Sage Barista Pro – Compacte professionele espressomachine

Facebook
Twitter
LinkedIn


De Sage Baristo Pro is een fijne nauwkeurig werkende espressomachine voor thuis. Je maakt er een heerlijke, zo goed als, professionele espresso mee. De compacte ‘bean to cup’ machine maakt automatisch een voortreffelijke kop koffie en is tevens geheel naar je eigen smaak en voorkeur in te stellen.

De Saga Pro is een knoppenmachine, waarbij je de ingaven en het bereidingsproces van je koffiedrank, afleest van een lcd-schermpje. Zo kun je precies de maalgraad, het extractieverloop en de temperatuur volgen. Eenmaal de waarden ingesteld van je favoriete smaaksamenstelling, maak je met één druk op de knop, binnen de minuut, je gewenste koffiedrank.

In dit artikel


 • Kenmerken Sage Barista Pro koffiemachine
 • Koffiedranken die je met de Sage Barista Pro maakt
 • Onderhoud en reiniging
 • Plus- en minpunten
 • Professionele machine voor weinig geld
 • Producteigenschappen Sage Barista Pro
 • Sage Barista Pro versus…
 • Conclusie
 • Andere Sage koffiemachinesSage Barista Pro

Bekijk de dagprijs


Kenmerken Sage barista Pro koffiemachine

Bij de ontwikkeling van de Saga Barista Pro is er veel tijd en energie gestoken, om een koffiemachine neer te zetten die niet alleen snel een perfecte kop koffie maakt, maar zich ook nauwkeurig aan de ingestelde waarden houdt. Maar al te vaak komt het voor bij heet waterapparaten dat, als je werkelijk gaat meten, er in de ingegeven waarden en de werkelijke temperatuur meerdere graden verschil zit. Sage garandeert dat, in hun koffieapparaten de ingestelde water- en/of melktemperatuur, nooit meer dan één graad afwijkt, van de ingestelde waarde.


Compacte machine met industrieel uiterlijk

De Sage Barista Pro is een mooi compact uitgevoerd espressoapparaatje, wat geheel in rvs is uitgevoerd. Dat geeft hem een professioneel industrieel uiterlijk. Een edelstalen behuizing is makkelijk in het onderhoud. Een doekje erover en je bent klaar. Ben je niet zo weg van de koele rvs-kleur, hij is ook verkrijgbaar in Black Truffle.

Aan de voorzijde zitten de knoppen en het lcd-schermpje die samen het bedieningspaneel vormen. De kunststof voetjes zijn goed breed gehouden en voorzien van een antisliplaag. Deze dempen niet alleen het geluid, maar zorgen er ook voor dat hij niet aan de wandel gaat, tijdens het maal-, of extractieproces.


Saga Barista Pro bediening

Het bedieningsgemak van de Saga Barista Pro is zonder meer hoog te noemen. Zet je hem op ‘automaat’, maakt hij binnen een minuut een voortreffelijke kop koffie. Wil je het volume, sterkte of smaak van de koffie aanpassen, switch je simpelweg over naar ‘manueel’.

Welke bereidingswijze je ook volgt, automatisch of manueel, op het lcd-schermpje kun je precies volgen wat hij doet. De bediening is niet echt ingewikkeld. Daarbij krijg je van Saga ook een duidelijke gebruikershandleiding, met diverse handige tips.


Maalsysteem en zetgroep

Het maalsysteem bestaat uit een edelstalen kegelmolen dat instelbaar is op 30 maalniveaus. Dat lijkt heel veel, maar als je graag een beetje als barista experimenteert, zal je zien dat je ze ook allemaal gebruikt. Elke soort koffiebonen, of roast, smaakt immers anders en ook voor een espresso heb je een andere maling nodig dan voor een gewone koffie.

Zonder meer een pluspunt van deze serie Saga machines is dat ze precies de juiste hoeveelheid koffie malen, voor je gekozen koffiedrank. Voor elke koffiespecialiteit heb je de mogelijkheid, om voor een of twee shots te kiezen. Daarbij valt het koffiepoeder direct in de portafilter of filterdrager en niet eerst in een koffiepoederopvangbak.

