Nespresso VertuoPlus Deluxe review

De VertuoPlus Deluxe is ontworpen met het oog op flexibiliteit bij het zetten van korte espresso tot hoge koffie. Het is een van de 5 VertuoLine modellen van Nespresso met zetmaten van 8 ml - 500 ml die gebruik maken van 5 soorten capsules en valt op door zijn grote reservoir van 1.8 liter.

Nespresso VertuoPlus Deluxe

Bekijk de dagprijs

Belangrijkste kenmerken van de Nespresso VertuoPlus Deluxe

 • Gewicht: 4.58 kilogram
 • Verwijderbaar waterreservoir: 1.8 liter
 • Afmetingen (BxDxH): 14,22 x 42,34 x 32,51 cm
 • Kabellengte: 74 Centimeter
 • Water opwarmen op de optimale temperatuur voor koffie in slechts: 20 Second
 • Meerdere kopformaten van Alto (414 ml), koffie (230 ml), Gran Lungo (150 ml), dubbele espresso (80 ml) tot Espresso (40 ml)
 • 3 verschillende capsulegroottes

Nespresso VertuoPlus Deluxe Overzicht

Nespresso heeft twee lijnen van op capsules gebaseerde espressomachines:

 • OriginalLine: Hun originele lijn (duh) die een 19 bar pomp gebruikt om shots uit capsules te halen
 • VertuoLine: Hun nieuwe lijn die gebruik maakt van Centrifusion (snel ronddraaien van capsules) om shots te maken uit capsules met streepjescode, maar die ook standaardkoffie zet tot 500 ml

Wat ons betreft zijn OriginalLine machines beter dan VertuoLine machines.

Waarom zeggen we dat? We hebben 5 redenen.

1. Pomp vs Centrifusie

VertuoLine-machines hebben geen standaardpomp (die alle espressomachines hebben) en gebruiken het snel ronddraaien van capsules om druk te genereren. In vergelijking met de OriginalLine is VertuoLine-koffie volgens ons iets te weinig geëxtraheerd.

2. Temperatuur van de koffie

Mogelijk een gevolg van Centrifusion, vinden we OriginalLine koffie ook iets heter dan VertuoLine koffie.

Bekijk de dagprijs

3. Crema Consistentie

De crema is het hazelnootkleurige laagje bovenop uw espresso. VertuoLine-machines hebben een luchtiger, "opgeklopt" crèmelaagje dankzij de Centrifusion. Hierdoor is de crema geprononceerder en aromatischer, maar hij heeft niet de smaak of het mondgevoel van authentieke crema. OriginalLine-machines komen dichter in de buurt.

4. Kosten van de capsules

Nespresso's OriginalLine-capsules zijn minder duur dan VertuoLine-capsules. Het verschilt per capsule, maar over het algemeen zijn OriginalLine-capsules ongeveer 30% goedkoper.

5. Scannen van capsules

VertuoLine-machines maken gebruik van capsule scantechnologie om het type capsule te lezen dat u inbrengt (er zijn verschillende formaten voor espresso, dubbele espresso, koffie, etc.). Dit scansysteem sluit ook capsules van andere fabrikanten uit, die minder duur zijn. Dat betekent dat OriginalLine machines goedkopere capsules van andere merken accepteren, zoals HiLine en Gourmesso. Sommige capsules kosten slechts $ 0,35 per koffie, een aanzienlijke besparing ten opzichte van Nespresso merkcapsules (vooral de duurdere Nespresso VertuoLine capsules).

Maar dat betekent niet dat VertuoLine-machines waardeloos zijn.

Als u op zoek bent naar een koffiezetapparaat dat zowel voor gewone koffie als voor espresso kan worden gebruikt, is een VertuoLine misschien precies wat u zoekt.

Voordelen

 • Maakt espressodranken en koffie tot 500 ml
 • Groot waterreservoir van 1.8 liter
 • Stevige interne constructie betekent dat hij niet snel kapot zal gaan

Nadelen

 • VertuoLine brouwers gebruiken Centrifusion (snel ronddraaiende peulen) om extractiedruk te genereren
 • Crema is dikker maar een beetje te schuimig
 • De koffie is niet zo heet als bij de OriginalLine machines
 • VertuoLine-pods zijn duurder dan OriginalLine-pods
 • Pod-scansysteem betekent geen capsules van derden

Is de Nespresso VertuoPlus Deluxe iets voor u?

Er zijn 5 Nespresso VertuoLine modellen. Hoe zijn ze te vergelijken?

EigenschappenVertuo NextVertuoPlusVertuoPlus DeluxeVertuoEvoluo
Brouw Maten8 - 500 ml8 - 500 ml8 - 500 ml8 - 500 ml8 - 500 ml
Waterreservoir1 liter1 liter1.7 liter1.2 liter1.8 liter
Opwarmtijd25 seconds20 seconds20 seconds15 seconds15 seconds
Verbruikte capsules10 capsules10 capsules10 capsules12 capsules17 capsules
Breedte14.2 cm23.2 cm14.22 cm23.2 cm 23 cm
Diepte42.9 cm33.5 cm42.34 cm33.5 cm31 cm
Hoogte31.4 cm32.5 cm32.51 cm32.5 cm21 cm
Gewicht4 kg4.5 kg4.5 kg5 kg5 kg
Vermogen1350W1300W1300W1350W1350W

Een paar belangrijke opmerkingen:

 • De Vertuo Next is Nespresso's nieuwste VertuoLine-model, maar in plaats van groter/beter, zijn ze kleiner geworden. De Vertuo Next is het smalste model met een breedte van slechts 5,5", maar heeft verder de minste functies van alle modellen.
 • Je zou denken dat de VertuoPlus en VertuoPlus Deluxe beter zouden zijn dan de gewone Vertuo, maar dat is niet het geval. Zeker, de VertuoPlus Deluxe heeft het grootste reservoir van de drie met 1.8 liter, maar de Vertuo heeft een groter reservoir voor gebruikte capsules (12 capsules) en een 1350W verwarmingselement met een opwarmsnelheid van 15 seconden.
Nespresso VertuoPlus Deluxe

Bekijk de dagprijs

Van de 5 VertuoLine modellen is de VertuoPlus Deluxe een waardige mededinger. Het is objectief gezien inferieur aan de Evoluo, die het beste VertuoLine model is, maar het heeft een groter reservoir dan de gewone Vertuo (1.2 liter).

Als de bovenstaande minpunten u hebben afgeschrikt van een VertuoLine machine, kijk dan eens naar de Nespresso CitiZ. Deze heeft een reservoir van 1 liter en zet 40 ml espresso en 110 ml lungo, maar u kunt ook een Americano zetten om een gewone koffie te imiteren.

Maar nogmaals, als u herhaaldelijk koffie van grote hoeveelheden (meer dan 400 ml) zet, is er niets mis mee om een VertuoLine machine te kopen.

Hoewel wij Nespresso verkiezen boven elk ander single-serve merk, is iets als de Keurig K-Cafe misschien meer iets voor u. Net als de VertuoLine machines van Nespresso zet de K-Cafe zowel espressodranken als volwaardige koffies, met dit verschil dat de K-Cafe beter is in koffies dan in espressodranken, terwijl Nespresso beter is in espressodranken dan in koffies.

Bekijk de dagprijs

Meer Nespresso reviews van Coffee Labs

Nespresso Volluto Capsules (OriginalLine)

Volluto (Intensiteit: 4) is een zoete en lichte capsule met een melange van Midden- en Zuid-Amerikaanse 100% Arabica-koffiesoorten. Wij vinden dit de meest evenwichtige espresso-capsule met een lichte body, wat geroosterde noten en een zoete afdronk.

Nespresso CitiZ & Milk

De CitiZ & Milk is een compact, duurzaam en betrouwbaar koffiezetapparaat met een krachtige boiler en geïntegreerde Aeroccino3-opschuimer. Het reservoir van 1 liter is het grootste onder de middelgrote Nespresso OriginalLine-machines.

Nespresso Odacio-capsules (VertuoLine)

Odacio (koffie, intensiteit: 7) is gedurfder dan de typische lichte en fruitige Afrikaanse brandingen van één oorsprong waar we gewoonlijk de voorkeur aan geven, maar hij bevat wel een melange van Nicaraguaanse en Ethiopische koffiesoorten voor een complex profiel.