Gaggia Babila RI9700/60 Volautomaat Espressomachine kopen en review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Gaggia Babila RI9700/60

Bekijk de dagprijs


Snelle beoordeling: De Gaggia Babila RI9700/60 Espressomachine is een spannende mix van tijdloze Italiaanse esthetiek met robuuste 21e eeuwse espresso- en latte-technologieën. De machine levert 8 koffiespecialiteitenrecepten met een voorziening voor iemands creativiteit. Het melkschuimsysteem is ingenieus en de bediening is veel vriendelijker dan de meeste andere.

Omdat alles gelijk is, moet u vertrouwen op een merk dat een uitstekende reputatie heeft in het ontwerp en de productie van koffiemachines van wereldklasse. Een van die merken is het Italiaanse bedrijf Gaggia. En een van de meest vertrouwde volautomatische van het bedrijf is de Babila RI9700/60 Espressomachine.


De Gaggia RI9700/60 Babila Espressomachine

De reis van de Babila gaat terug tot 1938, toen Giovanni Achille Gaggia de eerste stoomloze koffiemachine van de moderne wereld uitvond en deze in zijn geboorteland Italië liet patenteren. Gaggia wilde een machine die instant espresso’s kon leveren aan zijn klanten aan zijn koffiebar. De machine produceert crema door heet water onder druk te forceren door middel van koffiedik.

Gerelateerd: Gaggia Classic PRO Review

Bekijk de dagprijs

Vanwege het grote succes van zijn gepatenteerde koffiemachine besloot Gaggia in 1947 een bedrijf op te richten. Het merk vertrouwde op het oorspronkelijke ontwerp van Gaggia voor de productie van hoogwaardige en krachtige koffiemachines voor commerciële bedrijven. Omdat steeds meer Italianen geïnteresseerd raakten in de commerciële koffiemachines van Gaggia, besloot het bedrijf een consumentenversie te ontwikkelen: de Gilda.

Vandaag de dag blijft Gaggia fascinerende koffiemachines maken, van handmatige espressomachines tot half- en superautomaten. Een van de meest iconische superautomaten van het merk is de Babila RI9700/60.

De Babila heeft alle ontwerpelementen van een klassieke Gaggia met veel van de moderne kenmerken van een 21e eeuwse super-automatische espressomachine. De machine heeft een zeer eenvoudig gebruikersdisplay dat gebruikers toegang geeft tot 8 brouwopties. Op hetzelfde stijlvolle scherm kunnen gebruikers de sterkte van het aroma en de temperatuur van hun koffie instellen.

Koffiepuristen zullen de Babila geweldig vinden vanwege de integratie van een melkschuimsysteem. In tegenstelling tot andere merken die deze functie volledig geautomatiseerd hebben, heeft Gaggia besloten om beide kanten op te gaan. Er is een automatische melkopschuimer met één druk op de knop voor absolute beginners. Het systeem is ontworpen om het giswerk en het gedoe van het maken van het perfecte schuim voor uw drankje op te vangen. Koffieliefhebbers en puristen zullen echter gebruik willen maken van de handmatige stoomstam. Dit apparaat geeft hen de ruimte die ze nodig hebben voor het maken van het ideale melkschuim in coffeeshopstijl.

De Gaggia Babila heeft een uitstekende verhouding tussen de watercapaciteit en de bonencapaciteit die perfect is voor een precieze timing van het bijvullen. De 50,7-ounce tank is perfect voor de Babila’s 10,58-ounce bonencontainer. De molen is voorzien van een stille en efficiënte keramische schijf. Hij heeft 15 maalinstellingen die je het gevoel geven dat je een barista bent.

Deze espressomachine wordt geleverd met een bypassdoser, een uitneembare zeteenheid en een autoreinigingskaraf. Met de functieset van de Babila kunt u verwachten dat hij zowel in de afmetingen als in het prijskaartje stevig is.


Voordelen

 • Produceert consequent verbazingwekkende koffie zonder de verbrande smaak
 • Probleemloze, giswerkloze cappuccino’s
 • Voorzien van een tweekamerige, uitneembare en zelfreinigende melkkaraf
 • Vaatwasmachinebestendige afneembare onderdelen
 • Uitstekende verhouding tussen trechterinhoud en watertankinhoud
 • Gemakkelijk te onderhouden, te ontkalken en schoon te maken
 • Maakt het mogelijk om handmatig of automatisch melkschuim te maken
 • Compacter ontwerp dan andere koffiemachines

Bekijk de dagprijs

Nadelen

 • Zwaar
 • Nog steeds prijzig
 • Geen geïntegreerde kopjesverwarmer


Esthetiek, Voetafdruk en Vormfactor

De Babila heeft de gebogen esthetiek van een jaren ’60 koffiemachine. Het heeft echter wel genoeg ontwerpelementen die de Babila tot een machine van de toekomst maken. De roestvrijstalen behuizing moet zich thuis voelen in moderne keukens, vooral die met veel roestvrijstalen apparaten en decors. Er zijn elementen van ABS-kunststof. De manier waarop Gaggia deze elementen heeft ontworpen geeft de machine een dure uitstraling.

De meeste super-automatica zijn behoorlijk zwaar en volumineus. De Babila komt binnen met een bescheiden 9,60 inch breed, 16,53 inch diep en 14,78 inch hoog. Zijn afmetingen zouden perfect moeten zijn, zelfs in kleine keukens, op voorwaarde dat u begint met het decluteren van uw aanrecht. Het is echter zwaar met 28,66 pond. Dit is een compacte espressomachine die minstens twee personen nodig heeft om hem in de keuken te verplaatsen.

Het LCD-scherm heeft een zeer eenvoudig ontwerp dat gemakkelijk te volgen is. Buiten de vier hoeken van het scherm bevinden zich kleine soft-touch knoppen die dienen om een menu-instelling te selecteren. Er zijn ook knoppen om terug te gaan naar het vorige menu, de koffiedosering aan te passen en door de menu’s te navigeren. Aan beide zijden van het scherm bevinden zich een aantal soft-touch knoppen die toegang geven tot 8 brouwprogramma’s. Deze omvatten one-touch knoppen voor cappuccino, espresso, koffie, espresso lungo en latte macchiato. Er is ook een knop voor speciale dranken.

In het midden van de Babila bevindt zich een dubbele koffiekraan. De aansluitingen zijn hoog genoeg voor een koffiemok van 6.375 inch. Rechts van de koffiemok is de geïntegreerde, uitneembare melkkaraf die voldoende unieke eigenschappen heeft om een aparte discussie te rechtvaardigen. Links van de Babila bevindt zich een melkschuimstaafje dat veel koffiepuristen in een superautomaat zoeken.

De lekbak is ruim en biedt plaats aan 31,5 ons gemorste vloeistof voordat deze moet worden geleegd. Wij raden echter wel aan om de lekbak dagelijks te legen. De bovenkant van de machine is een goot die opengaat naar de ruime koffietrechter en het bypass-doseringscompartiment. Voor al zijn vernuftigheid vinden we het ontbreken van een kopjeswarmer een klein probleem met de Gaggia Babila.


Kenmerken en functionaliteiten

Het loont de moeite om meer te leren over de Gaggia Babila, met inbegrip van de verschillende functies die het in petto heeft voor elke koffieliefhebber op de planeet. De volgende zijn de opvallende kenmerken van deze prachtige espressomachine.

Bekijk de dagprijs

One-Touch Brouwen

De Babila is voorzien van 8 soft-touch knoppen die de bediening zo moeiteloos mogelijk maken. Zes van deze knoppen komen overeen met de gangbare drankrecepten die uw favoriete barista voor u kan bereiden. Het beste deel van het ontwerp is dat er geen noemenswaardige wachttijd is. U kunt uw heerlijke drankje binnen een minuut en met slechts één druk op de knop nuttigen.

Gaggia heeft de Babila ontworpen met het gemak van een one-touch brouwerswondermachine. U krijgt een geweldige cappuccino, een heerlijke espresso lungo, een verrassende espresso, en een bijna-magische latte macchiato allemaal met een druk op de knop.

Er is ook een speciale knop voor mensen die een Americano of gewone koffie willen. En als je een grote fan bent van het creëren van je eigen specialiteit, is er ook een one-touch knop voor dat. Een favoriet van ons is het flat white. U kunt ook de uwe hebben, als u genoeg tijd heeft om kennis te maken met de verschillende brouwmogelijkheden van de Babila.

Ook het tweaken van deze dranken naar uw smaak is eenvoudig. Er zijn ook knoppen waarmee u de dosering van de koffie kunt versterken, het volume van het water in uw kopje kunt aanpassen en de gewenste temperatuur van uw drankje kunt instellen. De machine wordt geleverd met een zeer speciale flowknop die de manier van het aanpassen van de sterkte van uw drankje vereenvoudigt. Het beste van deze functie is dat er geen gevaar is voor overmatig gebruik van de koffie.

Gaggia heeft al bijna elk aspect van het koffiezetproces vereenvoudigd. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de spieren van uw wijsvinger te buigen en op de bijbehorende knop te drukken.


Melkschuim met één druk op de knop

Dit moet de meest aangename verrassing zijn die we ooit hebben gehad in de talloze super-automatische espressomachines die we zijn tegengekomen. Veel van de superautomaten op de markt hebben een volautomatisch melkschuimsysteem. Ze leveren wel een zeer fijne kwaliteit melkschuim. Sommige machines bieden ook de mogelijkheid om de dichtheid van het melkschuim te selecteren. Deze machines zijn perfect voor newbie latte drinkers. Het gemak van het creëren van melkschuim met één druk op de knop is iets waar men nooit van af kan zien.

Begrijp ons niet verkeerd. Wij houden van super-automatica die geweldige drankjes leveren zonder dat de gebruiker daar veel moeite voor hoeft te doen. Echter, als het gaat om het bepalen van de consistentie en de dichtheid van het melkschuim, geven we de voorkeur aan het gebruik van een handmatige opschuimmethode. Puristen zullen het ermee eens zijn dat geen enkele mate van automatisering, ongeacht hoe geavanceerd het is, ooit de vaardigheid van een barista kan vervangen die een verbazingwekkend melkschuim opklopt.

Gelukkig is de Gaggia Babila een superautomaat die zowel gemakszuchtigen als koffiepuristen aanspreekt. Het melkschuim is gebaseerd op zowel gemak als precisie. Als u geen tijd heeft om een fantastisch schuim te creëren, dan kunt u de machine verlaten om het voor u te doen. Als u echter een microschuim wilt dat het perfecte canvas is voor uw latte-artikel, dan is het gebruik van het handmatige opschuimmondstuk een must. Hetzelfde geldt als u een luchtiger melkschuim wilt voor uw favoriete cappuccino. U beslist. Met het handmatige schuimbekken kunt u de creativiteit van de barista in u loslaten.


Tank en trechter met grote capaciteit

De Babila combineert een 50,7-ounce watertank met een 10,58-ounce bonenreservoir om u een machine te geven die niet vaak hoeft te worden bijgevuld. De capaciteit van de Babila is voldoende om zowel een groot huishouden als een klein gezin van krachtpatsers van drank te voorzien.

We geven Gaggia ook de eer om een bypassdoser te integreren voor die momenten waarop u de voorkeur geeft aan een instant drankje in plaats van een gebrouwen drankje. Het enige probleem is dat de bypassdoseerder slechts een schepje voorgemalen koffie kan bevatten. Dit is niet echt een echte doorbraak, aangezien de Babila is ontworpen als een boon-tot-kop super-automatisch.

Bekijk de dagprijs

Stille en efficiënte molen

We houden van het ontwerp van Babila’s slijper. Hij is voorzien van een hoogwaardige keramische constructie die efficiënter is dan roestvrij staal. Het belangrijkste voordeel van keramiek is dat het nooit een verbrande smaak in uw koffiedik achterlaat. De conische braammolen zal nooit oververhitten en de kwaliteiten van de koffiebonen veranderen. Een ander groot pluspunt van een keramisch ontwerp is een minder storende werking. De brom die de molen produceert, zal uw partner nooit wakker maken in het midden van de nacht.

We houden ook van de 15 maalinstellingen van de Babila. Andere super-automaten voor deze prijs kunnen slechts 5 of 6 maalinstellingen leveren. Met de Gaggia Babila wordt de sterkte van uw drankje een stuk eenvoudiger.


Dubbel Ketelsysteem

We houden van super-automatica met dubbele ketels. Ze zijn zeer efficiënt als het gaat om het maken van heerlijke koffie. Het apart zetten van koffie en het stomen van melk is niet nodig. Je kunt beide tegelijk hebben.


Bediening, reiniging en onderhoud

We waren verbaasd over het gemak van de programmering van de Gaggia Babila. Er is nog steeds een leercurve die iedereen moet doorlopen. Echter, in vergelijking met andere super-automatica kun je de verschillende functies en menu-instellingen van de Babila in een paar uur onder de knie krijgen. Het helpt dat Gaggia het opslaan van individuele drankprofielen mogelijk maakt. Het belangrijkste probleem is hier wanneer u niet zeker bent van de kenmerken van de drank die u wilt. U fietst door de verschillende instellingen om de sweet spot te vinden.

Het is de eerste programmering van de machine die nogal uitdagend kan zijn voor absolute beginners. Ze weten misschien niet welke knoppen ze moeten indrukken. Mensen die niet goed vertrouwd zijn met technologie kunnen zich ook overweldigd voelen. Men heeft echter alleen geduld nodig om de programma’s van de Babila naar eigen voorkeur in te stellen. De Babila doet de rest als je alles hebt ingesteld.

Ook het onderhoud van de Gaggia Babila is een koud kunstje vanwege de automatische ontkalking en de zelfreinigende programma’s. Gaggia levert al een AquaClean filter met de Babila unit. Zo hoeft u niet meer handmatig te ontkalken. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van de waterfilter duurder is, omdat deze na enkele maanden moet worden vervangen. Gaggia levert ook slechts één waterfilter bij elke aankoop. U zult het filter veel eerder moeten kopen.

De Babila wordt geleverd met een automatisch zelfreinigingsprogramma. Elke keer dat u het apparaat uitschakelt, wast en spoelt het zijn koffiesysteem om eventuele resten te verwijderen en het in goede staat te houden. Hetzelfde proces vindt plaats wanneer u de koffiemachine inschakelt.

We houden van wat Gaggia heeft gedaan met zijn melkkaraf met twee kamers. Deze container is ook voorzien van een automatisch zelfreinigend systeem om het circuit schoon te houden. Het is ook gemakkelijk om de Babila’s brew unit te verwijderen. De reiniging van de brewer (brouwerij) is misschien wel vervelender dan een volautomatisch reinigingssysteem. Ze hebben echter wel de neiging om de eigenaars de best mogelijke manier te bieden om een grondigere reiniging van de brewer te verzekeren.

Alle verwijderbare onderdelen van de Gaggia Babila kunnen ook veilig in de vaatwasser worden gereinigd en ontsmet. Dit is nog een aspect van de reiniging van de Babila waar we aangenaam verrast mee zijn.

Bekijk de dagprijs

Voor wie is dit product bestemd? / Moet u dit kopen?

De Babila is niet bedoeld voor mensen die maar één of twee keer per week koffie drinken. Het is ook niet bedoeld voor mensen die alleen gewone koffie of espresso drinken. De verschillende koffierecepten die de Babila kan bieden gaan alleen verloren als u dit soort persoon bent. Het zou geweldig zijn als u een eerlijke inschatting kunt maken van uw koffiedrinkgewoonten en -voorkeuren. Als een cafeïnevrije koffie u goed bevalt, dan is de Babila niets voor u. Deze machine is perfect voor degenen die precisie in hun koffiedranken willen en voor degenen die meer dan bereid zijn om te genieten van verschillende koffiespecialiteiten.

Hoewel de Gaggia Babila erg handig is in het gebruik, vereist de espressomachine nog steeds een bescheiden kennis van de techniek. Mensen die meer vertrouwd zijn met ouderwetse methodes zullen de programmering van de Babila vaak zeer ingewikkeld vinden. Daarom is deze espressomachine het meest geschikt voor mensen met een technische achtergrond.

Het staat buiten kijf dat de Babila duur is. Gezinnen met een gemiddeld inkomen kunnen het moeilijk vinden om het apparaat aan te schaffen zonder belangrijke wijzigingen in hun budget. Er zijn ook de bedrijfskosten waarmee men rekening moet houden bij het verkrijgen van een superautomaat. Daarom heeft Gaggia de Babila ontworpen voor degenen die zich de verschillende innovaties die de machine te bieden heeft kunnen veroorloven.

Niemand kan de prestaties van de machine in twijfel trekken. De enige vragen die u zich zult moeten stellen zijn of u zich zo’n apparaat kunt veroorloven en of u meer dan de gemiddelde koffie nodig hebt om uw dagen op te vrolijken.

Verdict

De Gaggia Babila RI9700/60 is een geweldige superautomatische espressomachine. Hij heeft veel van de intelligente one-touch-brouwmogelijkheden van een multi-dollar unit tegen een fractie van de prijs. De Gaggia Babila is een uitstekende optie voor koffiepuristen, cappuccinoliefhebbers en iedereen die waarde hecht aan uitzonderlijke koffie, ook al blijft hij de middelen van gewone huizen te boven gaan.

Bekijk de dagprijsGerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen