Gaggia Anima Review

Facebook
Twitter
LinkedIn


Het vinden van een alles-in-één espressomachine die maatwerk biedt, compleet met een betrouwbare melkopschuimer, kan moeilijk zijn. Een alles-in-één machine zoals de Gaggia Anima kan in deze behoeften voorzien en tegelijkertijd een betrouwbare service bieden. Gaggia is een Italiaans bedrijf, de thuisbasis van espresso, en maakt al machines sinds 1938. Laten we eens een kijkje nemen.


Gaggia Anima

Bekijk de dagprijs


Waar moet u op letten voordat u een super automatische espressomachine koopt?


Super automatische espressomachines zijn een handigere manier om ‘s morgens een shot te krijgen, maar ze vereisen wel dezelfde hoeveelheid schoonmaak en onderhoud als gewone espressomachines. U moet bereid zijn om na elk gebruik schoon te maken en de machine te ontkalken om ophoping en problemen te voorkomen.

Superautomaten hebben vaak verwijderbare zeteenheden om het reinigen te vergemakkelijken. Ze stroomlijnen het espressoproces, maar veel van deze modellen zijn een behoorlijke investering. Ze nemen echter minder ruimte in beslag en kunnen een betrouwbare service bieden.

Als u klaar bent om uw koffiezetapparaat te upgraden naar iets wat meer lijkt op de machines van uw plaatselijke koffiezaak, kan de superautomatische machine een goede optie zijn. Als u bereid bent het onderhoud uit te voeren, kan dit type machine een geweldige aanwinst zijn voor uw keuken.


Gaggia Anima Overzicht


De Gaggia Anima is een superautomatische espressomachine met een aantrekkelijk zwart en zilveren design en een kleinere voetafdruk die goed past op de meeste keukentafels. De machine heeft een responsief display met knoppen en een waterreservoir van 60 ounce, zodat u genoeg kopjes kunt zetten.

De hopper kan ongeveer 12 ounce bonen bevatten, en het apparaat is eenvoudiger schoon te maken dan sommige van de meer geavanceerde machines die er zijn. Het apparaat vereist weinig handmatig werk om uw favoriete espresso te maken en heeft genoeg keuzemogelijkheden om de koffie naar uw voorkeur te tweaken.


Gaggia was een van de eersten die een espressomachine met pomp ontwikkelde en luidde daarmee het tijdperk in van eenvoudiger apparaten voor thuisgebruik. Het interne ontwerp is grotendeels hetzelfde gebleven als dat van de oorspronkelijke machines, met een paar upgrades om het in het nieuwe tijdperk te brengen.


Dingen die we leuk vinden:


 • Het is geschikt voor beginners op zoek naar hun voeten nat te krijgen.
 • Het biedt super automatische functies in een semi-automatische investering
 • Het compacte ontwerp past goed in de meeste keukens.
 • Het heeft precies genoeg keuzes voor uw perfecte espresso shot.
 • De onderdelen zijn gemakkelijk schoon te maken.
 • Keramische burr molen zorgt voor een mooie maling met behoud van natuurlijke oliën.


Ruimte voor verbetering:


 • De buitenkant is volledig van plastic
 • Het deksel van de bonencontainer is niet luchtdicht, zodat u een deel van de bonengeur kunt verliezen.
 • De pomp wordt te weinig gebruikt voor fijnere maalinstellingen.
 • Geen optie voor profielen voor koffie-instellingen.


Kenmerken en voordelen


De Anima is een meer betaalbare superautomatische espressomachine, ontworpen om aangepaste functies te combineren met een portemonneebesparend ontwerp. Laten we deze keuzes eens bekijken om te zien of dit de juiste optie voor u is.


Keramische conische molen


Als een van de weinige opties op de markt in dit segment met een keramische molen, komt de Anima anders uit de startblokken dan de concurrentie. Hij heeft een efficiënte en snelle maling die een paar verschillende brandingen van bonen aankan zonder verstopt te raken. Hij gebruikt vijf verschillende maalinstellingen om het juiste brouwsel te krijgen.


Waterfilter


Het apparaat heeft geen waterfilter, dus je zult wat tests moeten doen om erachter te komen hoe vaak je het apparaat moet ontkalken. U kunt ook gefilterd water of bronwater gebruiken om kalk en andere minerale afzettingen te helpen verminderen.


Bonenreservoir


In de trechter worden de ongemalen bonen opgeslagen voor een bean-to-cup proces, maar het deksel van de trechter is niet luchtdicht. Als u elke dag of meerdere keren per dag espresso maakt, hoeft dit geen probleem te zijn. Als u uw machine echter niet elke dag gebruikt, bent u wellicht niet tevreden over de opslagruimte van de hopper.


Automatische uitschakeling


De automatische uitschakeling helpt energie te besparen en biedt veiligheid door uit te schakelen na inactiviteit. U kunt deze instelling aanpassen van 15 minuten tot drie uur.


Stoomstaaf


De Pannarello-stoomstaaf zorgt voor voldoende melkschuim en heeft een mooie roestvrijstalen afwerking. Het kan even wennen zijn om de juiste hoeveelheid schuim te krijgen, maar het is gemakkelijk schoon te maken en ziet er aantrekkelijk uit.


Verwijderbare koffiezeteenheid


Een groot pluspunt van de Anima is de uitneembare zetgroep. Als je klaar bent met je kopje of kopjes espresso, schuift de hele unit eruit, zodat je hem onder water kunt zetten voor een volledige reiniging. Het is eenvoudig en vervangbaar als er iets misgaat.

Sommige mensen vinden de uitneembare eenheid een gedoe, maar het kan handig zijn. Vervangbaarheid helpt de levensduur van uw machine te verlengen en maakt het makkelijker te zien wat u schoonmaakt. U moet de eenheid ten minste eenmaal per week verwijderen om optimale prestaties te garanderen, maar het proces is ongecompliceerd.


Gemakkelijk display


Het display is intuïtief en geeft u veel controle direct aan de voorkant van de machine. De knoppen maken het eenvoudig om te vinden wat u nodig hebt, en het heldere display is gemakkelijk af te lezen. Over het geheel genomen is het een ontwerp van een hogere klasse dan sommige budgetopties.


Brouw instellingen


Er zijn een paar manieren om uw favoriete brouwsel met deze machine te tweaken. Allereerst heb je de keuze uit drie verschillende temperatuurinstellingen voor je ideale brouwsel. Vervolgens kunt u de sterkte en smaak van de drank aanpassen met vijf instellingen voor de doseringsgrootte.

U kunt de zetgroottes eenvoudig aanpassen aan uw kopje, en de maalinstellingen geven u meer controle over zaken als verzadiging. Elke optie staat aan de voorkant van de machine, en op het display kunt u gemakkelijk zien wat u hebt gekozen.

De Anima biedt ook een “custom size selector” optie die u meer controle geeft dan de voorgeprogrammeerde maten. Als u de machine eenmaal onder de knie hebt, kunt u met deze keuze meer controle over uw drankje krijgen.

U hebt niet de mogelijkheid om profielen aan te maken om uw voorkeursinstellingen automatisch op te slaan. U zult deze functie misschien niet opmerken als u niet heel andere voorkeuren hebt dan de andere mensen in huis. Dit zou echter een leuke functie zijn als u meerdere koffiedrinkers heeft.


Telescopisch uitloopventiel


Met de telescopische klep kunt u de uitloop aanpassen aan kopjes van verschillende grootte. Hij kan twee centimeter omhoog of omlaag worden versteld voor minimaal spatten tijdens het zetten. Deze optie vermindert veel van de rommel die typisch is voor vaste uitlopen.


Waterreservoir


Het reservoir kan tot 60 ounce water bevatten voor voldoende kansen om espresso te maken. Het reservoir heeft de meer gebruikelijke toegang tot de achterkant. Het is niet zo handig als de toegang aan de voorkant, maar het vermindert wel de totale ruimte die de machine inneemt.

Dat gezegd hebbende, het vullen van het reservoir is relatief eenvoudig en probleemloos. Het reservoir kan in één beweging worden verwijderd en zonder veel moeite weer worden bevestigd. Het is ook vrij eenvoudig schoon te maken en het indicatielampje geeft aan wanneer het tijd is om bij te vullen.


Eenvoudig ontwerp


Het zwart met zilveren ontwerp maakt gebruik van plastic om het gewicht te verminderen en de duurzaamheid te verhogen. Het is strak en modern met een doosachtige opstelling van de tuit en de buis. Hij kan in de meeste keukens gemakkelijk op het aanrecht worden opgeborgen, en de compacte kenmerken passen goed in de meeste keukens.

De knoppen zijn plat en gemakkelijk schoon te houden. Er komen wel wat vingerafdrukken op, maar met een simpele veegbeweging kan dat worden verminderd. Het display is verlicht zodat het gemakkelijker af te lezen is en het apparaat combineert modern design met een aantal van de klassieke kenmerken van Gaggia.

Er wordt bezuinigd op hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal, zodat u kunt beschikken over superautomatische functies zonder hetzelfde geld uit te geven als voor een professionele machine.


Bypass doser


Als u de trechter niet wilt gebruiken om bonen te malen, kunt u voorgemalen koffie in de doser doen. Deze is ontworpen voor een enkele portie en is eenvoudig in gebruik. Gewoon de pop-up klep omdraaien en u kunt aan de slag.


Gemakkelijk schoonmaken


De Anima is eenvoudig te reinigen met eenvoudige technieken. Het reinigen van de machine na elk gebruik is essentieel om ervoor te zorgen dat deze schoon en obstakelvrij blijft. Bovendien kan uw espressomachine een magneet zijn voor schimmel en meeldauw zonder dat u hem uit elkaar hoeft te halen. Gelukkig zijn er niet al te veel stappen om de Anima grondig schoon te maken.


 1. Veeg de machine na gebruik schoon en leeg de lekbak.
 2. Neem de zeteenheid uit het apparaat en laat deze onder schoon water lopen om er zeker van te zijn dat hij elke keer goed werkt. Doe het nooit in de vaatwasser. U moet dit minstens eenmaal per week doen.
 3. Veeg de melkopschuimer schoon en zet hem een paar minuten aan om eventueel achtergebleven melk uit te blazen. Doe dit voorzichtig, want u kunt zich ernstig verbranden als u in contact komt met de stoom.
 4. Verwijder zo nu en dan het waterreservoir, maak het grondig schoon en laat het volledig drogen voordat u het weer in de machine plaatst.
 5. Afhankelijk van de hardheid van uw water, moet u uw machine om de paar weken tot een paar keer per jaar ontkalken. Doe een teststrip of neem contact op met uw waterleidingbedrijf, zodat u weet hoe vaak u moet ontkalken. Volg de aanwijzingen van de fabrikant voor het volledige proces.


Alternatieven voor de Anima


Als de Gaggia niet de juiste machine voor u lijkt, zijn er een paar alternatieven die u zou kunnen proberen. Of u nu op zoek bent naar een topmodel of een nog kleinere uitvoering, er is altijd wel iets dat bij u past. Laten we er eens een paar bekijken die kanshebbers zouden kunnen zijn voor uw keukenruimte.


Gaggia Brera Espressomachine


Gaggia Brera

Bekijk de dagprijs


Deze keuze is een ultracompacte optie die zowel espresso als cappuccino kan leveren. Het heeft een waterreservoir aan de voorkant en een Panarello stijl staaf met een keramische burr molen, net als de Anima. Als je niet dagelijks veel espresso zet, kunnen de eenvoudige opties en de kleinere voetafdruk van de Brera een goede keuze zijn.

Het is een minder grote investering dan de Anima, maar je verliest wel wat controle over de temperatuur en dosering van je espresso. Beginners die op zoek zijn naar een nette machine op instapniveau, vinden deze machine misschien gemakkelijker te bedienen. Het is een slanke en compacte machine met precies genoeg keuzemogelijkheden om een fatsoenlijke espresso te zetten.


Melitta Cafeo Barista TS


Melitta Caffeo Barista T Smart - Espressomachine - Zwart

Bekijk de dagprijs


De Melitta Cafeo is een model uit het hogere segment met meer keuzemogelijkheden en meer mogelijkheden, en biedt grootse prestaties in een compact pakket. Met de twee hoppers kunt u twee verschillende soorten bonen opslaan, de automatische melkschuimer maakt hem gebruiksvriendelijk en de machine kan geprogrammeerd worden voor maximaal vier profielen om alles overzichtelijk te houden.

Hij is net zo slank als een handpompmodel, dus hij neemt nog steeds weinig ruimte in beslag. Hij is voorzien van aanraakgevoelige bediening en het display heeft speciale knoppen voor veelgebruikte dranken. Het is een veel grotere investering dan de Anima, maar je krijgt veel meer mogelijkheden.


Breville Bambino


Breville Bambino

Als je je hebt verdiept in de wereld van espresso, heb je misschien al apparatuur waar je dol op bent. De Bambino heeft een ultracompacte voetafdruk zonder geïntegreerde molen. Hij is ideaal voor beginners die misschien al wat andere apparatuur hebben en niet willen investeren in een volwaardige machine.

De vereenvoudigde functies betekenen niet dat u hoeft in te leveren op smaak. Hij levert betrouwbare kopjes espresso met een eenvoudige bediening. Als u thuis nog geen geliefde molen hebt, kunt u deze misschien beter overslaan. Maar voor de kleinste keukens biedt hij grote prestaties in een kleine verpakking.


Kiezen voor de Gaggia Anima


De Gaggia Anima is een goede optie voor diegenen die wel wat functionaliteit en controle willen, maar op zoek zijn naar een meer betaalbare keuze. Hij heeft een strak design en moderne functies die hem eenvoudig te reinigen en te bedienen maken.

De espresso komt er mooi uit met een krachtige smaak, en de mogelijkheid om aanpassingen te maken is uitstekend bij dit type machine. Er zijn echter wel een paar nadelen, zoals het ontbreken van een luchtdicht deksel voor de hopper. Als dat geen spelbreker is, kan dit een goede keuze zijn.

Met de Anima kunt u zaken als temperatuur, doseersterkte en water regelen, zodat u uw drankjes naar eigen smaak kunt aanpassen. Betrouwbare prestaties en een kleine voetafdruk ronden deze espressomachine uit de middenklasse af.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen