logo

Nespresso Prodigio Koffiemachines

Welkom bij onze Nespresso Prodigio koffiemachine review! Deze machine was Nespresso's eerste uitstapje in de wereld van de "connected coffee machine" en is sindsdien van kracht geworden.

Beste Nespresso Prodigio aanbiedingen

Nespresso Prodigio Magimix M135

Nespresso Prodigio Magimix M135

Bekijk de dagprijs

De'Longhi Nespresso Prodigio EN 170.S sr

De'Longhi Nespresso Prodigio EN 17

Bekijk de dagprijs

Nespresso Prodigio-koffiemachine review

De Prodigio was oorspronkelijk een beetje een gok, omdat het niet duidelijk was of het concept zou opstijgen. Echter, gezien het feit dat het moderne leven zich verder ontwikkelt in de richting van technologie├źn zoals Bluetooth, bleek het een stap in de goede richting te zijn. Laten we eens goed kijken onder de motorkap om te begrijpen voor wie de Nespresso Prodigio-koffiemachine het meest geschikt is!

De Bluetooth-koffiemachine

Laten we beginnen met wat de Nespresso Prodigio deed golven toen hij voor het eerst werd uitgebracht: het was de eerste aangesloten koffiemachine van Nespresso! Met behulp van een app en ingebouwde bluetooth-functionaliteit heeft Nespresso deze machine speciaal ontworpen om uw koffiegenoot te zijn in een aangesloten huis. U kunt met name drie dingen doen vanaf uw telefoon:

nespresso prodigo app
  • Zet uw koffie op een vast tijdstip - u kunt uw machine niet alleen instellen om uw koffie voor u te zetten, maar u kunt het zelfs op een bepaald tijdstip plannen. Dit is waarschijnlijk het meest ideaal voor mensen die een koffie klaar willen hebben voor als ze 's morgens opstaan, of thuiskomen van hun werk.
  • Meer capsules bestellen / voorraadbeheer van de capsules - De Nespresso app houdt bij hoeveel capsules u in totaal nog hebt, en helpt u om dit elke keer dat u een koffie zet in mindering te brengen. Wanneer u op een bepaald punt komt, kunt u een andere bestelling voor capsules maken - dezelfde als uw vorige bestelling of een nieuwe!
  • Onderhoudswaarschuwingen ontvangen - U hoeft zich geen zorgen te maken over het missen van een laagwaterwaarschuwing of het moeten ontkalken van uw machine. De Nespresso app houdt deze in de gaten en laat u weten of deze dingen op uw machine uw aandacht nodig hebben.

Dit biedt eigenlijk een aantal coole voordelen. Aangezien Nespresso machines zijn ontworpen om een consistent kopje koffie te leveren, ongeacht de machine die u gebruikt, is er geen nadeel aan het gebruik van de Prodigio ten opzichte van een andere machine wat betreft de smaak.

Echter, het kunnen plannen van uw favoriete brouwsel voor een bepaalde tijd en zich geen zorgen hoeven te maken over het vergeten van het onderhoud zijn beide zeer nuttig.

nespresso prodigo capsules

Het is ook geweldig om Nespresso koffiecapsules te kunnen bestellen via uw app in plaats van naar een ander apparaat te gaan of te onthouden dat u er een paar moet kopen in een winkel.

Overigens, als dit klinkt als uw soort apparaat kunt u kijken welke capsules het beste bij uw smaak passen door onze ultieme gids voor Nespresso-koffiecapsules te bekijken.

Nespresso Prodigio vs Prodigio & Melk

De opties voor de Nespresso Prodigio zijn eenvoudig en to the point: u kunt een normale Prodigio-machine kopen voor degenen die de voorkeur geven aan koffie op waterbasis, of een Prodigio & Milk als u uw koffiedranken met opgeschuimde melk wilt.

Magimix en Krups zijn de belangrijkste fabrikanten van de Nespresso Prodigio koffiemachine. Afhankelijk van uw regio en als u een Prodigio of een Prodigio & Melk koopt, kunt u een machine van beide merken krijgen. De onderliggende apparatuur en stijl zijn voor beide hetzelfde, en u krijgt nog steeds dezelfde garantie - dus u hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

Nespresso Prodigio: Voordelen en nadelen

nespresso prodigio app

De Nespresso Prodigio-koffiemachine is een uitstekend voorbeeld van hoe de toenemende connectiviteit in onze huishoudelijke apparaten is ontworpen om ons leven gemakkelijker te maken. Het zal veel mensen aantrekken die het leuk vinden om vroeg met technologie te beginnen en voor mensen die meer nachtbrakers zijn dan vroeg in de ochtend zal de automatische koffie 's ochtends een welkome manier zijn om de dag te beginnen.

Aan de andere kant is het proces echter nog lang niet volledig geautomatiseerd - kopjes, water, melk etc. moeten de avond ervoor nog handmatig worden gezet, dus voor sommigen die het niet erg vinden om 's ochtends op de knop te drukken en hun accessoires klaar te zetten, kan de mogelijkheid om een brouwsel te plannen worden gezien als een beetje een gimmick.

Het hangt ook sterk af van je schema, en of je bijvoorbeeld wel of niet een koffie kunt zetten terwijl het heet is als je het voor een bepaalde tijd instelt. Anders zou het indrukken van de sluimertoets op uw wekker een koude Nespresso kunnen betekenen!

Tot slot worden niet alle smartphones ondersteund (hoewel de meeste tech savvy mensen een smartphone zullen hebben die compatibel is, zijn we er zeker van) - dus het zal zeker lonen om uw huiswerk te doen en ervoor te zorgen dat de Prodigio de juiste machine is voor u en uw telefoon voordat u een aankoop doet.

Voor degenen die niet zo technisch onderlegd zijn of een meer geavanceerd koffiezetapparaat willen dat verder gaat dan de basisfuncties van Bluetooth, kunnen we ook de Nespresso Expert / Expert & Milk aanbevelen, die ook op Bluetooth is aangesloten, Creatista voor een prachtig high-end product of KitchenAid, dat een geweldige iconische uitstraling heeft.

Nespresso Prodigio Samenvatting

Uiteindelijk is de Nespresso Prodigio een geweldige optie voor "niet-ochtendse mensen" om hun koffie te plannen, of voor iemand om wat tijd te besparen wanneer hij terugkomt van een lunchpauze of van het werk naar een welkomstdrankje. Het is een stap in de goede richting voor het internet van dingen en huishoudelijke apparaten in het algemeen, en binnenkort kunnen we met deze machines ook veel meer doen.

Voor mensen met een minder vaste levensstijl en schema's, of voor degenen die het niet erg vinden om zelf een brouwsel te maken, kan het meeste van wat de Prodigio verkoopt gezien worden als een beetje een gimmick. Er zijn echter andere Nespresso-apparaten die u moet overwegen als het automatiseren van uw ochtendkoffie niet hoog op uw prioriteitenlijstje staat. Kijk voor een nieuwere, op Bluetooth aangesloten machine naar de Nespresso Expert / Expert & Milk. Voor een topmachine waarmee u ook koffiekunst kunt oefenen, kijkt u naar de Nespresso Creatista. Voor een meer iconische/klassieke uitstraling met een geweldige bouwkwaliteit kunt u ook kijken naar de Nespresso KitchenAid. Vergeet echter niet dat de Prodigio een fantastisch instapmodel is met Bluetooth-verbinding, dus het is helemaal geen slechte optie als u daarnaar op zoek bent!

Kortom, de Prodigio richt zich op een zeer niche-publiek - maar als u deel uitmaakt van dit niche-publiek en op zoek bent naar een meer entry-level prijs, zullen we er ongetwijfeld dol op zijn.

Bent u op zoek naar iets anders?

Het Nespresso-assortiment omvat grote koffiezetapparaten voor op de werkplek en andere compacte en ergonomische apparaten die ideaal zijn om buiten de keuken te plaatsen. Sommige machines zijn meer geschikt voor degenen die houden van hun koffie op basis van melk, andere zijn ontworpen om snel een heerlijke espresso of lungo te leveren.
Bekijk de Nespresso machines assortiment

┬ę 2020 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.