Beste Gaggia espressomachine kopen, review en aanbieding: Waarom Gaggia

gaggia espressomachine

Gaggia staat bekend om het dragen van een aantal van de top entry level espresso machines voor mensen die zich daadwerkelijk bekommeren om de smaak van de koffie, en is een van de nummer 1 namen in de espresso sinds hun oprichting. Vandaag nemen we een kijkje in hun line-up om de beste Gaggia-espressomachine voor uw shot te vinden die u nodig hebt om te trekken.

In een oogopslag: onze Top 5 voor Gaggia Espressomachines:

Top 5 Gaggia Espressomachines

Gaggia Classic Coffee Pro - Espressomachine

Gaggia Classic Coffee Pro - Espressomachine Thunder Black

Bekijk de dagprijs

Ook wel bekend als de Classic Pro, deze machine is de 2019 update op een oude fan-favoriete machine, de Gaggia Classic. Lang beschouwd als de perfecte beginners-espressomachine, heeft de reboot gelukkig de gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid behouden terwijl er subtiele, maar broodnodige veranderingen aan de machine werden aangebracht.

Om te beginnen is de Classic Pro nu 100% Italiaans. Met de nieuwe productie komt een aantal vrij spannende updates, waaronder een bijgewerkt frame, gestroomlijnde bedieningselementen (tuimelschakelaars voor vermogen, brouwen en stoom), en verbeterde pompbevestigingen (zorgt voor een stillere machine). Het nieuws dat veel originele Classic ventilatoren zijn opgestookt om te horen is echter dat Gaggia nota heeft genomen van de feedback van de consument op de stoomstaaf.

Ze schakelden de sub-par stoomstaaf uit voor een commerciële stijl die daadwerkelijk goed microschuim kan produceren. Dus wees gerust, misschien kun je hier wel wat latte art uit halen.

Voor zover dat nog niet veranderd is, kunt u nog steeds rekenen op de snelle verwarmingsketel, de 3-wegs magneetklep en de 58 mm verchroomde messing portafilter in de handel. Dit ding is klaar om te gaan in ongeveer vijf minuten en het omschakelen naar stoom duurt zestig seconden.

Tot slot zijn de bijgeleverde accessoires een plastic sabotage, een enkel- en dubbelschotskorf en een dubbelschotskorf onder druk en een tweewegspeld.

Hoogtepunten

Wat we leuk vinden:

 • De nieuwe stoomtover brengt deze reeds concurrerende machine een stapje hoger...
 • De tuimelschakelaars en indicatielampjes zorgen voor een nog eenvoudigere interface.
 • Het is nog steeds toegankelijk voor relatieve beginners voor zover het bruikbaar is.

Wat we niet leuk vinden:

 • De update kwam met een bijgewerkt prijskaartje, wat betekent dat deze machine met een aantal mid-range krachtpatsers gaat vechten in plaats van met andere instapmachines.

Voor wie is het?

We zouden zeggen: ga mee met de Classic als je een fan bent van het origineel en op zoek bent naar een nieuwere machine die je niet zo veel hoeft te modificeren om aan je behoeften te voldoen. Bovendien, als u nieuwer bent in de wereld van de espressomachines, maar weet dat u zeker een halfautomatische machine met een goede melkopschuimer wilt, dan verdient de Gaggia Pro het zeker om uw shortlist te maken.

Gaggia Brera Volautomatische Espressomachine

gaggia brera

Bekijk de dagprijs

Doorgaan naar een andere favoriete entry level machine, behalve deze is een super-automatische. Het ontwerp van de Gaggia Brera heeft u vanaf de eerste stap in gedachten. Het is eenvoudig te gebruiken en makkelijker schoon te maken dankzij het driekleurige LED-display.

Enkele van de hoogtepunten van deze machine zijn het programmeerbare espresso-brouwen, de snelle stoomtechnologie, de keramische koffiemolen en de compatibiliteit met waterfilters. Bovendien kunt u met de Optiaroma-functie de sterkte van uw drankje aanpassen met lichte, medium en sterke instellingen. Ook de espresso- en lungovolumes zijn programmeerbaar en de machine slaat uw voorkeuren op.

Bovendien heeft de koffiemolen 5 verschillende instellingen, wat betekent dat de Brera eigenlijk vrij flexibel is voor zover het uw maling betreft. En als u toevallig voorgemalen heeft, kunt u de geïntegreerde bypassdosering nog steeds zonder problemen gebruiken.

Hoogtepunten

Wat we leuk vinden:

 • Concurrerend geprijsd voor een instapmodel super-auto
 • Het is compact, doordacht ontworpen en eenvoudig te bedienen.
 • Redelijk flexibel voor een automatische brouwer

Wat we niet leuk vinden:

 • Plastic onderdelen zullen waarschijnlijk moeten worden vervangen na een paar jaar van zwaar gebruik, waardoor de totale levensduur wordt verkort.
 • De kunststof-gebaseerde, met staal gecoate pannarello staf staat bekend als een beetje wankel...

Voor wie is het?

Deze machine komt in dezelfde prijsklasse als de New Classic met een gelijkaardige doelgroep voor zover de ervaring dat toelaat. Deze machine is echter het meest geschikt voor mensen die een eenvoudige, rechttoe rechtaan machine willen die niet te veel in handen is (lees: geen halfautomatische).

Gaggia Carezza Deluxe Espresso

Gaggia Carezza Deluxe Espresso

Bekijk de dagprijs

Hoewel de styling van de Carezza Deluxe een beetje kitscherig lijkt, trekt het eigenlijk. consequent geweldige shots. Als u op het laagste prijspunt van de hele Gaggia-lijn binnenkomt, krijgt u met deze halfautomatische machine een flinke klap voor uw bok.

Dit model is voorzien van een voorbrouwsysteem, boiler temperatuurmeter, roestvrijstalen cupwarmer en dubbelwandige "Crema Perfetta" filterhouder. Over het geheel genomen komen de onderdelen van deze machine samen om een aantal behoorlijk indrukwekkende shots te maken.

Hoewel er wat leercurve is aan deze machine in de slijpafdeling, is hij eigenlijk behoorlijk gebruiksvriendelijk. De Pannarello toverstaf helpt het giswerk van de basismelkstomen te verwijderen en is afneembaar voor het geval u koffiehuis stijl wilt gaan voor wat latte-waardige microschuim.

Hoogtepunten

Wat we leuk vinden:

 • Hands-on schot trekken zonder al te complex of intimiderend te zijn
 • Comfortabeler prijspunt dan andere Gaggia-machines
 • Pre-infusie en 18-grams portafiltermanden in commerciële stijl zorgen voor een beter schot in het trekken.

Wat we niet leuk vinden:

 • Een goed stukje praktisch onderhoud, inclusief het schoonmaken van het portafilter en de melkkan na elk drankje.
 • Ontwerpcomponenten kunnen een beetje frivool zijn (er is bijvoorbeeld een temperatuurmeter, maar je kunt de temperatuur niet controleren)

Velasca Volautomatische espressomachine Zwart - Gaggia

Gaggia Carezza Deluxe Espresso

Bekijk de dagprijs

Nu is het tijd om een kijkje te nemen bij de big kid machines. De Velasca Prestige heeft 3 meer pre-infuusinstellingen en 5 meer maalinstellingen dan de dichtstbijzijnde Gaggia concurrent, de Anima Prestige. Maar dat is niet alles wat deze machine heeft.

Deze espressomachine met één druk op de knop kan uw favoriete drankje brouwen en opschuimen. Bovendien is hij indrukwekkend snel met een verwaarloosbare wachttijd tussen het brouwen en het stomen. De koffie is ook instelbaar in vijf sterkte- en drie temperatuurinstellingen. Zo bent u met deze machine slechts één druk op de knop verwijderd van de perfecte espresso of zelfs een cappuccino.

Bovendien is de Veslasca Prestige ongelooflijk eenvoudig te onderhouden. Hij waarschuwt u voor zijn eigen onderhoudsbehoeften. Bovendien beschikt hij over een eigen waterfilter, automatische ontkalking en een "Carafe Quick Clean"-functie om het melkcircuit te spoelen.

Hoogtepunten

Wat we leuk vinden:

 • Indrukwekkende aanpassingsmogelijkheden in vergelijking met andere vergelijkbare Gaggia-modellen
 • Ongelooflijk eenvoudig onderhoud maakt het perfect voor mensen die de voorkeur geven aan hands-off.
 • Eenvoudige interface met één druk op de knop en snelle opwarming

Wat we niet leuk vinden:

 • De prijs is een beetje hoog, vooral als we concurreren met andere krachtpatsermerken die een vergelijkbare functionaliteit bieden voor minder

Voor wie is het?

De Velasca is voor de die-hard espressofanaat die geen tijd heeft om met een halfautomatische espresso te werken, maar toch topklasse espresso wil. Ga voor deze als je een groter budget hebt en op zoek bent naar iets makkelijks en betrouwbaars.

Gaggia Cadorna Prestige

Gaggia Cadorna Prestige

Bekijk de dagprijs

De Cadorna Prestige is een van de vier nieuwste aanwinsten van Gaggia.
‘State of the art’ volautomaten.

De donker zilverkleurige Prestige heeft een chique Italiaans design met rvs- en chromen elementen., De melkkan is geïntegreerd en reinigt automatisch. De melk wordt dubbel gestoomd zodat luchtbellen verdwijnen en er een perfect micro-schuim ontstaat. Na gebruik kan deze in de koelkast bewaard worden, hygiënisch en efficiënt.
De Cadorna is op alle punten verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers en ziet er bovendien “anno 2019” uit. Mede dankzij de 100% keramische maalschijven staat hij garant voor espresso van superkwaliteit (op de juiste temperatuur gezet, perfecte cremalaag).

Nieuw is ook de uitschuifbare espresso tray. Uitgeschoven kunt u er espresso kopje op zetten om spatten te voorkomen en gegarandeerd een goede crema-laag mee te creëren. Ingeschoven biedt het meer ruimte voor hoge kopjes en glazen.

Op het nieuw ontwikkelde fullcolour display is heel eenvoudig te zien welke koffiesoort je kunt bereiden. Met een paar drukken op de knop kun je kiezen uit maar liefst veertien verschillende soorten. Van cappuccino tot latte macchiato, van ristretto tot café cortado. Daarnaast is het ook mogelijk om je eigen favoriete koffie samen te stellen, via My Favorite, dit kan dan opgeslagen worden in het geheugen voor 4 verschillende soorten.

De Optiaroma-functie biedt een selectie van vijf verschillende aroma’s; op die manier kun je de smaakintensiteit van de koffie naar wens aanpassen.

Daarbij biedt de machine de voordelen van de bestaande Gaggia-techniek, zoals de verwisselbare zetgroep. Je kunt eenvoudig zelf onderhoud plegen: je haalt de zetgroep er aan de zijkant uit, maakt hem 1x in de week schoon en plaatst het in een handomdraai terug in de machine. De voor-brouw functie regelt een kleine pauze tussen het toevoegen van een beetje heet water en het daadwerkelijke zetten van de koffie. Dit geeft elke koffie een intensere body en smaak.

Met de Cadorna Prestige kun je er ook weer van op aan dat de temperatuur altijd optimaal is.

Waarom gaan Gaggia?

Gaggia is een Italiaans bedrijf voor kleine apparaten, opgericht in 1947, dat gespecialiseerd is in koffie- en espressoapparaten. Ze zijn eigendom van Saeco (dat op zijn beurt in 2009 werd verkocht aan Royal Phillips Electronics) maar hebben een aparte lijn van espressomachines en koffieaccessoires.

Het verhaal gaat dat Achielle Gaggia verantwoordelijk is voor het patenteren van de originele, moderne stoomloze espressomachine in 1938. Het resultaat is dat Gaggia in wezen het espressospel heeft veranderd, en hun lijn van machines zijn verantwoordelijk voor het prestige dat geassocieerd wordt met crema.

Gemeenschappelijke kenmerken

Met Gaggia kunt u rekenen op een beproefde reputatie op het gebied van kwaliteitssuppresso. Bovendien heeft het bedrijf een uitstekende klantenservice en op al hun molens en machines zit een jaar garantie op onderdelen en arbeid.

Omdat Gaggia bovendien zijn start heeft gemaakt in de commerciële wereld, kunt u rekenen op een vrij goede bouwkwaliteit. Ze zijn toegewijd aan prestatiegerichte machines die consequent geweldige drankjes brouwen. Ook zijn de meeste van hun machines ontworpen en gemaakt in Italië.

Dingen om te overwegen

Automatisch vs. handmatig

Een van de eerste overwegingen bij de aanschaf van een espressomachine is het automatiseringsniveau. Espressomachines kunnen variëren van volledig handmatig tot superautomatisch, dus weten welke soort u moet werken voor uw levensstijl en ervaringsniveau is een essentieel onderdeel van de aankoop van een machine.

Als algemene regel geldt dat mensen die hun espresso serieus nemen, de voorkeur geven aan semi-automatica. Deze machines maken meer praktische aanpassingen mogelijk met enkele moderne luxueuze automatiseringen om het brouwproces te stroomlijnen. Bovendien hebben semi-automatica de neiging om te komen met meer beheersbare prijskaartjes, zodat u vaak meer knal voor uw buck kunt krijgen.

Het contrast is dat mensen met minder tijd of motivatie om met hun machines te rommelen, de neiging hebben om voor superautomatische machines te gaan. Deze hebben de neiging om met steilere prijzen te komen, maar compenseren dit gemakshalve. Plus, als geld echt geen probleem is, kunt u investeren in een machine die bijna net zo aanpasbaar is als een halfautomatische.

Wat specifiek de machines van Gaggia betreft, bieden ze 12 machines aan in hun categorie Automatisch en 9 in hun categorie Handmatig (ook wel halfautomatisch genoemd). Voor dit artikel hebben we 2 van de semi-autos (Classic pro en Carezza Deluxe) en 3 van de super-autos (Brera, Anima en Velasca Prestige) getrokken.

Molen

De drie hier genoemde super-automaten hebben allemaal ingebouwde slijpmachines, terwijl de twee semi-automaten vereisen dat je je eigen bonen maalt. Dus welke stijl is beter voor u?

Ingebouwde slijpmachines betekenen meestal minder moeite voor u, omdat u gewoon de maling op de machine kunt programmeren en u met minimale inspanning van boon naar kopje kunt gaan. Aan de andere kant, als je al een molen hebt, kan deze functionaliteit een beetje overbodig zijn.

Bovendien hebben sommige ingebouwde opties niet veel slijpmachinemogelijkheden, zodat u met een aparte slijpmachinemachine meer aanpasbaarheid krijgt.

Melkschuim

Vervolgens moet u overwegen hoe u betrokken wilt zijn bij het melkschuimproces. De meeste opties die we hier hebben opgenomen hebben de Gaggia Pannarello-stoomstraal, die een middenweg vormt tussen handmatig en geautomatiseerd stomen.

Er zijn echter een paar nuances in de opties voor het melkschuimen. Sommige modellen hebben de optie om het Panarello opzetstuk te verwijderen voor een meer manuele schuimervaring. De New Classic heeft een meer commerciële stijl die u die mogelijkheid vanaf het begin biedt. Contrasterend genoeg heeft de Velasca Prestige een automatische melkopschuimer die voor u zorgt.

In het algemeen geven veel barista's thuis de voorkeur aan de ervaring dat ze hun eigen melk kunnen brouwen om de textuur te perfectioneren. Nieuwelingen kunnen echter de voorkeur geven aan de hulp die de Pannarello biedt. En mensen die graag achterover leunen terwijl de machine zijn ding doet, kunnen de voorkeur geven aan iets dat volledig geautomatiseerd is.