopt, kunt u nog steeds beslissen over de kwaliteit en de hoeveelheid schuim die de machine zal produceren. U krijgt niet het soort controle dat een schuimstaafje kan bieden. Toch biedt de Z6 nog steeds een behoorlijke hoeveelheid controle om u te helpen een schuim te maken dat u perfect vindt voor uw kopje koffie.

Misschien is het enige nadeel van de melkschuimfunctie van de Z6 wel dat er geen karaf in zit. Andere merken hebben al een karaf voor het bewaren van de melk. U kunt er altijd een kopen als u dat wilt. Gezien de prijs zou u echter verwachten dat de Z6 al met alles komt wat u nodig heeft.

Reservoir met grote capaciteit

We moeten Jura crediteren voor het integreren van een groot, 81-ounce watercompartiment in de Z6. Dat is ongeveer 65 tot 80 enkele espresso's voor iedereen in de familie. Het is een geweldig apparaat als u van plan bent om een vergadering bij u thuis te houden. U kunt shots na shots van enkele of dubbele espresso's serveren voor iedereen.

We vinden het ook erg interessant dat de Jura al een paar waterfilters bevat wanneer u de Z6 koopt. Dit is niet alleen perfect om de levensduur van de koffiemachine te verbeteren. Het kan ook helpen de smaak van uw koffie te verbeteren door onzuiverheden in het water te verwijderen.

Helaas gaan filters niet mee als het apparaat waarin ze zijn ingebouwd. Regelmatige vervanging van de filters kan leiden tot extra kosten. Dit kan de totale bedrijfskosten van het toch al dure apparaat verhogen.

Ingebouwde koffiemolen

Het is aardig van de Jura om een ingebouwde koffiemolen in de Z6 te plaatsen. Aan de 9,9-ounce koffiemolen is een conische keramische braammolen bevestigd. We waren een beetje verbaasd waarom de Jura een hopper heeft gemaakt die een kleinere capaciteit heeft dan zijn watertank. Mensen die de voorkeur geven aan sterke koffie zullen de trechter vaker moeten bijvullen dan ze willen.

We stellen het op prijs dat er 6 maalinstellingen in de molen zijn opgenomen. Helaas hebben we modellen gezien die meer dan tien verschillende maalformaten kunnen leveren. De fijnafstelling van uw koffie kan met de Z6 dus uitdagender zijn dan met andere merken of modellen.

Aan de andere kant is het eenvoudig om de maling van de Z6 in te stellen. Er zit een kleine knop in de trechter waar u aan kunt draaien om de maling te kiezen. Voor andere Jura modellen is het gebruik van een momentsleutel nodig wanneer u de slijpstand moet veranderen.

Efficiënte ketel

De Z6 is voorzien van een aluminium ketel die is bekleed met roestvrij staal. Jura heeft ook de Thermoblock-technologie in de Z6 geïntegreerd om een snellere en gelijkmatigere verwarming te garanderen. U kunt in een handomdraai van uw koffie genieten.

Het probleem is dat deze Jura creatie slechts met één enkele ketel wordt geleverd. We verwachtten er twee te zien, gezien de prijs. U zult dus dezelfde ketel moeten gebruiken voor het zetten van uw koffie en het stomen van uw melk.

U zult ook de temperatuursinstellingen van de Z6 goed vinden. De meeste machines op de markt bieden slechts een maximum van drie temperatuurinstellingen. Er zijn tien temperatuurinstellingen in de Z6. Dit geeft u de kans om het soort drank te maken dat u wilt op de temperatuur die u prefereert.

Uniek Spigotontwerp

De meeste mensen zien vaak het belang van het ontwerp van een koffiemachine over het hoofd. We kunnen zeggen dat de Z6 een van de meest bruikbare ontwerpen heeft. Het heeft een telescopische spigot waarmee je een 6-inch hoog glas op het plateau kunt plaatsen. En als u de voorkeur geeft aan een beker met een grote mond, dan kunt u de mogelijkheid van de Z6 spigot om te 'vlinder' op prijs stellen. Dit zijn zeer subtiele kenmerken die bij andere merken vrij zeldzaam zijn. Het scoort groot in ons boek.

jura z6 Bediening

Bekijk de prijs

Bediening, reiniging en onderhoud

Het is onvermijdelijk dat de Z6 een beetje moet wennen. Immers, dit is een machine die veel functies in één zeer handig en klassiek pakket verpakt. Jura heeft het geweldig gedaan, waardoor de bediening van de Z6 een stuk makkelijker te beheersen is dan die van andere merken.

De eerste opzet van de Z6 kan voor de meeste mensen ontmoedigend zijn. U zult de juiste instellingen moeten configureren om een zo goed mogelijk kopje koffie te kunnen zetten, afhankelijk van uw voorkeuren. En als u verschillende drankjes gaat aanpassen voor verschillende leden in uw huishouden, dan kunt u verwachten dat de programmering meer tijd in beslag neemt.

Verwacht een leercurve die tussen één en twee weken moet duren voor dit. Als u eenmaal vertrouwd bent geraakt met de verschillende functies, moet de kunst van het koffiezetten met de Jura Z6 al eenvoudig zijn.

De werking van de Z6 is weliswaar volautomatisch, maar de reiniging en het onderhoud van de Z6 vragen nog steeds om een zachte verzorging. De Z6 wordt geleverd met afneembare onderdelen die het schoonmaken en het onderhoud een stuk makkelijker moeten maken. Dit zijn onder andere de baggerdoos, de melkslang, de lekbak, de molen en de zeteenheid, en enkele andere onderdelen. U kunt deze onderdelen uit de machine halen en ze grondig reinigen.

Ook het reinigen van de machine zelf is eenvoudig. Jura heeft al een volledig geautomatiseerde reinigingstechniek geïntegreerd om de machine in optimale conditie te houden. U zult het systeem echter nog wel moeten activeren.

Het lijdt geen twijfel dat de geavanceerde technologieën die in een superautomatische espressomachine zijn ingebouwd, een grondiger onderhoud vereisen. Jura heeft de machine echter zo ontworpen dat het onderhoud noch hinderlijk, noch uitdagend is.

Voor wie is dit product bestemd? /Zou u dit moeten kopen?

Gezien de vele mooie kwaliteiten is de Jura Z6 geschikt voor mensen die perfectie in hun kopje koffie eisen. De machine zorgt niet alleen voor koffie die barst van het aroma van koffiebonen, maar staat ook garant voor uitzonderlijke smaken. Het is alsof je een persoonlijke barista hebt die je uitstekende koffie serveert wanneer je dat nodig hebt.

De Z6 is ook voor mensen die het maximale gemak willen. Het is niet nodig om de juiste temperatuur van het water en de grofheid of fijnheid van de koffiedik te raden. Het is allemaal een kwestie van het aanraken van de knop en de machine zijn werk laten doen. Men kan ook zonder veel gedoe een koffie zetten die heel specifiek is voor zijn voorkeuren.

Deze koffiezetmachine is ook perfect voor powerdrinkers. Als u het type persoon bent dat koffie als water verbruikt, dan is de Z6 iets voor u. Het apparaat is ook een goede keuze voor grote gezinnen.

Wij vinden geen enkele reden waarom u niet zou overwegen om de Jura Z6 voor uw huis te kopen. Dit is tenzij u het prijskaartje ver buiten uw budget vindt.

jura z6 koffiemaker

Bekijk de prijs

De concurrentie

Jura Z6 vs Jura Z8

De Jura Z6 heeft veel kenmerken gemeen met de Z8. De Z8 biedt echter meer drankmogelijkheden waardoor hij ideaal is voor koffieliefhebbers. De Jura Z6 kan niet tegelijkertijd melk stomen en koffie zetten. De Z8 kan dat wel. Het display van de Z8 is ook voorzien van touchscreen-functionaliteit om gemakkelijker door de menu's te kunnen navigeren.

Jura Z6 vs Jura S8

De Jura S8 is enkele honderden dollars goedkoper dan de Z6. Dit maakt de S8 een goede keuze voor mensen die een meer betaalbare super-automatische koffiemachine willen. De S8 kan echter maar een beperkt aantal koffierecepten aanbieden om van te genieten. Als u van speciale koffies houdt, is de Z6 een betere keuze.

Verdict

De Jura Z6 is een betrouwbaar koffiezetapparaat dat elke keer weer voor verbazingwekkende koppen koffie zorgt. Hij heeft veel van de opmerkelijke kwaliteiten van een espressomachine van commerciële kwaliteit die speciaal is ontworpen voor het moderne huis. Jammer genoeg houdt het fikse prijskaartje van de machine het goed buiten het bereik van de gemiddelde consument. Toch blijft het een van de beste keuzes voor degenen die zich meer willen richten op andere dingen in het leven, terwijl de machine hen elke keer weer de best smakende koffie maakt.

Bekijk de prijs

© 2021 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.