Als echte koffieliefhebber weet je het wel; er gaat niets boven een koffie bereid uit versgemalen koffiebonen. Maar dan wel verse bonen en geen bonen die al meerdere dagen of weken blootgesteld zijn aan de omgevingslucht. Om die reden heeft Sage het bonenvak ook klein gehouden. Slechts 250 gram koffiebonen kan het hebben. Daarbij is de houder redelijk luchtdicht af te sluiten. Voor een optimaal aromabehoud raden we je echter aan het bonenvak niet verder te vullen, dan je in ongeveer twee dagen opmaakt.Sage The Barista Pro-Pistonmachine-Stainless Steel

Bekijk de dagprijs


Het Barista Pro lcd-schermpje

Vanaf het moment dat je de machine in werking stelt, tot en met de laatste druppel koffiedrank die in je kopje valt, kun je het brewproces aflezen op het lcd-schermpje. Het display is weergegeven in een rustige lichtblauwe kleur. Dit matcht niet alleen goed met het de Stainless Steel of Black Truffle kleur, het display is ook duidelijk af te lezen in een helder verlichte ruimte.


Sage Barista Pro maalt per kopje

We vingen dit artikel aan met te schrijven hoe nauwkeurig deze Sage Barista Pro is. Dat was niet om je nieuwsgierigheid te wekken en je verder te laten lezen. Het is echt zo!

Er zijn niet veel automatische koffiemachines, in deze prijsklasse die beschikken over 30 maalstanden. Deze maalstanden geven je de volledige controle over de bereiding van je koffiedrank. Zo kun je heel nauwkeurig de fijninstelling van je maling regelen, waardoor er tijdens de extractie, op een optimale manier geprofiteerd wordt van het koffiearoma.

Voor een dubbele shot, zet je de filtersize knop op 2 kopjes.


Met Thermo Jet in 3 seconden heet water

Het andere sterk punt van Sage is het Thermo Jet systeem. Dit betekent dat het apparaat in drie seconden klaar is voor gebruik. Dit vind je bij geen enkel ander merk koffiemachines. Het Thermo Jet systeem wordt gestabiliseerd door de aanvullende elektronische PID-technologie. Deze zorgt ervoor dat de bereikte temperatuur niet meer dan één graad afwijkt, van de ingegeven of standaardwaarden.


Melk warmen en opschuimen

Je maakt met de Sage Barista Pro niet alleen een espresso, maar ook melkspecialiteiten zoals een cappuccino of koffie latte. Je kan ervoor kiezen de melk op te warmen in de kan of op te schuimen met behulp van het stoompijpje. Handmatig melk opschuimen vergt enige oefening, maar dat is juist de sport van de echte barista. Voor een perfect microschuim neem je het best goed koude, volle melk.


Multifunctionele ‘bean to cup’ machine

Deze Sage Barista is het meest geschikt voor mensen die graag de laatste koffietrends op de voet volgen en het leuk vinden er thuis mee aan de slag te gaan én voor mensen die een bepaald recept hebben afgestemd op hun smaak en daarvan niet willen afwijken. Ben je iemand die zich in allebei de groepen kan plaatsen, is dit jouw machine!

Deze multifunctionele ‘bean to cup’ machine bied je de mogelijkheid, je te ontwikkelen om zelf professionele koffie maken. In je eigen tempo kun je lekker experimenteren, met diverse roasts en instellingen, waarna je als vanzelf de overstap wilt maken, naar de Sage Oracle of hoger.Sage Barista Pro Black Truffel - Espressomachine

Bekijk de dagprijs


Koffiedranken die je met de Sage Barista Pro maakt

De Sage Barista Pro behoort tot de pistonmachines. Dat betekent dat het een halfautomaat koffiemachine is. Je maakt er een voortreffelijke espresso of ristretto mee. Daarnaast kun je er ook melkspecialiteiten zoals cappuccino, latte macchiato, flat white of koffieverkeerd mee maken. De melkfunctie bied je de mogelijkheid om de melk alleen op te warmen of met behulp van het stoompijpje, er een heerlijk vol microschuim van te maken.

Heb je niet zo’n trek in koffie, maar wel trek in een warme drank, kun je met de heet waterfunctie ook een kop thee of andere oplosdrank bereiden.


Onderhoud en reiniging

Regelmatig onderhoud en een periodieke reiniging zijn het behoud van je machine. En dat niet alleen, ook de smaak van je koffie is veel beter uit een schone machine. Voor het onderhoud van de Barista Pro levert Sage een reinigingsschijfje mee. Ontkalken doe je met ontkalkingstabletten, waarna je de machine activeert met een reinigingsprogramma. Het volledige reinigingsprocedé gaat als volgt:


 • Als apparaat aan onderhoudsbeurt toe is, verschijnt de melding FLUSH op het display.
 • Vul het waterreservoir af. Leg het reinigingsschijfje, samen met een reinigingstablet op het portafilter. Vergrendel hem in de groepskop.
 • Selecteer in het menu de functie FLUSH en druk de draaiknop in, ter bevestiging.
 • De 1 CUP knop zal nu oplichten. Om de reinigingscyclus op te starten, druk je deze in.
 • Het totale proces duurt zo’n 5 minuten. Het verloop ervan kun je volgen op het display.
 • Als de machine een dubbel piepsignaal laat horen, is hij klaar.
 • Herhaal het proces, maar nu met schoon water en zonder reinigingsschijfje en tablet.


Bekijk de dagprijs


Plus- en minpunten


Pluspunten

 • Goed leesbaar lcd-display
 • In 3 seconden opgewarmd met temperatuurcontrole
 • Automatische en manuele bediening
 • Maalt bonen per kopje
 • Goed kwaliteit melkschuim
 • Heet waterfunctie
 • Duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen


Minpunten

 • Maalfunctie werkt vrij luidruchtig
 • Reinigt zichzelf niet automatisch


Bekijk de dagprijs


Professionele machine voor weinig geld

Wanneer je niet te veel geld uit wilt geven aan een koffiemachine, maar wél graag een professioneel kopje espresso drinkt, is dit een goede keuze. De Sage Barista Pro is, in vergelijk met andere machines in zijn klasse, sneller en nauwkeuriger.

Hij kan je in eerste instantie misschien duur overkomen. Vergeet echter niet dat hij is uitgerust met het Thermo Jet systeem, waardoor hij in 3 seconden gebruiksklaar is, over temperatuurstabilisatie beschikt en gemaakt is van stevige duurzame materialen.


Productspecificaties Sage Barista Pro


Koffiedranken bereiden

 • Koffiespecialiteiten: Espresso, koffie, koffie met melk
 • Maakt koffie van…: Koffiebonen en gemalen koffie
 • 2-kopsfunctie: Ja
 • Melkspecialiteiten: Ja
 • Maalgraad instelbaar: Ja
 • Koffiesterkte instelbaar: Ja
 • Watertemperatuur instelbaar: Ja
 • Koffievolume instelbaar: Ja
 • Heetwaterfunctie: Ja
 • Waterreservoir inhoud: 2 liter
 • Bonenvak inhoud: 250 gram
 • Pompdruk: 15 Bar.


Bediening

 • Display: Ja, lcd-scherm
 • Gebruikersprofielen: Nee
 • App: Nee
 • Maalsysteem: Ja
 • Warmhouder kopjes: Nee
 • Waterreservoir uitneembaar: Ja
 • Standby functie: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja


Schoonmaken

 • Onderhoud zetgroep: Handmatig
 • Waterhardheid instelbaar: Nee
 • Waterfilter: Nee
 • Schoonmaakindicatie: Ja
 • Ontkalkingsprogramma: Handmatig activeren
 • Automatische reiniging: Nee
 • Uitneembare lekbak: Ja


Fysieke kenmerken

 • Afmetingen H x B xD: 42 x 39 x 39 cm
 • Gewicht: 13 kg
 • Behuizing: Geborsteld edelstaal
 • Verwarmingssysteem: Thermo Jet
 • Kleuren: Brushed Steel en Black Truffle
 • Vermogen: 1680 Watt


 • Categorieën: Pistonmachines
 • Merk: Sage
 • Type koffievulling: Gemalen koffie, Koffiebonen
 • Type koffie: Espresso, Gewone koffie
 • Melkopschuimmethode: Stoompijpje


Sage the Barista Pro Espressomachine

Bekijk de dagprijs


Sage Barista Pro versus…


Sage Barista Express


Sage Barista Express review

Onze hier behandelde Sage Barista Pro, is het grote broertje van de Barista Express die in alles net wat minder heeft. Iets wat meteen opvalt is dat bij de Express het mooie lichtblauwe display ontbreekt. Bij de Express is dat alleen een metertje, waar je de druk op af kunt lezen. Bij de Express moet je het ook zonder het Thermo Jet systeem doen. In plaats van dat de machine na 3 seconden gebruiksklaar is, duurt dit een minuutje. Ook de maalstanden zijn lager in aantal. Daar waar je bij de Pro de beschikking hebt over 30 maalniveaus, zijn dat er bij de Express maar 18. Op zich, ook helemaal nog geen verkeerd aantal. De Express is wél weer nóg compacter. Zo is hij maar liefst 7 cm smaller en 8 cm minder diep.


Sage Barista Touch


Sage The Barista Touch - Pistonmachine

De Sage Barista Touch verschilt technisch gezien, maar op drie punten van de Pro. Het meest opvallende is het touchscreen. De Barista Touch heeft geen knoppen meer. Je bedient hem volledig door de swipen en te tikken. Het tweede is het automatische stoompijpje, wat de Touch vóór heeft op de Pro. Via het touchscreen stel je het gewenste melkproduct in, warme melk of schuim en het komt automatisch in je koffie. Tot slot beschikt de touch over een warmhoudplaat voor kopjes. Ook dit ontbreekt bij de Pro.

Daar waar de Barista Express de voorgaande versie van de Barista Pro is, is de Barista Touch de verbeterde variant. De Touch is hiermee dan ook de duurste van de drie.


Bekijk de dagprijs


Conclusie

De echter koffieliefhebber, zal altijd graag een vinger in de pap hebben bij het bereiden van een koffiespecialiteit. Het is echter logisch dat je daar niet altijd tijd, of zin in hebt. Daarom is juist zo’n halfautomaat als de Barista Pro zo’n uitkomst.

Door het hoge aantal maalniveaus en de mogelijkheden om alle instellingen aan te passen, kun je ook de meest verfijnde aroma’s uit de koffieboon naar boven halen. Daarbij kun je ook, via het display, precies volgen wat hij doet.

Dus wil je, je toeleggen op het bereiden van een betere kop koffie of denk je over verborgen baristakwaliteiten te beschikken? Give it a try, met deze Sage Barista Pro.


Andere Sage koffiemachines


Sage Barista Express


De Sage Barista Express wordt gezien als het instapmodel van de Sage lijn. In slechts enkele minuten maak je een espresso van uitstekende kwaliteit. De Express geeft je de vrijheid om je eigen barista te zijn. Wil je dat een keer niet, kun je hem ook op automaat zetten. Het is een compact koffieapparaat, met een professionele uitstraling.


Sage Barista Touch


De Sage barista Touch is een hebbeding dat iedereen graag, op het aanrecht heeft staan. Hij ziet er niet alleen goed uit hij maakt ook koffie van absolute topkwaliteit. Daarnaast kun je alle instellingen volledig naar je eigen voorkeur aanpassen. Hij beschikt over een geheugenruimte, waarin je 8 voorkeuren kunt opslaan. Je bedient hem via een overzichtelijk touchscreen.


Sage Oracle en Sage Oracle Touch


Sage the Oracle Touch Stainless Steel

De Sage Oracle is verkrijgbaar met bedieningsknoppen en in touchscreenvariant. Het is een volautomatische espressomachine die echt álles zelf doet. Van het malen, het aandrukken van het koffiepoeder en het opschuimen van de melk, niets hoef je meer zelf te doen. Wil je echter ook je eigen inbreng hebben, kan dat. Elke Oracle standaard instelling is naar je eigen voorkeur en smaak aan te passen.


Sage apparaten zonder maalsysteem


Sage Duo Temp Pro


Sage Duo Temp Pro

Een fijn klein espressoapparaat, waarbij de nadruk ligt op het handmatig bereiden van de koffie. Met een enkele draaiknop stel je de machine precies zo in, als je zelf wilt, voor het lekkerste kopje koffie.


Sage bambino Plus


Sage bambino Plus

De Sage Bambino Plus is het meest compacte koffietoestel uit het Sage assortiment. Het is de opvolger van de Duo Temp Pro en heeft al wat meer automatische functies. Het is en blijft echter een koffiemachine, waarbij de focus ligt op handmatige bediening. Het is tevens een veel verkocht toestel voor beginnende barista’s.


Sage Dual Boiler


Sage Dual Boiler

De Sage Dual Boiler is voorzien van twee boilers. Zo kun je makkelijk al aan je volgende koffie beginnen, terwijl je voor de eerste de melk opschuimt. Een machine waarin onder de eenvoudige behuizing een grote kracht en precisie schuilt.


Koffiemolens


Sage Dose Control Pro


Sage Dose Control Pro

Zelf op een professionele manier koffie malen, doe je met de Sage Dose Control Pro. Een klein betaalbaar molentje dat je tot op de seconde nauwkeurig, af kunt regelen.


Sage Smart Grinder Pro


Sage Smart Grinder Pro

Wil je meer power, een groter bonenvak en een makkelijke displaybediening, heb je meer aan een Smart Grinder Pro. Deze is in alles net iets krachtiger, dan de kleinere Dose Control Pro.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen