Nespresso Aeroccino 4 Melkopschuimer Review

Nespresso is marktleider op het gebied van koffiecomfort, en hun Aeroccino4 melkopschuimer is daarop geen uitzondering. Met 4 opschuimmodi (latte, cappuccino, warme melk, koud schuim) en één druk op de knop, is knoeien onmogelijk.

Nespresso Aeroccino: Belangrijkste kenmerken

 • Volledig vervaardigd uit roestvrij staal en plastic in de buitenste behuizing. Chromen afwerking.
 • Maximale capaciteit: 240 ml melk (120 ml als we gaan afschuimen).
 • Verkrijgbaar in drie kleuren: rood, zwart en wit/crème.
 • Zeer stil.
 • Kan warm of koud schuim maken.
 • Mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende soorten schuim. De dikste is perfect voor een macchiato, maar als u een cappuccino gaat maken, dan zult u de voorkeur geven aan een meer luchtig schuim.
 • Inclusief een metalen deksel om spatten te voorkomen.
 • Controlelampje: brandt rood wanneer de opschuimer aan het werk is, en groen wanneer hij klaar is, en we de melk eruit kunnen halen om te serveren.
 • Automatische uitschakelfunctie.
 • Maximaal stroomverbruik: 550 watt.
 • Afmetingen: 9 x 9 x 17 cm.
 • Zeer licht: weegt ongeveer een halve kg.

Bekijk de dagprijs

Nespresso Aeroccino4 Opschuimer Overzicht

Als er één bedrijf is dat bekend staat om het gemak van speciale huishoudelijke dranken, dan is het Nespresso wel.

Ik bedoel, kijk maar eens naar de reeks Nespresso machines.

Als u ooit hebt overwogen een Nespresso-machine aan te schaffen, hebt u misschien gemerkt dat ze vaak bundels verkopen met een speciale opschuimer.

Dat is de Aeroccino.

Dit is de meest recente Aeroccino (op het moment van dit schrijven): de Aeroccino4.

Hij kan niet tippen aan topklasse melkopschuimers zoals de Breville Milk Cafe BMF600XL, maar hij is beter dan de witgelabelde producten die je op Amazon vindt van merken waar je nog nooit van gehoord hebt.

Maar de Aeroccino4 heeft wel 4 gemakkelijke opschuimstanden:

 • Luchtig cappuccino schuim
 • Zijdezacht latte schuim
 • Warme melk (niet opgeschuimd)
 • Koud schuim

Dat geeft hem een breed scala aan gebruiksmogelijkheden van een merknaam waarop u kunt vertrouwen.

Een minpuntje dat misschien niet zo belangrijk is: Als ik heel eerlijk ben, vind ik de Aeroccino4 een beetje - hoe zeg ik dat netjes? - lelijk. Of dat iets uitmaakt, moet u zelf weten. Voor mij maakt het wel wat uit, maar niet heel veel.

Maar om terug te komen op Nespresso's liefde voor gemak, er is niets beters dan een speciale knop voor elk type schuim.

Ik heb altijd een hekel aan de vervelende taak om meerdere instellingen te moeten kiezen met een systeem met één knop, dus wat dat betreft heeft Nespresso goed werk geleverd.

Voordelen

 • Beste combinatie van gemak en kwaliteit
 • 4 opschuimstanden inclusief koud schuim
 • Nespresso is een zeer vertrouwd merk

Nadelen

 • Vullen tot de maximale vulstreep veroorzaakt soms overlopen
 • Lelijk (naar mijn mening

Een melkopschuimer die uitstekend schuim levert, maar tegen een hoge prijs

Nespresso Aeroccino 4

Wat we goed vinden

 • Levert schuim van hoge kwaliteit
 • Biedt meerdere opties voor de consistentie van het schuim
 • Vaatwasmachinebestendig
 • Automatisch

Wat we niet leuk vinden

 • Duur
 • Ziet er gek uit
 • Bekijk de dagprijs

  Nespresso Aeroccino-mondopschuimer: Hoe het werkt

  Het maken van opgeklopte melk of melkschuim met uw Nespresso Aeroccino is heel eenvoudig: giet de melk die u lekker vindt (uw favoriete merk, volle, magere of halfvolle melk, rijstmelk, melk naar keuze) en druk op de aan/uit-knop om de mixer te starten.

  Als u niet wilt dat de melk heet wordt, drukt u op de aan/uit-knop (aan de voorkant van de Aeroccino) en houdt u die 2 seconden ingedrukt. Voor meer informatie over het opschuimen van melk, kunt u onze gids Hoe melk correct opschuimen lezen.

