logo

Gaggia Brera Volautomatische Espressomachine kopen, review en aanbieding

gaggia brera

Bekijk de dagprijs

Slecht nieuws: het is moeilijk om espressomachines met een ingebouwde molen te vinden die ook veelzijdig zijn, een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben en u laten genieten van heerlijke espresso shots en schuimende drankjes op basis van melk.

Goed nieuws? Met dit model zijn alle vakjes aangevinkt!

Lees onze Gaggia Brera review om de spannende functies te ontdekken en ontdek waarom deze volautomatische espressomachine het verdient om in uw keuken te staan.

Samenvatting: De Gaggia Brera

gaggia espressomachine

Bekijk de dagprijs

 • Veelzijdig: kan espresso's, longo's, americano's en schuimende melk maken
 • Flexibel: kan brouwen met behulp van koffiebonen of voorgemalen koffie
 • Hoogwaardige espresso-opnames

De Optiaroma-functie geeft u de unieke mogelijkheid om de intensiteit en de smaak van uw espresso te personaliseren.

De Gaggia Brera Review

Gaggia Milano heeft een decennialange geschiedenis en die erfenis manifesteert zich in de superautomatische espressomachine van Brera. Ondanks het feit dat het een kleine, compacte machine is die is ontworpen voor thuisgebruik, levert de Brera espresso's van cafékwaliteit en kunt u deze naar wens aanpassen.

gaggia brera review

Bekijk de dagprijs

Kenmmerken

 • 15 bar druk van de waterpomp
 • Geschikt voor 250 gram koffiebonen
 • Keramische maler
 • Water filter
 • Stainless steel uitvoering
 • Kleuren: Zilver, zwart

Ontwerp

De Gaggia Brera is ontworpen en gebouwd in het land van herkomst van de espresso en is een van de mooiste voorbeelden van de iconische made-in-Italy stijl. Gaggia is immers een belangrijk onderdeel van de Italiaanse koffie-industrie en het bedrijf kan bogen op een decennialange expertise:

In 1938 ontwierp een Milanese barista, Achille Gaggia, een machine met een nieuw technologisch kenmerk: de hendel. Hierdoor [...] werd de druk van het water van de 1,5 bar van de vorige machines verhoogd tot een volle 9 bar.

De Gaggia Brera is een stevige, robuuste machine die gebouwd is om lang mee te gaan. De bovenkant en de zijkanten zijn gemaakt van plastic (u kunt kiezen uit zilver of zwart), maar het roestvrijstalen voorpaneel, de lekbak en de gladde hoeken geven de machine een elegant retro-gevoel, perfect voor zowel traditionele keukens als moderne aanrechtbladen.

De voorkant is voorzien van een kleine, gebruiksvriendelijke interface die een intuïtief LED-scherm en verlichte knoppen in de vorm van pictogrammen combineert. Met een hoogte van minder dan 12 inch kan deze superautomatische machine gemakkelijk onder uw keukenkastjes worden geplaatst.

Brouwsysteem

Deze superautomatische espressomachine biedt u een eersteklas boon-tot-kop-ervaring, dankzij het hoogwaardige brouwsysteem. Hij is voorzien van een bonenreservoir dat tot 8 ton koffiebonen kan bevatten en een platte keramische braammolen die meer van het aroma en de smaak van de koffiebonen vasthoudt. Hoewel het een beetje luidruchtig kan zijn tijdens het gebruik. U kunt ook uw favoriete voorgemalen koffie inscheppen, dankzij de bypassdoser.

Van de efficiënte roestvrijstalen boiler tot de snelle stoomtechnologie achter de Pannarello stoomstaaf (die in minder dan 10 seconden opwarmt), uw ochtendkoffie zal snel en eenvoudig zijn, of u nu een espresso of een schuimend drankje op basis van melk wilt.

Het heeft een uitstekende melkopschuimer waarmee u kunt experimenteren met een gladde en fluweelzachte textuur voor lattes of schuimend voor cappuccino's.

Brouwen met een druk van 15 bar, wat ver boven de minimale eisen van de industrie voor espresso brouwen ligt, levert een perfecte espresso met de iconische laag crema.

U kunt kopjes of glazen tussen 3,1 en 4,5 inch onder de verstelbare tuit plaatsen. Het verwijderbare 41-oz waterreservoir en de bezinksellade bevinden zich beide aan de voorzijde en zijn gemakkelijk toegankelijk. Dit is ook een energiezuinige machine die een uurtje inactiviteit in stand-by gaat.

Bekijk de dagprijs

Koffiekwaliteit en -veelzijdigheid

We hebben vastgesteld dat de Gaggia Brera een van de meest veelzijdige automatische bonen-naar-kop-machines is, naast de handmatige espressomachines. Met de Brera kunt u uw espresso op maat maken en met de Pannarello-toverstok kunt u lattes en cappuccino's maken.

Wat betreft de aanpasbaarheid kunt u beginnen met het kiezen van 5 verschillende maalmaten om de koffie in uw bonencontainer te gebruiken. Met de Optiaroma-functie kunt u kiezen uit 3 verschillende zetsterktes (licht, medium of sterk) en u kunt ook de koffiedosis aanpassen door op de bonenvormige pictogrammen te drukken. Zodra u uw perfecte espressorecept heeft gevonden, zal de machine het onthouden en voor u repliceren tot en met de Memo-functie.

Het heeft 2 programmeerbare kopjesmaten voor espresso en lungo, maar je kunt er ook een americano van maken door heet water toe te voegen via de handige tuit.

Van de pre-infusie cyclus die de gemalen koffie laat ontgasten voor het zetten (3), tot de optie voor een dubbel schot dat apart wordt gemalen om de versheid te garanderen, tot de perfecte laag crema - u kunt zien dat Gaggia veel zorg en precisie heeft geïnvesteerd in het creëren van een machine die espresso's van hoge kwaliteit kan leveren. Uw smaakpapillen zullen niet teleurgesteld worden.

Reiniging en onderhoud

Wanneer een machine te mooi lijkt om waar te zijn, blijkt het reinigingsproces meestal een nachtmerrie te zijn. Maar dat is niet het geval met de Gaggia Brera. Alle onderdelen die regelmatig geleegd, bijgevuld of gewassen moeten worden, bevinden zich aan de voorkant en zijn gemakkelijk te bereiken. De baggerlade kan tot 8 zetcycli aan afgedankte koffie bevatten, zodat u een hele week kunt gaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het ledigen ervan.

De zetgroep is ook afneembaar, wat handig is als je hem snel onder de kraan wilt wassen.

De Gaggia Brera verliest punten omdat de automatische spoelcyclus even wennen is (houd altijd een mok klaar om het water op te vangen als u de machine aan of uit zet!) Het betekent ook dat u het waterreservoir vaak moet vullen.

In tegenstelling tot andere super automatische espressomachines moet u deze machine handmatig ontkalken. Wel waarschuwt het u wanneer het tijd is om te ontkalken. Toch is het onderhoud van deze machine zeer praktisch en eenvoudig. Hoewel hij niet wordt geleverd, past de Intenza-waterfilter in het reservoir, wat wij aanraden (of gebruik maken van voorgefilterd water) om kalkafzetting tot een minimum te beperken en ervoor te zorgen dat u de best smakende espresso krijgt.

Bekijk de dagprijs

Waar voor uw geld

Wij vinden dat deze superautomaat ongelooflijk veel waar voor zijn geld biedt, vooral in vergelijking met duurdere modellen die minder functies bieden (bijvoorbeeld geen stoomstraal). Het is zeker een investering in vergelijking met de instapmogelijkheden, maar vergeet niet dat dit niet alleen een basis espressomachine is. Het bevat een keramische braammolen en maakt het mogelijk om verschillende soorten koffie te maken, waaronder americanos, cappuccino's en lattes.

Het is een stevige, goed gebouwde machine die u jarenlang heerlijke koffie zal serveren. En als er in het eerste jaar van aankoop iets misgaat, valt u onder de beperkte garantie van 1 jaar van Gaggia.

Denk aan het geld dat u bespaart doordat u niet elke dag in een café hoeft te komen om van een heerlijk kopje koffie te genieten. En als u dagelijks meer dan een kopje drinkt, krijgt u uw geld terug in minder dan een jaar. Als dat u aanspreekt, haal dan vandaag nog een Gaggia Brera.

Koop de Gaggia Brera niet als...

U wilt uw machine inbellen om dat perfecte schot te bereiken - De DeLonghi Magnifica biedt nauwkeurige controle over uw espresso door u het volume en de sterkte van het schot te laten aanpassen. De DeLonghi Magnifica heeft ook een ingebouwde braamslijpmachine en wordt geleverd met een Pannarello-stijl stoomstraal. Het beste aan deze machine is dat hij twee ketels heeft, wat betekent dat u kunt brouwen en melk kunt stomen zonder te hoeven wachten. Meer informatie over de DeLonghi Magnifica vindt u in deze post.

