logo

Sage Barista Express review

Voor koffieliefhebbers is de Sage Barista Express, de Mercedes onder de huishoudelijke koffieapparaten. Niet alleen zet je met deze handmatige pistonmachine een espresso van topkwaliteit, met zijn klassieke ontwerp dat benadrukt wordt door de luxe uitvoering, met witte led-verlichting, is deze kleine Sage een aanwinst voor elke keuken.

Sage Barista Express review

Bekijk de dagprijs

De Sage espressomachine is, wat een goed keukenmes is voor een kok. Het is een van de meest complete huishoudelijke espressomachines die momenteel verkrijgbaar is. Zo heeft de koffiemolen meerdere standen en is het bonenreservoir luchtdicht af te sluiten. Naast een stoompijpje voor het zelf melk opschuimen, beschikt de Sage ook over een heetwaterpijp. Deze kun je gebruike, om op een snelle manier een kopje voor te verwarmen of voor theewater. Een mooi retro item is de drukmeter op de voorkant van het apparaat.

Sage Barista Express review: perfecte espresso machine voor thuis

Op een schaal van 10, scoort de Sage Barista Express met een 8,4. Daarmee is het de best beoordeelde Sage koffiemachine van dit jaar. Met name vanwege zijn compacte vorm en authentieke design, scoort hij hoog als koffiemachine voor thuis.

Kopen Sage Barista Express koffiemachine

Bij de aanschaf van een Sage Barista Express koffiemachine, heb je de keuze uit twee kleuren: Stainless Steel en Sesame Black. De Blackversie is iets duurder dan de RVS-uitvoering.

zwarte Sage Barista Express review

Bekijk de dagprijs

Sage Barista Express: de ins en outs

Alles begint bij deze pistonmachine met het malen van de koffiebonen. De ingebouwde koffiemolen beschikt over hardstalen conische maalschijven die je kunt instellen met de knop aan de zijkant. Je hebt op deze machine 18 maalstanden om uit te kiezen. Hoe grof of hoe fijn je maalt, hangt af van de soort koffie en de koffiesmaak die je prefereert. Hoe fijner de maling, des te bitterder over het algemeen de koffiesmaak wordt. Maal je daarentegen te grof, krijg je een waterig koffieaftreksel. Het vak voor de koffiebonen, geeft ruimte aan 250 gram bonen.

Een specialiteit van deze Sage koffiemachine is de mogelijkheid om te temperatuur van je koffie in te stellen. Dankzij de PID-controller, heb je de keuze uit drie warmtegradaties. Tevens is er bovenop de machine een kopjeswarmer aangebracht. Ook kun je de hoeveelheid koffie die in het espresso kopje komt, van te voren te programmeren. Niet alle espresso kopjes zijn immers even groot.

Voordat gemalen koffie zijn optimale aroma aan het kokende water af kan geven, ben je enkele seconden tot een minuut verder. Om hier ten volle van te kunnen profiteren, is de Sage Barista Express uitgerust met een voorperculatiefunctie. Voordat de machine start met doorlopen, besprenkelt hij eerst de gemalen koffie met een beetje heet water.

Bij aankoop van een Sage Barista Express piston koffiemachine, krijg je een melkkan bijgeleverd. De machine is standaard uitgerust met het Dual Wall Crema Systeem. Hiermee is het zelf melk opschuimen voor elke nitwit een eitje. Een ander heel prettig detail, aan deze machine is dat je het stoompijpje niet na gebruik, steeds met de hand hoeft schoon te maken. Dankzij het ingebouwde Anti Purge systeem, doet hij dat zelf.

De machine beschikt over een RVS thermoblock, wat betekend dat hij zeer snel opwarmt en langdurig zijn warmte behoudt. Om jarenlang de machine neutraal op het gebied van smaak en geur te houden, adviseert Sage om de machine elke 2 tot 3 maanden te ontkalken. Dit kan met een gewone universele snelontkalker.

© 2021 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.