  U weet dat de binnenvering is begonnen met draaien (en dus met het opkloppen van de melk) doordat het lampje aan de voorkant van de Aeroccino rood is. Als u klaar bent, wordt het groen, en dat betekent dat u het reservoir kunt openen en kunt inschenken waar u maar wilt.

  U zult niets anders kunnen merken, want de Aeroccino is absoluut geluidloos. 100% gegarandeerd: u zult nauwelijks geluid horen terwijl hij draait. We weten niet hoe Nespresso dit voor elkaar heeft gekregen, gezien het feit dat het een draaiende motor is, maar dit is pure realiteit.

  We moeten u ook waarschuwen voor een klein ongemak: De Aeroccino kan niet in de vaatwasmachine worden afgewassen omdat de basis elektrische componenten bevat die beschadigd zouden worden. U zult hem met de hand moeten wassen en erop moeten letten dat u de meest gevoelige onderdelen niet beschadigt.

  Bekijk de dagprijs

  Nespresso koffiemachines met Aeroccino

  Vermeldenswaard is dat er verschillende Nespresso koffiemachines zijn die speciaal zijn ontworpen om een Aeroccino in hun eigen structuur te integreren. Ze dragen de naam "&Milk", bijvoorbeeld, de Nespresso Umilk of de CitiZ&Milk. We kunnen hieronder zien hoe ze er allemaal uitzien:

  • Krups Nespresso Apparaat U & Milk XN2601
  • Krups Nespresso Apparaat CitiZ & Milk XN730T
  • Nespresso Krups XN1011 Inissia & Aeroccino 3

  De CitiZ, daarentegen, bevat verschillende platforms voor het plaatsen en verplaatsen van verschillende onderdelen en accessoires (zoals het waterreservoir of de Aeroccino).

  In het geval van de Nespresso UMilk, is de Aeroccino verbonden met de Nespresso U door middel van magnetische oppervlakken. De integratie is perfect.

  Bekijk de dagprijs

  Voordelen van de Aeroccino

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, wit en zwart. De rest van de opschuimers op de markt bieden normaal geen keuze van kleur of model.
  • Kan zowel warme als koude melk verwerken.
  • Hij is vrij stil voor wat men gewoonlijk ziet - of liever hoort - in de melkopschuimersector.
  • Hij werkt afzonderlijk; het is niet verplicht hem te koppelen aan een Nespresso koffiemachine.

  Bekijk de dagprijs

  Nadelen van de Aeroccino

  • Het is niet vaatwasmachinebestendig. U moet alle onderdelen demonteren, en dan ja, wassen zoals u dat wilt. Maar de basis, die elektrisch is, moet u opzij zetten.
  • Zijn prijs-kwaliteitverhouding. Het is een uitzonderlijke melkopschuimer, maar er zijn opties op de markt met vergelijkbare functies en veel goedkoper. Het prestige van het merk Nespresso moet ook betaald worden.
  • Hoewel het een kleine opschuimer is (240 ml warme melk, of 120 ml melkschuim), zou gezien zijn prijs een beetje meer capaciteit nodig zijn, zodat het praktischer zou zijn voor grote hoeveelheden.

  Nespresso Aeroccino 3 vs 4

  De laatste twee versies van de Nespresso Aeroccino, 3 en 4, hebben enkele kleine verschillen die u moet kennen voor u beslist welk model u kiest.

  Qua uiterlijk zijn beide apparaten vergelijkbaar. De Nespresso Aeroccino 4 heeft echter tot drie verschillende bedieningsknoppen op de basis, die elk de productie van een bepaald type en hoeveelheid melkschuim mogelijk maken. Naast het indrukken van de gewenste bereidingstoets voor melkschuim, kunt u de emulsie altijd stoppen op het moment dat u dat nodig heeft.

  Vergeet niet dat de Nespresso Aeroccino 4 vier verschillende functies heeft: Dicht opschuimen, luchtig opschuimen, melk verwarmen (geen schuim) of koude melk.

  Een ander verschil tussen de Nespresso Aeroccino 4 en 3 is dat de nieuwste versie van de Nespresso opschuimer een handvat of hendel heeft voor gemakkelijk gebruik.

  Video's van de Nespresso Aeroccino: Hoe te gebruiken

  En zodat u uw Aeroccino in actie kunt zien voordat u hem koopt, is er niets beter dan deze video die rechtstreeks door Nespresso is gemonteerd:

  Ook deze andere, minder officiële maar meer volledige, waar u zelfs kunt zien hoe de Aeroccino er van binnen uitziet voordat u hem opstart:

  Ten slotte is een verklarende video altijd nodig om de basis onderhoudsrichtlijnen van onze Nespresso opschuimer en melkverwarmer te kennen:

  Samenvatting
  De Nespresso Aeroccino4 Melkopschuimer biedt gebruikers een verscheidenheid aan functies - van warme melk tot koud schuim en twee opties voor de consistentie van het schuim - maar het hoge prijskaartje maakt het meer geschikt voor de doorgewinterde koffiedrinker.

  Nespresso Aeroccino4 Melkopschuimer

  Het merk Nespresso is diep geworteld in hoge kwaliteit, en meer specifiek, in koffie van hoge kwaliteit. Het is dan ook geen verrassing dat ze verschillende accessoires voor hun machines hebben ontwikkeld, in een poging om hetzelfde succes te bereiken als met hun bekende espressomachines. Wij hebben de Nespresso Aeroccino4 melkopschuimer gedurende enkele weken getest door verschillende dranken te maken. Wij maakten aantekeningen en beoordeelden deze melkopschuimer op zijn algemene prestaties, gebruiks- en schoonmaakgemak, kosten en esthetiek. Lees verder om te zien of hij zich kan meten met de kwaliteit van de andere topproducten van Nespresso.

  Ontwerp: Eén garde voor alle functies

  De Nespresso Aeroccino4 melkopschuimer is met zorg ontworpen. Deze melkopschuimer wordt geleverd met een karaf, een basis, een transparant deksel en afdichting, en een garde. We vonden het garde een belangrijk hoogtepunt omdat het werkt voor alle bereidingen, wat betekent dat het werkt bij het maken van warme melk, warm melkschuim, of koud melkschuim. De garde is ook gemagnetiseerd, waardoor hij zich gemakkelijk aan de bodem van de karaf hecht wanneer hij erin wordt geplaatst.

  Onderop de basis zitten vier knoppen, elk voor een andere drankfunctie. De functies zijn voor het maken van koud schuim, warme melk, warm en luchtig melkschuim, en warm en dicht melkschuim. We vonden dat het paneel met vier knoppen gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen was.

  Wat de esthetiek betreft, is deze melkopschuimer enigszins onduidelijk. Het ziet er bijna uit als een ingeblikt product zonder de wikkel. Het vreemde is dat hij niet lijkt te passen in de rest van het Nespresso merk, dat een meer verheven uitstraling heeft. Door zijn unieke look past hij waarschijnlijk niet in een modern keukenontwerp.

  Nespresso Aeroccino4 melkopschuimer

  Bekijk de dagprijs

  Installatieproces: Eenvoudige installatie

  Om voor de eerste keer met de Nespresso melkopschuimer aan de slag te gaan, moet de gebruiker alle onderdelen reinigen volgens de aanbevelingen in de handleiding. Eenmaal schoon en droog, plaatsten we de karaf op de basis. Vervolgens plaatsten we de garde in de karaf en vulden deze met melk tot een van de twee "Max"-niveau markeringen. Er zijn twee "Max"-niveau-aanduidingen: één voor melkschuimbereidingen (120 milliliter) en de andere voor warme melk (240 milliliter). We hebben het deksel goed op de karaf gedaan en vervolgens de stekker in het stopcontact gestoken.

  De knoppen lichtten op, wat betekent dat hij klaar is voor gebruik. We drukten op de knop voor onze melkbereiding. De knop moet beginnen te knipperen en doorgaan met de bereiding. Zodra de melk klaar is, blijft het lampje van de knop constant branden, en is de melk klaar om te drinken.

  Prestaties: Een verscheidenheid aan opties voor opschuimen

  Eén ding is zeker: De Nespresso opschuimer maakt schuim van hoge kwaliteit. Hij biedt ook een aantal opties voor de schuimdichtheid, wat dit product nog aantrekkelijker maakt voor de koffieliefhebber. Wij vonden het schuim dat gemaakt werd wanneer de "Latte Macchiato" knop ingedrukt werd fluweelzacht en dicht. Het was perfect geschikt voor het maken van een hete latte. De "Cappuccino"-toets zorgt voor een luchtiger soort schuim dat we bovenop onze cappuccino-dranken konden gieten. Met de toets "Hete melk" kan ook warme melk worden bereid, bijvoorbeeld voor warme chocolademelk, en er is ook een "Koude Macchiato"-toets, waarmee je een koel, dicht schuim maakt.

  We vonden het ook geweldig dat deze keukengadget automatisch werkt. Met een druk op de knop begint hij met het bereiden van de melk en stopt automatisch wanneer hij klaar is om te serveren. Om warm of koud melkschuim te maken, duurt het ongeveer 80 seconden. Om warme melk te maken, duurt het ongeveer 150 seconden. Hoewel het automatisch is, kan de gebruiker het ook op elk moment stoppen door op dezelfde knop te drukken als voor het starten.

  De Nespresso opschuimer heeft een maximale capaciteit van 120 milliliter voor het bereiden van melkschuim en 240 milliliter voor het bereiden van warme melk. Deze hoeveelheid voldeed goed voor het maken van één tot twee drankjes, en meer hadden we niet nodig.

  Bekijk de dagprijs

  Gemak van schoonmaken: Vaatwasmachinebestendig

  Een van de beste eigenschappen van de Nespresso melkopschuimer is dat alle onderdelen vaatwasmachinebestendig zijn, behalve de basis. Dit maakt schoonmaken een stuk eenvoudiger en stimuleert het gebruik van deze melkopschuimer op een frequentere basis dan een melkopschuimer die met de hand moet worden afgewassen. De gebruiksaanwijzing adviseert wel om het pijpje en de onderdelen na elk gebruik af te wassen.

  Om dit pijpje goed schoon te maken, verwijdert u de karaf van de basis, verwijdert u het zegel van het deksel, verwijdert u de garde uit de karaf en verwijdert u de veer uit de garde. Als alle onderdelen uit elkaar zijn gehaald, kunnen ze (de basis niet meegerekend) ofwel met de hand worden gewassen met warm water en zeep, ofwel in de vaatwasser worden geplaatst op maximaal 158 graden. Zorg ervoor dat de karaf of het voetstuk niet in water worden ondergedompeld, omdat dit schade kan veroorzaken. Zorg er ook voor dat de onderkant van de karaf droog is voordat u hem op de basis plaatst.

  Prijs: Een duur artikel

  De Nespresso Aeroccino4 melkopschuimer kost ongeveer 135euro en is dus niet goedkoop. Het is een van de duurdere melkopschuimers op de markt en waarschijnlijk meer gericht op de meer gevorderde thuisbarista.

  Wilt u meer reviews lezen? Bekijk dan onze gids met de beste melkopschuimers.

  Bekijk de dagprijs

  Productspecificaties

  • Kleur: Zilver
  • Inhoud: 1 liter
  • Draadloos: Nee
  • Aantal snelheden: 4
  • Verborgen verwarmingselement: Nee
  • Computergestuurd kookprogramma: Ja
  • Druppelstop: Ja
  • Snoeropbergruimte: Ja
  • Verschillende temperatuurinstellingen: Nee
  • Warmhoudfunctie: Ja
  • Afmetingen zonder verpakking (b x h x d): 18 x 21 x 21 cm
  • Gewicht: 1524 gram
  • Materiaal behuizing: 100% gerecycled Aluminium
  • Snoerlengte: 1000
  • Bediening: Handmatig
  • Fabrieksgarantie termijn: 1 jaar
  • Introductie: 4.0
  • Klopt (ook) koud: Ja
  • MPN (Manufacturer Part Number): 4192-US
  • Met maatverdeling: Ja
  • Model: Aeroccino 4
  • Opwarmfunctie: Ja
  • Product gewicht: 700 g
  • Taal handleiding: Nederlands
  • Type melkopschuimer: Losse melkopschuimer
  • Categorieën: Elektrische melkopschuimers
  • Merk: Nespresso
  • Inhoud: 1 tot 1,5 liter
  • Handige opties: Vaatwasserbestendige onderdelen, Warmhoudfunctie
  • Bereidingsopties: Koude melk kloppen, Opwarmen, Automatische programma's

  Meer Nespresso beoordelingen van Coffee Labs

  Nespresso Vanilio-capsules (OriginalLine)

  Vanilio (Intensiteit: 6) is een lichte capsule met vanillesmaak die ideaal is voor vanille-mokka-dranken. Het is een beetje eendimensionaal met de vanillesmaak overheersend, maar dat is waarom u van deze capsules geniet.

  Nespresso VertuoPlus

  Nespresso Vertuo Plus review

  De VertuoPlus is een van de 5 VertuoLine-modellen van Nespresso en is ontworpen met het oog op flexibiliteit bij het zetten van korte espresso tot hoge koffie. De VertuoPlus zet 5 soorten capsules voor koffiesoorten van 25-500 ml. Eindelijk een Nespresso machine voor iedereen!

  Nespresso Atelier

  De Nespresso Atelier, een OriginalLine machine die alleen in Europa en Azië verkrijgbaar is, trekt shots en maakt zowel warm als koud schuim. Van eenvoudige ristretto shots tot ijskoude lattes, het is uw alles-in-één koffiestation.