logo

Nespresso Vertuo Plus review

Genieten van een breed scala aan koffiestijlen? Dan zult u de pod voor deze capsule-koffiemachine loven.

Nespresso Vertuo Plus review

Bekijk de dagprijs

We hebben lang gedacht dat de Nespresso Vertuo Plus van Magimix of Krups - ze zijn in wezen hetzelfde, kleine esthetische verschillen daargelaten - de beste capsule-koffiemachine is die u kunt kopen. Als u van de smaak en het gemak van Nespresso houdt, maar denkt dat de capsules te klein zijn voor een klopjacht van cafeïne, overweeg dan het alternatief, het Nespresso Vertuo systeem. Waar de inhoud van een standaard Nespresso-capsule vier gram weegt, bevat een single-shot Vertuo espresso-capsule een veel substantiëlere zeven gram, vergelijkbaar met Lavazza Modo Mio en Illy. Maar daar blijft het niet bij, want het hele concept van het Vertuo systeem is om een scala aan koffiestijlen en vijf verschillende podmaten te bieden die voor iedereen geschikt zijn.

Om een beetje een raadsel op te helderen met betrekking tot de Vertuo Plus, zijn er, zoals gezegd, twee vermeende verschillende machines beschikbaar: Krups XN903840 en Magimix M600. Afgezien van enkele verwaarloosbaar kleine verschillen in afmetingen en uiterlijke vormgeving, lijken de twee machines erg op elkaar en zijn ze inderdaad hetzelfde onder de motorkap. Ze zijn allebei vrijwel zeker door hetzelfde Zwitserse bedrijf, Eugster/Frismag, gefabriceerd.

U kunt de Nespresso Vertuo Plus - of VertuoPlus zoals die soms is vormgegeven - rechtstreeks bij Nespresso kopen. We hebben het Magimix-model ontvangen, dus dat is het model waar we ons hier op zullen concentreren.

Bekijk de dagprijs

Nespresso Vertuoplus review: ontwerp en kenmerken

Nespresso Vertuo Plus ontwerp

Met een breedte van 14,22 cm, een diepte van 32,5 cm en een hoogte van 42,3 cm neemt de Magimix VertuoPlus zeer weinig plaats in op het werkblad. Het extra grote waterreservoir van 1,8 liter kan op een sokkel worden gedraaid, zodat u het aan de zijkant van de machine kunt plaatsen voor een betere toegang of, voor een betere plaatsbesparing, direct achter de machine. De meeste capsule-koffiemachines hebben relatief kleine gebruikte-capsulehouders, maar deze heeft ruimte voor 10 grote of 15 kleinere espresso-pods en dat is een groot voordeel.

De VertuoPlus is gehuld in glanzend plastic (het soort dat gemakkelijk stof aantrekt) en verkrijgbaar in pianozwart, titanium of zilver, en is een van de meest vereenvoudigde koffiecapsules op de markt. Om te gebruiken, tikt u op de zilveren staaf aan de voorkant en het gemotoriseerde deksel gaat automatisch open. Laat nu een capsule vallen, tik nogmaals op de zilveren staaf om deze te sluiten en druk op de bovenste knop. Een barcode op de capsule geeft de processor van de machine de opdracht om de juiste maat uit te pakken, maar u kunt deze altijd halverwege stoppen of opnieuw op de knop drukken voor een langere uittrekking. En dat is het - slechts één doe-het-zelf-knop om de koffieproductie keer op keer te vereenvoudigen.

Dit model wordt niet geleverd met een melkopschuimer, maar voor ongeveer £50 meer kunt u altijd de uitstekende Aeroccino 3 kopen.

Nespresso Vertuoplus review: Hoe werkt het?

Nespresso Vertuo Plus werking

In tegenstelling tot de meerderheid van de espressocapsule machines die gebruik maken van waterdruk tijdens het extractieproces, maakt deze machine gebruik van zowel druk- als centrifugaalkrachten die de capsule tot 7.000 omwentelingen per minuut laten draaien. Het resultaat is een gladde, zij het licht schuimende crème die bijna net zo diep is als de koffie. Inderdaad, als je een scheut warme melk toevoegt en roert, is het alsof je een gladde cappuccino drinkt.

Elke recycleerbare, met folie bedekte capsule is voorzien van een barcode die de grootte van de extractie aanpast. Als je dus een kleine enkele espressocapsule inbrengt, geeft deze precies de juiste hoeveelheid zwart goud af om een standaard espressokopje te vullen. Omgekeerd, als je in een grotere Alto-capsule klapt, zal het een volle mok waard zijn. Dit maakt het systeem perfect voor gezinnen met verschillende koffiebehoeften.

Bekijk de dagprijs

Nespresso Vertuo Plus review: de capsules

Nespresso Vertuo Plus capsules

Het Vertuo-gamma bestaat uit drie capsules van verschillende grootte die vijf verschillende types van extractie kunnen leveren: Espresso, dubbele espresso, Gran Lungo, Mok en extra grote Alto. De single-shot Espresso capsule produceert 40ml koffie, de Double Espresso 80ml, de Gran Lungo 150ml, de Mok 230ml en de Alto maar liefst 414ml. Zoals hierboven uitgelegd, wordt elke capsule geleverd met een andere barcode die de machine leest voordat de perfecte dosering wordt gehaald.

Om het een beetje verwarrend te maken, zijn sommige capsules in meer smaken (of aroma's) verkrijgbaar dan andere. Zo is de Mug-serie verkrijgbaar in 11 smaken, terwijl de enkele Espresso er slechts vier heeft en de dubbele Espresso slechts twee. Het goede nieuws is echter dat er 29 aroma's zijn in het hele assortiment, dus de kans is groot dat je altijd de mix vindt die bij je past.

Het moet gezegd worden dat, terwijl sommige smaken rijk en aromatisch zijn, andere te chocoladeachtig zijn of besmet zijn met een ander toegevoegd ingrediënt. Deze schrijver geeft de voorkeur aan standaard single-shot espresso's, dus ik houd me strikt aan de sterkste Diavolitto mix (intensiteit 11) die heerlijk aromatisch is met een geweldige palet-smakende kick.

Vertuo capsules retail tussen 39p (single espresso) en 67p (Alto). Niet goedkoop, vanzelfsprekend, maar er is niets beters dan gemak en veelzijdigheid. Het is de moeite waard om op te merken dat deze Vertuo-capsules, in tegenstelling tot de standaardmaat Nespresso-capsules, niet in de meeste supermarkten opduiken. Hoewel dat op dit moment misschien niet zozeer een probleem is.

Bekijk de dagprijs

Nespresso Vertuoplus review: Conclussie

Nespresso Vertuo Plus conclussie

Als u de voorkeur geeft aan de expeditie van een espresso op basis van capsules, dan is dit model een echte aanrader. Het is een absolute must om te gebruiken, gemakkelijk schoon te houden en het produceert briljante espresso's (en een breed scala aan andere koffiestijlen) met het grootste gemak.

Bekijk de dagprijs

© 2020 coffeelabs.be | Alle rechten voorbehouden. Privacy & Voorwaarden.