Cafeïne in Nespresso: wat u moet weten

Facebook
Twitter
LinkedIn

Als u regelmatig een Nespresso gebruikt om ’s ochtends koffie te zetten, vraagt u zich misschien af hoeveel koffie u verbruikt. Een korte blik op het internet geeft u een breed scala aan mogelijke antwoorden, en u zult misschien nog meer in de war raken dan u in het begin al was. Dus, wat is het echte antwoord?


nespresso cafeine

Helaas is er niet één eenvoudig antwoord dat in alle gevallen juist is. Er zijn verschillende formaten Nespresso-capsules, en elke capsule bevat andere koffie, zodat het cafeïnegehalte per capsule sterk kan verschillen. Wij geven u een overzicht van hoeveel cafeïne er doorgaans in Nespresso zit en geven u enkele tips om te bepalen hoeveel cafeïne er specifiek in uw capsules zit.

Cafeïnegehalte van Nespresso: Een baseline-inschatting

Gelukkig publiceert Nespresso richtlijnen voor het cafeïnegehalte, ook al blijft het moeilijk om te bepalen hoeveel koffie er in een bepaalde capsule zit. In de officiële gids van Nespresso staat dat afzonderlijke espresso-capsules doorgaans tussen 60 en 150 mg cafeïne bevatten. Dat is nogal een groot bereik, dus laten we het uitsplitsen.

Om te beginnen moeten we weten hoeveel cafeïne er in een gewoon kopje koffie zit. Een standaard 8-ounce kopje medium gebrande koffie bevat ongeveer 100 mg. Hoewel dat een goed vergelijkingspunt is, is het niet al te nuttig, omdat het precies in het midden ligt van de 60-150 mg voor Nespresso-capsules. Het helpt ons echter wel om ons te oriënteren in het cafeïnelandschap en is een uitstekend referentiepunt als we dieper gaan graven.

Wat is van invloed op de cafeïne in Nespresso?

Nu u het cafeïnegehalte van Nespresso hebt bekeken, vraagt u zich waarschijnlijk af: hoe weet u hoeveel cafeïne er in uw kopje zit? Hier zijn de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden:

Capsulestijl is belangrijk

Een enkele espresso bevat natuurlijk minder cafeïne dan een dubbele espresso-capsule, en volgens de richtlijnen van Nespresso bevatten dubbele espresso-capsules “minder dan 200 mg” cafeïne. Hoeveel minder is onduidelijk, maar uitgaande van de 60-150 mg in het algemeen, is 150 tot 200 mg een veilige gok.

Nog handiger is dat Nespresso zegt dat Gran Lungo-capsules tussen 120 en 200 mg cafeïne bevatten. Dat is een veel kleiner bereik en is over het geheel genomen nuttiger als u uw cafeïne-inname wilt bijhouden.

Cafeïne in de OriginalLine vs. VertuoLine

Een andere belangrijke overweging is welke capsuleversie uw Nespresso-machine gebruikt. OriginalLine capsules bevatten gemiddeld 60 mg in de gewone capsules en ongeveer 80 mg in de Lungo capsules. VertuoLine capsules bevatten gemiddeld 105 mg cafeïne, maar sommige varianten kunnen wel 150 mg bevatten.

Over het algemeen kan veilig worden aangenomen dat VertuoLine-capsules meer cafeïne bevatten dan OriginalLine, maar het is een beetje onduidelijk, en capsules van beide lijnen kunnen een breed scala aan cafeïnegehaltes hebben.

Hoe zit het met cafeïnevrij?

U denkt misschien dat cafeïnevrije Nespresso-capsules geen cafeïne bevatten, maar dat is eigenlijk niet waar. Cafeïnevrije koffie bevat minder cafeïne dan gewone koffie, maar niet helemaal 0 mg. Nespresso garandeert dat hun cafeïnevrije capsules niet meer dan 12 mg cafeïne bevatten.

Intensiteit vs. cafeïne

Een veel voorkomende misvatting is dat sterkere koffie meer cafeïne bevat. Als mensen “sterke koffie” zeggen, bedoelen ze meestal “koffie met meer smaak”. Robuuste koffie met een volle body heeft niet per se meer cafeïne dan lichtere koffie, dus je kunt smaak niet gebruiken als indicatie voor cafeïnegehalte.

Nespresso labelt zijn capsules specifiek met een intensiteitsniveau. Dit niveau verwijst niet naar het cafeïnegehalte, maar geeft gewoon aan hoe de koffie in de capsule smaakt.

Conclusie

Wij beseffen dat het frustrerend is om alle nuances van het cafeïnegehalte van Nespresso te ontcijferen. Elke capsule is anders, en het cafeïnegehalte is echt afhankelijk van de Nespresso-capsule die u gebruikt.

Hopelijk heeft deze gids enig licht op de zaak geworpen en u geholpen te bepalen hoeveel cafeïne er in uw specifieke Nespresso-capsules zit. De algemene richtlijnen die wij hier hebben gepresenteerd, zijn consistent en kunnen u helpen een idee te krijgen van het cafeïnegehalte in uw Nespresso, zelfs als u geen exact getal kunt vinden.Gerelateerde artikelen

koffie
Koffie wiki: oorsprong, uitgevonden, soorten, geschiedenis en meer
Koffie is een populaire drank die over de hele wereld wordt gedronken. In deze uitgebreide koffie wiki kun...
Barraquito
Barraquito recept: Spaanse koffiespecialiteit
Barraquito, ook wel bekend als Canarische koffie, is een Spaanse koffiespecialiteit die je zeker niet...

Nieuwste vergelijkingen

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen