Sage Barista Touch kopen, review en aanbiedingen

Facebook
Twitter
LinkedIn


Met de Saga Barista Touch zet je geen kopje koffie, maar bereid je een echte koffiespecialiteit. Een betere smaak is er met een thuismachine niet te realiseren. Daarbij is ook de bediening makkelijk en heb je ruime mogelijkheden om persoonlijke voorkeuren in te stellen.

Ondanks de vele mogelijkheden en grote hoeveelheid aan technologie die het apparaat bevat, is het een compacte machine. De Sage is ontwikkeld als thuismachine, maar vanwege de mogelijkheid om snel meerdere koppen koffie achter elkaar te bereiden, voldoet hij ook prima op een niet al te groot kantoor.

Het is een baristamachine die de gebruiker veel mogelijkheden biedt. Hij beschikt over acht geheugenslots, waarin je eenvoudig je eigen koffievoorkeuren opslaat. Zo hoef je nooit te denken van, “wat was de afstelling ook alweer precies”. Je slaat op wat je doet en bevalt het niet, wis je het weer. Net zo lang, totdat je een selectie heerlijke koffierecepten hebt.Sage The Barista Touch - Pistonmachine

Bekijk de dagprijs


Kenmerken Sage Barista Touch koffiemachine

De Sage Barista Touch behoort tot de zogenaamde ‘bean to cup’ apparaten. Bean to cup betekent dat je zelf alleen koffiebonen en water in de machine hoeft te doen, waarna je met één simpele tik, op het bedieningsscherm, een heerlijk verse koffiespecialiteit maakt. De Saga is een volautomatische koffiemachine, met het robuuste uiterlijk van een pistonmachine.

Het Barista apparaat is mooi compact uitgevoerd, met alles op de juiste plek. De voetjes zijn van een antisliplaagje voorzien, waardoor hij niet aan de wandel gaat en de behuizing is uitgevoerd in chique geborsteld rvs. Het geïntegreerde touchscreen geeft de espressomachine een stijlvolle moderne uitstraling. Bij aankoop van een Sage barista Touch heb je de keuze uit twee kleurstellingen: Brushed Stainless Steel en Black Truffle.


Bediening van de Sage Barista Touch


Sage The Barista Touch - Pistonmachine bediening

De Sage Barista is uitgerust met een 4-inch touchscreen. De bediening ervan is niet ingewikkeld en gaat eigenlijk als vanzelf. Het swipen en tikken zijn we immers al zo gewend van onze andere slimme apparaten, dat het navigeren in het keuzemenu een eitje is.

Al swipend kies je op de Saga, eerst de gewenste koffiedrank. Vervolgens tik je de maalgraad, sterkte van de koffie en vorm van melkbereiding aan. Staat je koffiedrank in het geheugen, is het nog makkelijker en ben je met één tikje, op het scherm, klaar.

Standaard beschikt de Saga Barista Touch over 5 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten. Zelf kun je daarmee variëren en de koffiedrank naar je eigen smaak aanpassen. Je hebt in totaal 8 opslagmogelijkheden.


Maalsysteem en zetgroep


Sage The Barista Touch - Pistonmachine maalsysteem

De koffiemolen is een edelstalen kegelmolen die in 30 verschillende standen is in te stellen. Dat is iets waarmee je zelf een beetje moet experimenteren. Welke stand het beste is, op een bepaald moment, is afhankelijk van de soort bonen die je gebruikt, de roast en je persoonlijke voorkeur. De machine maalt de exacte hoeveelheid voor je gekozen koffiespecialiteit.

Nadat het koffiepoeder uit de molen, in de filter terechtgekomen is, wordt het eerst bevochtigd, alvorens de koffiedrank bereid wordt. Dit pre brew systeem zorgt ervoor dat de koffie makkelijker zijn aroma loslaat. Hierdoor krijg je een vollere intensere smaak aan je koffiedrank.

In de machine zit een Thermo Jet systeem dat het water in minder dan 3 seconden op temperatuur brengt. De innovatieve PID-technologie (elektrische temperatuurstabilisatie) zorgt daarbij voor een uiterst nauwkeurige precisie, waarbij de temperatuur nooit meer dan 1 graad afwijkt, van de ingegeven waarden.

Een van de voorwaarden, voor een professionele barista koffiedrank, zijn verse koffiebonen. Het bonenvak van de Sage Barista heeft een inhoud van 250 gram. Dat is een behoorlijk vak voor een thuismachine. Drink je niet elke dag koffie, kun je ook minder bonen in het vak doen. Je moet dan wel iets vaker bijvullen, maar hebt dan wel altijd koffie van verse bonen.


Touchscreen met makkelijk plaatjes keuzemenu


Een makkelijker touchscreen, als van deze Saga, zijn we in onze reviews nog niet tegengekomen. Vanaf het 4-inch bedieningsschermpje regel je echt alles. Van de keuze van je koffiedrank, tot de maalgraad, de bereiding van de melk, tot de temperatuur van je drank. Wanneer het apparaat aan een reinigingsbeurt toe is, geeft hij dat aan op het screen, evenals als hij ergens een vastloper of verstopping heeft. In de rechterbovenhoek zit zelfs een informatie ikoontje. Wanneer je daarop tikt, krijg je een uitleg te zien van het menu waarin je op dat moment staat. Dat is handig, want dan hoef je het instructieboekje tenminste niet op de pak te houden.


30 maalstanden

Met 30 maalstanden kun je elke smaaknuance aan je koffie geven die je zelf wilt. Ook deze stel je in via het touchscreen. Je hoeft dit niet, zoals bij vele andere koffiemachines, via een regelknop in het bonenvak, aan te passen. De fijnere maalinstellingen gebruik je voor espresso en als je de koffie sterker wilt hebben. Wil je een mildere smaak aan je koffie, hou je het koffiepoeder wat grover.

De machine maalt precies genoeg voor de koffiespecialiteit die je hebt ingegeven. Daarbij heb je de optie voor een enkele, of dubbele shot.


Jetsnelheid in opwarmen

De Sage Barista Touch is uitgerust met Thermo Jet technologie. Hiermee bereikt hij in 3 seconden de gewenste temperatuur. Sage heeft de primeur met dit systeem. Voorlopig vindt je dit nog bij geen enkele ander merk terug.


PID-temperatuurregeling

Oftewel, elektronische temperatuur stabilisatie. Een technologie waarmee je, met een maximale afwijkingsmarge van één graad, het verwarmingssysteem nauwkeurig afstelt. Niet dat dit voor een gewone kop koffie echt van belang is, maar voor wel voor een optimale espresso extractie.


Melkopschuimfunctie


Sage The Barista Touch - Pistonmachine melkopschuimfunctie

Zoals het een volautomaat betaamt, is het melkopschuimsysteem volledig geautomatiseerd. Met elke tikjes op het touchscreen, geef je precies in, hoe warm je de melk of hoe vol je het microschuim wilt hebben. Het enige wat je wel zelf moet doen, is de melkkan vullen en deze eraan hangen. Bij de Saga kun je niet het melkpak ernaast zetten en er een slangetje inhangen.


Saga Touch: bean to cup

Voor koffiedrinkers die het liefst het gehele proces van koffiezette zelf onder controle willen houden, is de Saga Barista Touch dé machine. Niet voor niets heet hij ook Saga Barista. Van bean tot cup, betekent dat je, een kop koffie maakt, die bereid wordt uit vers gebrande koffiebonen. En het mooie van dit apparaat is dat je, ondanks dat het een volautomaat is, je alle zelf kun regelen en instellen.Meerdere koffiedranken van baristakwaliteit

Deze Saga wordt het meest gekozen, vanwege zijn sublieme kwaliteit espresso en ristretto. Het is dan ook een volbloed espressomachine. Dit betekent echter niet dat je er ook geen andere koffiespecialiteiten mee kunt maken. Ook liefhebbers van koffiedranken met melk(schuim) zullen verrast zijn, over de kwaliteit koffiedrank die deze Saga maakt. Zoals gezegd, doet hij alle automatisch, maar kun je ook het volume van je espresso of de schuimdikte van de melk volledig zelf bepalen.

Tenslotte, maar dat is niet zo verassend, beschikt het apparaat over een warmwaterfunctie, waarmee je thee of een oplosdrank kunt maken.


Saga Barista: onderhoud en reiniging

De voorwaarden om langdurig van een goede koffiesmaak te genieten, is een regelmatig onderhoud en reiniging van de machine. Dit geldt niet alleen voor deze Saga Barista Touch, maar voor alle heet waterapparaten. Kalk is niet alleen een zichtbare vervuiling die kunststoffen en metalen aantast, maar doet ook afbreuk aan de smaak van je koffie en in het ergste geval, krijg je kalkbrokjes in je koffie.

Deze Saga geeft op tijd aan, wanneer hij aan een onderhoudsbeurt toe is. Op het display verschijnt er dan een tekentje dat het zo ver is. Wanneer je een Saga Barista Touch koopt, zit er een reinigingsschijfje bij. Dit heb je nodig op het programma op te starten. Reinigingstabletten dien je apart aan te schaffen. Wanneer het apparaat zijn reinigingsprogramma heeft afgewerkt, is het raadzaam om zonder koffie, de machine een espressocyclus door te laten lopen. Zo weet je zeker dat eventuele resten van reinigingsmiddelen goed weggespoeld zijn.

Niet alleen de machine, regelt zelf het reinigingsproces. Ook het stoompijpje is na gebruik makkelijk door te spoelen. Hierdoor blijven er geen melkresten achter en verminder je ook de kans op kalkafzetting. Je kunt dit systeem activeren via Settings, Steam wand cleaning.


Plus- en minpunten

Als je dit artikel zo leest, lijkt het alsof er niets op de Sage Barista Touch aan te merken is. Toch zijn er altijd wel kleine dingetjes die hinder opleveren of je misschien graag anders zou zien. We hebben het een en ander voor je op rij gezet.


Pluspunten

 • Overzichtelijk touchscreen
 • Menu makkelijk te personaliseren
 • Melk opschuimen automatisch
 • Snelle opwarming
 • Maalt de juiste hoeveelheid per koffiedrank
 • Heet waterfunctie
 • Opvallend degelijk uitgevoerd.


Minpunten

 • Vrij luide koffiemolen
 • Tamper niet automatisch


Prijs- productverhouding

Een design, waar niets op aan te merken valt, een degelijkheid waar je ú tegen zegt en een kwaliteit koffie die je doet beseffen hoe fijn het leven kan zijn, mag wat kosten. De Saga Barista Touch is dan ook € 400,- duurder dan de Saga Barista Pro. Ook geen verkeerde machine trouwens, alleen minder doorgeautomatiseerd, dan de Touch. En wanneer je eenmaal gewend bent aan een automatisch melkopschuimsysteem, wil je echt niet meer terug naar handmatig.

De hoge mate van gebruiksvriendelijkheid én het feit dat hij, met het grootste gemak, meerdere koppen koffie achter elkaar maakt, zonder daarbij in smaak en temperatuur te verliezen, maakt hem ook geschikt voor een werkruimte, met meerdere mensen. Ondanks dat deze Saga Barista Touch tot de volautomatische koffiemachines in de hogere prijsklassen hoort, is hij zijn geld beslist waard.


Productspecificaties Sage Barista Touch


Koffiedranken bereiden

 • Koffiespecialiteiten: Espresso, koffie, koffie met melk
 • Maakt koffie van…: Koffiebonen en gemalen koffie
 • 2-kopsfunctie: Ja
 • Melkspecialiteiten: Ja
 • Maalgraad instelbaar: Ja
 • Koffiesterkte instelbaar: Ja
 • Watertemperatuur instelbaar: Ja
 • Koffievolume instelbaar: Ja
 • Heetwaterfunctie: Ja
 • Waterreservoir inhoud: 2 liter
 • Bonenvak inhoud: 250 gram
 • Pompdruk: 15 Bar.


Bediening

 • Display: Ja, touchscreen
 • Gebruikersprofielen: Ja
 • App: Nee
 • Maalsysteem: Ja
 • Warmhouder kopjes: Ja
 • Waterreservoir uitneembaar: Ja
 • Standby functie: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja


Schoonmaken

 • Onderhoud zetgroep: Handmatig
 • Waterhardheid instelbaar: Nee
 • Waterfilter: Nee
 • Schoonmaakindicatie: Ja
 • Ontkalkingsprogramma: Handmatig activeren
 • Automatische reiniging: Nee
 • Uitneembare lekbak: Ja


Fysieke kenmerken

 • Afmetingen H x B xD: 40 x 31 x 32,5 cm
 • Gewicht: 13 kg
 • Behuizing: Geborsteld edelstaal
 • Verwarmingssysteem: Thermo Jet
 • Kleuren: Brushed Steel en Black Truffle
 • Vermogen: 1680 Watt


Extra informatie


Sage Barista Touch versus…


Sage Barista Touch versus Sage Barista Pro

Beide Sage koffiemachines staan bekend om de uitzonderlijke hoge kwaliteit espresso die je ermee maakt. Het meest in het oog springende onderscheid is eigenlijk alleen het touchscreen. In de Touch kun je 8 gepersonaliseerde koffierecepten opslaan en hij maakt de koffie zo goed als volledig zelf. In tegenstelling tot de Basita Pro, waarbij je de melk zelf op moet schuimen. Een ander element, wat ook bij de Barista Pro ontbreekt, is de kopjeswarmer.


Sage Barista Touch versus Sage Oracle Touch

Beide apparaten beschikken over een touchscherm, maar daar houdt de gelijkenis dan ook een eind mee op. De Oracle Touch gaat, met het gehele proces, nog een stapje verder dan de Barista Touch. De Oracle kan koffiezetten en opschuimen van de melk tegelijkertijd uitvoeren, hij drukt de gemalen koffie automatisch aan die hij met behulp van een pre brew systeem eerst bevochtigt en beschikt over een verwarmingselement in de zetgroep. Nog iets wat ook de Oracle voor heeft op de Barista, is de Over Pressure Valve klep. Deze zorgt ervoor dat de druk tijdens het doorpersproces niet boven de 9 Bar komt. Hiermee wordt voorkomen dat de koffie bitter wordt.


Conclusie

Wanneer je erover denkt om deze stijlvolle Sage barista Touch te kopen, zal je in eerste instantie even moeten slikken bij het zien van het prijskaartje wat eraan hangt. Echter, wanneer je de gebruiksvriendelijkheid, de kwaliteit van de koffie en de gebruikte materialen in aanmerking neemt, bestaat er grote kans dat je toch het geld ervoor over hebt. Deze Saga biedt je namelijk zoveel meer, dan een doorsnee koffiemachine.

Daarnaast is deze Barista Touch van Saga, niet alleen een prima koffiemachine voor thuisgebruik, ook op de werkvloer, als er snel meerdere koffies achter elkaar gemaakt moeten worden, kan hij goed mee. Kort gezegd, is de Saga Barista Touch een fijne combinatie van gebruiksgemak en kwaliteit.


Andere Sage Bean to cup machines


Sage Barista Express


Sage Barista Express review

Wanneer je nog niet eerder kennis gemaakt hebt met Sage en op zoek bent naar een instapmodel, is deze Sage Barista Express een hele goede keuze. Je maakt er een lekkere koffie, op professioneel niveau mee en dankzij de compacte vormgeving is het een ideale thuismachine. Je kunt er zowel automatisch, als handmatig mee koffiezetten. Het is maar net, waar je op een bepaald moment zin en tijd voor hebt.


Sage Barista Pro


Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is net wat verder doorontwikkeld dan de Barista Express. Hier zit ook het in de barista Touch genoemde Thermo Jetsysteem in, waarmee hij binnen 3 seconden het water op de juiste temperatuur brengt.


Sage Oracle en Sage Oracle Touch


Sage the Barista Pro Espressomachine

De Sage Oracle koffiemachines zijn het neusje van de zalm, onder de espressomachines. Hij kan en doet alles op een perfecte manier en helemaal automatisch: koffie malen, het koffiepoeder aandrukken en de melk de juiste temperatuur en consistentie bezorgen. En daarbij houden de Oracles de druk onder controle met behulp van het OPV-systeem. Doordat je in het standaardproces de meeste instellingen aan kunt passen aan je persoonlijke smaak, geef je als een echte barista, je eigen touch aan elke gewenste koffiespecialiteit.

Het verschil tussen de Oracle en de Oracle Touch is eigenlijk alleen het touchscreen. Met een swipe heb je alle koffiespecialiteiten onder handbereik en kun je snel door de menu’s navigeren.


Sage Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro


Sage Duo Temp Pro

De Sage Duo Temp Pro is een pistonmachine, waarbij de nadruk ligt op het handmatig bereiden van je koffiespecialiteit. Er zit een enkele draaiknop op, waarmee je de volledige bediening uitvoert.


Sage Bambino Plus


Sage Bambino Plus

Niet voor niets heet deze Sage machine Bambino. Het is het kleinste koffieapparaat van de Sage machines. Technisch gezien, is het de opvolger van de Duo Temp Pro. Bij de Bambino hoef je niet meer alles handmatig te doen. Hij kan ook het een en ander zelf. Kortom een mooi instapmodel, naar een grotere volautomatische Sage.


Sage Dual Boiler


Sage Dual Boiler

De Sage Dual Boiler is een koffiemachine, waarbij je zowel handmatig, als automatisch een koffiespecialiteit bereidt. De machine is voornamelijk geliefd om zijn powervolle motor, snelheid en nauwkeurigheid. Handig is ook, vooral als je een snel meerdere koppen koffie achter elkaar wilt maken, dat hij over 2 boilers beschikt. Zo kun je alvast de volgende koffie laten maken, terwijl je bij de eerste de melk opschuimt.


Sage koffiemolens


Sage Dose Control Pro


Sage Dose Control Pro

De Sage Dose Control Pro is een stylish koffiemolentje dat niet al te duur kost. Je maalt er snel en professioneel koffiepoeder mee, doordat hij tot op de seconde in te stellen is.


Sage Smart Grinder Pro


Sage Smart Grinder Pro

De Sage Smart Grinder Pro is een verbeterde uitvoering van de Dose Control. Niet alleen maalt hij net zo krachtig en precies, hij beschikt ook over een ruimer bonenvak en fraai uitgevoerd lcd-display
Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen