Nespresso Vertuo Plus review

De VertuoPlus is een van de 5 VertuoLine-modellen van Nespresso en is ontworpen met het oog op flexibiliteit bij het zetten van korte espresso tot grote koffie. De machine zet 5 soorten capsules voor koffiesoorten van 8-500 ml. Eindelijk een Nespresso machine voor iedereen!

Genieten van een breed scala aan koffiestijlen? Dan zult u de pod voor deze capsule-koffiemachine loven.

Nespresso Vertuo Plus review

Bekijk de dagprijs

We hebben lang gedacht dat de Nespresso Vertuo Plus van Magimix of Krups - ze zijn in wezen hetzelfde, kleine esthetische verschillen daargelaten - de beste capsule-koffiemachine is die u kunt kopen. Als u van de smaak en het gemak van Nespresso houdt, maar denkt dat de capsules te klein zijn voor een klopjacht van cafeïne, overweeg dan het alternatief, het Nespresso Vertuo systeem. Waar de inhoud van een standaard Nespresso-capsule vier gram weegt, bevat een single-shot Vertuo espresso-capsule een veel substantiëlere zeven gram, vergelijkbaar met Lavazza Modo Mio en Illy. Maar daar blijft het niet bij, want het hele concept van het Vertuo systeem is om een scala aan koffiestijlen en vijf verschillende podmaten te bieden die voor iedereen geschikt zijn.

Om een beetje een raadsel op te helderen met betrekking tot de Vertuo Plus, zijn er, zoals gezegd, twee vermeende verschillende machines beschikbaar: Krups XN903840 en Magimix M600. Afgezien van enkele verwaarloosbaar kleine verschillen in afmetingen en uiterlijke vormgeving, lijken de twee machines erg op elkaar en zijn ze inderdaad hetzelfde onder de motorkap. Ze zijn allebei vrijwel zeker door hetzelfde Zwitserse bedrijf, Eugster/Frismag, gefabriceerd.

U kunt de Nespresso Vertuo Plus - of VertuoPlus zoals die soms is vormgegeven - rechtstreeks bij Nespresso kopen. We hebben het Magimix-model ontvangen, dus dat is het model waar we ons hier op zullen concentreren.

Bekijk de dagprijs

Belangrijkste kenmerken van de Nespresso VertuoPlus

 • Koffietype: Nespresso Vertuo-capsules
 • Druk: 2 bar
 • Inhoud waterreservoir: 1.8 l
 • Automatische stop: ja
 • Regelbare inhoud kopje: ja
 • Regelbare koffiesterkte: Ja, volgens hoeveelheid gemalen koffie
 • Regelbare kopjeshoogte: ja
 • Cappuccino & Latte maken: nee
 • Ook voor koude dranken: nee
 • Herinnering ontkalken: ja
 • Bediening via smartphone*: nee
 • Kopjes bijgeleverd: nee
 • Bijzonderheden: Nieuw Centrifusion-systeem voor een optimale extractie, 5 koffiegroottes (40 tot 410 ml)
 • Verwarmingselement: Thermoblock
 • Vermogen: 1260 W
 • Kleur: Titanium
 • Afmetingen (HxBxD): 32.5 x 23.2 x 33.5 cm
 • Gewicht: 0.0046 kg

Nespresso VertuoPlus Overzicht

Nespresso heeft twee lijnen van op capsules gebaseerde espressomachines:

 • OriginalLine: Hun originele lijn (duh) die een 19 bar pomp gebruikt om shots uit capsules te halen
 • VertuoLine: Hun nieuwe lijn die gebruik maakt van Centrifusion (snel ronddraaien van capsules) om shots te maken uit capsules met streepjescode, maar die ook standaardkoffie zet tot 17 oz

Wat ons betreft zijn OriginalLine machines beter dan VertuoLine machines.

Waarom zeggen we dat? We hebben 5 redenen.

1. Pomp vs Centrifusie

VertuoLine-machines hebben geen standaardpomp (die alle espressomachines hebben) en gebruiken het snel ronddraaien van capsules om druk te genereren. In vergelijking met de OriginalLine is VertuoLine-koffie volgens ons iets te weinig geëxtraheerd.

2. Temperatuur van de koffie

Mogelijk een gevolg van Centrifusion, vinden we OriginalLine koffie ook iets heter dan VertuoLine koffie.

3. Crema Consistentie

De crema is het hazelnootkleurige laagje bovenop uw espresso. VertuoLine-machines hebben een luchtiger, "opgeklopt" crèmelaagje dankzij de Centrifusion. Hierdoor is de crema geprononceerder en aromatischer, maar hij heeft niet de smaak of het mondgevoel van authentieke crema. OriginalLine-machines komen dichter in de buurt.

4. Kosten van de capsules

Nespresso's OriginalLine-capsules zijn minder duur dan VertuoLine-capsules. Het verschilt per capsule, maar over het algemeen zijn OriginalLine-capsules ongeveer 30% goedkoper.

5. Scannen van capsules

VertuoLine-machines maken gebruik van capsule scantechnologie om het type capsule te lezen dat u inbrengt (er zijn verschillende formaten voor espresso, dubbele espresso, koffie, etc.). Dit scansysteem sluit ook capsules van andere fabrikanten uit, die minder duur zijn. Dat betekent dat OriginalLine machines goedkopere capsules van andere merken accepteren, zoals HiLine en Gourmesso. Sommige capsules kosten slechts $ 0,35 per koffie, een aanzienlijke besparing ten opzichte van Nespresso merkcapsules (vooral de duurdere Nespresso VertuoLine capsules).

Maar dat betekent niet dat VertuoLine-machines waardeloos zijn.

Als u op zoek bent naar een koffiezetapparaat dat zowel voor gewone koffie als voor espresso kan worden gebruikt, is een VertuoLine misschien precies wat u zoekt.

Voordelen

 • Maakt espressodranken en koffie tot 17 oz
 • Stevige interne constructie betekent dat hij niet snel stuk gaat

Nadelen

 • VertuoLine brouwers gebruiken Centrifusion (snel ronddraaiende peulen) om extractiedruk te genereren
 • Crema is dikker maar een beetje te schuimig
 • De koffie is niet zo heet als bij de OriginalLine machines
 • VertuoLine-pods zijn duurder dan OriginalLine-pods
 • Pod-scansysteem betekent geen capsules van derden

Is de Nespresso VertuoPlus iets voor u?

Er zijn 5 Nespresso VertuoLine-modellen. Hoe zijn ze te vergelijken?

FeatureVertuo NextVertuoPlusVertuoPlus DeluxeVertuoEvoluo
Brouw Maten8-500 ml8-500 ml8-500 ml8-500 ml8-500 ml
Waterreservoir1,1 liter1,1 liter1,7 liter1,2 liter1,8 liter
Opwarmtijd25 seconds20 seconds20 seconds15 seconds15 seconds
Verbruikte capsules10 capsules10 capsules10 capsules12 capsules17 capsules
Breedte14 cm22 cm22 cm21 cm23 cm
Diepte43 cm"32 cm32 cm30 cm131 cm
Hoogte32 cm33 cm31 cm28 cm31 cm
Gewicht4kg 4,6 kg4,6 kg5 kg5 kg
Vermogen Trekken1350W1300W1300W1350W1350W

Een paar belangrijke opmerkingen:

 • De Vertuo Next is Nespresso's nieuwste VertuoLine-model, maar in plaats van groter/beter, zijn ze kleiner gegaan. De Vertuo Next is het smalste model met een breedte van slechts 5,5", maar heeft verder de minste functies van alle modellen.
 • Je zou denken dat de VertuoPlus en VertuoPlus Deluxe beter zouden zijn dan de gewone Vertuo, maar dat is niet het geval. Zeker, de VertuoPlus Deluxe heeft het grootste reservoir van de drie met 57 oz, maar de Vertuo heeft een groter reservoir voor gebruikte capsules (12 capsules) en een 1350W verwarmingselement met een opwarmsnelheid van 15 seconden.

Van de 5 VertuoLine modellen staat de VertuoPlus vrij laag aan de totempaal. Qua eigenschappen verslaat hij alleen de Vertuo Next, maar dat model gaat voor een slank, slank design. U bent beter af met de VertuoPlus Deluxe als u het 57 oz waterreservoir wilt of de gewone Vertuo als u betere interne onderdelen en een snelle opwarmtijd wilt.

Als de bovenstaande nadelen u afschrikken van een VertuoLine machine, kijk dan eens naar de Nespresso CitiZ. Deze heeft een reservoir van 34 oz en zet 1,35 oz espresso en 3,70 oz lungo, maar u kunt ook een Americano maken om een gewone koffie na te bootsen.

Maar nogmaals, als u herhaaldelijk koffie van grote hoeveelheden (meer dan 14 oz) zet, is er niets mis mee om een VertuoLine machine te kopen.

Hoewel wij Nespresso verkiezen boven elk ander single-serve merk, is iets als de Keurig K-Cafe misschien meer iets voor u. Net als de VertuoLine machines van Nespresso zet de K-Cafe zowel espressodranken als volwaardige koffies, met dit verschil dat de K-Cafe beter is in koffies dan in espressodranken, terwijl Nespresso beter is in espressodranken dan in koffies.

Nespresso Vertuoplus review: ontwerp en kenmerken

Nespresso Vertuo Plus ontwerp

Met een breedte van 14,22 cm, een diepte van 32,5 cm en een hoogte van 42,3 cm neemt de Magimix VertuoPlus zeer weinig plaats in op het werkblad. Het extra grote waterreservoir van 1,8 liter kan op een sokkel worden gedraaid, zodat u het aan de zijkant van de machine kunt plaatsen voor een betere toegang of, voor een betere plaatsbesparing, direct achter de machine. De meeste capsule-koffiemachines hebben relatief kleine gebruikte-capsulehouders, maar deze heeft ruimte voor 10 grote of 15 kleinere espresso-pods en dat is een groot voordeel.

De VertuoPlus is gehuld in glanzend plastic (het soort dat gemakkelijk stof aantrekt) en verkrijgbaar in pianozwart, titanium of zilver, en is een van de meest vereenvoudigde koffiecapsules op de markt. Om te gebruiken, tikt u op de zilveren staaf aan de voorkant en het gemotoriseerde deksel gaat automatisch open. Laat nu een capsule vallen, tik nogmaals op de zilveren staaf om deze te sluiten en druk op de bovenste knop. Een barcode op de capsule geeft de processor van de machine de opdracht om de juiste maat uit te pakken, maar u kunt deze altijd halverwege stoppen of opnieuw op de knop drukken voor een langere uittrekking. En dat is het - slechts één doe-het-zelf-knop om de koffieproductie keer op keer te vereenvoudigen.

Dit model wordt niet geleverd met een melkopschuimer, maar voor ongeveer £50 meer kunt u altijd de uitstekende Aeroccino 3 kopen.

Nespresso Vertuoplus review: Hoe werkt het?

Nespresso Vertuo Plus werking

In tegenstelling tot de meerderheid van de espressocapsule machines die gebruik maken van waterdruk tijdens het extractieproces, maakt deze machine gebruik van zowel druk- als centrifugaalkrachten die de capsule tot 7.000 omwentelingen per minuut laten draaien. Het resultaat is een gladde, zij het licht schuimende crème die bijna net zo diep is als de koffie. Inderdaad, als je een scheut warme melk toevoegt en roert, is het alsof je een gladde cappuccino drinkt.

Elke recycleerbare, met folie bedekte capsule is voorzien van een barcode die de grootte van de extractie aanpast. Als je dus een kleine enkele espressocapsule inbrengt, geeft deze precies de juiste hoeveelheid zwart goud af om een standaard espressokopje te vullen. Omgekeerd, als je in een grotere Alto-capsule klapt, zal het een volle mok waard zijn. Dit maakt het systeem perfect voor gezinnen met verschillende koffiebehoeften.

Bekijk de dagprijs

Nespresso Vertuo Plus review: de capsules

Nespresso Vertuo Plus capsules

Het Vertuo-gamma bestaat uit drie capsules van verschillende grootte die vijf verschillende types van extractie kunnen leveren: Espresso, dubbele espresso, Gran Lungo, Mok en extra grote Alto. De single-shot Espresso capsule produceert 40ml koffie, de Double Espresso 80ml, de Gran Lungo 150ml, de Mok 230ml en de Alto maar liefst 414ml. Zoals hierboven uitgelegd, wordt elke capsule geleverd met een andere barcode die de machine leest voordat de perfecte dosering wordt gehaald.

Om het een beetje verwarrend te maken, zijn sommige capsules in meer smaken (of aroma's) verkrijgbaar dan andere. Zo is de Mug-serie verkrijgbaar in 11 smaken, terwijl de enkele Espresso er slechts vier heeft en de dubbele Espresso slechts twee. Het goede nieuws is echter dat er 29 aroma's zijn in het hele assortiment, dus de kans is groot dat je altijd de mix vindt die bij je past.

Het moet gezegd worden dat, terwijl sommige smaken rijk en aromatisch zijn, andere te chocoladeachtig zijn of besmet zijn met een ander toegevoegd ingrediënt. Deze schrijver geeft de voorkeur aan standaard single-shot espresso's, dus ik houd me strikt aan de sterkste Diavolitto mix (intensiteit 11) die heerlijk aromatisch is met een geweldige palet-smakende kick.

Vertuo capsules retail tussen 39p (single espresso) en 67p (Alto). Niet goedkoop, vanzelfsprekend, maar er is niets beters dan gemak en veelzijdigheid. Het is de moeite waard om op te merken dat deze Vertuo-capsules, in tegenstelling tot de standaardmaat Nespresso-capsules, niet in de meeste supermarkten opduiken. Hoewel dat op dit moment misschien niet zozeer een probleem is.

Bekijk de dagprijs

Nespresso Vertuoplus review: Conclussie

Nespresso Vertuo Plus conclussie

Als u de voorkeur geeft aan de expeditie van een espresso op basis van capsules, dan is dit model een echte aanrader. Het is een absolute must om te gebruiken, gemakkelijk schoon te houden en het produceert briljante espresso's (en een breed scala aan andere koffiestijlen) met het grootste gemak.

Bekijk de dagprijs

Meer Nespresso reviews van Coffee Labs

Nespresso Creatista Pro

Nespresso Sage The Creatista™ Pro

De Creatista Pro is de beste Nespresso-machine die er te koop is. Met één druk op de knop kunt u alles maken, van ristretto shots tot lattes, met een opschuimstaaf van professionele kwaliteit en een slank, modern design.

Nespresso Pixie

nespresso pixie

De Pixie is onze favoriete Nespresso-machine, met een duurzaam, krasbestendig en fantastisch uitziend aluminium behuizing. Als u de luxe extra's niet nodig hebt, wilt u de Pixie.

Nespresso Creatista Plus

nespresso creatista plus

Met de Creatista Plus, de Cadillac in het universum van Nespresso, kunt u uw favorieten aanpassen met een digitaal display dat maatselecties biedt van 0,85-5 oz, 3 melktemperaturen en 3 melktexturen voor een luxueuze ervaring.