U geeft niet om het opschuimen of stomen van melk - Geen fan van schuimige, melkachtige drankjes? Of misschien wel, maar je hebt al een melkopschuimer? Dan heeft het geen zin om een machine te kopen met een stoomstaafje. Kijk eens naar de Jura Ena Micro 1. Deze compacte machine van Jura produceert uitstekende espresso, ristretto en americanos. We waren zelfs verrast door hoe snel hij een shotje espresso brouwt.

U wilt thuis een uitstekende espresso met een druk op de knop - Als u de beste espresso wilt met een druk op de knop, kijk dan eens naar de Breville Oracle. Het biedt automatische dosering, vermaling en zelfs stopzetting. Het is een superautomatische machine in elke zin van het woord. Het mag dan duur zijn, maar we vonden dat het een uitstekende espresso is en dat het heel wat aanpassingsmogelijkheden biedt.

Het oordeel over de Gaggia Brera

De Gaggia Brera maakt het mogelijk om espresso, americano en schuimende dranken op basis van melk te brouwen en is daarmee het perfecte superautomatische koffiezetapparaat voor elke koffieliefhebber. Als u een zachte plek hebt voor espresso, maar ook geniet van koffiedranken op basis van melk, denken we dat u van deze machine zult houden.

De snelle stoomtechnologie, de aanpasbare functies en de hoogwaardige toetsen - zoals de pre-infusiemodus - tonen de zorg die Gaggia aan deze machine besteedt. Van een iconisch bedrijf dat gevestigd is in de geboorteplaats van de espresso, verwachtten we niets minder. En we zijn ongelooflijk blij dat u de Gaggia Brera mee naar huis kunt nemen zonder een gat in uw portemonnee te branden.

Bekijk de dagprijs

Productspecificaties

 • Categoriën: Espressomachines
 • Serie: Gaggia Brera
 • Merk: Gaggia
 • Type koffie: Espresso, Heet water
 • Type koffievulling: Koffiebonen
 • Melkopschuimmethode: Stoompijpje

Instelbare functies voor type koffie

 • Instelbare maalgraad: Ja
 • Maalniveau aanpasbaar: Ja
 • Verstelbaar watervolume: Ja
 • Aantal bonenreservoirs: 1
 • Aantal kopjes per keer: 2
 • Geheugen voor koffieprofielen: Nee
 • Temperatuur instellingen: Y

Functionaliteiten

 • Kopjeswarmer: Nee
 • Serveert heet water: Ja
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Inhoud waterreservoir: 1,2 liter inhoud
 • Koffiebonen reservoir: 250 gram
 • Inclusief melkbeker: Nee
 • Bodem met antislip: Bodem met antislip
 • Koord opslagruimte: Nee
 • Druk van de pomp: 15
 • Aanvullende functies: ook gemalen koffie
 • Waterfilter: Ja
 • Waterniveau indicator: Nee

Bediening

 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Via app bedienbaar: Nee
 • Stand by tuning: Ja
 • Switch on timer: Nee
 • Type bedieningsknoppen: Knoppen met display

Onderhoud en reiniging

 • Automatisch ontkalkingssysteem: Ja
 • Automatische reiniging melksysteem: Nee
 • Uitneembare zetgroep: Ja
 • Anti calcium filter: Ja
 • Waterfilter: Ja
 • Verwijderbare sediment reservoir: Ja

Afmetingen

 • Inhoud waterreservoir: 1,2 liter inhoud
 • Product hoogte: 31,5 cm
 • Product lengte: 44 cm
 • Product breedte: 25 cm
 • Product gewicht: 0 gram

FAQ's

Hoe ontkalk ik een Gaggia Brera machine?

Om een Gaggia Brera machine te ontkalken, moet u de lekbak en de baggerlade legen. Voeg een ontkalkingsoplossing toe aan het waterreservoir en vul dit met vers water. Plaats vervolgens lege kopjes onder de twee uitlooppijpjes en activeer de stand-by modus door tegelijkertijd op de kleine en grote koffieknoppen te drukken om het proces in gang te zetten. U moet de keuzeknop zo draaien dat deze overeenkomt met de symbolen die op het display beginnen te knipperen en het waterreservoir op een bepaald moment bijvullen. Wanneer het ontkalkingssymbool verdwijnt, betekent dit dat de machine het proces heeft voltooid.

© 2021 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.